Početna » Kupindo » Majice prema građi tela

Majice prema građi tela

Kako sam vam u prethodnom blog postu pojasnila na koji način je najbolje da birate model kupaćeg kostima, danas sam u prilici da se nadovežem i da vam pomognem da odaberete majicu prema vašoj građi.

Tip građe je nešto što nijedna dijeta ili vežba može da izmeni ali svakako može pomoći u potrazi za idealnim krojem majice.

Činjenica je da smo sve različite i da isti komadi odeće stoje svima drugačije. I u ovom slučaju je potrebno da znate kom tipu građe tela pripadate, pa hajde da ih prođemo zajedno.  🙂

Ukoliko imate uži gornji deo tela, a šire bokove pripadate kruškolikoj građi. Vama preporučujemo da nosite šire majice svetlijih boja u kombinaciji sa tamnijim pantalonama, kako biste napravili kontrast. Nošenjem širih majica minimalizujete bokove i naglašavate vaš gornji deo tela.

Suprotno kruškolikoj građi je takozvani “obrnuti trougao”. On podrazumeva da imate širi gornji deo tela, a uži donji deo.Vama savetujemo da nosite majice koje skreću pažnju na struk i majice sa vratom u obliku čamca. Nošenjem takvih majica naglašavate donje uže delove tela, kao što su struk i kukovi.

Ukoliko su vam ramena i kukovi približno iste širine, savetujemo vam da u kupovini majice birate one sa asimetričnim otvorom i slobodno se odlučite za malo dublji izraz. Eksperimentišite sa kragnama, naborima i detaljima da laskate grudima.

 Srećnice, poput Beyonce, koje imaju građu peščanog sata nemaju potrebu da naglašavaju jedan deo tela, kako bi skrenule pažnju  sa drugog. Potrebno je samo da birate majice koje nisu ni previše široke ni previše uske . Šira tunika koja prati liniju tela  bi bila  savršen izbor za vas. Ako imate punije grudi birajte majice sa V izrazom.

Nadam se da će vam ovi saveti biti korisni u potrazi. Od svega vam je najbitnije da se osećate prijatno u svojoj koži, a modni    detalji su tu da to samo dodatno naglase 🙂

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

4 Komentari

  1. Pravilno je izrez, od izrezati (krojac), a izraz je od izraziti.

  2. Moj savet – birajte majicu koja Vam se dopada po boji, dezenu, materijalu i u kojoj se osećate prijatno, ne opterećujući se pri tom kako Vam stoji, jer samo opuštena i iznutra zadovoljna žena isijava lepotu bez obzira na to da li njena građa ima „nedostatke“. Uvek se kad vidim ovakve i slične teme, setim moje bake, koja je imala običaj da kaže – „nije lepo ono što je lepo, već je lepo što se meni sviđa“ 😀

  3. POŠTOVANA UNA, VLADA VAS JE OČIGLEDNO ZARAZIO OSMESIMA, JER BITNA JE I MAJICA, VAŽAN JE I KUPAĆI KOSTIM, I KAKO IZABRATI PRAVU KOMBINACIJU, MEĐUTIM,
    SVE TO NAJBOLJE STOJI UZ LEP OSMEH.

    DA LI SE SLAŽEŠ?

    POZDRAV ZA LIMUNDO TIM…

  4. baka je imala pravo 😉 slazem se 🙂

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh