Početna » Kupindo » 5 predloga za letnje čitanje

5 predloga za letnje čitanje

Stiže nam leto, a sa njim i dugi, topli, sunčani, veseli dani. Kada je ovo godišnje doba u pitanju, atributa nikad dosta. 🙂 Međutim, ono čemu se uglavnom svi najviše radujemo jesu godišnji odmori i (morska) putovanja, a knjige su često neizostavni deo svakog kofera.

Koje se knjige čitaju na plaži, dok u hladu ležite pored mora i zasluženo odmarate?

Kako i sama reč kaže, opuštanje je glavni cilj, pa je popularnija nešto laganija literatura. Međutim, pošto su ukusi veoma različiti u ovom pogledu, evo nekoliko predloga za dobro letnje čitanje.

 

Leto ljubaviKejti Ford

Mnogi bi rekli – prava letnja limunadica. Često kažemo kako se ono što želimo dogodi kada to najmanje očekujemo, a tada ne znamo da li smo spremni za preokret. Ovo je ljubavni roman uz koji ćete se opustiti i uživati u zabavnoj, toploj atmosferi i blagim zapletima koji vode srećnom kraju i navodi vas da se zapitate šta se sve može dogoditi tokom leta ljubavi.

 

 

Nova zemljaEkart Tol

Nije neobično da ljudi provedu celi život čekajući da počnu da žive.
Kako je odmor vreme kada konačno možemo da se posvetimo sebi i svojim kvalitetima, ovo je knjiga koja će u velikoj meri pomoći da se usmerimo na ono što zaista vodi ka samousavršavanju. Ekart Tol inspiriše milione čitalaca da pomognu sebi, prevaziđu prepreke i otklone sve ono što ih sprečava da dožive ličnu sreću.

 

Inferno Den Braun

U vreloj atmosferi na plaži dotaknite se i Inferna – najskorijeg dela pisca poznatog po Da Vinčijevom kodu, koje nas vodi u novo mistično putovanje po Evropi u potrazi za remek-delom koje preti čovečanstvu, a samo jedna osoba je predodređena da ga pronađe.
Čuveni Dante i njegovo najpoznatije delo uticali na čitavu istoriju svetske književnosti i inspirisali i Dena Brauna u još jednom mističnom trileru i putovanju kroz tri predivna grada, ali i kroz najmračnije predele ljudskog uma.

 

Priče o moruIvo Andrić

Izvedite čoveka iz balkanskih planina na more, i vi ste otvorili jedan opojan praznik sa radosnim svitanjem i neizvesnim sutonom.
Retki su pisci koji mogu toliko istančano da nam dočaraju ono o čemu pišu da možemo osetiti da smo deo priče i da u nama mogu probuditi i uspomene, ali i želju da doživimo ono o čemu čitamo.
U ovom slučaju – naš Andrić u kratkim pričama o moru i emocijama koje tamo možemo doživeti.

 

Najlepša ljubavna pisma

Kako ste već na putu, ako vam nedostaje neko sa kim biste podelili svoje utiske, uživajte čitajući najlepša ljubavna pisma napisana iz pera velikih kompozitora, pesnika, vojskovođa, govornika i naučnika. Iznenadićete se kada sagledate njihovu intimnu stranu i način komunikacije toga doba koji je danas gotovo sasvim nestao. Dučić i Magdalena, Albert i Mileva Ajnštajn, Zmaj i Ruža, Pjer i Marija Kiri i ostali velikani otvoriće vam svet velikih ljubavi i pokazati pravi značaj ljubavnog pisma.

 

Koje su vaše preporuke za letnje čitanje? Podelite sa nama svoje utiske, a nadamo se da će sve stati u jedan kofer! 🙂

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

4 Komentari

  1. Olga Mirković-Maksimović

    Meni lično su putopisi uvek lep izbor i dobars u način da se upoznate sa kulturom i običajima nekog naroda iz pera jednog pisca i kroz njegova iskustva iz prve ruke. Onda ih jednostavno možemo uporediti sa sopstvenim iskustvima.

  2. Evo pravog vremena da pocnete sa citanjem Igre prestol- Martin

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh