Početna » Kupindo » Muzika na putu

Muzika na putu

Leto je vreme odmora i dosta nas odmor provodi van grada – a često i van zemlje. Već smo pisali o pripremi automobila za leto i za duge vožnje, ali nikako da se dotaknemo pripreme vozača. Duga, posebno noćna vožnja naporna je za vozače, a najbolji način da vreme prođe brže, a da vozač uživa je muzika. Dobar izbor muzike čini razliku između naporne vožnje i uživanja, ponekad dotle da vozač na kraju pomisli „gotovo da mi je krivo što moram da čekam 10 dana pa da ponovo vozim uz tako finu svirku“ . 

Muzika za vožnju pre svega treba da prija vozaču, bilo direktno, bilo indirektno. Indirektan način je za sve nas koji vozimo sa decom u autu: Nema ničeg goreg u vožnji od nervozne dece, pa ako su oni budni treba vam muzika koja ih smiruje. Klasici su, naravno, kockica

ili nešto slično, ali ima razne dece i raznih roditelja. Kad je moja ćerka nervozna najbolje prija neki Trash metal, npr Slayer:

a moj sin najviše voli neki tvrđi bluz:

Zvuči čudno, ali sve je bolje od dece koja vrište.

 

Za one koji voze sami, tu su klasičije preporuke. Većina vozača voli va vozi uz neki smooth jazz :

drugi vole pop, synth-pop ili dance:

a naravno tu je i klasičan izbor nekog dobrog roka:

ili hip-hop-a:

ili pak neke od muzičkih tema nadahnutih vožnjom:

Šta je vaš izbor? Podelite sa nama šta najradije slušate dok vozite? Ima li razlike u tome šta slušate dok vozite po gradu, a šta na putu?

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

4 Komentari

 1. Simpatican izbor, za svakog.
  Nije jasan komentar ispod SRV
  „Zvuči čudno, ali sve je bolje od dece koja vrište.“.
  Da li se to neko drznuo da muziku SRV poredi sa vristanjem? Gitarista koji je ostavio neizbrisiv trag, vec davno pokojni ne zasluzuje da bilo ko tako nesto komentarise pa ni Nikola Krgovic, bilo to i u sali.

 2. Naravno da ne. Ni u ludilu. Samo je jedan pasus prelomljen oko tri muzicke numere, pa je ispod slike samo poslednji deo jedne misli.

  Ono sto sam zeleo reci je da njegova muzika ima umirujuc efekat, bar na moju decu, tj. da uz njega prestaju da vriste – i pocinju da uzivaju. 😀 Dok je moj sin bio jako mali SRV je bio jedan od retkih koji je uspevao da ga umiri i kad je imao najteze grceve u stomaku i opusti ga dovoljno da se mazi i uspava.

 3. Nije TRASH, nego THRASH! Inace Vasa cerka je izuzetno muzicki inteligentno dete ukoliko stvarno slusa Slayer!

  Pozdrav

 4. Hvala na ispravci, i na lepim komentarima 😀 .

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh