Početna » Kupindo » Besplatno je, a koliko vredi?

Besplatno je, a koliko vredi?

Prošlo je nešto više od mesec dana od uvođenja besplatne dostave na Kupindu. untitled3Nepotrebno je opisivati koliko je ova pogodnost privlačna za kupca, a gde se tu nalaze prodavci? Hajde da se malo pozabavimo brojkama…

Do sada je bilo ponuđeno skoro 37.000 predmeta sa besplatnom dostavom. Više od 4.000 prodavaca odlučilo je da sa ovom opcijom izađe u susret potencijalnim kupcima. Preko hiljadu njih već je iskusilo pozitivne rezultate (prodalo predmet sa besplatnom dostavom).

Među artiklima sa besplatnom dostavom najzastupljenija kategorija je Knjige, i inače kategorija sa najširom ponudom na Kupindu. Slede Ženska odeća, Aksesoari, Kolekcionarstvo i Računari.

kako-prebaciti-predmetKupci se najčešće opredeljuju za knjige i opremu za računare, ali rado naručuju tehniku i aksesoare. Najveći udeo u kupljenim predmetima sa BD imaju kategorije Za kućne ljubimceMobilni telefoni, Mašine i alati i Tehnika.

Poruka preduzimljivim prodavcima: slaba ponuda i visoka stopa prodaje u ovim kategorijama u kombinaciji sa besplatnom dostavom obećava odlične rezultate.

Kod iniciranja opcije besplatne dostave pojavila se bojazan da će predmeti poskupeti za iznos dostave. Evo šta se zaista desilo:
1. preko polovine predmeta uopšte nije promenilo cenu kada je označena besplatna dostava (dakle čist dobitak za kupca),
2. 13% predmeta ima označenu besplatnu dostavu i cenu nižu nego ranije,
3. Oko trećine predmeta je uz dodavanje ove opcije povišena cena.

Dakle, koliko besplatna dostava vredi kupcima, a koliko prodavcima? Još bolje, koliko vredi vama?

 

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh