Početna » Sigurnost » Saveti za sigurnu kupovinu mobilnih telefona

Saveti za sigurnu kupovinu mobilnih telefona

Konačno ste odlučili da kupite dobar i brz pametni telefon. Vašu staru Nokiu ste prodali na Limundu, a sada želite da kupite Samsung Galaxy S4 ili S5 ili možda neki noviji model Iphone-a.
Prilikom kupovine mobilnih telefona na Interentu je potrebno biti pažljiv i koncentrisan. U želji i euforiji da što pre imamo baš taj dugoželjeni novi telefon često dolazimo u sitauciju da previdimo važne informacije zbog kojih se možemo naći u neprijatnoj situaciji.
Kako bi kupovina bila bezbrižna i sigurna, potrebno je da se pridržavate određenih saveta.
Te savete ćemo vam ukratko predstaviti u ovom blog postu.


1. Opis aukcije i fotografije

Pažljivo pročitajte opis aukcije i pogledajte fotografije koje je postavio prodavac. Nemojte sebe dovesti u situaciju da se osećate prevarenim samo zato što niste u opisu pročitali da je Iphone koji ste upravo izlicitirali zaključan na neku stranu mrežu.
Dobro pogledajte fotografije pogotovo kada se radi o polovnim predmetima. Kao kupci imamo različite potrebe i želje. Nekome neće smetati ogrebotine koje nastaju od korišćenja jer mu je bitno samo da telefon bude pouzdan i brz, dok će nekome smetati i najmanja ogrebotina.

Ukoliko vam nešto nije jasno ili smatrate da je opis nekompletan pošaljite prodavcu poruku i postavite mu dodatno pitanje.
Detaljne specifikacije svakog mobilnog telefona možete vrlo lako proveriti na sajtu Gsmarena.

2. Ocene prodavca

Pregledajte profil prodavca i pogledajte njegove ostale aukcije. Primera radi, ukoliko prodavac ima dosta pozitivnih ocena, možete biti prilično sigurni da ćete imati dobru i pozitivnu saradnju. Ukoliko je 50 ili 100 ljudi uspešno kupilo predmet od člana i ocenilo ga pozitivnom ocenom, verovatno će i 101. saradnja biti završena uspešno.

Profil prodavca sa pozitivnim ocenama od kupaca.

Siguran prodavac: Profil prodavca sa velikim brojem pozitivnih ocena od kupaca

Ukoliko je prodavac tek registrovan i nema ocena to ne znači da treba da odustanete od licitiranja. Svi smo mi u jednom trenutku imali 0 ocena i svaki početak je težak.
U saradnji sa novim prodavcima potrebno je samo da obratite pažnju na obeležene načine plaćanja i slanja na aukciji:

3. Načini slanja i plaćanja – Limundo cash i lično preuzimanje

Prodavac bira načine plaćanja i slanja predmeta prilikom postavljanja aukcije. Kupac odlučuje da li mu ponuđeni načini odgovaraju.
Ukoliko planirate da kupite skuplji mobilni telefon, savet je da birate aukcije na kojima je kao način plaćanja obeležen Limundo cash.
Ovaj način plaćanja napravljen je tako da maksimalno štiti i kupca i prodavca od bilo kakvih problema koji mogu nastati u kupoprodajnom procesu. Kupovina u ovom slučaju potpuno je bezbrižna, a sigurnost je na nivou koji ne možete očekivati čak ni u offline kupovini.

Ukoliko Limundo cash nije dostupan kao način plaćanja, predmet uvek možete preuzeti lično i prilikom preuzimanja se uveriti da je telefon u opisanom stanju.

Naš savet je da birate Limundo cash i lično preuzimanje u saradnji sa novim prodavcima koji imaju malo ocena.

Preporuka za sigurnu kupovinu: Aktiviran Limundo Cash kod prodavca sa 0 ocena koji prodaje atraktivan telefon

Preporuka za sigurnu kupovinu: Aktiviran Limundo Cash kod prodavca sa 0 ocena koji prodaje atraktivan telefon

Druge načine plaćanja i slanja, kao što su Plaćanje pre slanja i Plaćanje pouzećem, suvetujemo vam da koristite kada kupujete predmete kod prodavaca koji već imaju izgrađen pozitivan rejting.
Način na koji to možete proveriti opisali smo u tački dva.
Ipak, ukoliko vršite uplatu unapred na tekući račun prodavca, vodite računa da ti podaci budu isključivo oni koje vam je prosledio Limundo.

Detaljnije savete za sigurnu kupovinu možete pročitati u prethodnim postovima:
Kako da kupujem sigurno?
Plaćanje i slanje – sigurno, brzo i lako

Ukoliko se pridržavate ovih jednostavnih saveta, ne morate da brinete da ćete biti prevareni. Ostaje vam samo da uživate u sigurnoj kupovini.

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

5 Komentari

 1. Sve jasno kao dan

 2. ne znam ja ovo kako da objavim robu koju prodajem …

 3. Ako želite nešto da kupite ili prodate na Limundu
  potrebno je da se najpre registrujete, a zatim
  možete licitirati na određenoj aukciji ili staviti nešto na prodaju.Ukoliko želite da prodajete na Limundu, potrebne informacije možete pronaći na strani http://www.limundo.com/Pomoc/Kako-da-prodajem-/641
  Ukoliko imate pitanja slobodno nas kontaktirajte putem Kontakt strane.
  Rado ćemo vam pomoći u vašim prvim koracima na Limundu.

 4. Citiram: „Ipak, ukoliko vršite uplatu unapred na tekući račun prodavca, vodite računa da ti podaci budu isključivo oni koje vam je prosledio Limundo.“ Ne mogu nabrojati sve situacije u kojima sam i od prodavaca i od kupaca dobijala podatke potpuno različite od onih koje dobijem od Limunda, i kada bih na to skrenula pažnju nekome iz Limundo tima, odgovor je uvek bio isti, robotski, kao uostalom i svaki put: „Dešava se da prodavac nema svoj račun, pa koristi račun poznanika ili supružnika, i na to ima pravo,“ ili „Kupac ima pravo da traži da se kupljeni predmet pošalje na drugu adresu i na tuđe ime“, ali kada nastane problem, onda je odgovor uvek isti: „Ne možemo Vam pomoći, jer ste pristali da koristite podatke različite od onih koje smo Vam mi poslali.“
  Pametnom dosta.

 5. Poštovana Marija,

  Izmenama pravilnika dozvoljeno je kupcima da dostavljaju druge podatke za slanje predmeta.

  Što se tiče prodavaca, njima nije dozvoljeno da koriste tuđe račune.
  Prodavci mogu koristiti svoje račune i račune na koje imaju ovlašćenje.

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh