Početna » Zabava » Kako najbolje iskoristiti praznike i slobodne dane

Kako najbolje iskoristiti praznike i slobodne dane

Vreme je praznika, raspusta, slobodnih dana. Većina ljudi koji žive u gradu iskoriste praznike da skoknu do svojih rođaka i prijatelja na selu, da posete širu porodicu, porazgovaraju sa komšijama, druže se i vreme provedu više sa ljudima a manje sa tehnikom. I to je divno. Vraća nam energiju i snagu. U tim razgovorima se uvek nekako dođe na temu starih stvari:

1. Mama, zašto čuvaš svoju haljinu sa mature?
2. Tata, ovo odelo više nikad nećeš obući jer ne možeš da staneš u njega?
3.  Gle, gle! Matorci još uvek čuvaju sličice koje sam skupljao kada sam bio mali.

Sve to je pravo blago sa tavana. Ukoliko skuplja prašinu u nekom podrumu ili na nekom tavanu, možda ne bi bilo loše da se svi zajedno zabavite a i zaradite. Sve što vam je potrebno je:

  1. dobra volja,
  2. malo istraživačkog duha,
  3. krpe za prašinu,
  4. mob. telefon sa kamerom ili foto aparat.

 

Za početnu motivaciju – ova 3. stripa (Mika Miš stripoteka 3, Mika Miš stripoteka 2, Mika Miš stripoteka 1) su se prethodnih dana prodala na Limundu za preko 196.000 dinara. I još malo motivacije – pogledajte video kako je bračni par skupio novac putem prodaje na Limundu i Kupindu i otišao u Peru.

Čim dođete na temu starih stvari i gomilanja ogromne količine stvari po tavanima i podrumima izložite ideju kako bi mogli da se zabavite i zaradite. Zacrtajte sebi cilj – koliko želite da zaradite ili šta želite da kupite ili uradite u kući. Daću primer moje ćerke: želela je interaktivnu mapu sveta. Dogovorili smo se da stavimo na prodaju igračke kojima se više ne igra i da u kasicu prasicu stavljamo sav novac koji dobijemo od prodaje igračaka. Za mesec dana je imala novu interaktivnu kartu (sreća naša da je veoma pažljiva prema igračkama i da su joj sve igračke super očuvane). Njenoj sreći nije bilo kraja a i sada zna recept kako da dođe do sledeće željene igračke.
Smislite šta možete da prodajete. Stvari koje za vas nemaju vrednost za nekog drugog imaju. Stripovi, knjige, stari mlinovi za kafu, gramofoni, ploče koje više ne slušate, servisi sa ručavanje koje ne koristite, odeća koju više ne koristite i sl. su nekome zaista potrebni i prodajom vi zarađujete,  a stvarima omogućavate neki drugi život. Neki kupci kupuju stare stvari da bi im podarili nov život. Evo jednog primera:


Kada ste se odlučili šta ćete da prodajete, očistite prašinu sa predmeta i sredite ga. Nakon toga aparat ili telefon u ruke i fotografišite. Kada budete imali pristup internetu okačite predmet na prodaju i spremite kasicu prasicu za priliv novca.

Savet plus: kada već putujete, pogledajte putem pretrage po mestima da li ima nešto zanimljivo da se kupi na vašem odredištu. Po manjim mestima su cene obično nešto niše a i uštedećete na ličnom preuzimanju.

Javite rezultate i ostavite u komentarima linkove ka vašem blagu sa tavana.

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh