Početna » Kupindo » Svetski dan zaštite potrošača

Svetski dan zaštite potrošača

Svetski dan prava potrošača obeležava se 15. marta počev od 1983. godine. Datum je simboličan jer je 15. marta
1962. godine predsednik SAD Džon Kenedi predložio Deklaraciju u kojoj su definisana četiri osnovna prava potrošača: na bezbednost, na izbor, da bude informisan i da bude saslušan.
Godine 1985. usvojena su još četiri prava potrošača: na zadovoljavanje osnovnih potreba, na obeštećenje, na obrazovanje i pravo na zdravu životnu sredinu.

U Srbiji se poslednjih godina ovaj dan obeležava brojnim aktivnostima, skupovima i predavanjima i tada potrošači imaju priliku da se detaljnije informišu o svojim pravima.
Činjenica sa kojom se većina nas slaže jeste da Zakon o zaštiti potrošača još uvek nije dovoljno definisan i ustrojen i zbog toga svi željno iščekujemo dopunu i nove odredbe koje će nam svima olakšati trgovinu.

U međuvremenu, kako biste se i sami zaštitili od eventualnih problema, pre nego što kupite predmet, važno je da se detaljno raspitate kod prodavca i saznate sve što vas interesuje u vezi sa predmetom koji kupujete. Na taj način ćete se zaštititi od nepredviđenih situacija i smanjiti mogućnost da budete razočarani ili nezadovoljni kupovinom.

Kako bismo svaku kupovinu na Kupindo učinili što sigurnijom, uveli smo Kupindo zaštitu koja vas kao kupca štiti na sledeći način:
Plaćanjem preko Kupinda ceo iznos je zaštićen sve dok ne dobijete predmet koji ste kupili;
– Ako novac uplaćujete prodavcu unapred na račun (Plaćanje pre slanja), iznos zaštite je do 1.500 dinara.

Korišćenjem Limundo Cash-a, zaštićeni su i prodavci, jer pored toga što su sigurni da će kupac platiti predmet, u slučaju povraćaja paketa Kupindo nadoknađuje troškove poštarine.

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh