Početna » Kupindo » Pretraga auto delova na Kupindu

Pretraga auto delova na Kupindu

Auto deloviKako broj predmeta na Kupindu raste tako svi oni koji svog četvorotočkaša redovno (i propisno) održavaju imaju mogućnost da lako dođu do novih i polovnih delova.

Zašto je Kupindo dobar izbor?

Zato što neke od auto delova koji se prodaju nije moguće naći u prodavnicama, ili jeste, ali po višestruko većim cenama. Prednost Kupinda jeste i što ceo „lager“ auto delova vidiš odmah na sajtu i možeš lako da ih pretražuješ, kao i da od prodavca zatražiš dodatne informacije.

Šta sve možete pronaći na Kupindu?

Faktički, mnogo toga. Od raznih senzora, računara, delova trapa, guma, felni, pa do delova enterijera. Meni su posebno zanimljivi delovi enterijera, jer su veoma skupi u ovlašćenim prodavnicama, a svi znamo da je velika verovatnoća da nešto u enterijeru polomite ili da se od duge upotrebe pohaba. Posebno ako ste bar malo vični sa alatom pa neke stvari možete i sami da zamenite.

Kako najlakše pretraživati auto delove na Kupindu? 

laguna1) Suzite pretragu

Ako želite da pronađete, npr. deo za Renault Lagunu i u pretragu otkucate „Laguna„, dobićete rezultate iz svih kategorija na Kupindu. Npr. dobićete knjige izdavačke kuće Laguna. Prva stvar koju treba da uradite nakon kucanja termina u pretragu jeste da sa leve strane izaberete odgovarajuću kategoriju. Tako ćete moći lako da dođete do, na primer, delova enterijera za ovaj model.

2) Isprobajte više različitih kombinacija za nazive modela

Ono na šta obavezno treba obratiti pažnju da bi pretraga bila uspešna jeste to kako prodavci nazivaju različite marke autmobila ili nazive modela. Na primer, neko može napisati „Delovi za Sitroen“, a neko „za Citroen„, neko može napisati „deo odgovara za Reno Lagunu“, a neko „za Renault  Laguna„. Uvek isprobajte više kombinacija kako biste obuhvatili sve rezultate.

3) Koristite operator „ILI“

Ako želite da pretraga izlista sve predmete za više različitih termina, koristite ILI. Na primer, ako otkucate „laguna ili lagunu ili lagune“ dobićete sve predmete koji u opisu sadrže jednu od ovih reči. Tako ćete obuhvatiti i predmet na kom je neko napisao da prodaje „deo za lagunu“ ali i „deo skinut sa lagune“. Naravno, korišćenje ostalih operatora je takođe poželjno ali ovaj može biti najvažniji. Pročitajte i tekst našeg kolege iz IT sektora koji sve operatori postoje u našoj pretrazi i kako ih možete koristiti.

4) Pokušajte da pronađete što više naziva jednog dela

Mnogi prodavci će isti deo nazvati različitim nazivima. Tako će neko napisati „MAP senzor„, a neko „senzor pritiska“ ili „senzor pritiska usisne cevi„. Slično je i sa zamajcem: neko će napisati „plivajući zamajac„, dok neko možda neće označiti tu karakteristiku već će ga nazvati samo „zamajac motora„. Zato je bitno da se naoružate znanjem o delu koji tražite, jer je to dobar put da ga pronađete i uštedite novac. Internet forumi, posebno internacionalni koji sadrže mnoštvo informacija, vam ovde mogu biti od velike pomoći.

5) Koristite filter da odvojite nekorišćene od polovnih delova

Ako je ponuda za određeni deo velika, možete imati poteškoće u traženju nekorišćenog (ili polovnog) dela. Zato uvek koristite filter koji se nalazi sa leve strane, putem kog možete prikazati npr. samo nove senzore pritiska.

Nadam se da će vam neki od ovih saveta biti od koristi, jer delova na Kupindu ima sve više i kada koristite ove trikove možete sebi olakšati potragu za auto delovima. Da li vi imate savet koji biste voleli da podelite sa nama?

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh