Početna » LimundoGrad » Promeni svet za jedan minut

Promeni svet za jedan minut

Promeni svet za jedan minut

1. Oktobar je svetski dan cerebralne paralize, pokrenut od strane Cerebral Palsy Alliance – Australia i United Cerebral Palsy USA 2012. godine.

Cilj projekta je da prikupi ideje koje bi pomogle ili olakšale život ljudima sa cerebralnom paralizom i da ideje postanu realizovane. Učesnici postavljaju tekst koji može da se pročita za minut, ili video trajanja jedan minut, sa idejom kako promeniti svet na bolje za ljude (i decu) sa cerebralnom paralizom.

Mi, kao zajednica, kao grupa zaposlenih, ali pre svega kao ljudi, želeli smo ovom prilikom da iskoristimo naš minut da bi ukrali jedan vaš i malo podigli svest o cerebralnoj paralizi. Iako nije prava bolest, radi se o stanju koje pogađa pre svega decu i traje ceo život. Odvojite i vi jedan vaš minut, iskoristite ga da se informišete o problemima onih oko vas, ili da ulepšate dan nekome ko ima ovaj problem. Jedan vaš minut na dan može nekome učiniti život bar malo lepšim ili lakšim.

Ukoliko u svom okruženju imate decu sa problemima u govorno-jezičkom razvoju, što uključuje i one kojima taj problem stvara dečija paraliza preporučujemo da pročitate knjige: Drvo učenja i Dete sa posebnim potrebama.

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh