Početna » Limundo » Kako izabrati tašnu za svaku priliku?

Kako izabrati tašnu za svaku priliku?

Cipele i tašne su najpopularniji “detalji” koje dame obožavaju, a koji mogu učiniti ili da zablistate ili da kombinacija bude potpuni promašaj. Pitanja koja najčešće muče žene su: kakvu tašnu izabrati za veče a kakvu za svaki dan? Da li boja tašne mora da se slaže sa bojom cipela? Da li materijal tašne mora da se slaže sa materijalom cipela? Evo nekih od preporuka sa usklađen izgled uz napomenu da sreća prati hrabre.

Za svaki dan se preporučuju tašne u koje možete da smestite sve neophodne sitnice: novčanik, mobilni telefon, neseser, rokovnik, naočare, papirnate maramice, dokumenta, ključeve i sl. Takve torbe su obično nešto veće, glomaznije i potrebno je da budu izrađene od čvršćeg materijala kako bi izdržale često premeštanje, otvaranje, zatvaranje, istresanje i sl. Ručke ne bi trebalo da su isuviše tanke jer se takve brže pohabaju. Idealno bi bilo, ukoliko budžet dozvoljava, da su tašne izrađene od kvalitetne kože ili drugih izdržljivih materijala. Najpopularnije boje su crna i braon – zbog lake kombinacije sa cipelama i čizmama u zimskom periodu.

Evo nekoliko predloga za tašne za svaki dan:

 1. Loren Avon torbax1
 2. Yorn
 3. Elegantna
 4. Tory Burch

Male tašne od nežnih materijala odličan su izbor za večernje izlaske i svečane prilike. U tom slučaju moraju da “prate” obuću, u boji i materijalu. To znači – ako obujete crne lakovane sandale, onda bi i tašna trebalo da bude takva.

 1. Pismo tašna 
 2. Crvena lakovana pismo tašna
 3. Avon pisma tašna

Ranci i sl. modeli tašni su pogodni za sportske varijante. Tu je izbor boja i dimenzija gotovo neograničen a materijali su najčešće različite vrste platna prilagođenih nameni tašne.

 1. Sportski ranac
 2. Tašna ranac
 3. Cvetni ranac

Ukoliko se odlučite za crnu haljinu bilo u dnevnoj ili večernjoj varijanti izbor tašne i cipela može da bude pravo uživanje.x2

x3 x4

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

1 Komentari

 1. Hvala na lepom članku i savetima sa kojima se uglavnom slažem. Kao veliki zaljubljenik u tašne i nužne pratioce (cipele, kaiševe, marame) moram da dam komentar da su se od dolaska sex& the city serije standardi promenili kada su u pitanju slobode kombinovanja. Posledično su moguće mnogo hrabrije i prihvatljivije kombinacije boja i materijala kako za dan tako i veče. Pored toga su na svetlo dana izašle sjajne boje zlata, srebra, šljokice i slično što je ranije bilo rezervisano isključivo za veče.
  Kada su u pitanju bazne kombinacije koje „nose“ većinu kombinacija tokom godine mislim da bi pored osnovnih boja (crna, braon) bilo dobro razmotriti i teget i bež / bela kafa / pesak pošto iste mnogo lakše podnose toplije vreme i sunčane dane a jednostavne su za kombinovanje praktično sa svim drugim bojama. Svakako sam pobornik jedne ali kvalitetne kožne tašne pošto ista traje i haba se mnogo bolje od ostalih manje srećnih kombinacija.
  Takođe mislim da je dobro skrenuti pažnju na jedan segment koji je delimično zapostavljen, a čine ga tašne koje se nose na posao. Dovoljno često sam viđala večernje , male, šljokica pune neprikladne tašne na poslovnim sastancima tako da bih samo dala komentar da je to svakako van običaja poslovnog bontona. Svakako da je dobro imati adekvatnu, pristojnu i kvalitetnu tašnu u koju možete smestiti sve potrebne elemente bez preteranog skretanja pažnje isključivo na vašu tašnu.
  Sa druge strane mislim da veče dozvoljava skoro sve. kombinacije cvetova i pruga, boja i materijala uz malu zadršku da u sve ipak morate uneti malo sistematizacije. Ukoliko sve bude prenaglašeno, sjajno, šareno ipak će biti kič što mislim da nikome nije cilj. Ukoliko neko nije siguran za kombinaciju dovoljan je jedan naglašen komad (tašna), sa svedenim ostalim odevnim kombinacijama.
  Manje je uvek više u dobrom odevanju…naravno, ne u količini cm gardarobe:)

  Srdačan pozdrav

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh