Početna » Kupindo » Kinder intervju sa članom lenkicbenkic

Kinder intervju sa članom lenkicbenkic

Potkategorija Kolekcionarstvo na Kupindu trenutno broji skoro 100.000 predmeta. Posebno mesto zauzimaju Kinder figurice, koje predstavljaju pravu riznicu za kolekcionare i ljubitelje ovih igračkica.

Ovom prilikom vam predstavljamo člana lenkicbenkic, čija je ponuda i više nego raznovrsna, a njegove ocene svedoče o odličnim i mnogobrojnim saradnjama koje je do sada imao na Kupindu.

Za početak, kako ste saznali za Kupindo i odlučili da započnete prodaju?

-Kupindo je logičan nastavak moje saradnje sa Limundom. Shvatio sam da je lakše sa većim brojem prodaja raditi na Kupindu i da to pre svega traži manje vremena.

Na vašem nalogu na Kupindu primetili smo moto:
U trgovini postoje samo dva pravila.
Pravilo 1.kupac je uvek u pravu
Pravilo 2.kad kupac nije u pravu na scenu stupa pravilo 1.
Pretpostavljam uz ovakav stav niste imali mnogo nesporazuma sa kupcima?

-Nesporazumi su svedeni na minimum samim tim sloganom. Potkradu se sitni propusti ali nije bilo nerešivih problema. Zadovoljstvo prilikom saradnje mora biti obostrano, to je jedini način da se saradnja i dalje nastavi.

Da li ste i sami bili kolekcionar (i još uvek ste) ili se isključivo bavite prodajom kindera?

-Kolekcionar sam drugih stvari. Nažalost, nisam kolekcionar kinder figurica već isključivo prodavac.

Kinder figurice su specifični predmeti, kako ih pakujete pre slanja i da li imate neki poseban savet?

Veću količinu kindera pakujem u kartonske kutijice koje sam pravim, time se mogućnost oštećenja prilikom transporta svodi na minimum. Manju količinu figurica pakujem tako što ih prvo hermetički zatvorim u kesu, preko kese malo čvršća novina i onda glavna stvar, oko te novine celom površinom ide široka selotejp traka sa naglaskom na ćoškovima. Ovim zamenjujete skupe skabol koverte i možete slati u običnoj koverti što samim tim smanjuje cenu transporta kupcu. Posle ovolikog iskustva mogu reći da je ovo provereno dobar način pakovanja.

Dostigli ste skoro 450 jedinstvenih ocena, a zapravo ste prodali preko 8200 artikala, da li vam se kupci sa kojima ste već sarađivali vraćaju?

-Sve ste sami rekli. Prostor za dobijanje jedinstvenih pozitivnih ocena je sužen samim tim što ne prodajem robu široke potrošnje. Kinder figurice uglavnom kupuju kolekcionari i oni koji bi to hteli da postanu. Postoje kupci sa kojima sarađujem od samog početka i naša saradnja traje i danas. Ovim putem ih pozdravljam i zahvaljujem na dosadašnjoj saradnji i ukazanom poverenju.

die-peppy-pingo-party-kompletPrimetili smo da prodajete veliki broj kompletnih serija. Da li su one prodavanije od pojedinačnih figurica?

-Generalno ne. Kolekcionari se menjaju među sobom tako da retko kome treba kompletna serija već moju Kupindo ponudu koriste za popunjavanje onim sto ne mogu da nađu u razmenama među sobom. Naravno, prodajem i veliki broj kompleta ali statistički gledano pojedinačne figurice se više prodaju.

Kada imate priliku da se lično sretnete sa kupcima, koje je prema vašoj proceni starosno doba koje u najvećoj meri kupuje kinder figurice, tj. da li ih roditelji kupuju za decu ili za sebe 🙂 ?

-Kupce koje sam lično upoznao su ozbiljnijih godina, ali to nije pravilo. Kontaktiram sa velikim brojem kolekcionara i rekao bih da tu nema određenog pravila oko godina kao i u svakom kolekcionarstvu. Ljubav prema takvim stvarima kod nekog se javi pre, kod nekog kasnije.

Ukoliko nije tajna, da li se cena kinder figurice formira prema starosti, odnosno prema retkosti, ili postoje neki posebni kriterijumi?

-Mnogo je parametara koji utiču na cenu. Od nabavne cene, količine u magacinu, troškova transporta, potražnje itd. Parametri su uglavnom trgovačke prirode.

Da li biste podelili još neki savet za uspešnu trgovinu sa ostalim članovima?

-Poštujte i bićete poštovani.

 

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh