Početna » Zabava » Zanimljiva statistika – imena na Limundu

Zanimljiva statistika – imena na Limundu

Ime Aleksandar potiče od grčkog Aléksandros što znači „zaštitnik ljudi“ (od alexein – braniti, i andros – čovek). Ovo ime je između ostalog značajno zato što ga nosi najveći broj korisnika Limunda – čak 14.994! Slede ga Marko (od latinskog imena „Marcus“ – posvećen Marsu) sa 11.678 i Milan (slovenskog porekla, osnova “mili” ili “mio”) sa 11.342 pojavljivanja. Najzastupljenije žensko ime je Jelena (grčkog porekla, „Helene“, izvorno „hele“ u značenju „sjajna, blistava“). Na Limundu se do sada našlo 10.383 Jelene. 🙂

 

Česta muška imena su još Miloš (isto poreklo i osnova kao Milan) i Nikola (od grčkog Νικόλαος, „pobeda“ + „narod“), a ženska Marija (verovatno od egipatskog Meritamen, “ona koju Bog ljubi”) i Ivana (od hebrejskog יוֹחָנָן, „Johanan“ – „Bog je milosrdan“).

Neke statistike govore više od drugih, a neke su zasnovane na slučajnim događajima, pa nemaju neku težinu. Vama ostavljamo da procenite da li je ovo što sledi značajno: najbolji Limundovci po kriterijumu ličnog imena.  🙂

U proseku (ako posmatramo imena koja se u našoj bazi pojavljuju više od 1000 puta), najvišu ocenu imaju članovi sa ličnim imenom Milorad (isto poreklo kao Milan i Miloš) – čak 22. Slede Ljubiša (srpsko poreklo, „onaj koji ljubi“) sa 20 i Siniša (srpsko-hrvatsko poreklo, osnovu čini reč „sin“) sa 19.

Kod dama vodi ime Jasmina (persijsko poreklo, po nazivu cveta) sa ocenom 18, a slede je Lidija (grčko ime Λυδια, po istoimenoj oblasti u zapadnoj Maloj Aziji) sa 17 i Gordana (od južnoslovenske reči „gord“) sa prosečnom ocenom 16.

Nadam se da vam je zanimljiv ovaj oblik „poigravanja“ sa statistikom Limunda. Pozivam vas da predložite temu za sledeći sličan post. Kakva statistika bi vas interesovala?

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

24 Komentari

 1. Glavni.arhivator

  Lista od 10-20 aukcija sa najvise posmatraca !
  Ne znam kako je kod ostalih ali mene strasno nervira kada na aukcijama (pogotovo za biciklove) imam po 50 i vise posmatraca a na kraju nude samo jedan ili dva clana…

 2. Glavni.arhivator

  I zasto je meni od svih mogucih oblika u ovom kvadratu meni zapao kukasti krst ?!?
  Ja sam osvedoceni borac protiv fasizma,rasizma i ljucke gluposti !
  Nije u redu da me castite ovako necim…

 3. @Glavni.arhivator
  Dobar predlog.

  Što se simbola tiče, WordPress se oslanja na Gravatar koji formira šaru na osnovu prosleđene e-mail adrese. Na raspolaganju su vam dve mogućnosti:
  1. Da se registrujete na Gravataru i tamo za svoj avatar postavite sliku koju želite.
  2. Da ostavljate drugačiji e-mail kada ostavljate komentare.

  U svakom slučaju, u pitanju je matematički algoritam, ništa lično. 🙂

 4. Glavni.arhivator

  Raaadi !!!! : ) : ) : )

 5. Sledeci put mozete da poredjate gradove po Srbiji procentualno po pozitivnim ocenama.

 6. Dajte statove za najpraceniji predmet, za najskuplji prodat predmet, za predmet sa najvise bidova 🙂
  Eto…to je svega 3 upita u bazu 😛 🙂

 7. joooj..statistika je divna stvar…..volim statistike..probe..uzorke..testove…samo da budu relni,istiniti..nema veze o čemu se radi…pa još kad ima objašnjenje,.komentar,..neka zanimljivost..da nije suvoparno što bi rekli..exxxtra…ovo je baš dobro odrađeno…

 8. Mislim da je dobra ideja da se napravi statistika koji su gradovi najprisutniji na limundu, gde se najvise kupuje, gde prodaje, ocene i tako nekako. Veliki pozdrav celom timu, najbolji ste.

 9. Za tako mnogo istih imena mi nije čudno. Ja sigurno znam jednu osobu koja ima jedinstveno ime na Limundu. To ime sigurno nema „duplikat“ 🙂

 10. @elajza
  Bez sumnje. Od petnaestak hiljada imena korisnika na Limundu preko polovine se pojavljuje samo jednom. 🙂

 11. Ja sam jedan, jedini (Kucljak1)!i tu nema zbora, a nadimci su tu zbog (?)
  A nema razloga kriti se iza nadimka.A ta lista želja je najmanje bitna.
  Druga bitna stvar je !!!PROVERENI i oni DRUGI da se to malo( revidira )
  PREISPITA .Statistika ? jer vam to toliko bitno kada se zna da MILIONISKI
  grad mora biti naj zastupniji.IMA MNOGO BITNIJIH TEMA ZA SPROVODJENJE I DOPUNU USPEŠNIJEG STAVLJANA POJEDINIH STVARI NA PRAVOM MESTU
  pogotovu na LIMUNDU.

 12. Bilo bi interesantno videti statistiku broja Limundovaca po opstinama, ne gradovima jer se tu gubi prava slika. Ovo mi je zanimljivo jer vidim da se na mnogo licitacija vrti par opstina iz Nisa i Subotice, ima vise Limundovaca nego neki veci gradovi. A drugo, bilo bi zanimljivo pogledati statistiku najjacih kupaca a ne samo prodavaca. Znam da mnogo zaostaju za prodavcima (od prodaje moze da se zivi, kupovanje je hobi), al cisto da vidimo.

 13. Ideja: koliko u procentima ima članova sa 200, 400, 600, 800, 1000,2000….isključivo pozitivnih ocena ili povezati pozitivne ocene sa kategorijom prodaje. Ova statistika je zanimljiva ,nisam znala da je moje ime toliko često na Limundu mada sam naletela na par imenjakinja , pozdrav

 14. Statistika po horoskopskim znacima po datumima rodjenja Limundovaca?

 15. U proseku (ako posmatramo imena koja se u našoj bazi pojavljuju više od 1000 puta), najvišu ocenu imaju članovi sa ličnim imenom Milorad (isto poreklo kao Milan i Miloš) – čak 22.

  A šta je to najviša ocena? Mislim, stvarno – najviša ocena – šta sve nekome neće pasti na pamet!

 16. Koje li je najredje ime na Limundu?

 17. Veoma zanimljiva statistika.

 18. Mene zanima sledeće… ovo oko srpskih imena…

  Ako je Ljubiša „onaj koji ljubi“ a Radiša „onaj koji radi“
  kako se zove onda onaj koji planduje ko vi sa ovakvim blogovima?
  ili „onaj koji …“ jel…

  nEoZbiLni StE

 19. Da se uvede mogucnost poretrage clanova, mozda nadjem nekog prijatelja, a da neznam da je tu, ili upoznam ljude slicnog interesovanja.

 20. Sreća što nisam napisao ime nego prezime onako bi bio medju prvima sa brojem istim 🙂

 21. Prvo, ovaj clanak je veoma dobar, to vam mogu potvrditi kao neko ko je po profesiji lingvista. 🙂 A i napisan je tako da bude zanimjiv citaocu.
  Drugo, mozda bi bilo interesantno izvuci prosecnu cenu po kojoj ide neki predmet na Linundu i napraviti poredbenu statistiku, recimo, prosecna cena za nenosene zenske cizme u odnosu na polovne, ili prosecna cena za markirane cipele u odnosu na one nepoznate ili malo poznate marke, i slicno.
  To je nesto sto bih ja rado procitao, a takodje bi moglo da pomogne prodavcima prilikom formiranja cene, jer cene mnogo vece od one koja je prosecna obicno rezultiraju malim brojem licitacija ili cak odsustvom ijedne ponude.
  I na kraju, veliki pozdrav za Limundo tim! 🙂

 22. Ivan Jovanović

  Zahvaljujem se svima koji su dali predloge, a posebno @Evindzer na lepim rečima. 🙂
  Pokušao sam da sistematizujem predloge:

  1. Lista od 10-20 aukcija sa najvise posmatraca !
  2. Sledeci put mozete da poredjate gradove po Srbiji procentualno po pozitivnim ocenama.
  3. Dajte statove za najpraceniji predmet, za najskuplji prodat predmet, za predmet sa najvise bidova 🙂
  4. Mislim da je dobra ideja da se napravi statistika koji su gradovi najprisutniji na limundu, gde se najvise kupuje, gde prodaje, ocene i tako nekako.
  5. Bilo bi interesantno videti statistiku broja Limundovaca po opstinama, ne gradovima.
  6. Pogledati statistiku najjacih kupaca a ne samo prodavaca.
  7. Koliko u procentima ima članova sa 200, 400, 600, 800, 1000,2000…isključivo pozitivnih ocena.
  8. Povezati pozitivne ocene sa kategorijom prodaje.
  9. Statistika po horoskopskim znacima po datumima rodjenja Limundovaca?
  10. Izvuci prosecnu cenu po kojoj ide neki predmet na Linundu i napraviti poredbenu statistiku, recimo, prosecna cena za nenosene zenske cizme u odnosu na polovne, ili prosecna cena za markirane cipele u odnosu na one nepoznate ili malo poznate marke, i slicno.

  Tema za sledeći post biće svakako inspirisana nekim od predloga sa ove liste.

 23. Slazem se

  4. Mislim da je dobra ideja da se napravi statistika koji su gradovi najprisutniji na limundu, gde se najvise kupuje, gde prodaje, ocene i tako nekako.

 24. Statistika je potrebna, slazem se, a mozda bi trebalo da negde postoji i rubrika sa saljivim ili najoriginalnijim aukcijama recimo:
  http://www.limundo.com/kupovina/Tehnika/Audio/Audio-oprema-i-delovi/Retro-premotavac-magnetnih-traka-office-point-H/24024229

  Ne znam da li je po pravilima dozvoljeno ovakvo citiranje, ako nije, izvinjavam se svima i moderator neka ovo obrise. Ali mislim da originalniju salu nisam odavno video.

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh