Početna » Zabava » Drugačiji pogled na ženska stopala

Drugačiji pogled na ženska stopala

Uvodna reč urednice: „Pre više od mesec dana, stigao mi je e-mail od bivšeg kolege: „Ti i tvojih 16 prezimena… Već sam bio zaboravio koji ti je mail. Naleteo sam pre neki dan na malo slobodnog vremena, i sobzirom da sam se ulenjio mrzelo me je da se odvojim od računara. Uzeo sam malo da ga sredim, eventualno očistim malo desktop od miliona ikonica/fajlova.  Slučajno nađoh draft tekst koji sam ti pominjao i koji sam davno napisao. Malo sam sam ga sredio….
Bilo bi lepo da tekst ide 29.11.2014… Jbga tradicija.
Ako vam do tad zafali neki tekst, a vi ga sami napišite. 😛
PS: Naziv fajla u attachmentu je naslov texta. „Mala moja digni noge bele, da ti uzmem meru za cipele“
Sve nedoumice, primedbe i sugestije mozete javiti mojoj PR službi na mail i/ili telefon koji su navedeni na dnu ovog maila. “

E sada, tekst je škakljiv, drugačiji od onih koje obično objavljujemo. Razume ga u potpunosti onaj ko poznaje Vladana i njegov smisao za humor. Sa druge strane, oduvek sam se kao urednica bloga borila za pravo ljudi da budu drugačiji i da misle drugačije. Uz sve to veoma poštujem sve svoje bivše kolege jer znam koliko su toga uložili u izgradnju LimundoGrada i na tome sam im beskrajno zahvalna. I da, slaba sam na njih i na njihove predloge u vezi sa LimundoGradom.

Odlučila sam da objavim tekst.

Uz napomenu:

Cilj ovog teksta nije omalovažavanje bilo koje ličnosti ili događaja, već isključivo zabava i preko potreban smeh.

Spremite se za statistiku na jedan drugačiji način:“

„Kao velikom poznavaocu i stručnjaku za žene, ne bi mi ni priličilo da pišem o nečem drugome. Jer ko bi to pročitao kada bih pisao o nečemu u šta se ne razumem. Pa stoga pisah ono sto najbolje znam.

Siđosmo dole ispred zgrade da pušimo jer je zabranjeno pušenje unutra. Tako zakonodavac propisao. A i da nije, ove prokletinje bi sigurno zabranile pušenje u zgradi zbog protivpožarnog sistema. Kad bih zapalio cigaru unutra, verovatno bi se i on upalio. Bar tako mislim. Nisam probao. Stigosmo mi tako do polovine cigarete kad u daljini ugledasmo neku cicku. Pardon, gospođicu veoma atraktivnog i upadljivog izgleda. Mini suknja kraća nego što bi bilo koji korporativni kodeks dozvoljavao. Bluzica sa V izrezom. I on dublji od onog korporativnog. Što bi u narodu rekli dekolte do pupka. I naravno, plava. Rekao bih idealna. Svi smo je vrlo uredno ispratili pogledom. Neko je samo uzdahnuo, neko izgovorio: „wow“, „uh“, „eh živote“… a ovi ženski prisutni članovi čak i prokomentarisali: „silikoni“. Ono što znam zasigurno jeste da ja nisam ništa, ni rekao, ni uzdahnuo. Iako se to od mene ponajviše i očekivalo. Neki su to primetili, ali bejahu pod prevelikim utiskom da bi me pitali zašto. Nisam čak ni zviždao. Znam, znam, jesam seljak, ali nisam zviždao. Tražio sam joj manu, grešku, falinku.

Mala stopala.

Cipelice sa visokom štiklom i platformom. Dvanaestica valjda. Tako visoka štikla uzrokovala je da se tetive na listovima zategnu, što je dalje izazvalo da se i tetive na butinama zategnu. Samim tim i mišići a i sami listovi i butine stoje zategnuti. Zategnute tetive na butinama zarad blagog opuštanja zahtevaju blago zabacivanje zadnje lože ka pozadi, te zbog pomeranja težišta, održavanja ravnoteže i stabilnog stanja potrebno je izbaciti grudi ka napred. Visoke štikle sa platformom u kombinaciji sa mini suknjom izazivaju efekat dugih nogu (muškarce dovodi do ludila). Dakle sve ono što smo videli možda i nije tako idealno kako nam se učinilo na prvi pogled. Daleko od toga da ne valja, ali postoji mogućnost da nije sve savršeno. Sve je to u dobroj meri posledica visokih štikli. No ono što je meni izazvalo posebnu pažnju jeste broj tih cipela. Na oko bih rekao 36.

Međutim, nisam mogao da se smirim, dok to ne proverim. Pošto nisam mogao da trčim za dotičnom gospođicom (nije da mi nije padalo na pamet), narednih par sati mi omiljena kategorija na Kupindu postade ženske cipele. Gledao sam predmete i slike, i upoređivao sa onime što imam u glavi. I bio sam u pravu. Broj 36. Ono što me je dalje interesovalo jeste, da li je 36 malo i koja je najnormalnija dužina ženskih stopala. Kao što prošli put rekoh: Neki to vole vruće, a neki vole i podatke. Pa stoga izvukoh neku statistiku.

Unutar kategorije ženska obuća, procenat klikova na podkategoriju:
Unutar podkategorije cipele,
procenat klikovi na brojeve cipela:
Unutar podkategorije čizme,
procenat klikovi na brojeve čizama:

Usput najtraženija boja unutar cipela je crna(3.0%), crvena(0.5%) i braon(0.3%). A najtraženija boja unutar čizama je crna(0.5%) i crvena(0.3%).

Statistika jeste surova, ali brojevi ne umeju da lažu. U ovom slučaju brojevi pokazuju da je najčešća veličina ženskih stopala 38 i 39.
Tako ja dođoh do zaključka da sam ipak bio u pravu u vezi one gospođice sa početka priče. Mala stopala.

Zato žene, sledeći put ako me primetite da zevam u vas ili se okrećem za vama, nemoj odmah da me opljujete, opsujete ili još gore ošamarite. Je ne gledam u vaše obline zbog muških poriva. Bar ne samo zbog toga. Ja gledajući analiziram, zarad višeg cilja.

Napomena: Ako posle ovog teksta neka pripadnica ženskog pola slučajno dođe u zabludu i dobije želju da pohrli ka meni kao velikom poznavaocu žena, bolje nemoj. Nisam ja baš toliki poznavaoc žena, nego samo malo bolje od ostalih znam da nađem i izvučem podatke.“

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

1 Komentari

  1. Boze me sacuvaj i sakloni, kakav naslov. Meni je prva asocijacija na naslov bila „foot-fetish“. Cak poceh i sam sebe da preispitujem u vezi toga. Na svu srecu dobih negativan rezultat. A i da nisam nema veze. Sve je to za ljude

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh