Početna » Blog » TOP pitanja u korisničkoj podršci Kupinda

TOP pitanja u korisničkoj podršci Kupinda

Šta da vam kažem, na Kupindu imamo: TOP promo opcije, TOP prodavce, pa tako imamo i TOP pitanja.

TOP pitanja su u stvari najčešća pitanja koja nam članovi postave putem telefona.

Na osnovu evidencije poziva koju vodimo naša stranica Pomoć se često menja i prilagođava svakom članu. Tu možete naći odgovor na (skoro) svako vaše pitanje, kako kroz video tutorijal, tako i kroz slike naše kupinice.

Izdvojiću vam par pitanja koja su nam članovi postavljali u poslednjih 15 dana.

1. Zovem povodom oglasa koji sam video na vašem sajtu, gde se vi nalazite i da li mogu putem telefona da naručim?

Predmet koje ste videli na Kupindu prodaje jedan od naših članova i samo potvrđivanje kupovine odvija se putem našeg sajta klikom na crveno dugme „Kupi„. Kupovina predmeta je veoma laka i brza, potrebno je samo da prođete proces registracije (registracija je BESPLATNA) i za manje od 5 minuta postaćete član Kupinda.

Nakon registracije naloga vi možete da potvrdite kupovinu predmeta koji ste videli i koji vam se dopao.

2. Ne vidim broj telefona prodavca, da li mi ga vi možete dati?

Ni na jednom predmetu se ne vide kontakt podaci prodavca. Kontakt podaci vam se automatski prosleđuju kada potvrdite kupovinu predmeta putem našeg sajta. Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije, možete prodavcu postaviti pitanje putem opcije Postavi pitanje prodavcu.

3. Možete li mi reći da li imate ovu majicu u plavoj boji?

U svakom trenutku se možete obratiti prodavcu putem poruka na Kupindu, za sve informacije koje su vam potrebne u vezi sa predmetom. Na samom predmetu imate opciju Postavi pitanje prodavcu, putem kojeg ga direktno kontaktirate.

Klikom na navedenu opciju otvara vam se polje za unos tekst poruke, gde možete pitati člana da li ima majicu u plavoj boji.

Odgovor na poruku ćete dobiti u delu Moj Kupindo >>Poruke >> Primljene.

4. Ne mogu da postavim predmet, stalno me obaveštava da nisam popunio odgovarajući način plaćanja?

Pri odabiru načina slanja i plaćanja je veoma važno da razdvojite te dve opcije. Način plaćanja je opcija koja precizira kako se plaća predmet, a način slanja precizira kako se predmet šalje.

Vi kao nov prodavac imate u ponudi dve opcije plaćanja: Plaćanje preko Kupinda (Limundo Cash) i Lično. Kada označavate jednu od kurirskih službi kao način slanja, u tom slučaju označite i opciju Plaćanje preko Kupinda. Uz opciju Lično preuzimanje označite način plaćanja Lično.

Želimo da vam napomenemo da je transakcija koja se plaća preko Kupinda osigurana (ako kupac ne preuzme predmet, mi snosimo troškove vraćanja paketa).

5. Šta na predmetu znači „Želi ovaj predmet: 1“ i kako da vidim korisničko ime člana?

Kada na vašem predmetu piše Želi ovaj predmet: 1, to znači da je jedan član vaš predmet dodao u svoju listu želja. Možemo slobodno reći da je to potencijalni kupac koji je zainteresovan za vaš predmet, ali još nije potvrdio kupovinu i, za sada, samo posmatra vaš predmet.

Kada član doda predmet u listu želja on se automatski smešta u deo Moj Kupindo >> Lista želja i do predmeta može lakše doći i lakše ga kupiti, odnosno, ne mora da ga ponovo traži na sajtu.

Korisničko ime člana koji je ubacio predmet u listu želja vama kao prodavcu nije vidljivo.

Ovu su samo neka od pitanja koja su nam članovi najčešce postavili u poslednjih 15 dana. Vrlo rado ćemo odgovoriti i na druga vaša pitanja – potrebno je samo da nam ih postavite. 😉

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh