Početna » Zabava » iPhone 6 – sumiranje utisaka

iPhone 6 – sumiranje utisaka

novi iPhonePredstavljanje novih modela
Novi iPhone predstavljen je pre nepune dve nedelje, odnosno 19. septembra. Ovaj događaj je podigao mnogo prašine na društvenim mrežama, delom zbog samih telefona a delom i zbog “skandala” koji su usledili nakon predstavljanja.

Apple je prvi put napravio značajnije izmene u svojoj ponudi. Pre svega, odlučili su se na radikalnije povećanje ekrana, i to sa dva modela koji će se prodavati uporedo: iPhone 6 i iPhone 6 Plus.

Razlika između dva modela je suštinski u veličini ekrana (4.7 naspram 5.5 inča), rezoluciji samog displeja, veličini baterije i nešto boljoj kameri, naravno u korist većeg modela. Ovim izmenama iPhone, posle duže vremena, može da stane ravnopravno uz konkurenciju kada je veličina ekrana u pitanju.

Medijski skandali
Prvi utisci sa portala koji su najbrže došli u posed telefona bili su pozitivni, međutim, Apple je ubrzo napravio nedopustivu grešku. Novi softver iOS 8 je sa sobom doneo manji broj grešaka, koje je brzi update na 8.0.1 verziju trebalo da reši. Međutim, korisnike koji su među prvima izvršili update su zatekli telefoni koji više nisu funkcionalni (nemogućnost pozivanja i korišćenja Touch ID senzora). Iako je grešku bilo moguće ispraviti reinstalacijom softvera, mnogi se u tome nisu snašli a Apple-u je trebalo nekoliko dana da objavi update 8.0.2.

Galaxy-Note-4-BendgateDrugi, uslovno rečeno, skandal koji je usledio bile su optužbe na račun kućišta većeg modela, iPhone 6 Plus. Snimak koji se pojavio i brzo sakupio više od 45 miliona pregleda pokazuje da novi iPhone, navodno, ima veliku grešku u samoj konstrukciji, odnosno da se lako savija.

Iako je Apple nakon nekoliko dana objavio informaciju da su imali samo 9 žalbi na ovaj problem i da se deformacija teško može desiti od normalne upotrebe, ovaj događaj ostavio je posledice čak i na cene njihovih akcija, koje su doživele pad od nekoliko procenata. Podizanju prašine doprinela je i konkurencija, tako da je brzo zaživeo hashtag #bendgate.

Bilo kako bilo, deluje da se Apple ovaj put izvukao. Novi testovi pokazuju da telefon i nije baš toliko savitljiv (bar ne u odnosu na aktuelne konkurente), sa novim modelima su brzo probili 10 miliona prodaja i plan je da u oktobru započnu prodaju na još jednom velikom tržištu: u Kini.

Kupindo iOS aplikacija
S obzirom na to da je Apple uz nove telefone zvanično pustio i novu verziju operativnog sistema, iOS 8, izvršili smo detaljnu proveru kompatibilnosti naše Kupindo mobilne aplikacije sa novim softverom, i sve radi kako je predviđeno sa postojećom verzijom. Ipak, plan je da uskoro izbacimo update kako bismo bili 100% sigurni da će raditi na svim iOS 8 uređajima.

Ponuda iPhone telefona na Kupindu
Limundovci, očigledno, nisu sedeli skrštenih ruku jer su se na Kupindu već pojavili novi modeli koje možete kupiti. Dok se iPhone 6 ne pojavi u većim količinima u Srbiji, a ljubitelj ste jabuke kao i ja, možda je pametno da razmislite o nekom od starijih modela. iPhone 5 se može naći po značajno jeftinijim cenama od novijih modela, a još uvek je dovoljno brz da gura sve aktuelne aplikacije. Možda će vam, u toj potrazi, značiti da pročitate jedan od prethodnih tekstova na temu kupovine polovnih iPhone telefona, a preporuka je da se osvrnete i na naše savete za sigurnu kupovinu (i zaštitu koju vam nudimo).

Kakvi su vaši utisci o novim iPhone proizvodima?

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

7 Komentari

 1. IPhone dolazi zvanično u Srbiju preko VIPa? Prve utiske i više informacija na http://www.zverko.rs

 2. Ja koristim 6+ vec nedelju dana, naravno i kupindo app i nema zamerke.

 3. Iphone 6 stize u Srbiju 31.10! Informacija objavljena na Macworld-u.

 4. Jos da napravite limundo aplikaciju, i da se predmeti mogu postavljati kao preko kompjutera bilo bi ekstra

 5. bilo bi bolje da napravite aplikaciju za limundo i da se mogu postavljati predmeti preko nje, a i to isto da dodate u kupindo aplikaciju. i nemojte mi brisati komentar kao sto ste obrisali prosli

 6. @SEEN025

  Hvala na predlogu, razmišljamo u smeru unapređenja mobilnih aplikacija. Zbog drugih projekata koji su (takođe) važni, ta unapređenja su trenutno na čekanju.

  Što se tiče komentara, on nije obrisan – samo je čekao objavljivanje.

 7. Kupio sam ga u Nemackoj za 690e telefon je ok ali nista posebno u odnosu na cenu. Ali kad sam vido cene kod nas preko operatera mogu samo da kazem katasrofa

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh