Početna » LimundoGrad » Saveti za uspešnu prodaju, po kategorijama

Saveti za uspešnu prodaju, po kategorijama

Do sada smo u više navrata pisali o tome kako možete da poboljšate svoju prodaju na Limundu. Počeli smo od načina pisanja naslova i opisa aukcije, preko uslova prodaje i saveta za brzo postavljanje većeg broja predmeta, sve do načina slatnja predmeta. Ovog puta sa vama delimo male „trikove“ koji vam mogu pomoći da poboljšate svoju prodaju, u zavisnosti od toga u kojoj kategoriji prodajete.

 • Muška odeća: Obavezno navedite materijal od koga je napravljen artikal i tačne dimenzije (npr. širinu ramena košulje, dužinu nogavica kod pantalona i slično). Savet plus: možete napisati i da je taj odevni predmet pogodan za osobu te i te visine i kilaže, jer je takav plastičan primer najjasniji mnogim (pogotovo muškim) kupcima.

 • koristi-filtere-kupovina-savet-1Obuća: Preporučujemo da slikate đon cipela kako bi se videla šara i ujedno kako bi potencijalni kupac mogao da vidi da li su i koliko nošene.
 • Mobilni telefoni: Navedite ogrebotine i druga oštećenja, ako ih ima. Uvek je bolje biti potpuno iskren sa kupcima u pogledu nepravilnosti na predmetu, jer će oni to znati da cene. Napišite i koliko dugo traje baterija, ako znate. Takođe je preporučljivo slikati bateriju da se vidi da nije slučajno naduta. Obavezno navedite šta sve ide uz telefon (punjač, maska, futrola, slušalice…); a ako ne ide ništa, jasno napišite tako, jer kupac koji ne zna šta od dodatne opreme ide uz telefon, najverovatnije neće licitirati. Ideja plus: slikajte uključen telefon, kako bi se videlo da radi (ukoliko nije potpuno nov, tj. neuključivan).
 • Računari i oprema: Opišite sve performanse računara koje znate (što više korisnih informacija, to bolje), kako bi kupac znao šta licitira. Takođe bi trebalo navesti da li je sve ispravno ili ne, kada je poslednji put korišćeno i da li ima garanciju ili ne (ako ima garanciju, navedite na koliko, a ako nema, navedite kada je istekla, ako znate). Važno je navesti i koja propratna oprema ide uz računar, šta se dobija od eksternih uređaja i slično.
 • Laptop i tablet: Preporučujemo vam da navedete koliko traje baterija na laptopu, koje su dimenzije ekrana, kakve su mu performanse, kao i šta tačno ide uz njega (punjač, garancija, torba…).
 • Nameštaj: Ukoliko prodajete krevet ili neku vrstu ležaja, obavezno navedite od čega je sastavljen dušek (tj. deo na kome se sedi/spava). Takođe je važno navesti tačne mere nameštaja i koje su mogućnosti slanja i preuzimanja. Pojedine kurirske službe ne isporučuju velike predmete, te je najbolje organizovati lično preuzimanje, ako je to moguće.
 • Knjige: Poželjno je navesti da li ima ispisanih stranica. Naravno, bitno je i navesti da li je knjiga nova ili polovna, koje je izdanje, kao i da li je šaljete kao tiskovinu. 
 • Tehnika: Navedite da li je artikal u garanciji ili ne, kao i koliko garancija traje. Ako nešto nije ispravno, navedite tačno o čemu se radi. Kada je bela tehnika u pitanju, važno je navesti da li postoji mogućnost prevoza.
 • Igračke: Ako su starije igračke u pitanju, proverite da li postoji potražnja za njima u kolekcionarstvu, te ih postavite tamo, jer u toj kategoriji mogu dostići veću cenu.
 • Seme i sadnice: Uvek navedite nešto više o biljci, kako se gaji i održava, koliko vremena joj treba da poraste, koji je broj semena koji dolaze u pakovanju…
 • Nega tela: Navedite rok trajanja artikla (ukoliko je to primenljivo).

Savet plus: Kako podstaći potencijalne kupce da licitiraju? Obećajte im neki poklon ili pogodnost ukoliko pobede na aukciji. Npr. „Ako cena pređe xxx dinara, kao poklon šaljem to i to“ ili „Ukoliko kupite više predmeta, poštarina je gratis“ i slično…

Želimo vam uspešnu kupoprodaju! 🙂

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh