Početna » LimundoGrad » Nove stranice na Limundu i Kupindu

Nove stranice na Limundu i Kupindu

 

sta-je-novo-na-limunduNaši dragi članovi nam svakodnevno šalju najrazličitije predloge i sugestije u vezi sa unapređenjima Limunda i Kupinda.

Često su to poruke tipa:

Meni mnogo znači ta opcija, to je sigurno za vas 5 minuta da se reši“ ili “ Vaši programeri će to o čas posla ispraviti

Neke stvari nisu jednostavne kao što možda izgledaju. Da bi se nešto uradilo često je potrebno dosta vremena, ali bih istakla da mi u LimundoGradu stalno nešto vredno (g)radimo. Dešava se da te izmene nisu vidljive svima jer su u pitanju sistemske izmene. Nekada su one samo nekim članovima interesantne.  Ipak, sve izmene, bilo da su velike ili male, važne su za funkcionisanje sistema.

Svakodnevno osluškujemo potrebe naših članova, beležimo sve predloge, sugestije i primedbe i na osnovu toga vredno radimo na unapređenjima. Želimo da naši članovi imaju uvid u izmene koje se dešavaju jer se one i čine uglavnom zahvaljujući njima 🙂

Kao što neki članovi već znaju, vesti o LimundoGradu se mogu pratiti putem Twitter-a i Facebook-a. Ipak, osetili smo potrebu da svim našim članovima učinimo dostupnim  informacije o onome šta radimo, i to na sajtu Limundo i Kupindo. Smatramo da  ono što je rekao jedan naš član:“Neko voli emailove, neko voli Facebook, neko Twitter – ja volim Limundo.“ deli i dosta naših ostalih članova.

Zato smo napravili nove stranice na sajtu:

Šta sadrže stranice Šta ima novo na Limundu i Šta ima novo na Kupindu?

Na ovim stranicama možete pronaći informacije o:

 • sistemskim izmenama (npr. izmenili smo poruke koje dobijaju članovi koji imaju negativne ocene)
 • unapređenjima na sajtu (npr. radili smo na pojednostavljenju ulaska članova u svoj nalog)
 • novim opcijama (npr. LimundoGrad zaštita)
 • izmenama u radu Limunda/ Kupinda (nprKorisnička podrška dostupna i putem chat opcije)
 • izmenama u kategorijama koje uglavnom činimo na predlog naših članova – Veliko hvala na tome!

Svaki put kada načinimo neku izmenu, na ovim stranicama ćemo deliti informacije o tome. Verujem da će vam ove stranice biti od koristi, a mi ćemo se truditi da vas blagovremeno o svemu obaveštavamo.

Budite slobodni da nam i dalje šaljete sugestije i predloge, da javljate ako primetite nešto što bi moglo biti bolje.
Zajedno radimo da Limundo i Kupindo svakim danom rastu i budu još bolji!

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

13 Komentari

 1. Bilo bi normalno da na ovim stranicama „Sta-ima-novo-na-…..“ postoji RSS feed dugme. U protivnom, stranica u najvecoj meri gubi smisao. 🙂

  BTW, ovaj novi dizajn bloga nije los, ali ono u footeru je nedopustivo. Staviti 4 embedovana YT videa na stranicu je ubistvo – za browser – za Google – za page load time… Zacudjujuc potez, najblaze receno.

  Kad vec dajem kritiku, ‘ajde i ovo da spomenem – float dugme „Idi na vrh“ se ne uklapa u dizajn uopste, jer je crno (bar da je jedna od one dve sive (#333 #222) iz footera…), a ne uklapa se ni hover color (mouse over) zeleno-zuta/lime/boja Limunda, vec bi trebala da bude ova zuta (#FC0) koju ste vec uzeli za boju svih dugmadi, a srodna je sa zuto-narandzastom koja je tema samog bloga.

 2. Imam jedno pitanje koje sam više puta postavljala, a možda je ovo sada pravo mesto da ponovim.

  Kada ćete napraviti ako je moguće pregled prodatih predmeta po jednom članu? Kao npr što imate pregled svih poruka sa nekim od članova koji su kupili kod odredjenog prodavca. To mnogo olakšava rad prodavcima koji imaju veću prodaju.
  Drugo pitanje je da li bi moglo po nekom automatizmu da se šalje kupcima poruka opomene za uplatu, kao što dobijamo poruku opomene za ocenu?
  Naravno ovo su pitanja sa aspekta prodavca, kupci neka postave svoja.

 3. Ana Mladenović

  @ maxi
  Hvala na predlozima i sugestijama, svi su zabeleženi i imaćemo ih u vidu 🙂

 4. Ana Mladenović

  @ silvanav
  Hvala na predlozima! Pretpostavljam da se predlog za pregled prodaja po članu odnosi na Limundo i na Kupindo?
  Što se tiče slanja podsetnika za uplatu, on se šalje kod Limundo cash transakcija. Kod drugih vrsta plaćanja je to malo teže ispratiti jer mi nemamo uvid u to kakav dogovor su postigli kupac i prodavac, jer kupac bira način plaćanja, a na aukcijama, kao što znate je često ponuđeno više opcija plaćanja.

 5. +1 za ovo….

  Imam jedno pitanje koje sam više puta postavljala, a možda je ovo sada pravo mesto da ponovim.

  Kada ćete napraviti ako je moguće pregled prodatih predmeta po jednom članu? Kao npr što imate pregled svih poruka sa nekim od članova koji su kupili kod odredjenog prodavca. To mnogo olakšava rad prodavcima koji imaju veću prodaju.

  Kao prodavac koji se trudi da ima stalno 150 aktivnih aukcija (a planiramo i više) izuzetno je teško sabirati izlicitirane iznose za jednog kupca koji je uzeo 3,4,5 ili više predmeta u razmaku od 2-3 dana pa se te aukcije nalaze na 3-4 različite strane i treba ih naći. Čim za Limundo Cash postoji automatsko sabiranje a narvno postoji i na eBay jasno je da je ovo nešto što nije teško a što trebate i morate uraditi što pre da ne bi izgubili prodavce…

  Od svih kupaca konstantno nekih deset posto kasni sa plaćanjem, ne poštuje pravila i ne ocenjuju prodavca. Voleo bih zbog lakšeg poslovanja da se ovome nekako stane na put i da prodavac automatski dobije pozitivnu ocenu posle 30 dana ukoliko nema reklamacija. Meni bi značilo…

  Takođe na Kupindo platformi mi često ne radi dugme za ubaci predmet u listu želja jer ima dropdown meni privatno i javno i onda kad pritisnem ništa se ne dešava i pritiskam svuda po dugmetu dok u jednom trenutku ne prihvati pamćenje. Kao da je sama komanda u kompjuterskom jeziku fizički manja od vizuelnog dugmeta na internet stranici? Ne znam da li je ovo samo kod mene ali me poprilično izluđuje.
  Naravno ovo su pitanja sa aspekta prodavca, kupci neka postave svoja.

 6. Na Kupindu, kada se uđe u poruke, pored svakog predmeta stoji: „Sve poruke u vezi predmeta”. To je gruba gramatička greška, trebalo bi: „Sve poruke u vezi sa predmetom”. Ne utiče na efikasnost rada na sajtu, ali mislim da bi trebalo to da se ispravi, stoji tako već godinama. I slažem se s ovim što je rekao član Notorni, pogotovo delom koji se odnosi na automatsko ocenjivanje.

 7. Ana Mladenović

  @ drAlcofribas
  Hvala na sugestiji! Odmah ću preneti, slažem se da je bolje kako ste predložili.

 8. Zahvaljujem Ana. Evo još jednog predloga. Jedan od najbrojnijih predmeta na Kupindu su knjige, i opcija za postavljanje knjiga je pretrpela brojne izmene, ali sve idu u smeru otežavanja postavljanja. Najnovija izmena, sa potkategorijama u oblasti antikvarnih knjiga i žanra u oblasti beletristike je veoma loša. Antikvarne knjige nude 5 opcija – istorija, književnost, religija i duhovnost, za decu, ostalo. Ovde je neophodno uvesti i potkategoriju stručna literatura, kao i ostale kategorije koje postoje kod svih drugih knjiga. Jer su antikvarne knjige kao i sve druge, a antikvarne su samo zbog godine izdanja, malog tiraža itd. Drugo što sam pomenuo, žanrovi u okviru beletristike. To je krajnje nepotrebno i prodavci su prosto prinuđeni da sve knjige trpaju u žanr „ostalo”. Evo pitam Vas, ne kao prodavac koji ni ne čita knjige koje prodaje, već kao književni teoretičar: Kom žanru pripada, recimo, roman Zli Dusi od Dostojevskog? Triler/misterija, istorijski roman, psihološki roman ili politički roman? Gospođa Bovari? Derviš i smrt? Namerno pominjem neke od najpoznatijih naslova, zamislite kakav je tek problem odrediti žanr manje poznatoj beletristici, a takvih knjiga ima na Kupindu stotine hiljada. Na Limundu je, bar po mom mišljenju, meni za postavljanje knjiga mnogo bolje i jednostavnije izveden. Treba se jednostavno ugledati na to, a automatski će prodavcima biti olakšano prebacivanje neprodate knjige sa Limunda na Kupindo. Pa eto, čisto da imate u vidu, možda za neku buduću izmenu, ko zna…

 9. Ana Mladenović

  @ notorni
  Hvala na predlozima, zabeleženo je 🙂
  Što se tiče ubacivanja predmeta u listu želja, nismo imali sličnih žalbi. Upravo sam i ja probala i bez problema mogu da ubacim predmet i u privatnu i u javnu listu. Zamolila bih vas da probate da obrišete cache memoriju. Ako bude potrebna pomoć, slobodno se javite.

 10. Brzi ste! 🙂 Ovako bolje izgleda „Idi na vrh“ dugme. 🙂 Ovo embedovano dole ubija i dalje… Mozete staviti samo slicicu, preview, koje bi bila pre-generisana, jer bi to poboljsalo performanse nemerljivo.

  Nego, sad vidim da mi ne stizu novi komentari na mail – jer ustvari i nema opcije „Obavesti me o novim komentarima na mail“ pri pisanju komentara, kao sto je to bio slucaj na Limundo i Kupindo blogovima. Ne bi bilo lose dodati i taj checkbox pored ovog „Dodaj me LimundoGrad newsletter listu“.

 11. Ana Mladenović

  @ maxi
  Konstantno radimo na unapređenjima, veliko hvala na sugestijama 🙂 U pravu ste, trenutno nema opcije za obaveštavanje na e-mail, videćemo da i to dodamo.

 12. citiram člana Notorni
  „Kao prodavac koji se trudi da ima stalno 150 aktivnih aukcija (a planiramo i više) izuzetno je teško sabirati izlicitirane iznose za jednog kupca koji je uzeo 3,4,5 ili više predmeta u razmaku od 2-3 dana pa se te aukcije nalaze na 3-4 različite strane i treba ih naći. “ kraj citata
  Isti slučaj koji me muči svakodnevno.
  Ja jednostavno moram da pravim pauze od po nekoliko dana na svakih 2 nedelje što znači da gubim vreme zbog gluposti koje se jednostavno može rešiti i samim tim pauzu za priliv novca mogućih prodatih predmeta.
  Slučaj od prošle nedelje “ U jednom momentu sam imao prodatih 343 aukcije predmeta ili kako ih hoćete nazvati samo jednom članu od ukupno 800-900 i zamislite koliko mi je potrebno vremena da sračunam sveukupan iznos da ne kažem koliko mi je potrebno vremena da ocenim istog stim da moram da proverim bar dva puta.
  Pričam o samo jednom članu da ne pominjem dalje.
  Ima toliko nedostataka koje ide na štetu svima.
  Limundo/Kupindo lister je i dalje izvikan godinama unazad a nikad nije proradio u svojoj funkciji što znači nepotreban ili nefunkcionalan.
  Auto ocenjivanje je najbolji predlog ikad predložen kao i grupno ocenjivanje.
  Po meni treba pod hitno da se ukine „TOP PRODAVAC“ , čista glupost jer niko nema nikakve koristi od toga a kad nema niko koristi nije ni potrebno, ostavite samo te zvezdice.
  Svima je jasno da se može „dobiti“ top prodavac bez ijedne ocene ?!?!?! – prostor za malverzaciju (ako ne verujete dajte mi 3 meseca i recite koju kategoriju želite i eto 3x top prodavac bez ijedne ocene)
  itd…..
  Svestan da je puko gubljenje vremena ovo piskaranje (umesto gledanje dobrog filma sa porodicom) jer će i dalje da se radi kao i do sada…ali ajd

 13. Ana Mladenović

  @ milancein
  Hvala na sugestiji, slažem se da bi ova opcija koju ste predložili član notorni i vi olakšala rad. Što se tiče Limundo Listera, radi se na novoj verziji i u planu su nove opcije će biti korisne.

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh