Početna » Kupindo » [INTERVJU] Mašta, konac i vešte ruke čuda stvaraju

[INTERVJU] Mašta, konac i vešte ruke čuda stvaraju

Sa preko milion predmeta Kupindo je prava škrinja prepuna dragocenosti. Pregledom predmeta se mogu naći veoma neobični i retki predmeti o kojima pišemo u okviru tema o zanimljivim predmetima svakog meseca. Neki predmeti koji su delo veštih ruku i unikatni radovi nam posebno privuku pažnju. Kako je za nas jačanje pojedinca sastavni deo svakodnevnih aktivnosti – intervjuišemo članove, tvorce unikata. Ovog puta smo razgovarali sa Ivanom Jevremovićem – čije unikatne slike možete pronaći na Kupindu.

index

1. Šta vas je inspirisalo da počnete da se bavite izradom unikatnih slika od konca?

Prvu sliku od konca sam video na jednom sajmu, ne vezano za slike, i privukla mi je pažnju. Gledajući u sliku razmišljao sam kako je moguće nešto takvo uraditi. Potražio sam na internetu i uvideo da je potrebno malo poznavanja matematike, posebno geometrije, strpljenja i dosta mašte. Rešio sam da pokušam da napravim nešto takvo i pokazalo se da mi polazi od ruke. Od tada sam uradio nekih 10-ak slika i planiram da nastavim da ih izrađujem u smislu hobija.

2. Gde ste učili zanat? Čime se inače bavite?

Kao što sam u predhodnom pitanju rekao, uz pomoć interneta i mojih sklonosti ka geometriji sam pokušao da uradim sliku i uspeo. Nisam imao nekoga ko bi mi pokazao kako se slike rade i ko bi mi objasnio postupak.

Inače, bavim se turizmom na Zlatiboru a slike mi budu više kao hobi.

3. Koje materijale i alat koristite za izradu i gde ih nabavljate?

Za izradu slika koristim materijale koji se mogu naći u svakoj bolje opremljenoj gvožđarskoj radnji. Podloga za slike je od drvenih materijala kao što su drvo, OSB ploča ili slični materijali. Preko drveta je platno u boji koja odgovara. Pomoću sheme ukucavaju se ekseri i potom se koncem pravi slika.

4. Koliko vremena utrošite na pravljenje jedne slike?

Za izradu manje slike od konca potrebno je od 5-8 sati rada, dok se veće i kompleksnije slike rade i po nekoliko dana.

5. Tek ste počeli sa prodajom na Kupindu – šta vas je inspirisalo na to? Šta očekujete od prodaje putem Interneta?

Prodajom slika ne očekujem nešto posebno u smislu zarade, već mi je više cilj da se ljudi upoznaju sa ovim načinom rada i izradom slika. Možda se još neko odluči da radi ovako nešto ili mu bude inspiracija za nešto slično. Za Kupindo sam se odlučio jer mi se dopada vizuelni izgled sajta i mislim da ga dosta osoba posećuje.

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

1 Komentari

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh