Početna » Zabava » Vežbajte kod kuće

Vežbajte kod kuće

Praznici su prošli, a sa njima i vreme teških jela i nekretanja. Ako ste se pomalo „zapustili“ tokom prazničnog perioda, te shvatili da više ne možete da zakopčate omiljene farmerke, sada je pravo vreme da krenete sa vežbanjem. Ukoliko nemate volje, vremena ili mogućnosti da idete u teretanu, predlažemo vam da donesete teretanu u vaš dom.

Prvo što vam je potrebno jeste oprema – odgovarajuća trenerka i patike, kao i sportski brushalter za dame. U zavisnosti od toga kakav vam je plan vežbanja, odaberite rekvizite: tegove različite težine, vijače, lopte za pilates… Ne zaboravite strunjače, za udobnije vežbanje na podu.

Što se tiče sprava za vežbanje, izbor je veliki, sve zavisi od vaših afiniteta i raspoloživog budžeta.

Ergometar, odnosno traka za trčanje se često kupuje za vežbanje kod kuće, pošto je njena glavna funkcija sagorevanje masti i pomoć u mršavljenju. Traku je najbolje kombinovati sa vežbama snage kako biste izgradili i mišiće.

Statički bicikl za vežbanje je verovatno najčešća kućna sprava, a osim toga vožnja bicikla je veoma efikasan oblik vežbanja. Ova sprava je savršena za toniranje nogu i zatezanje butnih mišića, a umerenim intenzitetom vožnje za sat vremena možete izgubiti preko 600 kalorija. Bicikl je odličan za početnike u treningu, jer ne zahteva mnogo veštine.

Kros trenažer je još jedna efikasna sprava za vežbanje, pošto umerenim tempom vežbanja na njoj možete sagoreti do 600 kalorija. Ova sprava može biti korisna i u oporavku od povreda, naravno, u dogovoru sa fizioterapeutom.

Benč je najbolji izbor za treninge snage i izdržljivosti u kućnom okruženju. Na ovoj spravi možete podešavati težinu koju ćete koristiti, a na pojedinim modelima možete da birate da li ćete vežbati u stojećem, sedećem ili ležećem položaju.

Za koji god način vežbanja da se odlučite, jedno je sigurno – u zdravom telu je zdrav duh! 🙂

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

7 Komentari

 1. Da u pravu ste lepo je vezbati kod kuce, ja vezbam stalno ali bez sprava jer sada nisam u mogucnosti da kupim, ali nadam se jednog dana. Treba vežbati isplati se na kraju.

 2. [img]http://www.gameguru.in/images/mario-and-sonic-at-the-olympic-games-2.jpg[/img]

  Svaki dan uzmem Yoshija i vežbam

 3. Kupi bezbedno Sportska oprema Sprave za teretanu i oprema Sobni bicikl trenazer
  Ovo vam je idealno,za skidanje kilograma.

 4. Vratite na slobodan „cafe“, ne mogu vise da citam svakakve gluposti na ovom blogu, bez imalo duha.

 5. Kupi bezbedno Sportska oprema Sprave za teretanu i oprema Sobni bicikl trenazer
  Ovo vam je idealno,za skidanje kilograma.

 6. Idealno za skidanje kilograma je regulisati ishranu pa onda sve ostalo 😛

 7. Ma nema nista bolje od pesacenja do posla i nazad po 40 min tek 33 godine.

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh