Početna » Limundo » Brzo postavljanje većeg broja predmeta

Brzo postavljanje većeg broja predmeta

Želite da na Limundu postavite više predmeta na prodaju. U nekom ćošku vam već duže vreme stoji kesa puna stvari koje želite da prodate. Pri samoj pomisli na slikanje, sređivanje fotografija, opisivanje itd. vas zaboli glava. 🙂 Najlakše bi bilo da to neko može da uradi umesto nas. Ipak, postoji nekoliko trikova koje možete da iskoristite kako bi postavljanje bilo brže.

Veći broj aukcija možete postaviti:

1. putem Limundo Listera – aukcije postavljate putem Limundo Lister programa
2. ručno – aukcije postavljate iz dela Moj Limundo – Postavite aukciju

Koristite Limundo Lister, program koji je upravo namenjen prodavcima koji postavljaju veliki broj aukcija. Jednostavan je za instalaciju i korišćenje, a pruža prednosti koje nisu dostupne kada predmete postavljate na samom sajtu, kao što su:

– unos velikog broja aukcija istovremeno
– grupna izmena aukcija
– ponovno pokretanje uspešno prodatih predmeta
– čuvanje obrisanih i arhiviranih aukcija
– lako kopiranje teksta
– postavljate predmete kad ih pripremite, bez internet konekcije i nevezano za sajt
– možete ih sve pokrenuti u isto vreme jednim klikom
– unos aukcija preko Excel tabele.

Ovo je program koji je mnogo pomogao prodavcima koji prodaju veći broj predmeta, naročito kolekcionarima. Više o samom Listeru možete pročitati na našem blog postu „Limundo Lister – program za brz i lak unos aukcija„.

Najviše vremena oduzimaju fotografije, te je najbolje prvo fotografisati sve predmete, pa tek onda postavljati aukcije. Najjednostavnije je da predmete slikate na beloj pozadini i na dnevnom svetlu. Kako je veličina fotografija na Limundu ograničena na 3000×3000 px, podesite vaš fotoaparat ili telefon kojim slikate na rezoluciju koja neće zahtevati smanjivanje fotografija prilikom postavljanja. Potrebno je da fotografija bude jasna kako bi kupac video dobro šta kupuje, ali da ne zahteva dodatnu obradu u odgovarajućim programima kako bi postavljanje aukcija bilo brže. Više korisnih saveta u vezi sa fotografisanjem možete naći  i na našem blog postu „Pusti fotografiju da proda predmet„.

Koristite dodatke za internet pretraživače koji omogućavaju snimanje šablonskih tekstova za opis aukcije. Svaki pretraživač ima dostupne ovakve dodatke. Recimo, ako koristite Mozzila Firefox, skinite dodatak ili add-on koji se zove Clippings. U njemu veoma lako pravite tekstualne šablone koje možete koristiti u opisima aukcija. Ako se bavite prodajom odeće, možete napraviti šablon:

Dužina rukava:
Širina ramena:
Širina grudi:
Dužina:
Materijal:

Šablon kasnije samo ubacujete u opis aukcije i popunjavate potrebnim podacima, odnosno nije potrebno svaki put kucati ceo tekst ili raditi copy/paste iz nekog tekstualnog fajla.

Uslove prodaje definišite tako da budu zajednički za sve aukcije te da ne morate da dopisujete uslove u opis aukcije. Budite precizni, ali ne preopširni. Više o tome kako bi trebalo da izgledaju uslovi prodaje možete pročitati na blog postu „Uslovi prodaje – šta treba da znate?„.

Koje trikove vi koristite kako bi postavljanje aukcija bilo brže?

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

7 Komentari

 1. lainovic marica

  Sama radim sve

 2. Kako da skinem i upotrebim “ Clippings “ ? Hvala

  P.S. Ja sve sama radim, takodje, i ne mogu viseee :)))

 3. @Tina – Ako koristite Mozzila Firefox, samo kliknite na Tools – Add-ons, pa sa leve strane odaberite Extensions. U gornjem desnom uglu će vam pisati Search all add-ons i tu kucajte Clippings. Kada vam se prikaže rezultat pretrage, samo kliknete na Install. Videćete, vrlo zgodna alatkica da ne morate svaki put da kucate neki tekst koji stalno koristite 🙂

 4. Da li se ocekuje Android aplikacija? To bi mi mozda najvise i znacilo pa da sve zavrsavam sa telefona odmah posle slikanja.
  Pozdrav!

 5. @eleminarac: Prvo radimo na razvoju Limundo API-ja koji je osnova za razvoj kako aplikacije za android tako i mnoštva drugih aplikacija koje zadovoljavaju potrebe različitih tržišnih niša.

 6. Hvala na brzom odgovoru.
  Nisam pratio razvoj API-ja, samo sam na osnovu teksta:
  http://www.limundo.com/SiriPoruku/API
  koji je vec dugo prisutan pretpostavio da je taj korak gotov. No, nema frke, sacekacemo 🙂
  Pozdrav!

 7. gluposti … to što ste naveli samo neko malouman ne koristi … lister vam je takođe jako loš !!!

  ono gde se gubi najviše vremena je kod polja kao što su datum-sat-minut-trajanje aukcije-način slanja x2-način plaćanja x2-kategorija-stanje predmeta …. sve ovo su stavke koje bi bilo normalno da mogu da se predefinišu pre nego što se uopšte i krene u postavljanje aukcija …

  jer ja kad postavljam stotinu predmeta ženske odeće …. sve gore navedeno je meni gubljenje vremena jer su sve te stavke iste na svih stotinu i stotinu predmeta! … razmislite recimo da se sve te stavke podese na prvom TAB a da se onda samo odradi „duplikate TAB“ i da se time krajnje uprosti posao ….

  očigledno vama rade ljudi koji nikada nisu postavlajli masovno aukcije na sajt …. da ne pričamo o tome da ja odaberem „polovan bez oštećenja“ a posle dole moram opet da odradim radial button da je to polovno …. što je ordinarna glupost ! … a nažalost nije i jedina ….

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh