Početna » Limundo » [UTISAK] Edukacija, nagrade i druženje na E-trgovina 2014.

[UTISAK] Edukacija, nagrade i druženje na E-trgovina 2014.

Konferencija E-trgovina je najveći skup o e-poslovanju u Srbiji, posvećen praćenju nastanaka i razvoja domaćeg i regionalnog (Slovenija, Hrvatska, Crna Gora, BIH, Makedonija …) e-commerce i e-business tržišta. Pokriva sve oblasti elektronskog poslovanja i tradicionalno se održava na Paliću, sredinom aprila. Ove godine održavala se od 15. do 17 aprila.

Na konferenciji se moglo čuti mnogo korisnih informacija koje se tiču elektronskog poslovanja i kupoprodaje putem interneta. Neke od tih ideja ćemo se potruditi da implementiramo i na Limundu. Za sve vas koji niste bili na konferenciji a zanimaju vas slične teme, izdvojila bih neke od najvažnijih zaključaka.

Stevan Majstorović iz Majlaba (Majlab) i dr Srđan Krčo, osnivač CEODunavNet u Novom Sadu ukazali su na samom početku konferencije na to da je trend da se povećava broj pametnih uređaja po stanovniku kojih već sada ima puno; televizori, rerne, vozila, kafe aparati, klupe, stolovi i mnogi drugi predmeti, pa je predviđanje da će do 2020. godine u svetu biti u upotrebi 50 milijardi uređaja. To u stvari pokazuje koliko se brzo sve razvija i koliko internet postaje neodvojivi deo svakodnevnog života. Korisno za sve entuzijaste – CEODunavNet, rukovodeći se interesovanjima tržišta, formirao je fond od 15 hiljada evra za ljude koji žele da učestvuju i naprave neku novu, korisnu aplikaciju.

Možete li da zamislite da kao što plaćate parking preko mobilnog telefona, na isti način kupujete gorivo na benzijskoj pumpi, plaćate putarine, karte i ulaznice za koncerte i slično?
O takvim pravcima ravoja e-bankinga se razmišlja ali mnogo je prepreka koje treba rešiti pre toga. Zakonski uređen sistem plaćanja mogao bi da doprinese i zaokružio bi tu on-line transakciju. Hristina Vidanović iz Limunda je istakla da ne vidi da sadašnji zakon doprinosi brzini i jednostavnosti, jer sada vi korisnicima ne možete da pružite kompletnu uslugu i usvajanje Zakona o platnim uslugama bi svakako doprinelo da se taj problem reši.

Marko Carević iz „Telenora“ kaže da se treba fokusirati na edukaciju korisnika. Prema njegovoj oceni problem je što e-bankarstvo, srpske banke i dalje tretiraju kao alternativni kanal prodaje, dok to sa bankama u Evropi i svetu nije slučaj. Građani ne znaju koji stepen zaštite mogu da očekuju i zbog toga od toga zaziru. Upravo zbog ovakvih problema sa razvojem e-bankinga, kompanija „Telenor“ je nedavno kupila KBC banku.

Naravno, jedan od ključnih aspekata uspeha je komunikacija. „Uspešan u ovom poslu je onaj ko zna da iskomunicira sa klijentom, sa okruženjem u kome posluje. Ono što vas preporučuje to su ideje i rezultati, a ne nešto drugo“ istakao je Borislav Miljanović iz Represent Communications PR agencije.

I na kraju – lepe vesti! Limundo blog je nagrađen pohvalom za doprinos razvoju e-poslovanja kroz blogovanje. To je ubedljivo najjači i najlepši utisak sa ove konferencije jer smo shvatili da neko prepoznaje trud i energiju koju ulažemo da održimo i razvijemo Limundo Karaoke. Ovim putem se zahvaljujemo i svima vama, čitaocima Limundo bloga što nas podržavate, dajete nam ideje, pohvale i kritike i pomažete nam da budemo još bolji i zajedno rastemo.

Sve u svemu, bilo je to jedno korisno i lepo druženje obeleženo novim saznanjima i lepim vestima. 🙂

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

8 Komentari

 1. Mogli su mobilni provajderi da ponude dopunu limundo racuna na svakoj trafici a ne da stojim kilometarski red na posti …

 2. Što mi niste javili da idemo zajedno?
  Taman da ja prospem teoriju o fensi trendi potrošačkom društvu od 15.000 mesečno
  i to neredovno

  aplauz publike nakon izlaganja nepotreban
  skroman sam čovek pa zato

 3. Jel bilo možda govora o primanju novca preko PayPal-a?

 4. Pa fino dopunite preko on line bankinga barem tako i limundo dozvoljava.Desava mi se da padnem u minus i tamo fino pise.Pa moze i elektronski da se prebaci ako kesa imate a uvek treba ostaviti za nepredvidjene situacije.

 5. Ma sve je bolje nego čekanje u red. Nekad sam uživao da ćaskam sa ljudima ali sada…

 6. Treba nešto da promenite u vezi limundo dopune…. I, kod mene su kilometarski redovi u pošti već 4, 5 dana i ne mogu da dopunim limundo račun i to mi koči posao… Ne mogu da se reklamiram, jer nemam dovoljno dopune na računu, a neću ni da čekam 2h zbog jedne dopune….

 7. Slazem se za dopunu trebalo bi nesto da preduzmu po tom pitanju da ljudima bude lakse za uplatu.

 8. Dopunaaaaa

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh