Početna » Blog » Symbol international – preko 5.000 zadovoljnih kupaca

Symbol international – preko 5.000 zadovoljnih kupaca

Pehar za 5000 pozitivnih ocena - SymbolinPreduzeće Symbol international je ekskluzivni uvoznik više brendova za područje Srbije i Crne Gore.

Pored svoje veleprodaje, više maloprodajnih prodavnica i web shop-a, koriste potencijal Kupinda da dođu do novih kupaca, pa se brendovi koje uvoze mogu naći u njihovoj ponudi na Kupindu:

 • BRONDI Italija (telefoni, voki toki, akumulatorske lampe…)
 • Avantalk i Avantree Kina (bluetooth slušalice i spikerfoni za automobile, stereo bluetooth slušalice, držači telefona u kolima, stereo slušalice…)
 • Popsonic Kina (MP3 plejeri, FM transmiteri…)
 • Green Memory Nemačka (memorijske kartice i USB memorije)
 • TEKSTORM (bežični alarmi za kuću, stan, lokal, vikendicu…)
 • BELING (GPS navigacije)
 • UNIDEN (voki toki i bežični telefoni)

Prodaju veoma uspešno preko Kupinda i Limundo aukcija, a posvećenost ih je dovela do toga da danas imaju preko 5.000 zadovoljnih kupaca među Limundovcima.

Direktora preduzeća Symbol international, Milana Brkljača, pored velikog uspeha u poslovanju preko Limunda i Kupinda, bogato iskustvo u vođenju firme i online poslovanja čini zanimljivim sagovornikom na temu prodaje preko interneta, ali i vođenju uspešnog biznisa.

Bio je raspoložen da odgovori na naša pitanja, a siguran sam da će vam njegovi saveti biti korisni.

1. Od 1991. godine ste u privatnom biznisu. Koji je Vaš savet za one koji hoće da postanu preduzetnici ili su na samom početku?

Nemojte ljudi ko boga vas molim!
Na žalost, ova replika iz svima nam dragog filma je jedini logičan odgovor na vaše pitanje, primenjiv na poslovno okruženje u zemlji Srbiji.

2. Imate više maloprodajnih objekata i svoj web shop. Kako ste se odlučili da pored svega toga prodajete na Limundu i Kupindu?
Koje su prednosti ako imate svoj web sajt u odnosu sa prodajom na Kupindu i obrnuto?

Limundo i Kupindo imaju ogroman broj članova (samim tim i poseta/pregleda), kojem niti jedan drugi kompanijski web shop ne može da parira. Ignorisanje te činjenice nije pametno, za sve male firme, a naročito one koje dosta toga uvoze i plasiraju samostalno.

Neimanje vlastite web prezentacije, a takođe i shop-a (ako imate maloprodaju) neozbiljno je u vremenskom okviru u kojem živimo i poslujemo. Naravno, vlastiti web shop ne može da pokrije sve potencijalne kupce koji žele da kupuju preko interneta, tako da je logično da se iskoriste svi mogući prodajni kanali, a tu je Limundo i Kupindo sigurno na samom vrhu.

3. Koja je najvažnija lekcija koju ste naučili za 23 godine vođenja firme?

Potreba za konstantnim prilagođavanjem.
I kad ide dobro i kad ide loše morate da se prilagođavate.
Važno je ne potceniti svoje mogućnosti, ali još je važnije ne preceniti ih.

4. 14.09.2010. ste registrovali nalog vaše firme na Kupindo i počeli sa prodajom. Šta biste savetovali internet prodavce 4 godine i 5.000 zadovoljnih kupaca kasnije?

 1. Dobra cena.
 2. Dobre fotografije.
 3. Dobar opis artikla.
 4. Redovno ažuriranje artikala na Kupindu.

5. Šta iz vaše ponude kupci najviše traže/kupuju?

Memorijske kartice.

6. Na vašem nalogu primetili smo moto: „Dogovor kuću gradi“
Da li smatrate da se dogovorom uvek može naći rešenje?

Uvek se dogovorom može pronaći rešenje. I nama se često desi da postavimo pogrešnu fotografiju ili naslov oglasa ili u tekstu oglasa nešto pogrešimo. Ako je kupac spreman na dogovor, svaka takva greška može da se ispravi. Na svu sreću, većina kupaca je OK i spremni su za dogovor.

7. Prodajete istovremeno na Limundu i Kupindu.
Kako se odlučite šta ćete gde da postavite?

Na Kupindu imamo gotovo celokupnu našu ponudu. Na Limundo postavljamo samo one artike za koje mislimo da su cene zaista dobre.

8. Šta biste promenili na Limundu i Kupindu?

Na Limundu trošak postavljanja licitacija. Kupindo je uglavnom OK iako bi blaga korekcija provizija na dole omogućila prodavcima postavljanje nižih cena ili popusta.

Takođe, potreban je strožiji odnos prema članovima koji imaju velik broj negativnih ocena (privremena, a zatim i trajna suspenzija naloga).

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

2 Komentari

 1. Na Limundu trošak postavljanja licitacija. Kupindo je uglavnom OK iako bi blaga korekcija provizija na dole omogućila prodavcima postavljanje nižih cena ili popusta.

  Ja bi pored ovog dodao i tiha inflacija cini svoje. Postaje smesno da je najniza startna cena predmeta 10 dinara. I to treba podici – po mom misljenju na 50. Postaje neisplativo fotografisati ili skenirati predmet za taj novac, to je manje od 10 euro centi, a uz to takvi predmeti ili se ne prodaju ili se prodaju po mnogo visim cenama. Najmanji broj predmeta se zavrsi sa cenom izmedju 10 i 50 dinara.

 2. Saradjivali vise puta,prijatni komunikativni i otvoreni za saradnju,zaista preporuka…

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh