Početna » LimundoGrad » Hoću da znam šta je neko kupio i prodao

Hoću da znam šta je neko kupio i prodao

Postoji li danas privatnosti? Danas, kada na Facebook-u, ili internetu uopšte, lako možete o bilo kome saznati mnogo toga. Danas, kada su najpopularnije emisije na TV-u one koje najviše zalaze u nečiju privatnost (razna velika braća, farme i zadruge, trenuci istine, preljubnici itd). Da li je danas privatnost važna i treba li se boriti za nju?

Privatnost je ugrožena više nego ikad. Zbog toga je veoma važno da se suprostavimo svemu što je na bilo koji način ugrožava. To nije posao samo nas u Limundo timu. Na tom planu se radi mnogo šire. Privatnost danas definitivno jeste jedna od najbitnijih tema. Tako je i na Limundu!

Na Limundu i Kupindu više nije moguće videti šta je neko drugi prodavao ili kupovao, osim ako taj Limundovac ne dozvoli tako nešto. To znači da je moguće videti ocenu koju je neko dobio, kao i komentar, ali ne i šta je tačno i za koju sumu kupio.
Većina nas ne želi da mu bilo ko drugi gleda u kesu sa stvarima koje smo kupili. Isto tako ne želimo da bilo ko proverava šta smo prodavali. Zašto bi neko gledao šta sam ja kupovao ili prodavao i po kojoj ceni? Zašto bi neko video da sam kupio polovnu jaknu u poslednjoj sekundi za 100 dinara? Zamislite da ispred nekog tržnog centra ili supermarketa stoji par osoba i iz čistog mira traži da svako ko završi sa kupovinom pri izlasku, prvo pokaže kesu na uvid, kako bi oni mogli da provere:

– šta su kupili
– od koga su kupili
– po kojoj cenu su kupili
– koliko su potrošili, da li su prošli jeftino ili skupo itd.

Pošto nas članovi često pitaju “Zašto se samo meni vide aukcije u ocenama?”, vrlo je važno da znamo da svako vidi samo svoje aukcije u ocenama! Znači, samo vlasnik naloga na svom profilu može videti šta je kupio ili prodao, ali ne i na tuđem.

To je ujedno i glavna zamerka od strane nekih članova Limunda, što neće moći da proveravaju šta su drugi prodavali i za koju su cenu nešto prodali. Da li su nešto kupili na Limundu, a zatim ga prodali (usput govoreći, ovako nešto je sasvim dozvoljeno)? Šta su kupovali? Neki vole da budu detektivi ili tajni agenti, kao i naš junak sa slike.

U Limundo timu postoji poseban tim (Tim za sigurnost) koji se bavi proverama. To je deo Limundo tima koji se veoma trudi da svi mi možemo bezbrižno i bezbedno da kupujemo i prodajemo. Kao i do sada, ukoliko vam je neki član sumnjiv, možete slobodno javiti kako bi on bio proveren. Suština Limunda je prodati dobro i kupiti jeftino, tako da uživajte u prodaji i kupovini, a detektivske metode ostavimo onima koji se time profesionalno bave.

Privatnost na Limundu je za Limundo tim bitna tema i radićemo na njoj i ubuduće. Da li ste i vi primetili ovu novinu i šta mislite o njoj?

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

354 Komentari

 1. 🙂
  Upravo gledam film Balkanski špijun i pade mi na pamet ova promena i pravac ka većoj privatnosti.

  Jedno od pitanja koje sam ja dobio je bilo:
  „A kako da znam da će mi on poslati to što sam kupio?
  Pre sam video za koje stvari je dobio ocene, sada ne pa ne mogu da znam da li
  je od poverenja iz te oblasti.“
  Vidim to kao dobro pitanje.
  Tu nije problem privatnost, već bezbednost u kupovini koja se pokušava preko ugrožavanja privatnosti nadomestiti.
  Ako nisi siguran u prodavca, Limundo Cash je najbolje rešenje.

 2. Umesto sto brinete o privatnosti bolje malo vise brinite o bezbednosti. Ukoliko ne mogu da vidim ocene koje je dobio neko od koga hocu nesto da kupim onda je vasa svrha uzaludna. Bolje cu da odem na buvljak ili kupim oglase. Zahvaljujuci ocenama drugih kupaca ja sam se odlucila da li da sa nekim saradjujem ili ne. Ako toga nema, nema ni saradnje. Hvala.

 3. Limundo tim veoma brine o sigurnosti svih članova. To pokazuju i rezultati koje Limundo tim ima zahvaljujući Timu za sigurnost. Na Limundu i Kupindu nema prevara. Sa druge strane, privatnost je za veliki broj članova bitna tema i jednostavno ne žele da ih neko proverava bilo da je njihova kupovina bilo prodaja u pitanju.

 4. Slavice, ocene se i dalje vide…

  P.S. Meni je Ok, nemam nista protiv… Mislim da je bitan konkretan trenutni predmet prodaje i uopstene ocene clana, a ne sta je nekad prodavao ili ce prodavati, ko je kupio, i slicno… To me se ne tice… 😀

 5. Najbolje je da date anketu pre primene nekih novih jednostranih pravila . Jer ja sam sklopio ugovor tj prihvatio pravila Limunda još maja.2009 i tada je bilo mnogo iskrenijih i poštenijih limundovaca nego sada i niko me nije pitao d ali mi odgovaraju te promene.
  Ali neka.
  Postavite anketu o ovoj temi i neka se izjasne članovi odgovar li im ili ne .
  Nemojte sami sebe da hvalite o primeni novih pravila a imate skoro polovinu nezadaovoljnih članova.
  U svakom slučaju tu smo kako vi tako i mi radi boljeg poslovanja i treba prihvatiti i naše stavove i mišljenja.
  A da nema prevara ne verujem dajte staistiku koliko ima blokiranih članova od ukupnog broje registrovanih a razlog se zna .

 6. Кхм,кхм,драги лимундо тиму, уместо да овако диктаторски доносите одлуке и мењате ствари без питања и знања корисника,боље да сте понудили продавцима да приликом објављивања аукције одаберу да ли желе да се након завршетка аукције објаве или не објаве податци,да буде ИЗБОР да ли неко жели јавно да окачи или не.
  Помињете ФБ и приватност…па,знате,нико не захтева од људи да направе свој профил,већ људи то раде СВОЈЕВОЉНО!
  Ово што сте урадили је велики минус за Вашу компанију!

 7. napredak za pohvalu…

  uvedite pozitivne ocene za aukcije koje nisu ocenjene u roku od mesec dana.
  clanovi gube ocene jer nekoga mrzi da oceni aukciju ili je clan blokiran ( npr.zbog duga ).

  pozdrav

 8. Pozdrav! Ne slažem se sa Vama, već sam Vam pisao o tome na možda grub način a sada ću Vam samo par stvari napomenuti. Ne radi se ovde da mene interesuje šta je neko kupio po niskoj ceni i da se tome podsmevam, mene konkretno zanima profil prodavca, odnosno, da li je on stvarno stručan kako se predstavlja za oblast koju pratim, a svako može da se predstavi kao stručnjak za neku oblast i da prodaje odredjeni tip robe, a da ja pri tom ne znam da on tu robu možda ne kupuje od drugih članova sa limunda i samo preprodaje po većoj ceni, a što bi bilo najgore da taj prodavac preprodaje sve živo sa limunda a da se pri tom predstavlja kao stručnjak za sve oblasti. Za odredjene kategorije potrebno je da robu kupujete od vlasnika, robu sa proverenim kvalitetom, robu iz prve ruke, i kad vam neko kaže da je tako ranije ste mogli to da proverite i da se stvarno uverite gledajući u njegov profil, da je stvarno samo prodavao tu vrstu robe. A sad vam neko može prodati tu priču a da vi nemate pojma da je on predhodno preprodavao sve što mu je palo pod ruku, a usput se predstavlja kao stručnjak za tu oblast i tvrdi za orginalnost. Da skratim priču: meni se desilo da sam kupio predmet od lika koji je tvrdio da je orginalan, 100 % orginalan, a evo ovih dana sam saznao da je verovatno kopija. Vama se neću žaliti, lika sam ocenio kao pozitivnog, tada kada sam kupio predmet pre četiri meseca, neću propasti za 1000 dinara. Mislim da morate da nadjete model da budući kupci znaju tačno od kojih likova kupuju, ko su oni, barem da sačuvate naslove aukcija, ne ulazeci u njih i nemati mogućnost da se vidi cena, a da pritom sačuvate privatnost, odnosno, kako ste to metaforično opisali da ljudi ne gledaju drugima u kesu.
  Još nešto: sada pratim aukciju gde je cena već dostigla 5000 dinara, član tvrdi da je orginalan, ja sam mojim malim iskustvom sumljam u to, a Vi ćete imati problema ako cena dostigne neku veću vrednost a budući vlasnik otkrije da je prevaren.
  Pozdrav od mene.

 9. @postar
  Hvala na predlogu i podršci. Slažemo se sa vašim predlogom i planiramo da rešimo problem neocenjivanja, možda baš na takav način!

  @tutuko @Nikola
  Nismo poslali anketu, ali zato dnevno komuniciramo sa nekoliko stotina članova i tako nekoliko godina, tako da odlično znamo njihove potrebe.
  Inače, podsetili ste me da bi bilo dobro da napišemo post i na tu temu (podaci o tome koliko ima tj. nema prevara na Limundu).

  @Sale
  da li ste nekada koristili opciju Limundo Cash? Ona je najveći garant tj. opcija koju treba da koristite da biste bili 100% sigurni da će transakcija proći onako kako treba. Dobra je i za kupca i prodavca, ali da se sa tim ne bavimo ovde. Takođe, jako je važno upravo zbog toga što ste napisali da ispravno koristite opciju ocenjivanja – znači ako predmet ne odgovara opisu, prodavac mora da dobije negativnu ocenu.

 10. Veslomir Brodicaca-bg

  Jel postoji neka mogucnost da meni neko pokloni nesto na ovom limundu?
  Recimo da se kreira blog koji ce se zvati „Mi volimo naseg Acu“ i tu clanovi da mi poklanjaju stripove, pivo, video igrice i svasta nesto, a ako mi se poklon ne dopadne, ja cu ga prodati na limundu, i tako ce se promet sajta znacajno uvecati … 🙂

 11. Odlicno!

 12. Mislim da poklanjate paznju nevaznim stvarima. Bas mene briga da li je i za koliko neko iz Panceva ili bilo gde kupio nesto i za koliko, meni je bitno da ja za sebe nadjem nesto lepo i kvalitetno da kupim ili lecitiram i da me niko ne prevari, ili da sto bolje prodam neki svoj predmet koji sam dala na aukciju pri tome sam stvarno korektna maksimalno sto govore i moje ocene ne stidim se bilo ko da ih vidi, dapace, ponosim se njima. Kobajagi privatnost traze oni koji se stide da pokazu ono sto su dobili od svojih kupaca.

 13. @Slavica
  Vama očigledno nije bitno i ja razumem to. Velikom broju članova, pa tako i meni lično, jeste veoma bitno. Ja jednostavno ne volim da bilo ko ima mogućnost da gleda šta sam kupovao (bilo to u Maxi-u, bilo tu na Limundu).

 14. Mislim da poklanjate paznju nevaznim stvarima. Bas mene briga da li je i za koliko neko iz Panceva ili bilo gde kupio nesto i za koliko, meni je bitno da ja za sebe nadjem nesto lepo i kvalitetno da kupim ili lecitiram i da me niko ne prevari, ili da sto bolje prodam neki svoj predmet koji sam dala na aukciju pri tome sam stvarno korektna maksimalno sto govore i moje ocene ne stidim se bilo ko da ih vidi, dapace, ponosim se njima. Kobajagi privatnost traze oni koji se stide da pokazu ono sto su dobili od svojih kupaca. Pozdrav cenjenom timu.

 15. Postovani Vladane,
  kazete da Limundo „dnevno komuniciramo sa nekoliko stotina članova i tako nekoliko godina, tako da odlično znamo njihove potrebe“, da na Limundu postoji nekoliko stotina clanova, to bi bilo OK, ali posto postoji nekoliko hiljada, onda jedino moze da se zakljuci da Vi prilagodjavate pravila odabranoj grupi ljudi kojima je to u interesu, a ne vecini vasih korisnika.

  Sto se tice vidljivosti predmeta u ocenama, iskreno receno, mene (a mislim da to vazi i za vecinu clanova) zaista ne interesuje ko je sta kupio, za koliko para i slicno. Dok su predmeti bili vidljivi u ocenama, ako mi je nesto bilo sumnjivo, to sam lako mogao da proverim na osnovu prethodnih predmeta Prodavca, a sada je to nemoguce.
  Ja sam licno odustao od par aukcija zato sto sam pre uvek mogao da proverim da li je cena vestacki dizana (ako vidim da se kod nekog prodavca redovno na licitacijama pojavljuje clan koji nikada nista nije kupio ili prodao). Takodje, u par slucajeva sam odustajao od aukcije jer se na slikama nije bas najbolje video predmet, a onda sam na osnovu prethodnih prodaja tih prodavaca mogao da ustanovim da su oni nepotpunim i losim fotografijama skrivali mane predmeta.

  U svakom slucaju, ako je Limundov argument „potpuna zastita privatnosti“ onda bi bilo logicno da po zavrsetku aukcije, Kupac i Prodavac dobijaju poruke u kojima bi se nalazilo samo ime i broj telefona a ne i adresa.

 16. Sve sto sam kupila posteno sam platila mnogo ranije nego sto je rokom predvidjeno, a sta sam prodala posteno mi je placeno. Nevidim cemu tolika fama nioko cega. Ovde je barem sve regularno.

 17. Ocene su potpuno dovoljne, da bismo videli sa kakvim članom vršimo kupoprodaju. Svakako pozitivna promena koja me raduje – osećam da mi je privatnost zaštićenija.

 18. A sto lepo to niste napravili da bude mogucnost izbora? Ja hocu da se vidi da sam prodavao mreznu opremu, hocu da se vidi da sam prodavao adaptere, da sam prodavao kompjuterske delove, hocu da se vidi da su mi predmeti odlazili za 30% vrednosti i da sam ja svoje kupce ispostovao. To je najbolja reklama za mene!

  Nemojte da pricate o privatnosti! To jer jedna bezocna laz! Nego taj vas NEKI pametnjakovic (o, da, gubim nerve kad moram sa vama da polemisem) „tresne“ neku uglavnom nevaznu promenu, pa svi morate da vadite kestenje iz vatre!

  Vratite svakom da moze da podesi da li ce njegova istorija biti javna ili privatna i kraj price!

 19. Slažem se da privatnost kupca i njegove kupovine treba da ostane anonimna (ukoliko to želi, dakle kao opcija u podešavanjima). Poenta javnih informacija o kupoprodaji je uvek bila da se vidi šta je prodavac od koga želimo nešto da kupimo prodavao u prošlosti, po kojim cenama i kako su ljudi zadovoljni saradnjom. To je neko osnovno pravo kupca koje ste, mogu reći vrlo bezobrazno, uklonili.

 20. Mislim da nije rešen problem privatnosti uopšte,mada sam i ja od onih koji se bune za ukidanje ove opcije,jer normalno hocu da pratim situaciju,da vidim koj sta kupio tj prodao,jednom recju da vidim dali je covek od poverenja,i ja se nebih bunio da sv vide sta sam i kupio i prodao,bas me briga.

  Nego drugo sam hteo…
  Evo primer.Zanima me recimo iz moje branše procesor Intel Q6600
  Lepo ukucam u google: Intel Core2Quad Q6600 Limundo
  I lepo izadju sve aukcije na kojima je prodat takav procesor u zadnja 3 meseca.Na aukciji klikne se na ponude i jasno se svidi ko je kupio,po kojoj ceni,ko je prodavac….
  Isto tako ako hocete da vidite dali je član prodavao sličnu vrstu robe koju trenutno nudi na aukciji,evo primer za moje aukcije sad sam probao…ukucati u google : Q6600 Limundo Ljube79 ….upravo sam probao i dobio rezultat,tj linkove za par aukcija na kojima sam prodao ovaj procesor i racunare sa ovim procesorom u poslednjih mesec,dva….
  Hocu da kazem da nema efekta za ukidanje ove opcije,jer kao sto vidite na ovom primeru,ko hoće opet moze sve da vidi,samo sto do toga sada nedolazi jednim klikom,vec mora da se baci na pretragu kod „čika gugla“…
  Mislim da je ukidanje opcije pregleda aukcija u ocenama besmisleno i nepotrebno,sem naravno ako neolakšava ceo rad limundo sistema…

 21. IMAM BABINE UNIHOPKE JOS IZ VREMENA BURZOASKE REVOLUTION,AKO NEKO OCE NEK ME KONTAKTIRA,MALKO SU POHABANE,AL MOZE DA SE NOSE JOS BAR 50 GODINA CIRKA…

 22. Glavni.arhivator

  KADA BI SVAKO DRZAO NOS U SVOM TANJIRU NE BI BILO PROBLEMA !!!
  Ne razumem zasto je toliko bitno da se vidi za koji predmet je ocena,ako prodavac ima 100-200-300-500 pozitivnih ! Cak mislim da bi trebalo povecati privatnost ! Da ne moze da se vidi ko licitira !Jer ucesnici i posmatraci na kraju znaju ko je pobedio na aukciji…
  Nedavno sam licitirao na aukciji,nisam pobedio,a zadnji iznos koji sam nudio je bio 4.000 din. Par minuta posle zavrsetka aukcije javlja se drug clan i kaze : „Ja sam posmatrao aukciju i prodajem isti takav pa ako hoces ja cu okaciti na Kupindo a ti ga mozes kupiti po ceni koju si nudio za onaj na aukciji…
  I sta ja sad njemu ima da se pravdam i objasnjavam zasto necu da kupim od njega…
  A pojavilo se i rivalstvo medju clanovima,pa pojedinci licitiraju cisto da bi ometali drugog clana !

 23. Nemam ništa protiv da neko vidi šta sam kupio i po kojoj ceni. Pa nisam ništa ukrao, već sam pošteno platio. Tako da se apsolutno ne slažem sa ovim skrivanjem kupljenog ili prodatog. Kada formiram osobu od koje ću nešto da licitiram, sve mi je bitno. Počev od enterijera gde je predmet postavljen pa sve do toga kakve stvari prodaje ili kupuje ista osoba. Mislim da ovaj potez nikako ne ide na ruku potencijalnim kupcima.

 24. Slažem se da privatnost kupca i njegove kupovine treba da bude anonimna (po default-u a ukoliko to želi može da promeni u sklopu opcija u podešavanjima). Poenta javnih informacija o kupoprodaji je uvek bila da se vidi šta je prodavac od koga želimo nešto da kupimo prodavao u prošlosti, po kojim cenama i kako su ljudi zadovoljni saradnjom u određenim slučajevima . To je neko osnovno pravo kupca koje ste, mogu reći vrlo bezobrazno, uklonili.

 25. Dakle, po vama je savrseno normalno i prihvatljivo, samim tim i dozvoljeno, da neko nesto kupi polovno na Limundo od ko zna koga, a da onda prodaje po vecoj ceni i da u opisu pise „moj muz obukao samo 2 puta, majke mi“. Vrlo intuitivno sa vase strane. Lepo vec jednom napisite: „Sve promene su u cilju nase vece zarade, uz manje posla i angazovanja resursa“. Ovakva glupa obrazlozenja su izrugivanje nasoj inteligenciji

 26. Stevanovic Petar

  Misljenja sam da je mnogo bolje bilo kada su se mogle videti pored ocena i sta je sve clan kupovao, pogotovo, ako vraca na limundo stvar koju je vec kupio i bio prevaren ili mu se stvar ne svidja pa je ponovo prodaje putem limunda. Tako se moglo videti prakticno poreklo predmeta. Ovako je ta mogucnost ukinuta i dajem jedan minus limundo timu usled ovog koraka koji je napravio.

  Zasto je lose i videti za koliko je neka stvar prodata. To uvek moze biti prodajna referenca nekom clanu, ako prodaje slican predmet, da zna po kojoj ceni bi prodao svoj.

  Limundo svojevoljno vrsi izmene ordedjenih stvari, bez probitne saglasnosti, obavestenja i znanja clanova

  Naravno ovo je samo moje misljenje.

 27. @Ivan N
  Na koje pravo mislite kada kažete da je „osnovno pravo kupca da vidi šta je prodavac sve prodavao i po kojoj ceni“? Nisam siguran da to postoji bilo gde kao pravo.

 28. Pa dobro, a zasto nije data mogucnost izbora, pa ko ne zeli da mu se gledau kesu, lepo cekira i ima potpunu privatnost, a ko ne zeli, ne cekira…
  Pod zastitom privatnosti ste prvo ukinuli statiatiku: Prodavao, Kupio, Licitirao, pa sad i ovo i time znacajno omogucili gotovo nesmetan rad muljatorima
  A zasto bi uopste neko gledao ko sve ucestvuje na aukcijama ? ne bi me cudilo da i to ucinite nevidljivim…privatnost je cudo.

 29. @LL
  „U svakom slucaju, ako je Limundov argument “potpuna zastita privatnosti” onda bi bilo logicno da po zavrsetku aukcije, Kupac i Prodavac dobijaju poruke u kojima bi se nalazilo samo ime i broj telefona a ne i adresa.“ – ovo ste odlično primetili. To takođe predlaže veliki broj Limundovaca i sigurno je da ćemo ići u tom smeru. Privatnost je danas na internetu sve važnija i moraćemo da je unapredimo.

 30. @darkop2001
  Dobro ste primetili. Predlažemo da kao prodavac na svom javnom profilu ili u opisu aukcija stavite linkove do svojih aukcija i kupci će moći da vas više upoznaju na taj način.

 31. @ljube79
  Aukcije će biti vidljive dok ne budu arhivirane. Takođe, nije isto kada je nešto na profilu člana javno i detaljno vidljivo i kada za to morate da „guglate“.

 32. @Milenko
  kupci su često tražili ovu opciju jer su hteli da budu anonimni. Tako da ovo ide na ruku potencijalnim kupcima (kupiću polovnu jaknu i to ne moraju svi da znaju).

 33. sta-te-briga, da li vi imate pravo da kupite nešto u Ušću i zatim to prodate na Limundu? Svakako da imate. Zašto onda neko ne bi mogao da kupi mobilni na Limundu i proda ga posle godinu dana korišćenja (što usput rečeno ja veoma često i radim 🙂 ). Prodavac ima pravo da prodaje po ceni koju želi, ali kupac odlučuje po kojoj će ceni kupiti nešto.

 34. Sasa
  „Muljatori“ na Limundu? Ne znam šta pod tim smatrate, ali ja mislim da kupca samo treba da interesuje da li je dobio ono što je platio, a za ostalo je Limundo tim koji vodi računa o tome da li neko „mulja“.

 35. Meni se licno ova nova izmena ne svidja. Time sto sam hteo da vidim ko je sta kupio, i kakvu ocenu bas na taj proizvod dao, nisam zalazio u privatnost osobe, jer ta osoba se krije iza pseudonima „kakohocudasezovem“, vec sam zeleo da vidim koju ocenu je taj prodavac dobio za BAS TAJ proizvod! Ovim potezom ste otisli korak unazad.
  Jedna prednost manje u odnosu na vas konkurentski sajt.

 36. Podržavam ideju jednog člana da po defaultu bude jedna od opcija, da li želi da njegova istorija bude transparentna ili ne. Tako će, kao što je napomenuo drugi član, prodavci koji su časni i pošteni, i prodavci jedne vrste robe, moći uvidom potencialnih kupaca u njihov profil da se predstave na najbolji način i dokazati da se ustvari i time bave, prodajom odredjene vrste robe a kao iskusni mogu i garantovati za ispravnost i orginalnost robe, time će im i prodaja biti veća i sigurnija. A oni svaštaroši i neiskusni će se lukavo sakriti i neće dozvoljavati pristup njegovom profilu ali time će im prodaja neizvesna. ( što možda vama i ne ide u prilog).

 37. Podržavam ideju jednog člana da po defaultu bude jedna od opcija, da li želi da njegova istorija bude transparentna ili ne. Tako će, kao što je napomenuo drugi član, prodavci koji su časni i pošteni, i prodavci jedne vrste robe, moći uvidom potencialnih kupaca u njihov profil da se predstave na najbolji način i dokazati da se ustvari i time bave, prodajom odredjene vrste robe a kao iskusni mogu i garantovati za ispravnost i orginalnost robe, time će im i prodaja biti veća i sigurnija. A oni svaštaroši i neiskusni će se lukavo sakriti i neće dozvoljavati pristup njegovom profilu ali time će im prodaja neizvesna. ( što možda vama i ne ide u prilog)

 38. Uopšte se ne slažem sa vašim stavom i odgovorom, da kupcima to ide na ruku (kupiću polovnu jaknu i to ne moraju svi da znaju).
  Pa po vama bi onda kupci trebali ulaziti u (seconhand) radnje maskirani da ih nedaj bože neko ne vidi gde se oblače i šta su kupil u samoj radnji, ili na buvljaku gde se kupije sve i svašta javno. Ne razumem zašto bi se neko stideo ako je kupio nešto polovno.

 39. Stvarno mislim da bi trebali da stavite opciono transparentnost profila i istorije. Velika je podeljenost članova na ovu temu.
  EVO DA VAM UPROSTIM:
  Ja bi recimo stavio da ne želim da mi se vidi profil zato što mislim da mi je to nebitno a i prodavao sam od albuma do tehnike. Možda će mi to umanjiti prodaju ali ionako ne prodajem često.
  Ali ću rado kupiti stvar u kategoriji koju pratim, isključivo od članova koji prodaju te stvari koje posmatram ( povećaće vam profit, podićiću cenu, biću 100 % siguran u ispravnost odluke da licitiram , manje problema za Vas).
  Izbegavaću članove koji koji skrivaju podatke u kategoriji u kojoj pratim ( ispravna odluka. Umanjiće vaš profit ali nećete imati problema sa nezadovoljnim i prevarenim članovima).
  Jasnije?

 40. na ovaj nacin štitite prodavca ane kupca pojedinim prevarantima olaklaliste poso , ranije sam imao malo uvid o prodavcu ali sad bas nikako iakosam bio nasamaren

 41. Postovanje svima, ja se ne slazem sa tim da se ne vidi ko je sta kupio i od koga! Doata vremena provodim kupujuci preko Limunda i desavalo mi se da isti predmet koji zelim da kupim prodaju tri razlicita kupca nezadovoljni cenom koju su dobili za izlicitiran predmet tj zbig vestackog dizanja
  nisam uspeo da kupim al se opet nasao isti predmet od treceg prodavca i kad sam malo usao u njihove ocene bidelo se da jedan drugom podize cenu!
  drugi primer: kupio sam predmet od jednog i posle dva dana stize mi poruka od drugoplasiranog
  sa aukcije Kako zelite da Vam posaljem predmet? Sta reci vestacko dizanje cene i mala neopreznost i prijava Limundu, udjem u ocene i Vidim da su jedan drugom kupovali il bili drugi na aukciji kad su zadovoljni postignutom cenom,

  Zato mislim da trebate vratiti staru opciju da se vidi sta je kupljeno i od koga da ne bi bilo krsenja pravila Limunda i osteceni posteni Limundovci!!!
  Svako dobro badzab

 42. Verujem da ako je predmet autentičan može da se poveća vrednost i 10 do 100 puta.
  A kako ljudi da znaju da je autentičan kad ne znaju ko prodaje. Malo ko će da licitira, da kupi predmet pa tek posle da upoznaje prodavca, ko je i čime se bavi.
  Više puta vidim da nesigurni članovi pitaju: da li garantujete da je 100% orginalan a odgovor je: 1001% je orginalan. Šta znači odgovor? doduše cena se neznatno povećala ali da je prodavac imao vidljivu istoriju, i u istoriji prodaje još i samo takve predmete cena bi se povećala mnogostruko, siguran sam.

 43. Mesecima napominjem da adekvatno i veoma jasno svi mi opisujemo ocene koje dodeljujemo i to je apsolutno dovoljno da bi smo znali sa kime poslujemo sa druge strane. Član koji prodaje mrežne uređaje, komponente i šta li već pa ima problem sa ukidanjem naslova aukcija pa mu je umanjena vrednost „reklame“ jer tobože ljudi neće znati koliko je dobar prodavac-ocene će reći koliko je dobar prodavac a da stalno prodaje to što je naveo da prodaje svako lako sazna jednim jednostavnim klikom na „sve aukcije prodavca“ i to je apsolutno dovoljno kada ja vidim da lik ima 1000 pozitivnih ocena i prodaje 30 komponenti da znam čime se bavi i koliko je ozbiljan kao prodavac, a ovakav komentar mahom može naići od nekoga ko je jedino prodavac a retko,retko kada kupac i kada prodaje jednobraznu robu kojoj teško nalazi prođu u svojoj radnji pa prodaje i putem Limunda a ne prodaje npr rođene stvari iz kuće ili tt, pa što bi bilo ko znao šta sam ja od svojih stvari prodao. Ja kada kupujem kupujem šta me zanima ono što vidim da je na punudi a ne kupujem ono što je nekada bilo na ponudi, baš me briga. OCENE su najbitnije-nemojte biti lenji i opisati „ok saradnja“ već povećajte malo fond reči i biće sve puno jednostavnije i očiglednije za svakoga. Napišite-roba fantastična, prijatna saradnja i ispoštovani rokovi kupoprodaje-ili pak pogrdno ali realno ako je reč o negativnoj oceni. Da li ovo nije dovoljno svima-meni jeste, a mislim i svakome ko se iskreno zapita o ovoj temi. Podržavam promenu!

 44. Dobar potez u svakom slucaju, zasto da neko „rovari“ po mojim aukcijama sta sam ja kupio ili prodao. Ocene su svakako merilo pouzdanosti nekog prodavca i sasvim su jasan pokazatelj. Sto se tice privatnosti takodje bi i adresu trebalo skloniti i podrzavam to.

 45. Na osnovu toga šta je ko kupio i prodao mogu se prepoznati zloupotrebe, veštačko dizanje cene… što nije dozvoljeno po pravilima. Uvidom u prodaje/kupovine kupce mogu navesti na odustajanje od licitiranja zbog prepoznavanja nepoštene trgovine, nečijih navoda da se ništa ne razume u robu koju prodaje a predmet tog tipa prodaje po 100-ti put… a sve to umanjuje promet, smanjuje izlicitirane sume… a to smanjuje proviziju i zaradu limunda. Slažem se da je ovo loša promena sa strane kupca, za prodavce i limundo je prava promena. U jednoj kategoriji sam ulovio da se prodavci i kupci iz Niša masovno pokrivaju i vrte u krug. Na tim aukcijama ne učestvujem i nisam hteo da se bavim tim pitanjem a prevaru sam prepoznao preko podataka u kupovini-prodaji članova.
  Što se tiče privatnosti, limundo čita prepisku između članova!!!??? Svaki komentar po pitanju privatnosti limunda je suvišan.

 46. Veliki, veliki minus vama za ovaj potez. Stavite opciono odlucivanje o vidljivosti kako bi svi bili zadovoljni a ovako ce biti zadovoljni samo prevaranti i oni koji se stide sta kupuju. I ako postavite to kao opciju, i uopste ako bilo sta menjate obavestite porukom clanove ili neki drugi nacin brzeg saznanja o promeni, a ne ovako prvo se cudimo sta se desilo pa tek posle saznamo da ste uveli novo pravilo. Pozdrav.

 47. Ovo sam, iskreno rečeno, očekivao odavno da uradite.
  Dešavalo mi se da prodam neki od svojih mnogobrojnih artikala,
  a da to „inkriminisani“ vidi i ponudi po mnogo nižoj ceni.
  Kupac odustaje od kupovine mog artikla i ulazi u neproverenu
  trgovinu sa „inkriminisanim“. Sledi negativna zbog odustajanja,
  ali čemu sve to – trgovina je neuspešna. Hvala Vam zbog ove zabrane.
  Mislim da je sasvim OK, da se artikli vide do same prodaje,
  ali posle obavljene trgovine poštene treba da interesuje, samo
  i samo, ocena dobijena za uspešno obavljenu trgovinu.

 48. Lepo od vas sto ste zastitili privatnost clanovima

 49. Svaka čast Vladane Vama i Limundo timu koji je doneo ovu promenu da ne mogu više sve moje komšije, kolege, familija, poznanici i mnogi drugi da sabiraju koliko sam zaradila, ne misleći koliko se uložilo u kupljenu robu koju prodajem, koliko se dalo za postavljanje aukcija, proviziju i nadasve koliko treba vremena i energije dok ti predmeti sa mojih aukcija ne stignu do mojih kupaca. Naravno mislim na sve ono: nabavka, sortiranje, pranje, peglanje, slikanje, merenje, postavljanje aukcija, komunikacija sa kupcima, pakovanje, popunjavanje adresnica, slanje paketa. Mnogi su samo mogli da saberu i pomisle auuu, a iza toga ponekad stoji samo pozitivna nula.

  Nije tema, ali je prilika da Vama i timu ponovim ono što sam putem poruka više puta tražila, a to je da prodavcima omogućite selekciju svih kupljenih predmeta po jednom članu jer uglavnom veći prodavci imaju po nekoliko strana završenih aukcija i izuzetno bi značilo da možemo imati lakši uvid u to šta je sve jedan član kupio u nekom vremenu radi kontrole paketa pre slanja.

 50. I ja se ne slažem sa ukidanjem linkova aukcija u ocenama! Pored silnih rušenja privatnosti (banke i kartice, čipovane lične karte i ostala dokumenta, video nadzori (još malo pa i u toaletima) i još mnogo, mnogo toga, mislim da i ovo malo privatnosti na Limundu nas neće oštetiti puno.

  Ja sam kao prodavac do sada u mojim aukcijama, upućivao potencijalne kupce da vide ocene koje sam dobio za taj predmet, a sada je to nemoguće. Kao kupac sam voleo da vidim ocene prodavca za konkretnu stvar koju bih želeo da kupim, da vidim da li su to neke „mekane“ ili „tvrde“ pozitivne ocene, a možda i neutralne (koje ste ukinuli), pa čak i negativne.

  Da se razumemo, ne interesuje mene šta je neko kupio i prodavao i po kojoj ceni i ostalo, već da bih se uverio da to što kupujem, činim pravu stvar ili ću samo baciti pare. Konkurencije se ne bojim kao prodavac, jer bez konkurencije nema ni dobrog posla.

  Zaključak: slažem se sa članovima koji su pisali da se uvede opcija da se čekira ko želi da mu budu vidljive aukcije ili ne. Onaj ko nema šta da krije, on će rado prihvatiti da mu linkovi aukcijama u ocenama budu vidljivi, a ko nešto krije, taj je sumnjiv. Ok je da ponekad možda sakrijemo nešto, ali ako prodavac krije sve ili većinu svojih aukcija, znači da nešto krije… A šta to, zapitajmo se…?

  Pozdrav

 51. Hvala svima na komentarima. Molim vas samo za pristojne komentare kako bi bili odobreni.

  Da ponovim još jednom, prodavac koji želi da reklamira šta je sve već prodavao, može to lako uraditi. Može u opisu aukcije staviti linkove ili u samom svom profilu sve to napisati.

  Još jednom, hvala svima koji učestvuju u diskusiji na lep i konstruktivan način.

 52. Sto se Limundo casha tice… Diskutibalno je da li je bas zastita privatnosti prodavca ako je potrebno da napise broj svog tekuceg racuna.Znam ja da se to salje Limundo timu ali isto tako znam i da nema prepreke koju hakeri ne mogu da preskoce. Ja sam clan od 2008. god kad osim dobre volje, nista vise nije bilo potrebno da se postane deo Limundo tima. Ali, ako se uzme u obzir da ste kasnije uveli obavezu skenirane licne karte, koja sadrzi najvaznije podatke o clanu, a zatim trazite i broj tekuceg za placanje Limundo cash-om… Moram da Vam kazem da mi se to ne dopada. Ja sam i kupac i prodavac, ali svi predmeti koji su prodati su placeni iskljucuvo licno ili pouzecem. Jos jednom se izvinjavam i molim da ne shvatite pogresno, ali ne zelim vise da dam ni jedan licni podatak

 53. tandaramandarabroć

  Zdravo,
  Pa ja samo da podržim promenu, čisto iz razloga što ima mnogo ovih protiv 🙂
  Šalim se,bilo mi je neobično u početku,i mislio sam da to nije u redu. Zato jer sam bio nepoverljiv prema stvarima koje se preprodaju. Eto ovih dana sam kupovao polovne gume (nemam para za nove),i na jednom mestu nađem dobre polovne gume,dobar brend,odgovarajuća „veličina“ za puntića,lepo izgledaju na slici..ali na neki način pronađem da je prodavac te dve gume neki dan kupio od nekog lika iz Pančeva. I ja automatski odustanem od kupovine. Reko,ako njemu nevaljaju mora da ima neki razlog zašto ih prodaje…moja logika je da tu nešto ne valja. Eto zbog takvih retkih slučajeva nije mi se svidela ta promena,ali isto tako mislim da ima nesrazmerno više pozitivnih aspekata ove odluke. Njih ste već navodili,pa da ne ponavljam.
  p.s. kupio sam na limundu odlične „tigruše“ za male pare :), zimske naravno..

 54. Ukinite vidljivost šta ko licitira. Ostavite da se vidi o kome članu se radi ako ima recimo do 10-20 ocena a posle toga imena trebaju biti sakrivena. Ostavite moućnost da se neki kupac blokira, recimo ako ima nekoliko negativnih da prodavac može istom otkazati mogućnost licitacije.

 55. Glavni.arhivator

  Ako prodavac nudi nesto sto meni treba kakve veze ima sta je prodavao do
  tada ?!?
  Pa ja sam kupio strip-albume (za ne male pare)od prodavca koji je do tada prodavao samo i samo sportsku opremu i odecu ! Jos kada mi je poslao br. ziro-racuna sa imenom i adresom koji nisu njegovi ! Sta sam trebao da pomislim ?
  A na kraju je sve proslo dobro da bolje ne moze biti !
  Zato ova prica sa uvidom u TUDJE kupoprodaje ne drzi vodu…

 56. Meni se svidja to to nije moguce videti ko je sta prodao/kupio. Nema potrebe za tim. Bitne su ocene!!! Bravo Limundo!

 57. Ja ne odobravam promene. Ne idu u prilog nikome. Od njih vise stete nego koristi. Samo koplikujete bespotrebno. Svima nama bi bilo mnogo lakse da uzmemo kes i odemo u prodavnicu, ali kad vec nije tako ne vidim zasto biste nam nepotrebno komplikovali ovaj i ovako komplikovan nacin da nesto zaradimo ili da kupimo malo jeftinije. Pozdrav iz Pozarevca.

 58. Kakvi sad muljatori?
  Ako mislite na mene – ja kupujem stvari jeftino na limundu, i onda ih prodajem 5-10 puta skuplje, i sta mi mozete?

  N.I.S.T.A. !!!

  I bas mi je drago da ne moze da se vidi sta sam kupovao, i kako sam vam nesto sto sam kupio za 11 dinara prodao za 74 dinara !!!

  BRAVO ZA VLADU I LIMUNDo !!!

 59. I sami vidite da su ljudi podeljeni po ovom pitanju, odnosno, pola su zadovoljni odlukom o ukidanju, a pola, odnosno, velika većina( pošto ne objavljujete komentare neprimerene prirode) su revoltirani ovom odlukom.
  Rešenje je da se individualno svako odluči o uvidu u svoj profil, kao što imate opciju na većini poznatih sajtova( banalan primer, ako nećeš da te vide odeš na opciju „nevidljiv“. Gmail)
  Jedino tako će biti svi zadovoljni, verujte mi.
  Vidite da je stvarno problem kupcima da dobiju poverenje prodavaca a čitajući komentare svi koji se raduju ovoj odluci ili ne obrazlože zašto im koristi a oni koji ne žele da im preturaju po predmetima ili ne žele da komšije znaju šta prodaju mogu slobodno da čekiraju da se ne slažu sa tim da im nalog bude vidljiv.
  Olakšajte nama kupcima da lakše dobijamo poverenje prodavaca, pravih prodavaca, ne idite u pravcu smanjenja rejtinga, popularnost vam opada.

 60. Ne znam zašto moj prvi komentar nije bio odobren jer ničega nepristojnog u njemu nije bilo. U međuvremenu se nanizalo dosta novih tako da se izvinjavam ako ponavljam nešto što je već istaknuto.

  –Meni lično se ova novina sa skrivanjem predmeta sa profila člana ne dopada, a obrazloženje koje ste gore dali je po mom skromnom mišljenju neprofesionalno i uvredljivo. Naime ne vidim zašto je tako čudno da se članovi interesuju za poslovnu istoriju drugih članova sa kojim žele da sarađuju. To ne znači da smo mi koje to zanima paranoici, voajeri i špijuni i poređenje sa Ilijom Čvorovićem smatram krajnje neumesnim.

  –Pošto vidim da ima članova koji se slažu sa skrivanjem istorije poslovanja, mislim da bi bar kompromisno rešenje bilo adekvatno, da se ostave samo naslovi aukcija. Najpoštenije je bi bilo da se samim članovima, a ne administraciji, na neki način omogući izjašnjavanje o ovome, lično sam uveren da je većina protiv novine.

  –Vladane vaš komentar kako na Limundu i Kupindu nema prevara me je dosta iznenadio. Verujem da se ulaže trud da se to svede na minimalnu moguću meru, ali da u praksi uopšte nema prevara je apsolutno nemoguće. To prvo potvrđuje veliki broj članova kojima je zabranjen pristup, a drugo dovoljno je otići na Kupindo i ukucati Sony punjive baterije pa da se vidi koliko se falsifikovane robe ovde svakodnevno već godinama prodaje. O tome sam ranije upozoravao ali očigledno uzalud.

 61. Ne znam zašto moj prvi komentar nije bio odobren jer ničega nepristojnog u njemu nije bilo. U međuvremenu se nanizalo dosta novih tako da se izvinjavam ako ponavljam nešto što je već istaknuto.

  –Meni lično se ova novina sa skrivanjem predmeta sa profila člana ne dopada, a obrazloženje koje ste gore dali je po mom skromnom mišljenju neprofesionalno i uvredljivo. Naime ne vidim zašto je tako čudno da se članovi interesuju za poslovnu istoriju drugih članova sa kojim žele da sarađuju. To ne znači da smo mi koje to zanima paranoici, voajeri i špijuni i poređenje sa Ilijom Čvorovićem smatram krajnje neumesnim.

  –Takođe ovo rešenje, imajući u vidu obrazloženje, smatram vrlo nedoslednim, ako već na taj način želite da zaštitite privatnost članova onda onemogućite da se na aukcijima vidi i ko koliko i kad nudi, ko je pobednik i koja je suma izlicitirana. Ovako rešenje je polovično.

  –Pošto vidim da ima članova koji se slažu sa skrivanjem istorije poslovanja, mislim da bi bar kompromisno rešenje bilo adekvatno, da se ostave samo naslovi aukcija. Najpoštenije je bi bilo da se samim članovima, a ne administraciji, na neki način omogući izjašnjavanje o ovome, lično sam uveren da je većina protiv novine.

  –Vladane vaš komentar kako na Limundu i Kupindu nema prevara me je dosta iznenadio. Verujem da se ulaže trud da se to svede na minimalnu moguću meru, ali da u praksi uopšte nema prevara je apsolutno nemoguće. To prvo potvrđuje veliki broj članova kojima je zabranjen pristup, a drugo dovoljno je otići na Kupindo i ukucati Sony punjive baterije pa da se vidi koliko se falsifikovane robe ovde svakodnevno već godinama prodaje. O tome sam ranije upozoravao ali očigledno uzalud.

 62. za Glavni.arhivator :
  mislim da za neke kategorije je bitno šta je prodavao.
  Recimo da skupljaš orginalne slike. Pojaviti se neko ko kaže u svom profilu( ukratko o članu) da je on stručnjak za umetnost. Razume se u orginalna dela i sam je slikar. Kupiš od njega sliku sa tim ubedjenjem( da je orginal ili da je njegova slika)i to ne po maloj ceni. Ne vidiš ništa šta je kupovao pre na limundu ali stvari se promene, limundo vrati arhivu kupovine i prodaje. Udješ u njegov profil i pogledaš da je ustvari tu sliku kupio od drugog člana pre par meseci, ali što je najgore i taj član je kupio od drugog člana tu istu sliku. Sta raditi? Uložene pare ne možeš da povratiš, prevaren si, žališ se limundu ne mogu da ti ništa reše, pozitivna ocena koju je taj član dobio od tebe ne može da se izbriše.
  E zbog tih stvari bi trebalo da se vrati uvid u kupljene/prodavane predmete. A taj prevarant će staviti da ne može iko da mu udje u nalog ali da vidim kome bi prodao tu sliku i ko će imati poverenje u njegovu priču ako je ne dokazuje tako što bi bio otvoren za potencijalne kupce.

 63. Odlicnu stvar ste uveli…tako sada ne postoji mogucnost provere recimo da li neko zaista zeli da kupi strip,postansu marku,novcic,ili cini uslugu clanu koji prodaje taj predmet i vestacki podize cenu…
  Uvidom u predmete koje je clan kupovao nije moguce vise utvrditi sta pretezno kupuje…pa recimo nemoguce je vise otkriti da neko nakon bezbroj ocena za robu siroke potrosnje,naprasno nudi na licitaciji za strip zagora neku proracunatu sumu,gle cudom na licitaciji svog sugradjanina…
  A da to je zabranjeno na Limundu,ali ide Vama u korist…

 64. Kad je ovo tako sjajno,zasto nismo tako radili od pocetka ? Meni se ovo ne svidja uopste ! Ja licno nemam sta da krijem,neka gleda ko sta hoce,mirna mi je savest. Ovo je samo dobar paravan za potencijalne manipulatore……

 65. @Vladan Jović | 16.12.2013. – 21:23
  „Hvala svima na komentarima. Molim vas samo za pristojne komentare kako bi bili odobreni.
  Da ponovim još jednom, prodavac koji želi da reklamira šta je sve već prodavao, može to lako uraditi. Može u opisu aukcije staviti linkove ili u samom svom profilu sve to napisati…“

  Tu se nebih složio.Primer:Imam 250 aukcija,od toga 100 različitih predmeta,na šta bi ličila aukcija ili sve aukcije, prepune linkova,kupci se i ovako tesko snalaze od prenatrpanosti limunda aukcijama,svega i svačega…

 66. U neku ruku korak o ukidanju je i dobar.Za velike prodavce ili kupce,sve one koji imaju veliki broj ocena,i neku koliko toliko izgradjenu reputaciju,je svejedno.

  Problem je za nove ,da nekazem početnike,kod njih bi naprotiv trebao da postoji uvid u aukcije koje su prodali(ne kupili),kako bi se preznizije videlo dali su od poverenja ili ne.

 67. direktna posledica ukidanja pregleda aukcije pad prodaje pogotovo skupih stvari.opciono ukljucivanje ili iskljucivanje istih posteno resenje.blog konacno sluzi za nesto posto smo videli limundo tim kada su bili mali i farmarke i naucili da pakujemo predmete.pozdrav

 68. Zaista me ne zanima po kojoj ceni je neko kupio neki predmet koji ponovo stavlja na aukciju.
  Ako je u momentu ponude jedini imao keš da ponudi a ostali grickali nokte, nije fer da se drugi petljaju zašto za predmet kupljen za 200 dinara sada traži 450

  Svaka roba ima svog kupca

 69. Veliki minus što se ne vide završene aukcije, govorim i kao kupac a i prodavac ali prvenstveno kao kupac, sad kada nemam uvid šta je ranije prodavac prodavao (cena nije mnogo bitna) gubi mi se interesovanje za licitiranjem iz više razloga. Ako prodavac želi *privatnost* onda ima razloga za to!
  Dobro, što se ne uvede opcija da ko želi tu privatnost sam da aktivira aukciju da se ne vidi posle završetka?
  I na kraju kažete da je u razmatranju da se ne vidi ni ko licitira na aukciji!?
  Isključite i tu mogućnost i brzo ćete sami videti rezultate! 🙂

 70. Ovde završavam:
  statistika je sledeća, i loša je:
  neka je 50% za i 50% protiv ove Vaše odluke.
  Od tih 50% neka 10% ne utiče na vašu zaradu. Neka 10% opet ostane nezadovoljno ali se pomiri sa tim i rizikuje kupovinu od nepoznatog prodavca. Ostaje 30 % kupaca, od ukupnog broja ljudi, ovde ubrajam i sebe, koji će sigurno smanjiti svoje ponude na predmetima za 10 puta, odnosno, ako sam mesečno licitirao 50 puta – sada ću 5, a to sam već i dokazao u praksi, onda vi vidite, pošto vidim da ste odlični matematičari, vidim to na primerima stalnog menjanja cenovnika pogotovo u početku, koliko će se smanjiti vaša zarada. Naravno u početku će to biti neprimetno, ali ako ste već krenuli u pogrešnom pravcu, očekujte i još lošiju statistiku; kasnije će to biti sve primetnije. A uzmite uz sve to i sve više nezadovoljnih kupaca i sve više problema za vas; jednostavno sam siguran da sa ovim potezom činite loše svojoj kompaniji.
  Ozbiljno uzmite u obzir sve komentare od svih ljudi ovde i pronadjite rešenje kako bi ste i vi bili konkurentniji a i vaši članovi zadovoljniji.
  Srdačan pozdrav.
  Sve najbolje.

 71. ..nesvidja mi se ta novina uopste zato sto sam na osnovu onoga sto je neko kupovao i prodavao mogao da procenim cime se bavi..pa tako ako vidim da je prodao 250 telefona a napisao u oglasu da se nerazume,u stvari obmanjuje..

 72. Pozdrav svima,
  često sam vam se obraćao na ovu temu i o ovom problemu,koji ste po mojoj oceni,napravili iz sasvim drugih razloga.Mislim da se sad jasno vidi koliko članova je protiv ove odluke i koliko su jaki njihovi argumenti.
  Niko ne protestvuje zbog ove odluke zato što voli da zaviruje u tuđe kese i cegere,već zato što treba da da neki novac,nekoj totalno nepoznatoj osobi i zato što svi volimo da pazarimo nešto,po mogućstvu,što jeftinije.Ako ja,kao kupac,provalim da neko diže cene,na licitaciji koja me zanima,a to je prilično lako bilo,dok niste ukinuli pregled,ja ću odustati od te kupovine,pa makar i cifra bila prilično bedna.To je ono što LIMUNDU ne odgovara,jer se,samim tim,smanjuju provizije,koje firma uzima od prodate robe.Znači,vama se isplati,da postignute cene budu veće,pa makar i veštački,a nama to ne odgovara.
  Takođe,tu postoji još jedan sukob interesa.Vi,koji ste doneli ovu odluku i sada je uporno branite,dobijate platu od limunda,a mi,članovi,smo ti koji učestvuju u trgovini i dajemo novac,kako za robu,tako i za provizije,to jest,za vaše plate.
  Nama kao kupcima,cilj je da tržište bude jasno,vidljivo,fer i javno.Sa što više korisnih podataka.
  Čak i poštenim i dobrim prodavcima,cilj je isti.
  Što više informacija imamo,tržište bolje funkcioniše.Tamo gde je to zamućeno,nešto ne valja ili se stvaraju uslovi za mešetarenje i manipulacije.Prosto je neverovatno,da možete pravdati nedostupnost potrebnim informacijama,u današnje vreme,kad postoji,malte ne i ministarsvo za taj problem.
  Sada se ne vidi ništa i nezna se ko koristi zeca,a ko prodaje pošteno.
  Što,ponavljam,odgovara samo vama,a nikako kupcima i fer i poštenim prodavcima.
  Pošto vi,kao deo limundo tima,ne učestvujete na ovom tržištu,već ubirete procenat,vas ovakve odluke i ne pogađaju niti ih vi možete razumeti.
  Da ste vi u ulozi kupaca,da li bi ste vi učastvovali na licitaciji,gde postoji sumlja,da se nešto čudno dešava,a vi ne možete to da provalite ili povežete.Dok je postojao pregled,prilično je lako bilo uočiti ko koristi pomoć prijatelja na svojim aukcijama.
  Setite se društva iz Aradaca i Botoša,ili družine iz V.Gradišta.Videlo se,ko na tanjiru,ko je kome dizao cenu.Šta tek reći,kad se pojavljuje ista roba,sa istim slikama iz istog mesta,po treći ili četvrti put?
  Da li biste vi to pazarili?
  Verujem da ćete ostati pri svojoj odluci,pošto vam se to više isplati,ali malo po malo,ovo gubi svaki smisao i sve je,dalje i dalje,od poštene i fer trgovine.
  Što više magle,to bolje za prevarante,staro je pravilo.
  A ako imate još i malo pameti,skolnite maglu i dajte transparentnost u ovom našem malom poslu.
  Još jednom,pozdrav svima,Bane.

 73. PS.
  Vi zaboravljate da ovo nije tržni centar ili samoposluga,da nema deklaracije i fiskalnog računa,da ne postoji garantni list i da retko ko ovde ima brend.
  Ovo je elektronski buvljak,gde se ne vidi lice onog preko puta tebe.Bio on prodavac ili kupac.
  Pozdrav,Bane.

 74. To vise, nazalost, nije isti limundo. Obrazlozenje, po meni ne pije vodu..

 75. Primetio sam novinu i mislim da ima dosta ljudi koji bi kao ja voleli da se vidi sta je prodato, odnosno kupljeno pored date ocene. Zelim da ljudi vide za sta sam dobio pozitivnu ocenu kako bi stekao vece poverenje samog kupca! Ako prodajem kompjutersku opremu, zelim da se zna da li je ona dobra ili problematicna sto se potvrdjuje ocenom. To se odnosi i na samu kupovinu predmeta od drugih i sticanja poverenja u prodavce. Cena se moze sakriti jednostavnim blokiranjem otvaranja stranice, sto je i do sada bilo moguce posle odredjenog perioda koji prodje posle kupoprodaje! Sta znaci privatnost clana? Zar otvaranjem rubrike“svi predmeti clana“ ili „sve aukcije clana“ ne zalazimo u privatnost pojedinca gde tacno mozemo videti sta prodaje! Znaci sve je javno, dok ne proda, a onda je tajna! Cela ova „polemika“ se moze jednostavno resiti da se vrati na staro, a u delu „moji podaci“ da mogucnost da se cekira (stiklira) da li zelim ili ne da se vide prodati, odnosno kupljeni predmeti! Tako cete dati svima podjednaku sansu kako niko ne bi bio ostecen!
  Iskreno, za pare koje dajem prilikom kupovine zelim tacno da znam od koga i sta kupujem!

 76. ostavi komentar

  HITNO ukinite i davanje podataka, muka mi je više od ljudi bez osećanja kada me zovu u ponoć ili kao sada u Nedelju u pola 8 ujutru.
  Limundo poruke su sasvim dovoljne a ako smatram da treba nekom da dam broj onda je bolje u poruci nakon aukcije.
  Telefone sam počeo da isključujem ili utišavam noću jer ko zna ko može da zove? Ko zna ko ima sve moj broj telefona? A može i u pripitom stanju da te okrene u 4 ujutru i da te pita „Kevo gde si ostavila ključ od ulaznih vrata?“
  Gde je tu moja privatnost i mir kada moram zbog nesavesnih ljudi da gasim telefon i da razmišljam kada ustanem dali me neko zvao za „nedaj Bože“ neke bolesti !!!!!
  Odma da dam odgovor za stručnjake koji će postaviti pitanje :
  A što neuzmeš broj samo za Limundo?
  Zar mi je potreban još jedan pored dva da nosim sa sobom da bi se „morao“ javiti da ne zaradim negativnu i da se bacam u trošak za kupovinu novog aparata.
  Meni je moja privatnost bitna a to što neki se pozivaju kao ne zanima me koje šta kupio je čista laž zato pozdravljam ovu odluku.
  Jedino bi dozvolio javno da se vidi aukcije sa negativnim ocenama.

  p.s. Hvala na čestitkama za petogodišnje druženje i vratite se u to vreme što se tiče registracije kada se moralo registrovati prvo preko sajta, pa slanje kopije lične karte i tek nakon dobijene pošte na kućnu adresu pisma sa šifrom.

 77. pozeljno bi bilo videti ko trguje cime !!! pogotovo u oblasti racunara. Tamo ima previse onih koji prodaju „neispitanu robu iz inostranstva“ jer se „ne bavi time“ ili „ne zna kako da ispita“, a da ne pricam o „nedostatku ostalih komponenti“ i „upotrebi laptopa“

  podrzavam da ne treba da se vidi po kojoj ceni je kupljeno/prodato, ali bih voleo da vidim sta neki limundovac najvise kupuje/prodaje

 78. S obzirom na to da su me neko vreme bas nervirali svojim ponudama izuzetno nametljivi prodavci dok sam bila pocetnik na L tj nisam znala da mogu da vide sta sam kupovala, ima opravdanja ovo ukidanje. Mada i ja s vremena na vreme imam dozu radoznalosti mozda iz opreza pa zavirim u tudje ocene , a tu opet ima svacega, nesto previse uopsteno pa nejasno kakva je osoba u pitanju a i preterivanja tipa primitivizma i namernih ocrnjivanja, tako da ipak nemoze da se obezbedi bas potpuna privatnost clanova, ubedjena sam

 79. Sta ko prodaje i kupuje dosta govori o coveku…mozda neko ne ulazi u psiholoski profil coveka, vec mu je bitno da dodje do robe, ali npr. neko ko prodaje sve i svasta, od zlata preko akomulatora, mobilnih telefona, pa onda uleti neka firmirana garderoba i to jedan predmet, meni licno izaziva sumnju da nije bas na posten nacin dosao do tih stvari…Neko ko prodaje deciju garderobu, igracke, posteljinu, knjige, i slicno, ocigledno se time bavi i od toga zivi, tesko da ce da ubaci u tu grupu iz cista mira jednu „dobro ocuvanu gumu sa golfa sestice“, zar ne? Kupila sam carape i to 30tak pari od coveka koji se samo time bavi, i sve ocene su mu vezane za prodaju istih…medju njim nije bila „zlatna burma 1,6 grama u dosta dobrom stanju“…

 80. Slazem se sa velikom vecinom da ovo nije pametan potez. Jer kupci su nepoverljivi tek sad. Iako imam oko 1000 pozitivnih ocena i prodajem predmete iskljucivo iz iste kategorije, imam problem to da i dokazem da sam za to dobijao pozitivne ocene do sad. Licitacije dosta losije prolaze.

  Stavite bar opciju da mozemo da odlucimo da li zelimo vidljivost ili ne.

  Ovo uopste ne stiti kupca, vec iskljucivo prodavca, i pomazemu da izvsi savrsenu prevaru.

  Npr. nparavim profil, prodajem slicice fudbalera, nabacim 200 pozitivnih ocena, odjednom postavim LED televizore, Lap tope, i sl.
  Vrbujem potencijalne kupce, koji vec licitiraju. Objasnjavajuci im da se ovim bavim godina, i da sam prodao samo na Limundu 300 led tv, ali me mnogi nisu ocenili. Nakon aukcije trazim uplatu u napred, jer sam proveren clan. I scenario clana „kafanamarkovic“
  Clanovi sa nekadasnjeg caffe-a znaju o cemu pricam.

  Razmislite o ovome…

  Pozdrav!

 81. Postovani,
  Apsolutno smatram da treba da vidimo sta je neko prodavao i koje je OCENE stekao takodje to vazi I za kupovinu, to nam svima daje dodatnu sigurnost da mozemo kupovati od takve osobe ili ONI da kupuju od nas,osecati se sigurnije,jer na kraju krajeva o kakvoj privatnosti se ovde prica kada svi ovde su sebi dodelili korisnicko ime a KO zna kako se neko zaista zove I preziva,ubedjena Sam da samo tako moze biti manje prevarenih LJUDI , jer u cemu je problem da neko vidi sta je Bilo a to sta je Bilo takodje je vec videlo KO zna koliko LJUDI ,
  Srdacan pozdrav

 82. Potpuno pogresna odluka, vodjena iskljucivo interesima Limundo tima. Limundu je u interesu zbog provizije da se obavi sto vise transakcija, nebitno dali je neko preprodavac i sl. već cak niti dali sa svojih duplih profila uvek otkupljuje stvari sam od sebe, kad god mu izlicitirana cena ne odgovara. I tada Limundo uzima proviziju…JA SADA NE MOGU VIŠE DA VIDIM DALI JE NEKO JEDNU ISTU STVAR VIŠE PUTA SAM OD SEBE KUPIO SA DRUGOG PROFILA ! Objavite ovaj komentar ako ste toliko sigurni u sebe.

 83. „Zamislite da ispred trznog centra…“ – Ove licitacije su javne! Kakva privatnost? Svi zainteresovani da „spijuniraju“ i dalje mogu to da rade. Nemojte porediti babe i zabe!
  Zato ljubitelji umetnosti, npr. gube svaki uvid u bivsi rad nekog umetnika. Ako neko na lageru ima vise cipela i neko zeli da vidi da li je neko vec kupovao i kako su prethodni kupci zadovoljni – nista od toga. Isto tako neki koji su prodavali kopije/reprodukcije kao originalne slike raskrinkavani putem uvida u prethodni rad.
  „Predstavite se Limundo svetu“ ce biti uvid sta je neko i sta radi na Limundu. Vise ne mozete da o nekome zakljucujete prema onom sto stvarno radi vec prema onome sto je napisao da radi. Pa nek ti je sa srecom!

 84. „Zamislite da ispred trznog centra…“ – Ove licitacije su javne! Kakva privatnost? Svi zainteresovani da „spijuniraju“ i dalje mogu to da rade. Nemojte porediti babe i zabe!
  Zato ljubitelji umetnosti, npr. gube svaki uvid u bivsi rad nekog umetnika. Ako neko na lageru ima vise cipela i neko zeli da vidi da li je neko vec kupovao i kako su prethodni kupci zadovoljni – nista od toga. Isto tako neki koji su prodavali kopije/reprodukcije kao originalne slike raskrinkavani putem uvida u prethodni rad.
  „Predstavite se Limundo svetu“ ce biti uvid sta je neko i sta radi na Limundu. Vise ne mozete da o nekome zakljucujete prema onom sto stvarno radi vec prema onome sto je napisao da radi. Gubi se identitet prodavaca, postoji samo roba.
  Ma…dzaba mi pisanje….

 85. pozitivna, pametna promena !!!

 86. Pametna promena, sta koga briga sta sam kupio i sta preprodajem. Niko nikoga ne tera da kupuje ono sto nece. Zato su aukcije, pa ko voli nek izvoli. Sto da se i ne zaradi ako je to moguce. Sto da ne prodam ono sto sam bio prisiljen kupiti recimo u lotu kupim 5 duplikata zbog 2 znacke koje nemam, pa sta da radim sa onih duplih 5 nego da ih opet ponudim na Limundu. Pozdrav Limundo timu i svim Limundovcima.

 87. @Raša
  To što ima suspendovanih članova ne znači da ima prevara – naprotiv. Neki nalozi se suspenduju baš da ne bi bilo prevara 🙂 Ali da ne pričamo o drugoj temi u ovom postu. Javiću kolegama iz Tima za sigurnost da bi bilo dobro da se napiše post na tu temu.

  Vidim da ova opcija najviše znači prodavcima. Ako ste prodavac, ponavljam još jednom:

  Ako prodajete mobilni telefon, možete slobodno u opisu aukcije staviti linkove do nekih aukcija gde ste prodavali te telefone kako bi kupci znali da to jeste već prodavali.
  Ako ste kupac, moja najtoplija preporuka je da koristite opciuju Limundo Cash i to je najsigurniji način kupovine. Sigurniji od gledanja i analiziranja bilo čijih ocena/prodaja/kupovina.

 88. @savicpo
  Sa vašim brojem tekućeg računa niko ništa ne može da vam uradi/naškodi. Može samo da vam uplati novac – što i nije tako loše. Ja lično svoj tekući račun držim u javnim podacima tako da kupac može odmah da ga vidi, da me ne bi pitao na koji račun da uplati. Takođe, Limundo Cash je najsigurniji vid kupovine preko interneta u Srbiji.

 89. A da odemo do MAXI-ja da ih pitamo po kojoj ceni su nabavili pečurke i zašto ih sad prodaju po ovoj?
  Ili zašto je pivo skuplje u restoranu nego ispred dragstora što ga drži Mile Lopov?
  Da skoknemo do Cicibana da ih pitamo kako ih nije sramota da par santima gume i kože prodaju ko da kupujem cipelu za snežnog čoveka?

  Mislim ljudi stvarno preterujemo…
  Ne preteruju li Kupindo prodavci sa cenama?
  Ne samo to nego neki lupe bez veze pa kao stavili 20% jeftinije a i tako bude duplo skuplje?

  Ajd malo da dumamo…

 90. Da li ste se zapitali koliko bi ljudi kupilo nesto od mene ali nemoze da vidi da li sam ja to do sada prodavao i kakve su reakcije onih kojisu vec kupili takav predmet.
  Malo mi je dosadno da sa Vama vise razglabam o toj temi jer sam se odmah pobunio ali mi je vas Limundo tim „stavi na znanje “ da je ovo Vas sajt i Vasa pravila.
  Slazem se stim smo da ne ostanete sami da se igrate po Vasim pravilima.
  A to o zastiti privatnosti uopste ne pije vodu.
  Kod svih vodecih svetskih sajtova mozete videti ko je sta kupovao i kako je zadovoljan predmetom.
  Zasto recimo ne stavite samo prvo slovo i ostalo zvezdice u imenu kupca ali da se vidi njegova ocena za ono sta je kupio.

  Posto mi u ovoj zemlji izmisljamo toplu vodu stalno to sada i vi radite kako na nasu tako i na Vasu stetu.

 91. Pozdrav svima,
  podrzavam sve promene i unapredjenja!
  Unapred se izvinjavam, nisam uspela da procitam sve komentare, možda ću se ponoviti.
  Predlažem da se svakom članu omogući da jednim klikom sakrije ili ne predmet koji je kupio ili prodavao. Pa tako, ako ja kao kupac nekog predmeta želim da se “ sakrijem“, a prodavac tog istog predmeta želi da se hvali da je uspeo tako nešto da proda , onda se on u toj transakciji vidi kao prodavac i vidi se da je dobio pozitvnu ocenu, ali se ne vidi od kog kupca. I obrnuto. Ako želim da me kao prodavca nekog predmeta ne vidite, a kupac tog predmeta želi da bude viđen i ostalim limundovcima, jer su to možda njegovo prve transakcije i ocene, onda se u toj transakciji vidi samo predmet i kupac, ocena za kupca, ali i ne od koga je taj predmet kupio.
  Zašto mislim da je to dobro rešenje?
  VEEEEoma je velika razlika da li je pozitivna ocena dobijena za prodaju albuma za sličice, polovne veš mašine ili novog bazena!
  Kad me kupac pozivno oceni jer je od mene kupio polovnu mašinu za veš, znači da ga nisam ništa slagala u vezi mašine, da sam napisala sve karakteristike mašine ( mislim na one koje se ne mogu videti na fotografiji) i ja HOću da to i ostali moji potencijalni kupci vide. Isto tako, kada sam prodavala potpuno nov neotpakovan bazen, bilo je puno nepoverljivih ljudi: zašto prodajem nov bazen? a zašto je neotpakovan? itd. prosto se tako desilo i namestilo i prodajem ga, ali nisam lažov i prevarant. Na kraju je kupac bio zadovoljan i želim da se moje pozitivne ocena od kupaca za TAkve predmete VIDE.
  Eto predloga za razmatranje:)

 92. Postovani Vladane!
  Da se postave linkovi!? Pa sta mislite,,,ako se ukljucim na aukciju koja ima dva minuta do kraja da imam vremena da vrtim linkove? Ovom izjavom sami potvrdjujete ono sto sam vec spomenuo! Ako savetujete postavljanje linkova za prodatu robu, samim tim dajete mogucnost prodavcu da sam odluci da li neko treba da vidi njegovu prodaju ili ne kako bi poboljsao prodaju! Resenje je u vec recenom u prethodnom komentaru, citiram:
  „Cela ova “polemika” se moze jednostavno resiti da se vrati na staro, a u delu “moji podaci” da mogucnost da se cekira (stiklira) da li zelim ili ne da se vide prodati, odnosno kupljeni predmeti! Tako cete dati svima podjednaku sansu kako niko ne bi bio ostecen!“
  Pa ko zeli, nek` izvoli!
  Uvedite mogucnost da se ispod komentara stklira „slazem se“ i „ne slazem se“! Sigurno od nas 400.000 clanova ima onih koji se ne upustaju u pisanu diskusiju, ali ipak citaju komentare!

 93. Mislim da je odluka od ukidanju pogrešna, teško će nam to sačuvati privatnost, a nismo u stanju da proverimo prodavca koji nam je eventualno sumnjiv. Ja sam tako proveravala negativne ocene – možda ih je neko dobio opravdano ili neopravdano, to sad ne mogu da procenim! Ne vidim uopšte svrhu ove promene s obzirom da u ovakvom poslu i ne sme da postoji „privatnost“ – ako podatke o tome šta smo prodavali i kupili treba kriti onda tu nešto nije u redu!

 94. Meni kao kupcu, su bitne slike, opis predmeta, i da mi prodavac odgovori na sva pitanja. Kad nesto kupim, popricam sa prodavcem,svidi mi se i steknem poverenje, obicno se vratim i ponovo nesto kupim! Jako mi je bitan i Limundo Cash-hvala Limundu za to. Mislim da ce to iskoreniti nesavesne prodavce, i da im se nece isplatiti da postavljaju predmet,placaju proviziju, pa jos i povratnu postarinu, za nista, jer ako ja javim limundo timu da mi se predmet ne dopada, novac mi se automatski vrati na tekuci racun.

  Uglavnom mi se sve dopadne, i odusevim se, platim samo postarinu, a toliko bih platila kartu-gorivo-taksi i vise, do trznog centra, samo bih isti predmet platila 10,..100x vise…

  Dakle, preuzimam rizik, ali se isplati rizikovati za taj novac.

  Hvala Limundu i svim prodavcima na predusretljivosti i ne odustajanju od prodaje i kad krajnja izlicitirana suma bude zaista smesna 🙂

  E sad, kad bih kupovala tehniku, tu bih se vec zapitala… ne bi mi nista znacilo ni da je prodavac iskusan i da je prodao 100 npr laptopova pre toga, to nije garancija… Jer mi se desilo da u realnom zivotu kupim od iskusnog prodavca, mozda mu je prethodna roba bila dobra i original, ali meni je uvalio kopiju, valjda sam ja baksuz.

  Isti problem sam imala sa patikama, svi su bili zadovoljni, a meni su pukle nakon mesec dana… A bas su mnogo placene…

  Limundo je zakon,pogotovo ako je nesto polovno a i dalje super izgleda, onda znam da je provereno dobro, i da se nakon pranja nece raspasti, kao kineska roba koju uvaljuju na nase trziste…

  Na Limundu , za razliku od butika punih kineskog vestackog otpada, ima dosta originala iz inostranstva, i bas me briga da li je to neko dobio, ili kupio pa preprodao… Bitno mi je da mi predmet odgovara, i necu gledati na 100…1000… din u tom slucaju…

  Pozdrav svima!

 95. Ukinuli ste jednu korisnu opciju i za kupca i za prodavca!
  I podržavam predlog da svako pojedinačno odluči da li želi da bude vidljiva konkretno njegova istorija trgovine ali imam i jedan praktičniji predlog:
  Nađite neki način da ocene koje dajemo ne budu „slobodan opis“ nego da imaju opciju bar za koju kategoriju se dodeljuju ako ne i podkategoriju
  Sasvim je ok npr one medalje koje se daju najuspešnijim prodavcima gde vidimo „Naj prodavac odeće“
  mi ne znamo da li on prodaje samo mušku ili žensku odeću, ili samo donji veš ili samo bunde ali stvara poverenje da je profesionalni prodavac i da možemo licitirati više ponude bez bojazni od svih eventualnih loših scenarija odnosno da možemo se pouzdati u svako slovo opisa predmeta jer prodavac zna do perfekcije svoje predmete i način prezentacije istih na zadovoljstvo mnogih.
  Potpuno nije ok da neko ko prodaje mobilne telefone a konstantno ih prodaje a opet stalno piše „neispitano“
  To što spominjete linkove je smešno, šta ako smo izbirsali svoje realizovane aukcije? Ili da okačimo link ka skupljoj ili jeftinijoj prodatoj stvari? Koju poruku u kom slučaju šaljemo?
  Definitivno razmislite da ocene sadrže kategoriju ili podkategoriju, jer samo jedan prodavac mesečno dobija značkicu a ima još dosta osoba koje prodaju dosta jedne kategorije ali to sad se ništa ne zna…

 96. Zamislite da ispred nekog tržnog centra ili …
  Ово је класична замена теза. Немојте поредити неупоредиво.

  Suština Limunda je prodati dobro i kupiti jeftino, tako da uživate u prodaji i kupovini … Одавно сам на овом сајту, и ево доживех да прочитам вашом руком написано да је суштина сајта и купити јефтино. Делите савете продавцима како да зараде више, а НИКАДА нисте написали савет купцима како да куупе јефтиније ! ! !

  Neki vole da budu detektivi ili tajni agenti, kao i naš junak sa slike.
  … a detektivske metode ostavimo onima koji se time profesionalno bave.
  ДИВНИ СТЕ, ВОЛИМ ВАС

  Заиста ме чуди отварање и сврха ове теме, ако вам је био циљ да објасните шта је то приватност, оманули сте. Све те промене иду на руку непоштеним продавцима који су се тек сада размахали, јер не ради се о томе да се види шта је ко продао/купио из немам појма којег разлога, већ да се види колико је пута ко продавао ИСТУ ствар са почетном 10 динара (због плаћања мање провизије), сам дизао цену и на крају је и продао сам себи јер нико од правих купаца није понудио више, по некада се измењају оцене, па хајд поново на „пецање“ ваљда ће неко понудити онолико колико продавац очекује.
  Од неколико продаваца из разних места добијем исти број рачуна, иста фаца ми доноси робу мада сам је купио од различити продаваца….
  Све то знате и ви и огроман број корисника сајта, а ви се усуђујете да нам пишете овде шарене лаже на ову тему.
  Зар није залажење у приватност и то што СВИ могу видети ко све лицитира на некој аукцији??? Укидајте, шта чекате.
  Зар није залажење у приватност и то што СВИ могу видети ко је коме какву оцену дао/добио??? Укидајте, шта чекате.
  Зар није залажење у приватност и то што СВИ могу видети колико ко има оцена ??? Укидајте, шта чекате.

 97. Pretezno sam kupac na limundu, uz poneki izuzetak prodaje, sto je vrlo retko.
  Licno, meni se jako dopada promena i apsolutno podrzavam ovaj vid privatnosti. Kada nesto licitiram/kupujem sto mi je potrebno, zaista me ne interesuje da li je prodavac to kupio od nekog na limundu, buvljaka u svom gradu ili izvukao iz svog ormara. Bitno mi je da je prodavac pouzdan (da nema negativnih tipa „uplacen mu novac, nije poslao predmet“ i sl.) i da meni predmet aukcije odgovara!
  Isto tako, drago mi je sto moja familija i „prijatelji“ ne mogu da zavire u moju listu i vide sta sam kupila i koliko platila, smatram da je to moja licna stvar i bas kao kad dodjem iz stvarnog shoppinga, nikom ne polazem racune. Ako zelim da kupim dzemper koji kosta 6000, torbu od 8000 ili kremu za lice od 2000 , zasto bi moji ukucani i familija (koji eto znaju moje korisnicko ime) morali da znaju koliko sam novca potrosila!? MOJA STVAR. Sad dosta rasterecenije i cesce kupujem sta god mi se dopadne.
  Tako da od mene – veeeeeliki aplauz i puna podrska za ovu promenu!!!!

 98. Još da dodam:
  Više puta sam vam pisala da se uvede malo statistike u dostupne podatke
  Razmislite o tome da za svakog prodavca uvedete neke dijagrame (koji će biti vidljivi na profilu) koliko je predmeta prodao iz koje kategorije
  Ako neko prodaje sličice i salvete, lako mu je da dođe do brda pozitivnih ocena što je apsolutno teško za tehniku, računare, mobilne
  Ili na kraju krajeva, najlakše je da kod prodavaca u ocenama ostavite linkove ka prodatim predmetima a kod kupaca da tih linkova nema…

 99. Meni kao prodavcu je ovo super,ali meni kao kupcu je LOSE resenje!

  Kao prodavcu: necu konkurencija da mi vidi po kojoj sam ceni prodao neki artikal(posto vecina ima istog dobavljaca PRC:) ) Ili dobio sam negativnu npr za neki sat,koji nije bas kao na slici:),ali ja cu prodati jos 5 takvih,posto kupac nema mogucnost(osim ako neko nije u samom ocenjivanju naveo tip sata) da vidi za koji sam predmet dobio negativnu ocenu.

  Kao kupcu: zelim da znam pre kupovine,da li je neko kupovao predmet za koji sam ja zainteresovan,i kako prodavac ocenjen za isti!
  Cak mislim da treba da se uvede i dodatni parametri za ocenjivanje:
  1. Da li je prodavac ispostovao rok za slanje
  2.Opis predmeta(da li predmet odgovara opisu)
  3.Kvalitet kupljenog predmeta
  Ali nema veze moze da ostane pozitivna/negativna.
  Ljudi ovo nisam ja izmislio,ovo vec postoji na vecini sajtova(necu sad da ih reklamiram,posto mi necete pustiti poruku) u svetu koji se bave kupovinom/prodajom,i koji imaju mnogo vise korisnika.

  Sve u svemu KUPAC je uvek upravu…:)

 100. I jos nesto sam zaboravio da kazem!
  Ovu temu ste trebali mnogo ranije da postavite(ako jeste ja se izvinjavam),pre same odluke da napravite izmene,za koje ja verujem da ste napravili pod pritiskom „VELIKIH“ prodavaca…

 101. @Svi
  Hvala puno svima na komentarima. Analizirao sam sve komenare koji su pristigli do sada. Očito je sledeće:
  Kupce brine to što sada navodno neće moći da budu sigurni u ono što kupuju. Ja razumem tu zabrinutost. Međutim, ja uvek volim da se vratim na brojeve.

  99% kupaca oceni pozitivno prodavca. To znači da se 99% kupoprodaja uspešno završi na zadovoljstvo i kupaca i prodavaca. Ako imamo u vidu da se ogromna većina negativnih ocena da zato što se neko nije javio ili je odbio da proda predmet, dolazimo do toga da su šanse da ćete kupiti nešto što ne odgovara opisu sa aukcije manje od 0,5%!
  http://blog.limundo.com/2013/07/nas-cilj-na-limundu-100/

  Što se tiče prevara na Limundu, nekada smo bili na 0,01%.
  http://blog.limundo.com/2012/03/limundo-prevara-sta-kako-i-zasto/
  Sada je ta brojka još manja, jer u poslednjih godinu dana gotovo da nije bilo nijedne prevare! To je ponos Limunda i Kupinda, i naročito Tima za sigurnost.

  Takođe, od dana kada je ukinuta ova opcija, na Limundu raste kako broj bidova (licitiranja) tako i broj uspešno završenih aukcija.
  To su sve brojevi koji govore o tome da li kupci kupuju, da li treba da kupuju i da li će kupovati.

  Pored svega toga što sam naveo:
  – Limundo cash je jedina opcija na našem Internetu koja garantuje da ćete dobiti to što ste platili
  – Limundo cash je jedini vid osiguranja koje imaju fizička lica u internet trgovini kod nas (ako se prodavcu vrati predmet, Limundo plaća sve troškove)
  http://blog.limundo.com/2013/10/limundo-cash-bolji-kad-je-osiguran/
  – Limundo tim idalje radi na osiguranju i želimo da to polje dodatno proširimo.

  Želimo da šanse da će bilo ko, bilo kada kupiti predmet koji ne odgovara opisu, bude ne kao sada oko 0,5%, već ravne NULI.
  Zbog toga još jednom ponavljam i tvrdim, da je Limundo mesto gde prodavci mogu da prodaju i zarade, a kupci da kupe i uštede! A proverama treba da se bave profesionalci unutar Limundo tima. Oni su ti detektivi da Limundovci to ne bi morali da budu 🙂

 102. CItati iz teksta:
  „Zamislite da ispred nekog tržnog centra ili supermarketa stoji par osoba i iz čistog mira traži da svako ko završi sa kupovinom pri izlasku, prvo pokaže kesu na uvid, kako bi oni mogli da provere …“
  „Neki vole da budu detektivi ili tajni agenti, kao i naš junak sa slike.“

  Mislim da bi ovaj deo teksta trebao biti izbrisan, jer vredja nas koji ne mislimo kao autor navedenog. Meni je bas to sto ste izbrisali sluzilo ne da virim nekome u kesu, niti da radim nista od toga sto ste naveli, nego samo da vidim da li su sakrivene neke pojedinosti o predmetu koji se preprodaje bilo kroz opis ili sliku ranije prodavanog predmeta. Nekoliko puta sam nasao da se taji ispravnost, tj. da na novoj aukciji pise stanje neispitano, ili da clan ne zna da ispita …, dok se na predhodnoj aukciji lepo vidi da je predmet neispravan. Takodje mi je to sluzilo da vidim da li je vec ranije prodavac od koga mislim nesto kupiti prodavao neispravnu robu kao ispravnu.
  Sa druge strane ja sam tu odluku Limundo tima prihvatio, jer da nisam ne bih posle nje kupovao i prodavao na Limundu. Meni je licno nebitno sto ste sakrili aukcije, jer opet uz pomoc bilo kog pretazivaca se uvek moze proveriti da li je u novoj aukciji nesto sakriveno .
  Ukoliko ste pazljivo gledali film, na scene iz filma vise lici ovaj deo Vaseg teksta:
  „Kao i do sada, ukoliko vam je neki član sumnjiv, možete slobodno javiti kako bi on bio proveren.“ Onda se Vi tu postavljate kao drug Drazic iz istog filma 🙂
  Nadam se da necete zameriti na komentaru, ali mislim da nije bilo potrebe za ovakvim tekstom, jer opet Vi i tim sa kojim radite postavljate uslove, a mi kao clanovi odlucujemo da li cemo biti aktivni ili ne.
  Pozdravljam Vas.

 103. Ako sam dobro primetila ima ih vise koji su za vracanje vidljivosti prodatih i kupljenih predmeta i ja sam jedna od njih.Moze neko glasanje ?Recimo ,mesec dana rok glasanja pa koliko se skupi glasova?Demokratski.
  U zivotu kao i na Limundu nemam sta da krijem i zato sam potpuno opustena oko tog pitanja.
  A od kada ste uveli ovo sakrivanje obavila sam bar 5 losih kupovina koje direktno povezujem sa time.

  Pozdrav.

 104. Ni ja se ne slazem sa tim da se aukcije koje su vec zavrsena budu sakrivene Meni je bitno kao proizvodjacu nekog proizvoda koji prodajen na limundu utisak onoga koji zaviri na te zavrsena aukcije i uveri se da nece pogresiti ako ih kupi ,procitajuci i videvsi vec zavrsenu i ocenjenu aukciju .Tezeci ka tome da budete sto bolji mislim da ste ovog puta pogresili .Meni na primer vise smeta sto ne mogu da odredim tacno vreme kada zelim da se moja licitacija zavrsi.Pozdrav

 105. Moram da se slozim sa vecinom ovde da je ovo veoma los potez kao i da poredjenje nas koji gledamo sta je neko prodavao sa babom sa prvog sprata koja nalakcena na prozor kontrolise komsiluk u najmanju ruku neumesno.
  Ne zanima mene ko je sta kupio ali me itekako zanima sta je ko prodavao a to je gospodo javan podatak, da je hteo da bude sakriven ne bi ga postavljao na internet.

  Da me ne razumete pogresno ja sam prodavac sa preko hiljadu pozitivnih ocena i bez drugih (bilo negativnih bilo pokojnih neutralnih) i trudim se da kupac uvek bude u pravu ali smatram da svi treba da vide sta je neko prodavao i da se na osnovu toga stvara sud o necijem poslovanju a ne na osnovu bezlicnih hvalospeva u ocenama za koje niko ne zna cemu su namenjene.
  Ako ste vec zeleli nesto da sakrijete mislim da je bolja varijanta da sakrijete ko je kupovao predmete (kako je reseno na dosta stranih sajtova), stavite inicijale, zvezdice ili kako vam vise odgovara a da se vidi sta je neko prodavao je podatak od velikog znacaja za kupce i na taj nacin se stice uvid i poverenje u prodavca.

  U ovom stanju sada mozete i da stavite samo ukupan broj pozitivnih/negativnih ocena, ne bi bilo neke razlike.

 106. Apsolutno se slazem sa prethodnim komentarom, bi ce sve vise losih prodavaca i sve manje kupaca, prije su potencijalni kupci mogli da naprave sopstevnu procenu i rizik da li hoce da kupe neki predmet kod nekog clana, ovako je ta mogucnost ukinuta na stetu sigurnosti kupaca, a na radost prevaranata. naravno pozadina ove vase akcije ukidanja mogucnosti posmatranja sta je neko prodao i kakvi komentari idu uz predmet nije u cilju privatnosti i bezbednosti podataka vec u cilju povecanja profita i vase zarade, kao sto ste sami napisali „Suština Limunda je prodati dobro i kupiti jeftino“, samo sto bi ja dodao “ Prodati skupo dobiti jeftino “ to je adekvatna parola ove vase akcije, i neznam kakva privatnost bi ovde trebala da se stiti kada svako trguje pod svojim nikom …. predlog za glasanje je odlican
  pozdrav

 107. CITIRAM:
  Da ponovim još jednom, prodavac koji želi da reklamira šta je sve već prodavao, može to lako uraditi. Može u opisu aukcije staviti linkove ili u samom svom profilu sve to napisati.

  Pa gospodine Vladane, kako mislite da postavim linkove svojih prodaja i kupovina kada mi je od 140 ocena, 110 arhivirano i ne moguce je doci do linka! Postavljate temu, otvarate diskusiju, a i sami ne znate na kom principu radi limundo! (ko ne veruje, nek proveri linkove svojih kupoprodaja)
  Mislim da je po ovim dosadasnjim kmentarima ocigledno da treba stvar vratiti na staro, a kome se ne svidja, dajte mu opciju da cekiranjem ukine vidljivost svojih kupoprodaja! Ako radimo svi posteno, neka karte budu otvorene!
  Ja sam na osnovu uvida u prodate predmete clana „SEBOJA“ stekao sigurnost u robu videvsi da se covek bavi prodajom tehnike! Samim tim sam u dva navrata usao opusteno i pobedio na aukciji! Mislite da bi dao nekome 12000 dinara da nisam znao o kome se radi…PA NIKADA! Sigurno da sada prvi put licitiram za predmet istog prodavca bez uvida u njegovu LICNU KARTU ne bi se usudio da idem daleko! Samo gubimo svi ovom Vasom vec sprovedenom idejom!

 108. Potpisujem sve sto su napisali clanovi koji su za ukidanje ove opcije. Kad se uvela i sam sam pisao Limundo timu da uvedu opciju da sami biramo da li ili ne zelimo da se vidi sta smo kupili/prodali. Receno mi je da je to zastita privatnosti. Pa sam im napisao da je mnogo gore otkrivanje privatnosti javno navodjenje broja tekuceg racuna, nego da li sam kupio XXL gace ili pribor za pecanje. Ali Limundo ostaje, kao po obicaju, gluv. Ovo je samo zbog provizija i ovim je najvise omoguceno vestacko dizanje cena…pa prodavac sam plati svoju proviziju i tera dok se neko ne upeca. Kao kad je ukinuta statistika, po Kafeu se pricalo i toliko… Nece Limundo nista promeniti, iako se vesto kriju iza fasade da slusaju savete svojih korisnika, pa i iz ovog bloga moze da se vidi da je vise onih koji zele da vrate ovu opciju.
  Nije dobar potez, ni malo, dakle, koliko i sam vidim, stavite opciono biranje, hocu/necu i dovidjenja.

 109. Ovo je krajnje losa praksa. Ovime je zasticena privatnost ali samo prevaranata, a ne normalnih clanova kojih je znatno vise. Ovime su normalni clanovi dovedeni u situaciju da ne mogu da vide sa kim imaju posla. Meni ne znaci ni 5000 ocena nekog ko prodaje salvete i markice po 10 dinara a takvih je mnogo. 8 ocena prodavca za recimo – elektricne gradjevinske skupe alate, meni kao kupcu znaci MNOGO vise od one da ne kazem sad kakve zene sa 4200 aktivnih aukcija i njenih par hiljada ocena.

  Pritom, ovime niste NIKAKVU privatnost zastitili. Do podataka o clanu se dolazi kroz aukciju. Ja nikad nisam kucao prvo ime nasumicnog clana pa gledam sta prodaje, do clanova dolazim preko aktivnih aukcija ili ponuda. dakle ja vec u startu ZNAM sta oni kupuju i prodaju. I ako zelim da „narusim privatnost“ doticnog, jednostavno cu staviti njegov profil u bookmark i imacu live prenos aukcija ili ponuda, umesto da imam jednostavan uvid „na klik“, koji ste onemogucili. I na kraju krajeva, ako zaista hocu da nekome „narusim privatnost“ osvojicu aukciju na silu i eto ga – telefon, adresa, ime prezime ..

  Molim vas odustanite od ove prakse. Nemojte nam pricati kako je „zasticena privatnost“ kada je u stvari „olaksana mogucnost prevare“i to drasticno. Ima ljudi koji ovo podrzavaju, to su vikend kupci i prodavci koji ne mare za sam Limundo sajt, svako ko se ovime ozbiljno bavi smatra da je ovo katastrofalno evo ja vam garantujem bez anketa i slicno.

 110. I ja sam misljenja da se ocene vide. Ajde da glasamo, to je dobar predlog.

 111. Mislim da je skrivanje samo vama jasno zasto je do toga doslo … a jasno je i meni.

  Zamislite da se u butiku ljudi kriju da ih niko ne vidi sta gledaju da kupe, pa na sta vam to lici??Mene licno nije sramota stvari koje kupujem i slobodno sve sto kupim mozete pokazati drugima. Svi smo razlicitih ukusa, svima se finansije ralzikuju, neko ce nesto platiti 50din, neko 5000din ali smo svi isti, imamo jednu glavu, dve ruke, noge i sve ostalo sto ima jedan covek.

  Verovatno mnogima nije jasno da ste „sakrili“ vidljivost predmeta jer Limundo tim i nije toliko „zlatan“ koliko pokusava da nametne to nama, clanovima. Skrivanjem predmeta ste uspeli da sakrijete mnogo toga a najmanje to sta je, ko i za koliko novca kupio. Iskreno, nismo svi sisali vesla, realno, tako da se iskreno nadam da cete me demantovati i da cete uskoro vratiti pa neka se slobodno vidi ko sta kupuje i ko sta prodaje, ni u butik ne ulazimo jedan po jedan da drugi ne bi video sta smo kupili vec ulazimo svi zajedno.
  Mislim, to je samo moje misljenje, da Limundo u poslednje vreme nazaduje i ne vidim neki skoriji napredak.

  Pozdrav.

 112. Nemam nista protiv ukidanja opcije ,linka prodatih-kupljenih aukcijama u ocenama.

  Niti mi smeta,niti mi nesmeta,što se mene tiče neutralan sam.

  Glavna zamerka koju imam ,limundo timu je sledeća:
  Zar nebi bilo pravedno,realno i pošteno,kad limundo resi da nesto menja,
  lepo napravi anketu medju članstvom,vrlo je jednostavno, i ako se većina slozi(51%) onda i izvrse izmene koje su planirali…mislim da bi to bilo posteno,a ovakvom praksom kao do sada,ispada da je u neku „ruku jednovlašće“ na limundu ,i kako Diktator kaze tako će i da bude.Trudimo li se svi,da zivimo u takvozvanom demokratskom društvu?Onda bi trebalo da se odlucuje kako većina izglasa,a ne da se odluke donose jednosmerno,da se „gradjani“ da tako nazovem limundo grada ništa nepitaju vec da moraju da prihvate odluke vrha.

  Mislim da je moj komentar na mestu,i da bi ceo sistemm i sve odluke trebalo donositi,kako se slozi vecina.Porodica od 400 000 članova?A odluke donese tek 5-6 ljudi,nepitajuci ovih 400 hiljada nista,samo tup,odjednom izmena.
  Kad bi svi ucestvovali u kreiranju sistema,kad bi se uvazavali konretni predlozi i rasenja,ako bi vecina odlucivala sta je dobro a sta ne,mislim da bi odlično napredovali nebi bilo potrebe polemisati o nečemu uopšte,većina je odlucila i kraj priče.

 113. Tako je, slažem se sa prvim komentarom. U pitanju je samo podatak: Bitno je znati za koju aukciju/prodaju je prodavac/kupac dobio određenu ocenu. Mene ne zanima ko šta kupuje i prodaje, tu ste skroz omašili psihološki momenat, ali želim da znam za koji predmet je kupac/prodavac dobio određen komentar i ocenu.

 114. @PRODAVAC/KUPAC

  Da neispadne da se hvalim,ja sam takozvani „veliki prodavac“
  Da su odluku doneli pod pritiskom velikih prodavaca nije tačno,mene nije niko nista i nizašto pitao:)
  Svi misle da „veliki“prodavci(ma šta to znacili) imaju neke privilegije(al malo sutra),tretman je isti,uverio sam se više puta kad mi neko lupi neopravdanu ocenu iz revansizma,satima cekam na odgovor limundo tima,i td…

  Hocu da kazem da je termin“veliki prodavac “ izmisljen i nema veze sa vezom,lično sam se uverio da je tretman koji članovi imaju u limundo timu isti za sve i za one sa hiljadama ocena i za one koji imaju tek poneku,nema povlašćenih,i ja sam mislio pre neku godinu da je tako,ali nije …. toliko.

 115. @Limundo

  Necu da ulazim u Vasu racunicu,ali komentari nisu bas na Vasoj strani…

 116. Odlican potez
  Ne treba da se vidi ko sta kupuje i ko sta prodaje

 117. Potpuno se slažem sa predhodnim komentarom jednog člana u vezi teksta da nije primeren.
  CItati iz teksta:
  “Zamislite da ispred nekog tržnog centra ili supermarketa stoji par osoba i iz čistog mira traži da svako ko završi sa kupovinom pri izlasku, prvo pokaže kesu na uvid, kako bi oni mogli da provere …”
  “Neki vole da budu detektivi ili tajni agenti, kao i naš junak sa slike.”

  Naprosto što to poređenje nikako ne stoji. Radi se o tome što kupac koji izlazi sa kesom iz marketa kupuje neposredno. To jest on predmet ima u rukama, ako je odevni on može da ga proba. Može da utvrdi kvalitet i sve ostalo. Ovde na sajtu se kupuje preko posrednika i vi niste u kontaktu sa predmetom koji kupujete. Tražite dodatne informacije da bi ste bili sigurni da nećete upasti u neki problem prilikom kupovine. Ne „zavirujete vi u njegovu kesu“ i iz nekih špijunskih razloga. Pa zar vi mislite da neko od članova ide po nalozima pa tako bez veze „zaviruje po kesama ko je šta kupio“
  Ne, nego je to koliko-toliko dodatna informacija o stvaranju kompletne slike prodavca, pored postavljenog opisa i fotografije predmeta koji želite da kupite.
  To je moje mišljenje,
  Pozdrav,

 118. Slazem se sa vecinom clanova da je lose ukidanje vidljivosti onoga sto je prodato iz tog razloga sto je ovako lakse onome koji vestacki dize cenu da to radi.Do sada smo mogli da otkrijemo ko vestacki dize cene jer se vidi da na njegovim aukcijama u pocetku ponudu daju uglavnom iste osobe.Narocito kod nekih koji pocinju aukciju sa 10 dinara .Sada im je lakse i vecina nas ostaje uskracena za vaznu informaciju.Naravno da Limundo ima koristi od ovoga jer sto se skuplje prodaju predmeti veci procenat ide njima.Mislim da bi ipak trebalo da se poslusa i glas onih koji su ovde … Pozdrav.

 119. Postovani Vladane! Manite se brojeva…ako cemo vec da ih se drzimo, evo Vaseg oglasavanja:
  „99% kupaca oceni pozitivno prodavca. To znači da se 99% kupoprodaja uspešno završi na zadovoljstvo i kupaca i prodavaca.“ i „Što se tiče prevara na Limundu, nekada smo bili na 0,01%, sada je ta brojka još manja, jer u poslednjih godinu dana gotovo da nije bilo nijedne prevare! To je ponos Limunda i Kupinda, i naročito Tima za sigurnost.
  A gde zavrsi onih 0,99%? Za mene se iza svake negativne ocene krije PREVARA na neki nacin! Dal` je to neozbiljnost, nepostenje, nije bitno! To je licna karta svakog clana limunda!
  Ovde nije rec o limundo keshu koji Vam ocigledno znaci puno, kao ni o tome ko se bavi ili ne detektivskim poslom. Ovde je rec o sticanju poverenja! Ako vec ne mozemo da vidimo predmet koji kupujemo, da ga probamo na bilo koji nacin (odecu, namestaj, obucu, tehniku) dajte bar mogucnost da imamo sto bolji uvid sta i od koga kupujemo! Uskratili ste nam veliku stvar!

 120. Pa sta reci, osim da odavno neki blog nije privukao ovoliku paznju, sudeci po broju komentara…a lako se moze prebrojati, kolika je zapravo, vrednost obrazlozenja da su to zapravo Limundovci trazili…da se ne vide predmeti u ocenama.

 121. Ja prodajem telefone mahom na limundu i do sada sam prodao preko 40 komada i jeftinih i skupih,

  od kada ne moze da se vidi sta sam prodao mnogo je manja cena prodajna. Neko kada na mom profilu vidi toliko razlicitih telefona i zadovljnoih kupaca naravno da ce da ponudi vise, a ovako prodao sam telefon od 10000 za 4700, i time se zavrsava moja prodaja na limundu.

  POz

 122. Citiram opet::
  „Vama očigledno nije bitno i ja razumem to. Velikom broju članova, pa tako i meni lično, jeste veoma bitno. Ja jednostavno ne volim da bilo ko ima mogućnost da gleda šta sam kupovao (bilo to u Maxi-u, bilo tu na Limundu).“
  Kada ste se bas uhvatili za Maxi, malo pitanje!
  Da li prilikom ulaska u taj Maxi pokazete torbu sa kupljenim stvarima kako bi ljudi kojima je to bitno videli sta nosite, odnosno iznosite i poverovali da ste posten covek?

 123. Meni se takodje ne dopadaju te izmene. Ovako smatram da ce kupci biti cesce prevareni, a nazalost prevaranata ima svuda, pa tako i na limundu. Svidjalo mi se da mogu da procitam komentare prethodnih kupaca za predmet koji mene interesuje. Takodje se tako mogla videti i originalna aukcija, pa se videti da li je menjan tekst koji prati aukciju.
  Glasanje je odlicna ideja, mada sumnjam da ce je Limundo tim uopste uzeti u obzir…

 124. KADIJA TE TUŽI ! KADIJA TI SUDI !
  Sada sa ovim je :omogućeno preprodaja i svako jake mutne radnje,Sve je to đaba , možemo pisati do sutra !pozzzz.istomišljenicima….

 125. Slazem se sa ljudima pre mene. Meni mnogo znaci da procitam komentare ljudi koji su imali neka losa iskustva sa nekom osobom, bilo prodavcem ili kupcem. Zasto kriti bilo sta? Do sada ste bili ok, zasto uvoditi neke glupe novotarije?

 126. Pozdrav svima 🙂

  Potpuno se slazem sa svim prethodnim postovima.
  Licno nemam sta da krijem,uvek otvoreno radim I nemam problem.Prodavac sam sa oko 1000 aukcija ukupno na limundu I kupindu.Radim preko 5 godina I nemam ni jednu negativnu.Uvek radim otvoreno,podano I iskreno sa svim kupcima I mislim da je upravo jedna od bitnijih stvaki da se vidi ne samo ocena nego I za sta je data!

  Ti koji su se zalili na ugrozavanje privatnosti pa je kao zbog njih stvar I promenjena,ne vidim zasto bi uopste I trazili tako nesto.Ali ne treba ni to zanemariti samo zato sto mi iz nasih ociju ne vidimo razlog za to.Mozda ga oni imaju 🙂

  Predlog iz prethodih postova je ono sto sam I sam predlagao cim je doslo do promene jer je potpuno logicno.Ko hoce da krije neka ima opciju da krije,ko nece,a to je ocigledno vecina limunda,neka ima opciju da ne mora.

  Uvek pozdravljam dobre promene,ovo nije jedna od njih.Gde god gusite slobode clanova sa izmenama bili oni kupci ili prodavci nikada nece izaci na dobro.

  Ima razlike u vaznosti I po kategorijama,odnosno I u vrsti robe koju prodavac prodaje na svojim aukcijama.
  Recimo ako prodajete tehniku to vam je vrlo vazno a ako prodajete recimo knjige onda mozda I nije bas toliko.

  Tako da definitivno uvedite da mozemo da biramo.
  Sve sto je sporno na izbor pa mi se cini da vise ne bi bilo problema oko razlike u misljenju.

  I jos jednom cuveni pozzzzz za sve 😉

 127. Iz komentara koje sam procitala vidim da je jedna ogromna vecina clanova za vracanje stare opcije. Zar limundo nije nasa zajednicka briga. Zar je toliko tesko organizovati jedno glasanje u kome bi ucestvovali svi clanovi limunda i doneti odluku koja bi zadovoljila vecinu clanova (naravno ako takva odluka nije u suprotnosti sa vazecim zakonskim propisima). Sa odlukom koju bi donela vecina imali bi zadovoljne clanove i mir u kuci.
  Mene ne zanima ko je koliko zaradio ili koliko platio. Svi mi ovo radimo iz nekog interesa, ali hocu da znam koliko je prodavac posten, da li je predmet za koji sam zainteresovan vec bio na aukciji, da li je bilo vestackog dizanja cena, sta je promenjeno u opisu i sl.
  Limundo tim mora raditi i u intersu svih svojih clanova a ne samo voditi brigu o sopstvenom interesu ili interesu povlascenih.
  Posto ni jedna ni druga opcija nije protivzakonita:
  ORGANIZUJTE GLASANJE

 128. Poštovani
  tema je odlična,sve komentare sam pročitala,dosada se nisam javljala,ali ovo što ste uradili NEVALJA .
  Znači pod hitno vratite to sve nazad kako je ranije bilo,i imačemo i Vi i mi više posla,inače komentatori su u pravu.
  Ili napravite glasanje,koje za i koje protiv,ali mislim da će više onih za preovladati
  pozdrav

 129. Da privatnost 100% bude zaštićena Eeeeevooooo reeeeeešenjaaaa(RADOVAN III ) ukinite i fotorrafije pa da ne vidim !!! da je moja kominica kupila „tangerice „.xaxaxax

 130. Oduševljen sam time što ste sakrili kupljene/prodate predmete. To je pravi potez i iskreno nisam očekivao tako nešto. Ljudi se bune bez razloga. Ocene i komentari su vidljivi. Dovoljno je ako piše da predmet odgovara opisu i kako je prošla kupoprodaja.
  Bilo mi je stvarno ogavno da mi neko zaviruje u to šta sam kupio i koliko sam to nešto platio.
  Svaka Vam čast i HVALA PUNO!
  Iskreno se nadam da nećete podleći pritiscima i vratiti se na staro.

 131. Transparentno. Pošteno. Demokratski.
  Da se vidi, da se zna, ko igra poštene, a ko folira. Da glasamo.
  Lično sam nailazio da se isti predmet prodaje više puta, a samo je prvi prodavac napisao i dao opširan i tačan opis, ostali su ponešto brisali, pa na kraju ispade predmet; polovan – bez oštećenja…Bio sam pobornik od početka da ostane sve javno, pa ovde se ne prodaje oružje i droga !
  Pozdrav za sve: 100% pozitivnih 🙂

 132. ovaj vas potez predstavlja jedan od vecih greski u poboljsanju limunda.meni odgovara da svi vide sta sam prodao jer mi je to jedan vid reklame za dalju prodaju.takodje kad zelim da kupim nesto opet gledam u ocene prodavca da vidim da li je uopste neko zeleo da kupi taj predmet i koliko je komada prodavac prodao.

 133. Postovani Vladane,
  Vi ste, kao razlog ukidanja linkova, naveli da je „vecina“ clanova to trazila od Limunda.
  Koliko ja vidim po komentarima na Vas tekst, vecina je ipak protiv odluke koju ste vi u tekstu pokusali da opravdate.
  Na osnovu komentara:
  58% (65 komentara) je protiv ukidanja
  17% (19 komentara) podrzava ukidanje linkova
  12.5% (14 komentara) je neutralno ili nevezano za temu
  12.5% (14 komentara) je Vas odgovor na komentar korisinka

  Ako je vecina clanova bila za ukidanje linkova u ocenama, onda sam zaista ocekivao da ce ta vecina da se pojavi i u komentarima da pohvali vasu odluku i obrazlozenje.

 134. Interesantno, na madjarskom aukcijskom sajtu Vatera.hu se mogu proveriti svi predmeti koje je neki clan prodao ili kupio. Nisam trebao ni da se ulogujem da bih video ove podatke. Mozda se u Evropskoj Uniji pridaje manja vaznost privatnosti.

  Imam osecaj da se pod plastom zastite podataka skriva nesto drugo. Po meni Limundo samo sece granu ispod sebe jer ce se verovatno smanjiti broj kupovina (narocito skupljih predmeta) usled nemogucnosti detaljnije provere prodavca.
  Ako Limundo tim ima sluha za nas korisnike onda bi trebao da pokrene glasanje, pa da vidimo koliko se clanova plasi od njuskanja po kupljenim predmetima.

  Pozdrav!

 135. Činjenica je da Limundo sve više štiti interese prodavaca, a ne kupaca čiji je novac uvek u besprekorno ispravnom i opisanom stanju (dinar). Verovatno zbog provizija zaboravlja se da Limundo čine kupci, a prodavci imaju Kupindo. Licemerno je reći da su kupci dovoljno zaštićeni LiundoCash-om ako se ta opcija ostavlja opet kao izbor prodavaca. Uvedite onda obaveznu, automatsku opciju LimundoCash-a za svaku prodaju od (recimo) preko 500 dinara! Istina to bi odbilo mnoge prevarante koji insistiraju na plaćanju pre slanja robe (preko postneta naročito), ali ne verujem da bi i Limundo bio oštećen jer takvi koji su spremni da prevare čoveka još lakše će da prevare Limundo za provizije.
  Ima prodavaca, ima se robe, nema se para. Propali su svi koji su zaboravili zlatno pravilo trgovanja da je kupac uvek u pravu. Vratite Limundo kupcima, a pošteni prodavci će se (ne brinite) lako prilagoditi; poštenim prodavcima ni ne smeta njihov istorijat na Limundu, naprotiv, a prevashodno kupcima (i) ta informacija očigledno vrlo mnogo pomaže i znači.

 136. Primenili ste apsolutno nesto sto ne doprinosi takmicarskom duhu i
  analizi potencijalnih kupaca.Samim tim i cene licitiranih koraka su manje.
  Skrivanjem izlicitiranih proizvoda imate i pad ineresovanja za atraktivne artikle.
  PRIJATELJSKI SAVET

 137. Stavite da se sami clanovi odlucuju da li ce biti vidljivi, to vecina clanova podrzava. Dozvolite postenom prodavcu da se dosledno predstavi, dokazujuci to uvidom u istoriju prodaje a kupcu da stekne sto vise poverljivih prodavaca. Mislim da ste dovoljno zreli da uvidite situaciju u koju ste usli.

 138. Evo mene opet, po ko zna koji put o ovoj temi. Ko o čemu, baba o uštipcima! Naravno da se ne slažem sa odlukom o ukidanju vidljivosti prodatih predmeta u ocenama. Čemu ta navodna privatnost koja svima kvari posao. Evo nekoliko primera koji govore kako ovo nije valjana odluka.
  Na limundu u glavnom prodajem, ali po nekada i kupujem. Vrlo često gledam šta se nudi pa neke predmete stavljam u listu želja da vidim kakvu će cenu dostići. U toj listi nekada ima 20 ili 30 predmeta. Nekada i manje, ali dugo ostanu u listi tako da povremeno mogu da se vratim u nju. Tamo se lepo vidi ko je sve licitirao na nekom predmetu – aukciji i po kojoj ceni je i kome prodat predmet. Dakle, gdin Čvorović (sa slike) i dalje može da špijunira. Hvala bogu da je tako (osima ako se i ovo ne ukine).
  Dakle iz tih aukcija (lista želja) mogu vidim ko je izgubio – dobio aukciju na kom predmetu (u glavnom pratim antikvitete). Iz ovoga izvlačim neki zaključak, nabavljam isti ili sličan predmet ili ga već imam u ponudi i porukom pobedniku ili ispod plasiranima se obratim i kažem da imam isti ili sličan predmet koji mogu postaviti samo za njih na L/K. Znači špijunirao sam. Radi čega? Prost odgovor. Radi veće i bolje ponude i prodaje. Možda i ovo sa listom želja treba ukinuti. Kako god, dok je bilo vidljivosti prodatih predmeta u ocenama ovo „špijuniranje“ je bilo daleko, daleko lakše, brže i korisnije za sve NAS: prodavce, kupce i Limundo. Kome trerba privatnost neka u svojim ocenama klikne na opciju da mu se vide ili ne vide kupljeni/prodati predmeti. Neka ta opcija postoji. Stvar izbora – opredeljenja, a vi dragi L Timu ste se postavljanjem te opcije ogradili. Ali, posle toga oni stidljivi će biti zaobilaženi na razne načine. Biće sumnjivi kao prodavci kupcima i obrnuto. Tada će na videlo izaći koliko je pogrešan potez o ukidanju vidljivosti predmeta u ocenama. A ko je stidljiv on je i sumnjiv, pa neka se i dalje skriva. Ja ne bih. Volim da se vidi šta sam prodao jer se tako vidi moj kompletan profil kao prodavca. Kupci mogu da me kontaktiraju i pitaju da li mogu neki već prodat predmet da ponovo nabavim i postavim, i obrnuto kada ja u ocenama drugih mogu da vidim ko je šta prtodao/kupio/izgubio i da sličan ili isti predmet postavim; direktno za njih putem predhodne poruke ili redovnim postavljanjem aukcije. Da ne nabrajam more drugih pogodnosti i olakšanja kada nam je dozvoljeno „špijuniranje“. Toliko dragi L/K Time 🙂

 139. tandaramandarabroć

  Ljudi…pa nije limundo izmišljen da bi se vi igrali demokratije,pa ćemo kao glasati ZA ili PROTIV. Kada se uvodi red,uvodi ga onaj koji zna šta radi, a ne svak kome je dosadno kući,pa napiše poneki komentar.

 140. Igoritza i ljube79 potpisujem sve sto ste napisali.
  Ja nazalost ne mogu da napisem nista jer sve sto pokusam je pod cenzurom.
  Nadam se da ovo nece biti jer gospodi strasno smeta kada nisu u pravu.
  Ja ne znam da pisem fino vec onako sta mi je na srcu i pameti a to ljudima smeta.
  Ovoga puta gospodo niste u pravu pa mozete i ovaj post da brisete kao i ostale.

 141. I meni je voma bitno da vidim koliko je neki proizvod kvalitetan i koliko nekvalitetan tj koliko ima negativnih tj koliko je los a koliko dobar, dali neko prodaje istu robu i koliko su za taj predmet ljudi sigurni da kupe, tako da komentari u ocenama mi nista ne znace sto se moze videti ako neznam sta se hvali a sta se kudi.
  takodje i meni pala prodaja uredjaja koji pravim jer moji kupci neznaju za koji predmet imam najveci broj pozitivnih da se vidi koliko je to kvalitetno, da nije mi prvi put da to prodajem.
  JA AKO MOZE BI DA SE VIDI MOJ PROFIL SLOBODNO STA SAM KUPIO I PRODAO TJ ZELIM DA SE U MOJ CEGER SLOBODNO ZAVIRUJE!

 142. Glavni.arhivator

  I sta mozemo zakljuciti iz svega ovoga ?!? Da drugovi i drugarice clanovi vise vole da vire preko tudjeg plota nego leba da jedu !!! Gomila larmadzija koji nisu ni sigurni zbog cega se bune ! Ocene i komentarI su sasvim dovoljni da procenite hocete li ili necete saradjivati sa nekim !
  POVECATI PRIVATNOST ! UVESTI DA NE MOZE DA SE VIDI KO LICITIRA ! NEKA BUDU VIDLJIVE SAMO OCENE !

 143. Ko puno priča taj i mulja
  Lako je druge kritikovati, pogotovo ovi što imaju virtuelne dobitke i odbitke.

  Ok, cena u dinarima je jedno ali posle par meseci to nije isto u evrima
  ŠTA ĆEMO SAD GOSPODO OŽALOŠĆENI PREPRODAVCI?

 144. Molio bih sve one koji su za ovakav novi nacin, a oglasili su se (da ih ne nabrajam) da nam kazu bar jedan valjan razlog koji opravdava postojanje ove promene, a da to bude u interesu prvenstveno KUPACA!
  Svi ostali komentari bez nekih argumenata, za mene, kao i za mnoge verujem, ne predstavljaju nesto cemu bi se pridavala vaznost!

 145. I meni licno smeta to sto nam uskratili mogucnost da vidimo za sta je i za koje licitacije je neko dobio pozitivnu ili negativnu ocenu .Mislim da ova nova situacija uglavnom ide na ruku prevarantima.A sto se tice privatnosti meni je licno svejedno ,nemam sta da krijem i bilo cega da se stidim .Uostalom vidljiv je samo naziv limundovca a ne svi podaci.Pozdrav ! VRATITE NAM MOGUCNOST DA VIDIMO PROTEKLE AUKCIJE KORISNIKA !

 146. Ovde je sve jasno kao dan… Ne razumem vas Limundovce šefove,zašto ne slušate glas naroda (članova)..
  Mešate privatnost,sa trgovinom??? Kakve veze imaju farme i velika braća,sa utiscima o prodavcima i kupcima???
  Ovo je sajt za trgovinu,a ne privatna kuća ili soba neke osobe!!!
  Po meni,mislim da treba da glasaju svi članovi Limunda,i onda da donesete takvu odluku,a ostalo je samo samovolja par ljudi iz vrha,koji,naravno imaju pravo na svoje mišljenje,i mogu da kažu,baš nas briga,ovo je naš sajt!!!
  Ponudite opciju GLASANJA za ili protiv blokade završenih aukcija!!
  Pa valjda je najbolja reklama,uspešno završena trgovina,i zadovoljan kupac i prodavac,AMAN LIMUNDOVCI!!!

 147. MartinMajstorovic

  vratite opciju da se vidi sta je ko od prodavaca prodavao ,jer jedinono tako moze da se proceni da li prodavac ima kvalitetnu robu, koliko je posten prilikom opisa iste Jer na osnovu toga mogu da procenim da li zelim da poslujem sa njim!
  Jer ocena i komentar koji je obavezan da se da prilikom kupoprodaje ima pun smisao samo kada moze da se vidi link prodate robe! Mislim da se 90% clanova limunda slaze samnom ! I da ovo trenutno stanje odgovara samo malo broju „primernih clanova“

 148. Milijanovic Dejan

  Po treci put od kako ste uveli ove promene saljem ovu poruku u nadi da cete je sada prihvatiti jer upravo ove teme se i tice:
  Zdravo,
  Dugo sam razmisljao I nikako ne mogu da shvatim kome je i kako ugrozena privatnost ako se vidi sta je prodato. Ovde se ne prodaju vile i stanovi niti bilo sta tolike vrednosti da bi neko poceo nekog da proganja zbog novca. Ili ako ima takvih prodaja neka se napravi mogucnost sakrivanja takvih prodaja pa neka clan sam izabere.
  Evo ja cu napisati par razloga zasto je dobro da se vide predmeti za koje su date ocene.
  Meni je najlepsa stvar na limundu bila da drugi kupci, kad pregledaju moje ocene, vide zasta sam ih I dobio. Ako sam prodao redak, ocuvan strip za 2500, ja zelim da svi to vide, jer tako dobijaju sliku o meni da nisam prevarant I znaju da sam zasluzio tu ocenu I naravno da vide za sta sam je zasluzio. Nije ista ocena za slicicu od 10 dinara I neku knjigu od 5000 ili plocu od 7000. Zelim da kupci vide koje sam sve knjige, stripove ili bilo sta drugo prodavao. Sada clan sa 10000 ocena za 10000 slicica ili razglednica ima istu poziciju kao clan sa 10000 knjiga. Kupac treba da vidi ko je osoba koja se bas bavi prodajom knjiga, ko telefona a ko odece, a to se po kupljenim predmetima moze videti I tako mogu da izbegavaju one koji svasta prodaju, koji su neozbiljni I razne prevarante. Ja redovno tako radim pre nego sto se odlucim za kupovinu a sad to ne mogu. Kupac koji vidi da sam do sada prodao stotinu ploca I na njih dobio pozitivne ocene znace da sam bio kolekcionar istih I da moja ocena u prikazu ploce uglavnom vredi nesto, a sada kupac ne zna da li sam ja uopste prodao neku plocu.
  Takodje, prilikom licitacija, kroz ocene tj prodate predmete, vrlo lako sam utvrdjivao ko namesta I sa kim licitacije. To sada apsolutno nije moguce, tako da ste takvim clanovima sirom otvorili vrata. Mogao sam videti da neki clan desetine puta ucestvuje kod drugog I obratno I nikad se ne ocenjuju ako im slucajno propadne namestanje a sada to mogu da rade do mile volje jer je to nemoguce utvrditi.
  Ovo su sada samo prazne ocene I nemaju nikakav znacaj tj onu jacinu koju su posedovale kada stoji I za sta su dobijene.
  Ja sam ponosan na svoje ocene I na to za sta sam ih dobio. Sto se mene tice mozete mi vratiti I za sta su, ne stidim se sta sam, koliko I za koliko prodao I ne smeta mi da svi to vide. Mogu samo da budu ljubomorni I da se potrude da me stignu kao ja sto hocu da stignem “kukuruza” ili clana sto je upravo dobio pehar za 5000 ocena.
  Skoro sam video clana koji je dva puta dobio negativnu jer nije hteo da kupi automobile za koje je izlicitirao I nekome znaci zestoko upropastio licitacije. Sada mogu videti da su to SAMO negativne a mogao ih je dobiti I za klikere. Vrlo je bitno da se vidi neozbiljnost takvih clanova – a kako to sad da izvedemo???
  Takodje mogu da vidim kad osoba kod mene odustane od kupovine I kaze da nema novca trenutno a sledeceg dana mu se pojavi ocena da je kupio isti predmet kod drugog clana malo jeftinije. Bar znam da je lazov – a sada ni to ne mogu da vidim.
  Ja bih molio da otvorite raspravu malo o ovome a Vi kako god zelite, znajte samo da je po meni ovo OOOOOGROOOOMNA greska.
  Vidljivost ocenjenih predmeta je bila najnajnajbolja reklama za prodavca.
  Ako se setim dodacu jos argumenata u moju korist.
  Pozdrav I nadam se da cete pazljivo svi ovo procitati I stogod iskoristiti.

 149. @ buljubasa
  „U ovom stanju sada mozete i da stavite samo ukupan broj pozitivnih/negativnih ocena, ne bi bilo neke razlike.“
  Potpuno, potpuno, potpuno tacno!!!

  Btw, palo mi je na pamet da nije mozda problem u nekakvom preopterecenju servera otvaranjem starih linkova, pa da zato se „stiti privatnost“ (izmedju ostalog), mozda bi neki elektronac bolje znao…

 150. Evo da i ja napisem nesto:)
  Ideja o ukidanju vidljivosti, ko je sta kupio ili prodao je apsolutno ispravna.
  Pozdravljam takvu odluku,jer zaista ugrozava privatnost clana.Sta se koga tice od
  clanova sta ja kupujem,a sta prodajem vidite na aukcijama,a sta sam prodala i po
  kojoj ceni,pa to vas ne treba da interesuje dragi moji.Kupujem i prodajem na Limundu
  vec cetvrtu godine i bas,bas mi se dopala odluka.Pre kupovine dobro procitam aukciju,uslove prodaje,pitam sve sta me interesuje i tada licitiram.Nikada nisam
  imala lose iskustvo,zato sto sam obazriva,a komentare i ocene mozete videti,jedino sto ne mozete da vidite za koji je artikl pohvaljen recimo prodavac,a to ne treba da vas je briga.Ako neko ima vise negativnih ocena,procitam komentare i odlucim sama da li cu kupiti nesto od njega ili ne.
  Nadam se da ima puno clanova,koji dele moje misljenje.Kakvo glasanje,zabavljajte se ljudi,posteno prodajte,posteno kupite i videcete kako je to
  super.Ziveo Limundo i samo napred,a ko zeli da zaviri u tudju privatnost,mora se zapitati zasto to cini?
  Pozdrav svima i jos jednom da istaknem da max podrzavam odluku,o tome sam
  razmisljala jos 2010 god.i pitala se cemu to da svi mogu da gledaju u moj orman,koji je zatvoren.BRAVO !

 151. Posle ovakvog obrazloženja mislim da svima nama koji smo voleli da proveravamo istoriju poslovanja prodavaca u najmanju ruku dugujete izvinjenje.
  Ispitivanje istorije poslovanja nekog člana je sasvim legitimna stvar i ne postoji objašnjenje, bar ne dobro, za to što nam sada uskraćujete tu mogućnost.
  Recite nam zašto onda takva politika nije uvedena i na najvećim i najpoznatijim sajtovima ove prirode, da ne raklamiram, zna se na šta mislim.. Samo se kod nas izmišlja topla voda uz obrazloženja koja prosto ne piju vodu.

 152. Већина је већ написала оно што је и моје мишљење. Овде је куповина на невиђено и врло је битно видети шта продавац иначе продаје, јер ако продаје саднице и тиме се бави можда његов опис појачала није меродаван и потребна су додатна питања. Такође, у стварном животу неће вам нико гледати у кесу након куповине али ће зато свако да вас пита где сте купили лепу јакну, тако и ја овде када желим да купим нешто прво погледам у продавчевим оценама да ли су људи већ куповали тај предмет и како су задовољни.
  Можда би најпоштеније било да се то уведе као опција, да онај који жели да сакрије чекира ту опцију а да онај који не жели да сакрије има могућност да „отворено“ представи своју „радњу“.

 153. Apsolutno se slazem sa svima koji su za to da se vrati na staro i da vidimo sta je ko prodavao. Ko je sta kupio to me ne zanima.
  Kao prodavac nemam sta da krijem a kao kupcu mi je itekako bitno da znam od koga kupujem i kakav je prodavac u pitanju sto sada nije moguce videti.
  Pozdravi i lepe zelje pri ocenjivanju nisu nikakvo merilo kad se ne zna sta je ocenjeno.
  OK je opcija da svako sakrije / pokaze predmete koje je kupio odnosno prodao, vrlo brzo ce se iskristalisati oni koji „imaju sta da kriju“.
  Obzirom da LT zivi od nas mogao bi i da uvazi nase sugestije.

  Sve najbolje.

 154. ko hoce da gleda sta su drugi kupili, nek ide sa limunda

  BRAVO VLADO !!!

 155. Primer:
  Kupio bih nesto, ali vidim da na dve-tri ili vise aukcija tog clana neko licitira i dize stalno cenu, pa kada sam u nedoumici da li je to neko ko vestacki dize cenu ja udjem na neke aukcije clana koje su se zavrsile i pogledam da li taj clan cesto licitira na aukcijama, a ovako ne vidim i ne mogu da proverim.
  Ne znam kome je to palo na pamet, ali mislim da je ideja vise nego losa.
  Ja sam vec odustao od kupovine nekih predmeta sa koje sam stavio na posmatranje, a ne verujem da cu ni ubuduce imati poverenje u kupovinu kada ne mogu neke stvari da proverim.
  Sve manje i manje imam licitatore tako da to pripisujem bas ovoj promeni, a to ne ide ni Vama u prilog ili gresim?

  Pozdrav i hvala na citanju mog komentara!

 156. Slazem se sa ostalim clanovima i ne podrzavam sakrivanje zavrsenih aukcija, to je potpuna glupost, ko kome zaviruje u kesu. Poenta je da sve bude transparentno i na uvid svim clanovima, kako nebi dolazilo do prevara i vestackog dizanja cena, a i sam sam to vise puta primetio upravo uvidom u aukcije prodavaca tj. kupaca. Kada primetimo da se neki clan zalepi za predmet i konstantno vodi, onda se zapitamo da li je mozda „vestak“, sledi provera i tako otklanjam sumnju u prodavce tj. kupce. Provera se vrsi po sistemu „zavirivanja u kesu“, da vidimo sta je ko kupio tj. prodao. Ako se ispostavi da je isti clan bio prodavac a, zatim ponovo kupac ili obratno, ili ako su clanovi iz istog mesta, a pritom sa ocenom (0), sledi prijava nadleznoj instituciji a u ovom slucaju ste vi LIMUNDO TIM, koji treba da reaguje i proveri detalje.
  Ovom promenom to je onemoguceno, i prepusteni smo velikom riziku a, koliko cete vi uspeti da ispratite sva desavanja, razmislite o tome.
  Moj glas je PROTIV ovih izmena.
  Hvala

 157. Jedna velika NEGATIVNA za limundo tim i za ukidanje opcije uz pomoc koje mogu videti sta je neko konkretno kupio ili prodao.Ja sam u tome video pre svega barem delic necijeg profila,ovo se odnosi na prodavce,tada sam uvek koristio ovu mogucnost da zavirim i pogledam ko je i sta prodavao ili kupovao.Ne zbog znatizelje ili zbog toga sto volim da zabadam nos u tudju privatnost,nego zbog sigurnije kupovine.Recimo,ako neko prodaje gitaru,a napisao je da je ista godinama sakuplja prasinu,pa je stoga resio da je proda…ja uz pomoc opcije koju ste ukinuli,mogu proveriti da li je vec ranije prodavao gitare,ako jeset,onda ta njegova prica o gitari koja mu dugo stoji i bla,bla,bla, ne pije vodu, ja cu videti da je taj prodavac ustvari preprodavac i sl. i da ne govori istinu.A ukoliko je to slagao,verovatnoca da i sa opisom nije sve kako treba veca je…Ljudi su sve vise neiskreni,ili precutkuju,sakrivaju…ova opcija koju ste ukinuli,barem delimicno je pomagala da se nesto procita izmedju redova.Cudi me da ste tako ‘kratkovidi’ bili kada ste ukinuli ovu opciju.Verujem da imate dobar razlog za to,a da on nikako nema veze sa pomenutom kesom u koju svi virimo kada neko izadje iz prodavnice!

 158. ljube79 | 17.12.2013. – 15:29

  Glavna zamerka koju imam ,limundo timu je sledeća:

  Zar nebi bilo pravedno,realno i pošteno,kad limundo resi da nesto menja,
  lepo napravi anketu medju članstvom,vrlo je jednostavno, i ako se većina slozi(51%) onda i izvrse izmene koje su planirali…mislim da bi to bilo posteno,a ovakvom praksom kao do sada,ispada da je u neku “ruku jednovlašće” na limundu ,i kako Diktator kaze tako će i da bude.Trudimo li se svi,da zivimo u takvozvanom demokratskom društvu?Onda bi trebalo da se odlucuje kako većina izglasa,a ne da se odluke donose jednosmerno,da se “gradjani” da tako nazovem limundo grada ništa nepitaju vec da moraju da prihvate odluke vrha.

  Mislim da je moj komentar na mestu,i da bi ceo sistemm i sve odluke trebalo donositi,kako se slozi vecina.Porodica od 400 000 članova?A odluke donese tek 5-6 ljudi,nepitajuci ovih 400 hiljada nista,samo tup,odjednom izmena.
  Kad bi svi ucestvovali u kreiranju sistema,kad bi se uvazavali konretni predlozi i rasenja,ako bi vecina odlucivala sta je dobro a sta ne,mislim da bi odlično napredovali nebi bilo potrebe polemisati o nečemu uopšte,većina je odlucila i kraj priče.

  пусти срби би само да самоуправљају и одлучују 🙂
  Да ли схватате да је Лимундо д. о. о. ПРИВАТНА фирма, која има своје власнике и управљачку „гарнитуру“ ??? Пробајте да „самоуправљате“ код свог пекара, механичара или у било којој кафани, па да видите какав одговор следи ! Анкете су биле на почетку рада сајта, чак су лимундовци између себе се договорили, одредили „екипу“ која је била са Газдом на „ћаскању“, које је дало извесне промене, али тога дааааавно нема. Свако од нас има своје виђење начина регулисања много којечега на овом сајту, односно вођења ТУЂЕ фирме, а то ни један приватник не дозвољава. Друго, каже народ 100 људи, 100 ћуди, па ко би (и да хоће и да може), угодио свима.
  Па 99% оних који се са сетом сећају лепе зеленкасте позадине је тражило да се та боја врати и …. ЕРОРРРР – Газда не дозвољава из Њему знаних разлога, а нама преостаје да му „пљунемо под прозор“ и ништа друго.
  Пре пар година је лик купио неки секси веш и у кафеу се пожалио да није лепо што то могу сви који знају његов ник видети и зезати га, тражећи да се то онемогући. И ЛТ и скоро сви који су писали у тој теми су били против тога, али … дођоше времена да се то ипак уради као и много тога.
  Волио бих, да ЛТ (ако има статистику), напише колико је налога затворено на пријаве корисника, а колико су они сами „нахватали“ непоштених на овом сајту.

  ПС – ово је прошло „цензуру“ ?????? бесплатна реклама
  neutrino69 | 17.12.2013. – 20:11
  Interesantno, na madjarskom aukcijskom sajtu Vatera.hu

 159. Ima nas jos koje cenzurisu. Sta cu kad me ponesu emocije jos od slucaja kad su me ubedjivali da moje NAJNEGATIVNIJE iskustvo naLimundu nije negativno, kad me lik najstrasnije nalagao a oni mu izbrisali negativnu uz obrazlozenje da moram da se izlazem daljem maltretiranju i gubljenju vremena i novca da predmet „reklamiram“. Od tad sam prilicno siguran da imaju sabotera u svojim redovima i da pola „tima“ ne zna ni sta radi.

  Pokusacu da se ne nerviram, iako cu im taj slucaj nabijato na nos dok god sam ovde.

  Prosto je neverovatno da vecina „poboljsanja“ u stvari to i nisu. Senzor me sece zato sto sam rekao da je prica o zastiti privatnosti „bezocna laz“. Ok, necu tvrditi da je laz, ali je sasvim sigurno jedna nepromisljena ideja nekog ko u stvari nema sta da radi, i da izmislja „novotarije“,

  Pocelo se time da je ogranicen broj karaktera za ocenjivanje na 200, sto je potpuno nedovoljno u nekim slucajevima. I sam sad pocinjem da ocenjujem kao da pisem telegram.
  I dalje se fotografije kompresuju iako zadovoljavaju trazenu specifikaciju. A nazivaju ih „originalnim“. Necu reci da je to laz. Verovatno je opet neki propust…

  Ali ovo „poboljsanje“, ne znam ni sam kako da je kap koja preliva casu!

  Ja znam da ovde ne postoji demokratija niti je ocekujem, ovo je samo privatna firma ciji je smisao postojanja pravljenje novca. Uglavnom prodajem. Nekad sam i kupovao. Vise i ne gledam sta ko nudi.

  Ja sam jedan od onih koji pokrecu i PRAVE aukcije od 10 dinara i dalje. Bolje receno pokretao sam. I frustriran sam time da ljudi ne mogu da vide sta sam prodavao i za koje predmete je ocena dobijena i od koga. Komentari vise apsolutno nista i ne znace, i neko je lepo predlozio da nastavite dalje, i da i njih ukinete. Dovoljan ce biti broj! Nema ni svaka „ocena“ istu tezinu. Zavisi i od koga je dobijena i za koji predmet.

  Ne mogu ni da kucam vise.

  Privatnost SE PODESAVA individualno. Svuda! Nemojte vi da stitite moju privatnost. Nisam to trazio!

  Sta mislite ko bi vise prodavao. Onaj kome se ne vidi istorija ili onaj kome se vidi?

  Postovani cenzore, nisam koristio rec „pametnjakovic“ i „laz“ bez navodnika, tako da ako ipak nesto nije u redu, molim Vas da mi eksplicitno skrenete paznju sta treba da modifikujem ako niste zadovoljni. Hvala.

 160. U POTPUNOSTI SE SLAZEM sa vama……..nas narod voli da zaviri u tudji lonac……sta koga briga sta sam ja za moje pare kupio ili prodao……..zar mu nije dovoljna slika i opis ako kupuje, jer ovde , koliko ja znam, niko nikoga ne tera silom da kupuje ili prodaje………a da nekoga prevarim, ako sam prodavac ili kupim od nekoga pa on mene prevari , e to moze ( mozda) samo jedan put, jer ako neko pristane da dva puta bude prevaren od istog kupca ili prodavca , nesto sa njime nije u redu ( nas narod ima izreku za to )……ja sam kao prodavac cak i zbog ocene doziveo “neprijatnost“, jer kupac je od mene kupio sliku i nije mi rekao da ne zeli da ga ocenim ( da se ne vidi da ju je kupio na Limindu, a ja ne znam sta je tu lose) zato sto je hteo da je prikaze kao kupljenu u nekoj galeriji, za mnogo vise para jer ju je poklonio na svadbi, ovako ga je bilo strah da ce da mu otkriju da je platio malo, i otada uvek pitam da li zeli da ga ocenim………..a polse ovoga sto ste uveli niko vise se ne protivi ni za sta, jer jednostavno vise ne mozete videti sta je ko i koliko platio , sto mislim da je u redu…………..SAMO NAPRED, JER DO SADA IDE SVE BAS KAKO TREBA

 161. Apsolutno se slazem sa odlukom LT-a da ukine gledanje tudjih predmeta sta je ko prodavao,iako je to bolna odluka za vecinsko telo na ovom sajtu koje iz radoznalosti zeli da zaviruje svakome u kucu,jer je kod komsije ili nekoga nepoznatog sve zanimljivije nego u svojoj sopstvenoj kuci.
  Kao posledica svega sto se izdesavalo i desava se u Srbiji,ljudi su izgubili svoj licni identitet,zapali u sivilo,melanholiju…i niko nema snage da se odupre necemu,da istraje u nekoj borbi za bolje sutra!
  Ali Ilija Cvorovica ima na svakom cosku,u svakom ulazu,koji su angazovani danonocno za dobrobit naroda,pa ako ih se sete,setice ih se….
  Tako i na ovom sajtu,sta mene briga sta je neko prodavao pre nedelju,mesec,godinu….meni ako je interesantan taj clan ja cu pogledati njegove sve trenutne aukcije,i ako ima nesto tu i ucestvovati,a ako ne idem dalje trazeci svoj neki predmet.

 162. Podrzavam ovu odluku Limunda i prethodna dva komentara u potpunosti su opis stanja kod nas, da svako zeli svakom da zaviri u korpu.

 163. Prodavcima koji prodaju nesto najvise znaci taj feedback odnosno opis onoga sto su prodavali, koje su ocene dobili za sta jer ako je neko prodao 100 komada necega i dobio 100 pozitivnih ocena za taj predmet onda je i stekao neki kredibilitet i ljudi ce nastaviti da kupuju kod njega kad vide da je prethodnih 100 ljudi zadovoljno. Ako ste vec zapeli za tu privatnost koja bas i nema smisla previse u ovom slucaju zasto to ne postavite kao opciju, da li clan zeli ili ne zeli da mu se vide ocene ili ne? Ja iskreno zelim da mi se vidi kako sam prodao 200 prstena, 100 lanaca itd, a ne da kad neko vidi moju aukciju i 500 pozitivnih ocena da misli da sam prodao 500 cioda, ili markica ili nekog drugog djubreta. Ako na kupindu moze da se bira ( sto je po meni cita glupost) privatna ili javna lista zelja zasto ne bi moglo da se bira i vidljivost ocena za predmete, ja zelim da svi vide koje stvariprodajem vec 2 i kusur godine, opao mi je promet katastrofalno od kad nema te vidljivosti

 164. PODRŽAVAM!!!
  Kupci ili prodavci koji žele veću sigurnost imaju i opciju limundo cash-a. Pa, drugari, koristite tu opciju i ne možete biti nezadovoljni ili platiti nešto što nije dobro…
  A kada kupujete od nekog ko ima 20, 30, 100 i više pozitivnih (i bez negativnih), mislim da je i to sasvim dovoljna sigurnost, bez obzira na to šta je taj prodavao ili kupovao!
  POZDRAV!!!!!!!

 165. KUPAC je OSNOVA svega u oblasti trgovine.
  KUPAC ima neupitnu POTREBU da zadrži privatnost.
  KUPAC ne sme biti u situaciji da bude PRISILJEN na kompromis na konto lične privatnosti.
  KUPAC je VRSTA koja je ugrožena od strane armije PRODAVACA.
  KUPAC trpi TORTURU reklama na svakom ćošku, što dokazuje prethodnu rečenicu.
  KUPAC je onaj koji HRANI prodavca.
  Poštovanje KUPAC je pre svega poštovanje i SAMOG SEBE.
  Njegovo Veličanstvo KUPAC je, ko nije shvatio, U PRAVU.

  Kupac sam i JA, i TI, i ne pristajemo i ne dozvoljavamo, NI TI a NI JA, da nam neko gleda ni u šoping listu, ni u fiskalni račun, ni u poštansko sanduče, i da time zadovoljava svoje neke ciljeve iz puke radoznalosti ili neke svoje LIČNE potrebe.

 166. Mislim da je sasvim suvisno objasnjavati, nazalost MNOGIMA ovde, koje su prednosti toga da mogu da vidim sta je neko prodavao, kupovao, KO je cesto kome „dizao“ cenu i jos mnogo toga…

  Znaci protiv sam ove „novine“ definitivno!

  E sada, neko rece, privatna firma je to, sta njih briga sta MI zelimo. Jeste privatna, ali zive od NAS! Pa ako i dalje zele da zive, treba da veoma pazljivo osluskuju sta MI zelimo! Naravno, ne svako od nas pojedinacno, ali ako VECINA nesto zeli ili joj nesto smeta, to bi svakako trebalo poslusati…

  Ali ovako se smanjuje opterecenje na vec ionako preopterecene resurse ovog sajta pa ce na taj ( jeftiniji ) nacin resiti mnoge probleme tipa kasnjenja u prikazu slika, preskakanja stranica prilikom listanja aukcija i jos mnogo, mnogo toga….

  I da, ukidanjem Caffe-a, koji je ionako bio cenzurisan, su nam onemogucili da iznosimo svoja misljenja! A veoma lako od 10000 protiv i 10 za ovu „novost“ oko privatnosti, prikazu 5 od prvih, 5 od drugih i eto demokratije. „Pa vidite da nema bas puno clanova koji su protiv…“

  Cenzura je po meni ok, ako odstupa od normalnih kulturoloskih normi pisane komunikacije, ali da te „norme“ ne kroji LT.

  I opet, neko je ranije napomennuo, ok, ako bas neko zeli da sakrije kupovinu patika od 500 dinara zbog SRAMOTE ili cega vec, uvedite to kao opciju, pa ko voli, neka izvoli!

  Nadam se da sve ovo nisam pisao u vetar, te da ce uspesno proci stroge kriterijume pregleda nekog „tima za cenzuru“ jer mislim da elemenata za cenzuru ovde nema. Ali, to ne zavisi od mene. 🙂

 167. @SeeMeON
  Svaka čast na komentaru. U trgovini kupac jeste „svetinja“ i ne kaže se uzalud „Kupac je uvek u pravu“.

 168. Apsolutno se slažem sa jednim članom koji je napisao sledeće:
  Ovde je kupovina na neviđeno pa svako teži da pogleda kod tog prodavca od kog planira da kupi neki predmet šta je sve prodavao i komentare za to. Međutim to nije moguće sada. Trebalo di da postoji mogućnost da sakrije ko hoće po želji a ko neće da se može videti. Čista glupost kao i još dosta stvari na Limundu koje su uvedene u poslednje vreme. Beše krasan sajt u početku rada a sada ga pokvariše skroz nekim glupostima i predlozima. Dajte ljudi pogledajte šta radite bre, Alo. I još jedna stvar: Neznam zašto postoje negativne ocene. Ako napišem da ne želim da sarađujem na svojim aukcijama sa članovima koji imaju negativne ocene a svi znamo zbog čega se dobija negativna, Limundo mi kaže da mogu svi da nude bez obzira na ocene. Pa čekajte bre malo, kako mogu članovi da imaju od hiljadu ocena 100% pozitivnih ocena a neki početnici od 3 ocena imaju dve negativne. Pa naravno da niko ne želi sa takvima da sarađuje međutim Limundo to ne podržava.
  Katastrofa, strašno, trebalo bi razmisliti malo i zapitati se

 169. Postovani Vlado
  dokle braniti nesto sto je uradjeno pogresno!
  Opet skacete sami sebi u usta!
  “Kupac je uvek u pravu” – ovde se kupci i bune protiv novog pravila! Mislim da je jasno sta hocu da kazem!
  Nije Vase da kao neko ko je dao temu za diskusiju pristrasno prilazite komentarima! To je neprofesionalno! Vase je, kao clanu Limundo tima, da osluskujete sta se “prica”, pa da na osnovu sakupljenih informacija dlucite sta treba uraditi – da li ste pogresili ili ne! Svojim komentarima ne znam sta pokusavate, ali ako ima iole nekog iznad Vas, trebalo bi da zbog ovako pristrasnog ponasanja snosite sankcije! Rasturate i delite clanstvo na Vase i nas!

 170. Clanovi limunda zele da gledaju u tudju korpu najvise zbog ,,PREVARANATA“ koji prodaju predmet vise puta sa razlicitih naloga kako bu izvukli sto vecu cenu,a u nekim slucajevima i vecu od same vrednosti predmeta. i iz razloga sto ne stavljaju tacan opis predmeta.Da nema toga limundovci ne bi proveravali ko je sta kupio.Za prvi razlog moze da pomogne LT tako sto ce da ispita aukcije gde se prednet sa slike prodaje vise puta slikan sa razlicitom pozadinom i sa tako reci istim opisom. U drugom slicaju ako opis predmeta nije tacan dodeljuje se negativna (do skora neutralna) i onda na osnovu ocena odlucite dal ce te da saradjujete sa clanom il ne. Slazem se sa odlukom LT jer smatram da neko traba da odluci dal se da saradjuje samnom na osnovu ocena i iskustva drugih clanova (za to i sluzi opcija ocenjivanja) a ne na osnovu premeta koje sam prodao.

 171. Imam razumevanje za članove koji sumnjaju u nameštene aukcije i protiv su ove promene, ali ja je lično podržavam.

 172. Vladanov komentar je navijački! Po prilici stvari trebao bi da je neutralan. Kako god, na ovom blogu navedeno je 1000 valjanih razloga na povratak na staro. Ni jedan argument protiv. Zamislite, dođete na nudističku plažu pa stavite smokvin list. „Ja ne bih da se vidi“. Ma nemoj, čega se stidiš kada si tu došao i kada je gomila nji videla dok se licitiralo i kada se završila aukcija. Kod pravih limundovaca je – Što u izlogu to i u radnji. Hoću da mi se vidi kompletan profil šta sam prodao i zajedno sa onim što trenutno nudim kupac ima kompletan uvid u moj profil. Tako stičemo poverenje. Isto važi i za kupce! Nema skrivanja. Ko hoće neka izvoli i odabere: vidljivo, nevidljivo, ta opcija je jedino rešenje. Posle toga videćete ko će sticati poverenje i kao kupac i kao prodavac pa će na kraju svi skinuti smokvin list. „Duh velike vode? Ma nemoj“!

 173. Znači sada može ova fora: Prodaješ mesec dana poštanske markice, sličice, semenke i šrafove. Nabiješ 300-400 ocena 100% pozitivnih. onda nedelju dana daješ po dvadesetak raznih aukcija dnevno za laptopove, dslr fotoaparate, samo stvari preko 500 evra koje nisi u ni video uživo. Kupci biduju i uplaciju s poverenjem jer imaš dobar fidbek. Kad si nakupio tih 100.000 evra pošalješ im one cepanice, a i ne moraš. I onda sa tim parama zapališ negde.

 174. Znaci, otvori neko nalog, proda 50-ak gluposti za 10 dinara pa navise i onda zavali lazni iphone 5 za 300 eura i voila… bilo bi dobro da se vidi sta je kupio, a ne i cena. ovo sam opisao detalj mog prijatelja koji je kupio motor preko austrijske aukcijske kuce (koja je imala takav sistem) gde je covek prodao oko 200 privezaka i sta mislite kakav ga je motor docekao i sta… Prodavac dobio ban sa sajta i verovatno sad place sto ne moze da prodaje???

 175. NE PODRZAVAM novinu ni u ludilu! Kao prodavcu,ali i kao kupcu, jako mi je bitan kredibilitet suprotne strane,a koju sam mogla ranije lako da proverim. Uopste me ne zanima ko je sta kupio i koliko platio, ali me itekako zanima kad vidim da je nalog koji licitira zajedno sa mnom otvoren u davnoj proslosti i bez ikakvih ocena…a to mi se sve cesce desava. Nemam ni vremena,a ni zelje da radim vas posao (tima za sigurnost sajta),i da vam dojavljujem i prijavljujem potencijalne muljatore,ali zato zelim pregled poslovanja svih ucesnika Limundo sveta,da bih mogla da donesem koliko-toliko objektivnu ocenu da li kupovati u nekoj aukciji ili ne.Na ovaj nacin me definitivno terate da se osecam nezasticeno.Pri tom mislim na sebe u poziciji kupca.A kao prodavac ne vidim zasto bi nekom smetalo da drugi imaju uvid cime sam se to bavila u proslosti,to moze samo da mi olaksa I donese jos vise potencijalnih kupaca.Oni kojima transparentnost smeta,njima ne treba ni da bude mesto na Limundu.Koga je sramota sto je ucestvovao u kupovini polovnih ili jeftinih stvari,slobodno moze da se proseta do najblize adekvatne prodavnice gde ce njegovi kompleksi biti totalno ispostovani. Slazem se da bi kao balans mogla da se uvede opcija da osoba moze sama da cekira ako ne zeli da joj se vidi sadrzaj prethodnih saradnji,ali je takva osoba kod mene automatski nepozeljna,a verujem I mnogim drugima,tako da nisam sigurna u realno opravdanje takve opcije.
  NEMOJTE da napravite od Limunda leglo prevara,kao sto je slucaj sa drugim sajtovima slicnog tipa,a posebno nemojte da pakujete zelje pojedinaca koje “ne piju vodu” u slatku UTOPIJU,kako je to zarad boljitka svih nas,jer MNOGO NAS se ne slaze, a mislim da bi to Itekako trebalo da ima tezinu.

 176. @ZUKI
  „пусти срби би само да самоуправљају и одлучују 🙂
  Да ли схватате да је Лимундо д. о. о. ПРИВАТНА фирма, која има своје власнике и управљачку “гарнитуру” ??? Пробајте да “самоуправљате” код свог пекара, механичара или у било којој кафани, па да видите какав одговор следи ! “

  Mi nismo zaposleni Limunda već njegove mušterije te je stoga vaš primer i priča o samoupravljanju neadekvatna. Gazda, Limundo Tim i ostali zaposleni „žive“ od nas, a ne mi od njih tako da bi bilo logično da imaju sluha za naše potrebe i mišljenja.

  Da to slikovito ilustrujem sa pekarom koju ste spomenuli:
  Zamislite da vlasnik pekare jednog dana drastično promeni recept za neko pecivo. Da se zaposleni pobune i pokušaju da kako kažete samoupravljaju i odlučuju od toga ne bi bilo ništa. Međutim ako bi se ogroman broj mušterija te pekare žalio i bunio verujem da bi vlasnik vrlo brzo vratio stari recept.

 177. Ili tačnije…“mušterija je uvek u pravu“ 🙂

 178. Vi što mislite da niko ne zna šta ste kupili u većim marketima varate se. Vidi vas onaj ko je na kasi ,10 ljudi iza vas u redu, fizičko obezbedjenje i tehničko obezbedjenje koje vas prati preko kamera. Finansijska policija ima ovlašćenje da vam zatraži fiskalni račun kada izadjete iz bilo koje prodavnice. Tako da vas niko ne pita da li želite da vam neko zaviruje u korpu, kolica ili fiskalni račun.
  U velikim marketima na demokratskom zapadu postoje i supervizori koji imaju pravo kada završite sa plaćanjem na kasi i krenete dalje, da vas zaustave i uporede račun sa kupljenim artiklima.
  Ako kupujete u nekoj zavučenoj prodavnici u kojoj radi samo vlasnik sa užom porodicom i u koju udje jedan kupac na svakih sat vremena, velika je verovatnoća da niko ne sazna šta ste kupili.

 179. Bounty8

  I po mom misljenju je ovo najgora odluka koju je Limundo Tim izmislilo u proteklih nekoliko godina. I u potpunosti se slazem sa misljenjem clana kmezika da s obzirom da Limundo Tim zivi od nas mogao bi i da uvazi i nase sugestije. Bilo bi najpostenije da se uvede opcija da onaj ko zeli da sakrije nek sakrije ono sto je kupio/ prodao, a onaj ko nema sta da sakriva da mu se ne uskrati mogucnost biranja.

  Veliki pozdrav svima i hvala na citanju mog komentara.

 180. Мене као купца не интересује да ли је неко купио џемпер за 100 динара али ме интересује да ли неко билдује цену. И поред контроле вашег тима, вештачко подизање цена се наравно дешава па избегавам да учествујем на тим лицитацијама. Исте предмете исти продавци или само са другим ником продају по неколико пута. Ја то могу да видим јер пратим само одрећену категорију производа. Такође, желим да знам историју цена врсте предмета који купујем.

  Ја сам већ смањио куповину преко вашег портала јер ми је онемогућено да и сам водим рачуна да не будем обманут. На овај начин сте помогли људима који немају добру намеру.

 181. U potpunosti je limundo tim u pravu.Šta ima da gledam koje šta kupio.Kome se kupuje i prodaje neka izvoli.Nego dokoni bi da ubijaju vreme da se budale.Evo kako sada sve normalno funkcioniše neka se naviknu .

 182. Transparentnost poslovanja mora biti ispred svega.
  Uvedite opciju da clan moze da odabere opciju o sakrivanju transakcije po zelji.
  Na taj nacin svako moze da procjeni s kim posluje, odnosno ko nema nista da skriva, a ko da.

 183. @Vladan Jović
  „U trgovini kupac jeste “svetinja” i ne kaže se uzalud “Kupac je uvek u pravu”.“

  Upravo tako – kupac bi trebao da je svetinja, ali vi po tome svesno gazite.
  Ja kao kupac pre bilo kakve kupovine želim prvo da se raspitam o prodavcu. Zanima me šta je sve prodavao i koliko su zadovoljni ljudi koji su od njega kupovali artikle koje bih i ja želeo da kupim.

  Ovim potezom ste mi ukinuli mogućnost provere, tako da su moja prava na bezbedniju kupovinu kao kupca sada manja nego ranije.

  Sada treba da gledam u pasulj i prebrojavam pozitivne ocene za koje ne znam za šta su date i eventualno paralelno sa tim izgovaram nekakvu molitvu da bih odlučio hoću li nešto od nekoga da kupujem.

  Ukratko – ovo vam je jedan od lošijih poteza u poslednje vreme.

 184. Bravo Vladane, „kupac je uvek u pravu“ …..
  Elem, svi mi koji smo za to da se vrati „vidljivost“ kupljenih / prodanih predmeta to i pricamo sa stanovista kupca, ukoliko niste primetili.
  Ako kupujem bitno mi je da znam od koga kupujem i da li je taj prodavac vec prodavao takav ili slican predmet i kakvi su komentari na racun istog, znaci u pitanju je KUPAC , a kao prodavcu mi je takodje vazno da potencijalni KUPAC vidi isto to sto i mene zanima kad kupujem sto opet dovodi do toga da je vazno da se zadovolje potrebe KUPCA.
  I kad smo vec kod toga bilo bi lepo da po nekad uvazite misljenje tog KUPCA koji vam je toliko bitan, odnosno svih nas. Svi smo kupci.
  Da li je moguce da je toliko komplikovano shvatiti zbog cega nam je vazno da se vrati na staro.
  Bas me bre briga ko je kupio gace ili cipele na limundu i za koliko para ali mi je mnogo lakse da se odlucim za kupovinu cipela od prodavca kod kojeg vidim da je vec prodavao cipele i da kupci nisu imali zamerke. Takodje i gace :)))

  Nadam se da ce ovo proci i da necete obrisati, iako „dzaba krecimo“…

 185. Како би се слатко смејао када би сви ставили надимак са Лимунда овде, уместо што се крију иза других надимака да би подржавали сваку идеју која поспешује могућност варања. То је већ виђено раније у кафеу, ево сад се дешава и овде. Тако је један преварант у кафеу писао коментаре и сам себе подржавао са 10 налога, док није раскринкан од стране онога чије се име више не помиње.
  Биће онако како власници сајта желе, то је неоспорно, спорно је што „све новине уводе на захтев чланова“ а када дође до јавне расправе нема ни 1% оних који подржавају и то обично буду непостојећи надимци на блогу или раније у кафеу чланови са неколицином оцена или без оцена. Поставите анкету на независном серверу и имаћемо реално стање онога што мисле чланови. На овај начин ви урадите оно што је ваша идеја и што ви мислите да је добро а онда нас убеђујете да ми мислимо тако, а стварно нема потребе за тим јер свакако ћемо поштовати вашу одлуку, макар будите искрени.
  Сећам се времена када је на Лимунду у сваком тренутку улазило по неколико предмета у моје листе жеља, сада листам по 50 страна да нађем један, то је резултат свих уведених новина кроз године, отераних квалитетних чланова и лоше политике са провизијама. Оно што је тада био Лимундо то је сада један други сајт, нећу га именовати да не буде да га рекламирам(иако ја сам нисам корисник истог), па сада када кажем људима да погледају на интернету за неку робу они прво помену тај сајт, а некад су прво наводили вас.
  Поштујем свачије мишљење, мени се ово не свиђа, има људи којима се свиђа али су они у мањини, те би било лепо да кажете да је промена ваша идеја и ваша визија будућег пословања а не да нам причате да је наша идеја, јер из наведених коментара се јасно види да то није.

  Извините на предугачком коментару, професионална деформација.
  Свако добро,
  Ђорђе Филиповић (BitterLemon на Лимунду, купац и продавац)

 186. postovani limundo time u ovom slucaju Vladane Jovicu od nekih 50 komentara mozda i vise vi odgovarate i bodrite seemeon koji 10 puta objasnjava da je kupac u pravu.Koji inace pise velikim slovima a svi iskusniji limundovci znaju da je to dranje ili ti povisen ton u tekstu.Da bi kupac mada pre mislim da je ovo gospodin prodavac mogao da obavi kvalitetnu trgovinu nece kupiti eksere u piljarnici nego ide u specijalizovanu gvozdjaru gde ima 100 vrsta eksera.e u velikom broju nasi profili su bili specijalizovane prodavnice ako se mi toliko zalimo verovatno nam je prodaja pala.kupci su uvek u pravu a pravi prodavci uvek ispostuju kupce inace je nemoguce dobiti par stotina pozitivnih i zvezdice.ja prodajem isto sto sam i pre prodavao mobilne telefone isto lepo slikam kao i pre lepo objasnjavam kao i sve 4 godine od kad sam na limundu ali gle cuda od kraja septembra kupaca sve manje na prste prebrojiti.pitam se sta li ih je to navelo da nemaju poverenja da sumnjaju kada ja sve isto radim jos i opsirnije nego pre.
  rezime prodavcima je teze gotovo ne izvodljivo prodaja skupljih stvari zbog nesigurnosti kupaca.pa su i kupci osteceni za stvari koju su mozda hteli da kupe pa su odustali.za situacju i okruzenje u kome zivimo ovo je bio jedini sajt sa nekom sigurnoscu u trgovini sada lici kao i sve ostalo samo sto se placa provizija.ja sam izneo svoje misljenje smatram da nisam bio niti vulgaran niti nekulturan i bio bih veoma razocaran ako bih bio cenzurisan kao vise puta ovih dana od kada traje diskusija o ovoj temi.

 187. Mislim da ste vi ovde na Limundu malo pobrkali loncice.
  Ako je kupac uvek u pravu, sta smo onda mi korisnici vama na Limundu? Koliko se ja razumem u „geografiju“ mi vama donosimo pare, a ne vi nama, tako da mi dodjemo neka vrsta kupca! A inace kupac nije uvek u pravu cisto da znate. To sto se ovo nekome ne dopada, ima fobiju gonjenja, pracenja, svetske zavere protiv njega licno i ostalo, to je vec njegov problem
  Uostalom ako se protiv ovoga najvise bune ljudi koji strasno puno prodaju i nemaju problem sa tim da lepo pise sta rade i kako to rade (a najvise njih to radi posteno), ja ne vidim sta vama u Limundu to predstavlja problem da sve lepo bude jasno. Od ove vase odluke ce najvise imati koristi ljudi koji vole da nesto muljaju, a takvih ovde nije mali broj. Znate ako ja jednu te istu maticnu plocu za racunar propratim kroz 6 -7 meseci, a prosla je kroz 5-6 ruku i svima je ploca bila potpuno ispravna. E ali ne lezi vraze, pregledas tih 5-6 aukcija i vidis da je samo na prvoj pisalo posteno da je ploca u kvaru. Na svim ostali aukcijama je pisalo da je ispravna, neispitana, nema se vremena itd.. I draga gospodo iz Limunda sada vi lepo objasnite ovu situaciju kupcima koji su uvek u pravu, ko je sta radio sa ovom jadnom plocom. Ovde su svi bili i kupci i prodavci. Eto vam konkretan primer gde ce ova vasa odluka da padne, jer otvarate mogucnost strasnog muljanja.
  Izvinite ja kao kupac zelim da budem prilicno siguran kad nesto kupujem i dajem pare za to (pare su ipak moje i ja sa njima raspolazem po svojoj slobodnoj volji). Prvo zelim da znam od koga kupujem (a to je ovde moglo da se dosta dobro proveri, i prodavci koji rade posteno se za to ne sekiraju!) i naravno u kakvom je stanju roba (nek je ona pokvarena 100%, ali znam da je pokvarena). Moje pare, moje zadovoljstvo. Bas me briga da li ce neko da gleda u moju korpu sta kupujem, pa ne kupujem ja za njega nego za sebe! Kome se ne svidja to sto ja kupujem, glupo mu je, nakaradno moze da mu pljune pod prozor. Da nece mozda da me ucenjuje sa tim!!! Ha
  Ovako kako ste vi ovo zamisli, ubilo se za nepostenje, muljanje, varanje ljudi i slicne moralne rabote. Svaka vam cast! Ja razumem da ste vi privatna firma i mozete da zabranite nekome ko ima plave oci i sedu kosu da od sutra ne moze da bude clan ovde. Da neko ko ima 56 godina 2 meseca i 3 dana neodgovara kao korisnik profilu vase firme, ali gde vas to vodi. Nas korisnike polako, ali sigurno na neko drugo mesto gde mozemo da trgujemo. A sa nasim odlaskom pada i vas profit i dolazimo do vaseg kupac je uvek u pravu.
  Pozdrav celom timu i molim vas da ovo dobro procitate i razlislite da li je ova odluka na svom mestu.

 188. Ko je šta kupovao kada kliknem na njegov profil me uopšte na zanima, ALI itekako mi je bitno kada hoću nešto od nekoga da kupim/licitiram da vidim mišljenje njegovih kupaca ali baš za taj predmet. Jer ako neko u ponudi ima 100 predmeta a mene interesuje jedan lepo uđem u njegov profil pogledam komentare kupaca baš tog predmeta i ako vidim da je 10ak njih kupili i dalo pozitivan komentar zanm da taj predmet vredi i smem ga kupiti ovako sma u neodumici…
  Ništa mi ne znači 500 pozitivnih ocena i lepih komentara kada ni jedan nije baš od tog predmeta koji mene zanima.
  Slažem se u vezi privatnosti itd ali napravite opcionu varijantu ili jednosrvnije ono što se prodali stoji komentar i predmet koji ste prodali a ono što ste kupili smao komentar tj ocena.

 189. Apsolutno ISPRAVNA ODLUKA!

  Vecina prethodnih komentara koji su protiv ove novine su (iz ne znam kojih razloga) ubedljeni da je vecina Limundovaca protiv ovih izmena i prizivaju nekakvo glasanje i demokratiju. Zasto ste tako ubedjeni u to? Zato sto na ovoj temi ima vise vas koji ste protiv nego onih za? Pa poznato je da se za neku stvar/ideal mnogo vise angazuju oni kojima trenutno stanje stvari ne odgovara, nego oni koji su njime zadovoljni, zar ne? Drugo, zasto mislite da je ova odluka „prebijena preko kolena“ i doneta preko noci, samoinicijativno i diktatorski, a ne konsultujuci zalbe i sugestije vecine? Potpuno netacno. I sam sam, jos pre godinu dana, kada nisam ni znao da je ova opcija uopste u razmatranju, pisao Limundu da se ukine link u ocenama, iziritiran „obavestenoscu“ jednog komsije koji je svaku moju kupovinu/prodaju znao, iako tada nije ni imao nalog na Limundu! Prosto je covek bio toliko glup i nekulturan, a pritom i voajer, koji je voleo da zabije nos u moju korpu i vidi sta sam ja to kupio i prodao i onda me o tome u prolazu obavesti. E, pa ne moze vise i jako mi je drago zbog toga!

  Zbog cega bi vi morali da znate sta je neko kupio i prodao i po kojoj ceni?!? Nema ama bas nikakve potrebe. Zelite da vidite da li je neko pouzdan prodavac? Udjete na profil, pise 200 pozitivnih i imate da procitate 200 komentara. Pa da je prodao 200 cackalica, svaki put drugom coveku po jednu, svaka mu cast, i ja bih mu verovao. Ne znam sta bi vi to tacno da vidite, da je prodao bager, Mercedes SLK i kucu na Zlatiboru, pa da onda kazete – „aha, covek je pouzdan, jeste da ne kupujem ni bager, ni Mercedes, ni kucu na Zlatiboru, ali sada sam siguran da mogu kupiti onaj dres od 300din. bez bojazni“. 🙂 Ma dajte… Svi su u nekom paranoicnom strahu da bas njih vreba kvarni Limundo prodavac koji je sakupio 500 pozitivnih prodajuci znacke i salvete, a sad prodaje auto za 2000e i ceka zrtvu koju ce da naleti. Koja bi uz to, je l’ te, trebalo da plati pomenutu sumu pre slanja. 🙂 A to je naravno neizvodljivo, jer skoro svi za iole vece sume biraju Limundo cash kao opciju placanja, tako da prodavac ne moze dobiti novac pre nego sto to vi odobrite. Tako da ste u svakom slucaju bezbedni, samo ako to zelite.

  Ne vidim nijedan jedini razlog zasto bi ocene i dalje bile linkovane, osim voajerstva. Niko mi ne gleda u korpu ni kad izadjem iz MAXI-ija, niti me pita koliko sam potrosio, niti zelim o tome da pricam, to je valjda elementarna kultura i privatnost. Svoj nos u svoju korpu!

  Svaka cast Limundu na ovom potezu. APSOLUTNO ZA!

 190. I kod mene je kupac uvek u pravu i taj isti kupac ima pravo da vidi sta sam prodavao i da na osnovu toga zakljuci da li da mi pokloni poverenje.
  Vec sam rekao, stavite da se vidi sta je neko prodavao, ne mora da se vidi sta je ko kupovao i bice vecina zadovoljna sa tim resenjem.

  A inace ne mogu ni da osodjujem administratore koji brane sve promene koje se donesu. Mozda ni sami ne veruju u to sto pisu ali su za to placeni i ne mogu da iznesu drugo misljenje.

  A sada bih vole da znam cime sam ja to zasluzio da se komentar obrise?

 191. Sve je manje vise receno.
  Kakva privatnost, pa ni moj komsija ne zna pod kojim pseudonimom kupujem i prodajem i da zna pa sta, a za clanove limunda sto gledaju sta sam prodao ili kupio, slobodno, ako mi to nije reklama neka ne kupuju od mene ili pak neka mi ne veruju kada salju predmet.

  Najbolje je onda da ukinete da se vidi i sta trenutno prodajem,posto mi je i tako ugrozena privatnost stime sto gledaju sta rasprodajem!!!!!!!!!!

  Mislim da ste trebali da ostavite izbor clanovima da izaberu da li zele ili ne, da se vidi u njihovim ocenama sta je kupovao ili prodavao!!!!!!!!!!!

  KAO KUPAC:
  Zelim da vidim da li onaj od koga kupujem vec ima uspesne realizacije kupoprodaje slicnog proizvoda, tj. da li mi to moze biti dodatno ohrabljenje za kupovinu.
  Evo na primer pre neki dan kupujem telefon i nemam hrabrosti da licitiram posto neznam sta je clan pre toga prodavao a ima pozitivne ocene. Da li je prodavao maske za telefon ili skupe telefone. Terate me da krsim pravila limunda, zahtevajuci da vidim predmet pre licitacije-kupovine, i na kraju sam kupio telefon na drugom sajtu gde je dozvoljena ta mogucnost.
  Gospodo, moje pare su vrednije nego biti clan limunda (tako razmislja veliki broj novih a i starih clanova u zemlji u kojoj je svaki dinar tesko zaradjen).

  KAO PRODAVAC:
  Volim da se pohvalim, vec sam prodao par takvih stvari, i kupci su zadovoljni, pogledajte komentare i ocene predhonih kupaca….
  Prodao sam i vrednije stvari i kupac je zadovoljan, pogledajte ocene…..

  Sad mi je preporuka jedino, clan sam Limunda od 2008 godine, i nemam prekrsaj, znaci siguran sam – si clan, posto hvala bogu to jos niste ukinuli.
  A sta je sa novim clanovima?

  S ovim potezom vratili ste se cetiri koraka u nazad sto se tice sigurne kupovine!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 192. Ja ne znam šta je sa ovim narodom???Svako hoće da gleda u tuđe dvorište!Šta nekog briga moja prethodna kupovina ili prodaja!Ako kupim nešto na aukciji ili na kupindu i ne svidi mi se,možda hoću da ga prodam i ne treba nikog da zanima gde sam ja nešto kupio!
  Ja sam gomilu stvari što sam kupio ovde na ova dva sajta ponovo prodao jer mi nije odgovaralo!Najčeće sam izgubio na vrednosti ali bolje i tako nego da imam bešto što mi ne treba!
  Jel vi zagovornici tuđeg dvorišta kad odete na buvljak ispitujete prodavca šta je prethodno prodao!!Probajte pa ćete videti šta će vam reć!!
  Ovo je internet buvljak i šta nekog briga roba koju ja prodajem!!Imam ocene a ako neko hoće da me špijunira nek se obrati policiji!!

  Pozdrav LT-u!!

 193. @SeeMeON dotični ,a i ti Vladane podržavate one koji se kriju iza ove odluke o skrivanju ! ko šta i od koga ? i omogućavate naduvanje štelovanje i preprodaju
  pa i ja sam kupac !!! a volim da vidim iz čiste sigurnosti ko je i koliko toga prodao,
  Svi ovi komentari su bacanje prašine u očima,i skretanje pažnje iza nečeg “ VEĆEG“

 194. Sve je manje vise receno.
  Kakva privatnost, pa ni moj komsija ne zna pod kojim pseudonimom kupujem i prodajem i da zna pa sta, a za clanove limunda sto gledaju sta sam prodao ili kupio, slobodno, ako mi to nije reklama neka ne kupuju od mene ili pak neka mi ne veruju kada salju predmet.

  Najbolje je onda da ukinete da se vidi i sta trenutno prodajem,posto mi je i tako ugrozena privatnost stime sto gledaju sta rasprodajem!!!!!!!!!!
  **********************************************************************************************************************************************************************************
  Mislim da ste trebali da ostavite izbor clanovima da izaberu da li zele ili ne, da se vidi u njihovim ocenama sta je kupovao ili prodavao, sta vise i za svaki predmet pojedinacno da li zelimo da bude javna ili privatna ocena (stim da o ovom odlucuje kupac)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  **********************************************************************************************************************************************************************************
  KAO KUPAC:
  Zelim da vidim da li onaj od koga kupujem vec ima uspesne realizacije kupoprodaje slicnog proizvoda, tj. da li mi to moze biti dodatno ohrabljenje za kupovinu.
  Evo na primer pre neki dan kupujem telefon i nemam hrabrosti da licitiram posto neznam sta je clan pre toga prodavao a ima pozitivne ocene. Da li je prodavao maske za telefon ili skupe telefone. Terate me da krsim pravila limunda, zahtevajuci da vidim predmet pre licitacije-kupovine, i na kraju sam kupio telefon na drugom sajtu gde je dozvoljena ta mogucnost.
  Gospodo, moje pare su vrednije nego biti clan limunda (tako razmislja veliki broj novih a i starih clanova u zemlji u kojoj je svaki dinar tesko zaradjen).

  KAO PRODAVAC:
  Volim da se pohvalim, vec sam prodao par takvih stvari, i kupci su zadovoljni, pogledajte komentare i ocene predhonih kupaca….
  Prodao sam i vrednije stvari i kupac je zadovoljan, pogledajte ocene…..

  Sad mi je preporuka jedino, clan sam Limunda od 2008 godine, i nemam prekrsaj, znaci siguran sam – si clan, posto hvala bogu to jos niste ukinuli.
  A sta je sa novim clanovima?

  S ovim potezom vratili ste se cetiri koraka u nazad sto se tice sigurne kupovine!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 195. Ova novotarija je najgora odluka koju su doneli na Limundu.Direktno smanjuje već i onako pali promet.Gledano i iz ugla kupca i iz ugla prodavca ne odgovara nikome(osim onima koji nešto „muljaju“).Kada hoću nešto da kupim(posebno se odnosi na mobilne telefone gde je najviše prevara) a kupovao sam,želim da vidim sve o prodavcu.Da li prodaje samo jednu vrstu robe i ocene je dobio za predmete iz te kategorije ili ima od svega po malo.Možda je 1039 pozitivnih dobio za značke i salvete a sad ja treba od njega da kupim tablet.Od kada je ovo uvedeno kupio sam nekoliko predmeta uglavnom neke udžbenike i cipele.I uopšte nemam nameru da kupujem nešto vrednije dok ovo traje.
  Kao prodavacu (prodavao sam više nego što sam kupovao) smeta mi još više.Neko je već napisao ali moram da ponovim ja prosto želim da se o meni vidi sve.Svi predmeti koje sam prodao pored ocena koje sam dobio i da se udje u završenu aukciju da kupac vidi sve.Nema bolje reklame za moje poslovanje od toga.Često sam koristio i mogućnost da vidim koje kupce interesuje recimo numizmatika ili etno i kupuju uglavnom te predmete pa ako procenim da imam aukciju koja bi njima bila zanimljiva pošaljem poruku.Niko se od njih nije bunio da sam im time ugrozio privatnost,naprotiv stizale su poruke u kojima su se zahvaljivali na obaveštenju.
  Nekada sam imao po stotinak aukcija a u poslednja tri meseca jednu.Zašto da ih postavljam kada Limundo dugoročno(ne samo ova promena) donosi mere koje utiču na pad prometa a istovremeno ne uvažava predloge koje dobija a koji bi uticali na rast prometa.Ja sam im pisao par puta sa nekim predlozima a verujem da su i od ostalih članova dobijali dobre sugestije.Da su samo deo od toga usvojili stanje bi bilo neuporedivo bolje.Još samo par ovakvih naprednih ideja i možemo da stavimo katanac na radnju.
  Svako razuman i realan složiće se sa ovim što su napisali članovi koji su protiv ovoga.
  Razmislite bar o tome da zaštitu privatnosti postavite kao opciju pa ko želi da se štiti ima mogućnost.Napravite anketu o tome medju članovima.

 196. Sasa | 18.12.2013. – 12:33 …
  naravno da Limundo „živi od nas“, pa Gazda je i napravio firmu da bi zaradio, a mogao je otvoriti i vulkanizerskiu radnju, … ili piljaru ali nije. Kada je sajt bio u povoju osluškivao je „glas naroda“ i po nešto primenjivao. Kada se razrađuje posao čine se mnogi ustupci mušterijama, ali kada se razradi… Setite se „bojkota“ i dešavanja zbog promene pravila i cenovnika, i ko je tražio zatvaranje svog naloga i zauvek otišao odavde ??? Pa NIKO !!!!!!!!!! Svi su ostali i nastavili prodaje neko sa svojim nalogom a neko sa nekom drugim. Sada ima preko 400.000 aktivnih na sajtu i koji je stvarni % nezadovoljnih promenama o kojima je reč ne zna se. Mnogi krenu a neki drugi sajt sa trgovinom pa se mnogo brzo vrate ili istovremeno istu robu imaju i tamo i ovde. Vrate se jer Limundo zaista NEMA konkurenciju na ovom net prostoru trgovine. Mnoge promene unazad par godina idu na ruku nepoštenim prodavcima, ali … i to spada u domen SAMO mog (našeg) razmišljanja, koje se evo ovde može iznet jer nam je i to Gazda omogućio, a nije morao.
  Neko gore napisa da je sigurnost gledati što veći broj pozitivnih ocena u prodavca, pa to je STRAŠNO. Da li znate da je oko 15 – 20 naloga TOP prodavac pozatvarano zbog kršenja pravila ??? Koliko su ocena dali sami sebi?? To je sada nemoguće utvrditi.
  Limundo propagira sigurnu kupovinu i uhvatio se LC-a kao pijan plota, ali to nije to.
  Sve u svemu kupovina se svodi na – uzmi ili ostavi.
  A to sa Ilijom Čvorovićem je po meni uvreda svih poštenih ljudi koji su koristeći OMOGUĆENE OPCIJE prijavljivali uočene nelogičnosti LT-u.

 197. Ne podrzavam odluku. To je najveca greska limundo tima. Mnogo je pomagalo u kupovini, kada vidimo da neko konstantno prodaje iste stvari. Ne smatram da ce neko ugroziti moju privatnost ako pogleda sta sam prodao ili kupio na Limundo. Voleo bih da se vrati.

 198. Hvala bogu da je odstranjen taj palanački element za koji stvarno nisam imao pojma čemu služi (osim da svima koji znaju moj limundo nik otkrije šta sam sve kupovao), sve do čitanja većine komentara ovde: ljudi se zapravo bave proučavanjem istorije kupoprodaje članova da bi znali da li da ulaze sa njima u saradnju ili ne? Pa zar pozitivne ocene nisu dovoljan pokazatelj? Majku mu, ako ste toliko sumnjičavi prema ljudima, možda online trgovina nije za vas.

  Sad me izvinite, idem da pazarim zenske tange, najzad komšija neće da me provali 😀

 199. Limundo Time,
  Ja se baš i ne razumem mnogo u IT. Samo sam korisnik softvera koji su mi neophodni za svakodnevni profesionalni i privatni život. Ali, moj suprug, iako je mr dipl. ek., vrlo. On, a i mnogi Limundovci sa kojima smo u kontaktu, tvrde da ste aukcije ispod opisa ocena ukinuli samo zato što to opterećuje vaše IT resurse. Odnosno, sve veći broj članova i sve veći broj transakcija traži od Limunda nova ulaganja u tehničke resurse, na šta vi, da li iz finansijskih ili nekih drugih razloga, niste spremni.
  Još jednom ponavljam, ovaj potez Limunda je obezvredio sistem ocenjivanja i učinio ga sterilnim. I, što je još važnije, onemogućio izgradnju preferencija pri kupovini/prodaji. Neko je rekao: „U mnoštvu dobrih postoje bolji“. Kako to sada znati? Patike npr. prodaju i Janko i Marko. Od koga da kupim. Ja bih od onoga koji se izveštio u tome i ima iskustvo i saznanja o zahtevima kupaca. A o tome svedoči broj, asortiman i kvalitet prodatih patika. Ali kako ja da znam da li je to Janko ili Marko?
  I još jedna negativna strana ovog vašeg poteza – nagomilali su se „dizači cena“ u meri koje vi niste ni svesni. Ranije sam mnoge hvatala, neke lično porukom opominjala da to ne rade, a one bezobzirne i prijavljivala LT-u. Sada za to više ne postoji mogućnost.
  Apel: Vratite aukcije ispod opisa ocena!
  Pozdrav.

 200. Slazem se u potpunosti sa LIMUDO TIMOM i odlukom da ostali nemogu videti sta smo prodali i kupili,onaj ko zeli da kupi a nije siguran postoji opcija „limundo kesa“a takodje i da pre kupovine pita prodavca sve sto ga interesuje vezano za aukciju i predmet,a takodje ocene od prodavca/kupca mnogo nam govore.
  Prema tome ko hoce da zaviruje u tudju privatnost,i zanima ga samo ko je sta kupio/prodao i samo to radi-na limundu mu nije mesto,

  Pozdrav i cestitam na novim promenama!

 201. Ovo je po meni vrlo nebitno i vrlo nekorisno resenje. I za jednu i drugu stranu.
  Ako neko kupuje stvari za koje zena ili mama ne smeju da znaju neka ode u prodavnicu i kupi to. A zbog takve manjine napraviti ovakvu promenu je u najmanju ruku nekorektno.

  I za kupce i prodavce je ova stvar bila korisna jer su potencijalni kupci mogli videti misljenje prethodnih kupaca iste stvari i na osnovu toga mozda odluciti da kupe, ili ne kupe. I to je dovoljan razlog zbog cega je ovo trebalo da ostane kako je bilo.

  Ne verujem da je od 400.000 clanova, vecina trazila od limunda da ovo promene. Ne verujem i ne moze me niko u to ubediti.

 202. @mkkk

  Svaka ti je na mestu!

  Kakve su to gluposti „komsija gleda sta prodajem“!
  Pa da drzis prodavnicu,isto tako komsija moze da udje u tu prodavnicu,i da ceo dan popisuje ko je sta kupio…
  Opet kazem pogledajte sve evropske i svetske sajtove koje se bave istom delatnoscu kao i LIMUNDO/KUPINDO.
  Sretna slava …:)

 203. Ja sam jedan od mnogih koji su protiv ove Vase odluke i smatram je pogresnom i stetnom kako po prodavce tako i po kupce. Po prodavce je stetno jer sada niko ne vidi cime se stvarno bave. Ne vidi se ni za koji predmet su dobili ocenu. Mnogim prodavcima je to reklama kod potencijalnih kupaca. Ne mora prodavac da ubedjuje nikog da je predmet koji prodaje ok ako taj neko moze da procita u ocenama sta su drugi rekli o tom predmetu. Kupcima je stari pregled bio koristan izvor informacija i neka sigurnost prilikom kupovine.
  Na limundu je stari pregled bio prvi korak ka otkrivanju namestene ili bar potencijalno sumnjive aukcije. Tako ste mogli da neucestvujete u takvim aukcijama.
  Razumem ja i drugu stranu. Neki jednostavno ne zele a nekima to ne odgovara jer ne mogu da „rade“ nesmetano.
  Zato je predlog o dugmetu jedino fer resenje.
  Prvi moj komentar je zavrsio u kanti. Voleo bih da znam zasto jer se iste reci koje sam ja koristio pojavljuju u mnogim komentarima.

 204. thedaywalkergirl

  Desavalo mi se da mi kupci trazi da ih ne ocenim kako komsije ne bih zavirivale na njihov nalog gledajuci sta su pazarili tog meseca. Zahtevaju pakovanje da niko ne moze da pretpostavi sta ima unutra kao i to da se ne navede sta je predmet koji je poslat.
  Svako ko zeli da se informise o odredjenom predmetu i za koliko novca moze da se proda na limundu moze da izgugla :pr. “ Busilica Limundo “ i imace sve aukcije u zadnjih nekoliko meseci dostupne.
  Podrzavam ideju jer smatram da ce dovesti vise korisnika na limundo.

  Pozdrav svima 🙂

 205. Svašta i ništa. Napisano je ovde.
  Uglavnom, istog dana kada je „uvedena privatnost“ žalio sam se L smatrajući da su načinili veliku grešku. I nisam bio zadovoljan odgovorom. Iz prostog razloga jer ne razumem.
  1. Ne razumem da nešto što je javno kao prodaja (koju vidimo svi) i nešto što je tajno/privatno (kao lični podatak npr) se stavljaju u isti koš.
  2. Ne razumem da, ako su prodaje javne i svako može da ih vidi (čak i ne-članovi!), kako su rezultati prodaje tajni, čak i za članove?!?
  3. Ne razumem, kako je neko pre naveo, da postoje „liste želja“ koje su javne, a prodaje su tajne??? Mislim, ko je ovde, da izvinete, blesav!?!?
  4. Ne razumem, da ako L ima 400k članova, a vodi ga 10tak ljudi, otkad su potrebe manjine iznad potreba većine? Zar nije obrnuto?
  5. Ne razumem ove što žele da se sakriju ispod kamena. Svako (bi trebalo da) ima pravo izbora, da bira da li će živeti ispod kamena i sakrivati se od svih i svega ili će samo živeti (kupovati/prodavati) slobodno? I šta to imate da sakrijete? Sumnjivi ste mi nešto… 😉
  6. Ne razumem, gospodine Vladane Joviću, kako možete da tvrdite da, citiram „je ujedno i glavna zamerka od strane nekih članova Limunda, što neće moći da proveravaju šta su drugi prodavali i za koju su cenu nešto prodali“. Da li sada, ovde, vidite KOLIKO je tih „nekoliko članova“?
  7. Ne razumem i to čiju privatnost želite da zaštitite? Mene niste pitali da li želim da mi se (ne)vide prodaje/kupovine. A koliko sam primetio iz komentara, niste pitali ijednog drugog člana. Time ste, zaista, narušili privatnost članstva jer, ako su linkovi rezultata MOJI i prodaje ili kupovine MOJE, JA bih trebao biti upitan da li želim da sve to bude javno ili ne, a ne da mi se nešto nameće.

  Postoji i ponešto što razumem. Recimo, radim svakodnevno sa ljudima i često sam u neprijatnim situacijama gde samo iskustvo i razumevanje ljudi može da mi spase život. Recimo još i da se profesionalno bavim IT i školovan sam u istim. Jedna od bitnijih stvari pri konstrukciji softvera je i to kako će korisnici reagovati na pristupni ekran (to se zove Upravljanje Informacionim Sistemima). Razumem da je ova brljotina urađena totalno amaterski i bez ikakvog konsultovanja sa korisnicima (čitaj 400k članova), a ne daj Bože još i „istraživanjem tržišta“ (a.k.a. Poll). Nekome je bilo dosadno ili još gore, a po starom dobrom srpskom običaju, neko je nekome hteo da učini uslugu („zaštiti privatnost“?) i učinio je to što je učinio. Razumem i to da svi mi mislimo da smo najpametniji (a zapravo nismo), i umesto da učimo od drugih i na tuđim greškama i da se ugledamo na druge (ostale slične stranice), Vi ovde s neba pa u rebra i onda kud puklo da puklo. A baš je puklo 🙂 Ukidanjem vidljivosti pod izgovorom zaštite privatnosti, samo ste otvorili Pandorinu kutiju.
  Ovom rubrikom ste istu tu kutiju šutnuli.
  Hvala Vam na tome 😀
  Želim samo članovima da istrajemo u tome da isteramo stvari na čistac i vratimo ono što je bilo dobro u L. A L želim da postavi jedan Poll, pa da se lično uvere (ako ništa drugo) šta članovi misle na ovu temu. Nas svega 400k.
  Pa kud puklo da puklo 😀

 206. petar ivkovikiki

  Hocu da se vrati da mogu da vidm sta je ko prodavao ili kupovao ili ja odoh sa limunda. Ili bar dajte ljudima opciju da sami izaberu za svoje ocene. JA nemam sta da krijem.
  UAAA limundo tim za sigurnost!!!

 207. Vladan Jović kaže
  U trgovini kupac jeste “svetinja” i ne kaže se uzalud “Kupac je uvek u pravu”.
  Pa stvari mogu da se postave i ovako.Limundo je strana koja nudi prodaje oglasni prostor dakle Prodavac a mi korisnici(prodavci koji plaćaju provizije) oni koji kupuju taj oglasni prostor znači Kupac.E sad da li važi to isto pravilo U trgovini kupac jeste “svetinja” i ne kaže se uzalud “Kupac je uvek u pravu”.Možda su kupci koji kupuju od Limunda kupci drugog reda ili tu važi prodavac je uvek u pravu.
  Voleo bi opet da vidim odgovor na komentar kao i na SeeMeON-ov.

  Pozdrav

 208. Ne znam zašto je ovo uvedeno, kad je danas svačija privatnost na izvolte.
  U takozvanom obrazloženju ove odluke koju sada komentarišemo, pominje se nekakvo zavirivanje u tuđe kese, pa ako niste primetili – sve kese su providne – jednostavno takve se prave. Ljudima će više biti sumnjivo i čudno ako neko nešto nosi u crnoj kesi ili crnom džaku nego u običnoj providnoj.

  Uglavnom moja prodaja se svela na 1/4 od prethodne i lagano prelazim na druge manje ili više slične sajtove, gde ovakva radikalna „zaštita privatnosti“ ne postoji – jadni kupci tamo…
  Trenutno imam utisak da mi pozitivne ocene savršeno ništa ne znače – imam 130 jedinstvenih pozitivnih ocena, ali sa ovakvim sistemom ocenjivanja ni da imam 1300 pozitivnih ocena to ništa ne bi uticalo na povećanje prodaje.
  Zašto?
  Evo jednostavnog primera: Napravim LED osvetljenje za kućište (jer inače najviše prodajem LE diode) i to se vrtelo po aukcijama nekih 3 meseca bez prodaje i ako je cena bila niska i ako je bilo dvadesetak članova koji su selektovali da posmatraju aukciju. Kada sam to konačno prodao i dobio pozitivnu ocenu, efekat je bio da sam u roku od nedelju dana prodao još dva takva uređaja – zašto? Samo zato što više nije bilo nepoverenja među kupcima za nešto novo i nepoznato. Slična situacija je bila i sa diodama koje sam imao nove generacije i nove tipove kakvih u to vreme nije bilo na tižištu i u skaldu sa pozitivnim ocenama za te diode njihova prodaja se primentno povećavala, a sada samo nešto simbolično.

  Na kraju da ne bude da samo kritikujem promene na Limundu (za koje autori veruju da su savršene, kao tu i tamo neki drug član, čiji se komentar posebno naglasi i podrži od strane druga Vlade, koji pritom elegantno zanemari 50_ak kritika pre i posle tog komentara, što je očigledno neprofesionalno) – moj predlog je da se pored dugmenceta „NUDI“ i dugmenceta na Kupidu „KUPI“ uvedu dodatni dugmići: „NUDI ANONIMNO“ i na Kupindu „KUPI ANONIMNO“
  čime bi automatski ocena koju dobije kupac bila kao sada – ne bi se videlo za koji predmet je dobijena, pa na kraju krajeva ne mora ni da se vidi od koga je.
  Slično bi trebalo omogućiti i prodavcima pored dugmenceta „POSTAVI AUKCIJU“, dugmence „ANONIMNO POSTAVI AUKCIJU“, pa kome šta odgovara, a makr bi postojala mogućnost izbora koja seda ne postoji.

 209. Čim argumentovano kritikuješ Limundo komentar se briše.Demokratski….

 210. Pozdrav svima,
  ovo je ukinuto samo zato što više nema memorije.Što je bilo mesta,bilo je.Memorija je puna i više nema mesta.
  To je prost odgovor,a privatnost je izgovor.
  Bane67.

 211. Glasam za ono što je preložio BitterLemon.
  Da postoji opscija da sami članovi odluče da li će se videti ili ne.
  Pozdrav

 212. „OK je opcija da svako sakrije / pokaze predmete koje je kupio odnosno prodao, vrlo brzo ce se iskristalisati oni koji “imaju sta da kriju”.“ (citiram komentar BitterLemon-a i saglašavam se u potpunosti)
  p.s. Btw, zbog čega je NEOPHODNA naša adresa i ime??? (kad smo već kod privatnosti koju, kako rekoste, svi zajedno treba da čuvamo)

 213. Slazem se za privatnost i diskreciju , ali isto tako treba imati u vidu da pregled prodatih stvari omogucava da se formiraju realne startne cene a ne da se ljudima uzimaju pare za pokretanje aukcije koja nece biti ostrvarena i zavrsena sa prodajom jer joj je pocetna cena previsoka , sa uvidom u listu slicnih ili istih prodatih predmete ljudima bi se omogucilo da pocnu prodaju koja ima izglede za zavrsetak , a u isto vreme bi Limundo tim mogao da poradi na tome da prilikom postavljanja liste na uvid izostavi podatke o kupcu i prodavcu i samim tim bi privatnost bila ispostovana , trebalo bi razmisliti i naci kompromisno resenje , ja licno sam za sirenje i obogacivanje ponude od strane L.T. Pozdrav…

 214. Glasajmo…

 215. Već me dugo izluđuju „botovi“, Limundisti koji imaji XYz naloga, ali im se sve toleriše jer imaju 9999+ transakcija… Ali ako ovo bude definitivna odluka Limundo tima, verujem da ću napustiti Limundo posle 5 godina druženja…. Ukoliko bude usvojeno da kupac odlučuje da sakrije neku svoju kupovinu to je skros OK, ali da prodavac sakrije svoju prodaju to je KATASTROFA za ostale kupce… Znači odlično bi bilo da ja mogu da sakrijem da sam kupio na pr. ženi NEŠTO za rođendan! 😉 Svim pravim Limundistima VEEELIK POZDRAV!!!

 216. Znate sta ljudi, najbolje bi bilo da ovi sto sumnjaju da ih neko prati lepo daju svoje pseudonime i pasworde celoj rodbini i komsiluku ili da to objave u nekoj dnevnoj novini da svi znamo o kome se radi i da li kupuju gace ili skupu tehnicku robu. Da se ne mucimo po Limundu oko pretrage! Mnogo je naporno traziti paranoicne ljude. Pa ljudi dali ste Limundu kopije svoji licnih karti. Jeste to zaboravili?!
  Uostalom ako neko ne ume da proceni kome treba da prica sta radi ovde ili ga je sramota, neka lepo ode odavde ili neka ne prica nikome. Ja stvarno ne razumem sta tetka po babine linije moje devojke mora da zna da sam ja na Limundu!!! Ajde budite bar posteni pa priznajte sami sebi (ne nama) koliko puta ste nekome dali neki svoj licni podatak koji ne biste trebali da date, pa hvalite ovu promenu (ovo se odnosi i na vas iz Limundo tima)? Mene uopste nije sramota sto sam ovde. Koga je sramota neka ide u neki trzni centar, buvljak ili butik pa nek kupuje tamo (verovatno ce biti sam u radnji i niko nece videti da li je kupio par tangi ili zavesa)
  Ne radi se ovde o tome da li ce doticni Vladan prodati mobilni posle godinu dana (sto sam usput to ovde saznao od njega samog, a ne detektivskim poslom u slobodno vreme) jer to je njegovo pravo da ovde prodaje sta god hoce. Radi se o tome da ce mozda taj Vladan prodavati mobilni kao da je osnova firmu Nokia i hvaliti ga na sva usta (a mozda telefon i ne radi, jer on nije imao vremena, opremu ili sta god vec da proveri ispravnost, ali radi majke mi), a ja necu imati pojma kao kupac da mu je to mozda prvi mobilni koji je imao u zivotu. E sad nemojte mi reci da je to bas posteno. A da zaboravio sam da postoje ocene izvinjavam se. Recimo da ima 10 pozitvnih ocena. Sta drugo da zakljucim da je prodavac siguran. Kad ne lezi vraze covek je dobio 2 ocene za dve papirne maramice, 1 za praznu flasu piva, 3 za cepove od nekih flasa, 1 za slicicu nindza kornjaca, 1 za par polovnih cipela, 1 za nogicu od stola i 1 za staru pepeljaru. Telefon kosta recimo 7000 din, prodavac trazi da se plati unapred i nikako drugacije!!! I sta sad? Da li bi neko iz Limundo tima kupio telefon od njega ili od nekog ko radi samo sa telefonima i ima recimo 30 pozitvnih? Naravno da i gore spomenuti Vladan treba da proda svoju robu, ali mene kao kupca mnogo interesuje da li taj prodavac zna sta prodaje ili ne.
  Niko ovde ljudima ne brani da preprodaju robu i ne vidim zasto se takvi bune. Ko je meni kriv sto se ne bavim takvim poslom. Ako je opis robe tacan i korektan zabole me cose da li je preprodavac ili nije.
  Sto se tice Limundo Casha spustite se malo na zemlju, pa nemamo svi racune u banci (koliko god to vama izgledalo strasno u danasnje vreme).
  A da nikako ne zaboravim, ja imam 15 pozitvnih ocena punih hvale, pa ako nesto budem prodavao (posto za sada samo kupujem) verujte mi da sam posten i fer majke mi!

  PS koliko se ceka na odobrenje za objavljivanj postova ovde, posto je proslo 24 sata od prethodnog posta?

 217. Ako ste vec stavili da ne moze da se vidi sta je u kesi i sta je ko kupio ili prodao i za koliko novca, mozete barem ostaviti opciju u kojoj je prodavnici kupio. Jednostavno „predmet kupljen ili prodat u opciji garderoba-muske cipele“ ili „kupljeno ili prodato u opciji racunarske komponente-memorije“
  Ovim postupkom ste samo dobili mnogo losih komentara i nezadovoljnih clanova.
  Moja licna procena je da vam je to bio potpuno pogresan potez.

 218. To koliko je neko nečega prodao, uopšte nije garant da baš sledeća stvar neće biti falš. Prost primer – na osnovu komentara i ocena, prodavac je nudio besprekornu robu (kao novo), koju su SVI, mnogobrojni dotadašnji kupci hvalili. Dobila sam džemperčinu koja se potpuno ućebala. Dakle, nema pravila. Čvorovići, ako Vam se ne sviđa, trgujte na drugom mestu i ne opterećujte Vašim neosnovanim strahovima druge članove!
  Od početka mi je bolo oči upravo to zavirivanje u to šta je neko drugi prodao ili kupio. Pozdravljam ovu promenu!

 219. Sada sve više verujem da je ovo „politička“ odluka, odnosno namerno nalazite neke druge razloge a ustvari, kako je primetio jedan član, pravi razlog je da nemate dovoljno kapaciteta tehnoloških da arhivirate sve te podatke. Barem vratite naslove aukcije uz komentar da barem naslutimo sa kim imamo posla pri kupovini.
  Na kraju ćete, kako ne biste bili prinudjeni da zaposlite još par ljudi administracije, izdati odluku po kojom ćete vratiti naslove aukcije uz komentar, kako bi svi bili zadovoljni, napravićete uštede u neulaganje u tehnologiju, kapacitrete i resurse, ispašćete pošteni i pravedni prema svima.
  Ali barem ste to trebali u startu da uradite a ovako ste podelili članove, uneli pometnju i još veće nepoverenje, a veći deo članova ste ponizili uporedjivajući ih sa špijunima i agentima., a mislim da ste upravo vi takvog karaktera.
  I još jedan predlog, koji verujem da je sjajan:
  otvorite vi vaše kese pa kad recimo član ostvari 1000 jedinstvenih pozitivnih ocena( a to znači barem 2000 do 3000 ukupnih ocena) umesto onog pehara koji ste dali članu koji je imao 5000 takvih ocena ( a zaradio vam je u dinarskoj vrednosti nekoliko hiljada takvih pehara) dajte ljudima stimulaciju u živim parama, vrednost ocenite sami, pa ćete da osetite i uvidite rast prodaje i pravo nadmetanje medju članovima. Pohlepno je da vam neko zaradjuje u vrednosti koja se meri u nekoliko stotina hiljada dinara a vi ga stimulisete formalo. razmišljajte o tome, i još očekujete od drugih da prate njegov primer.
  Pozdrav!
  Nik na limundu: sasadrobnjak ( za javnost)

 220. Moram priznati da sam jako razocaran vasom odlukom ali jos vise vasim objasnjenjem. Narocito je iritantno poredjenje sa Balkanskim spijunom. Mene nikad nije zanimala cena po kojoj je nesto kupljeno i slazem se da to treba da ostane tajna. Sa druge strane zanima me ako je neko zadovoljan kao kupac kojom je kupovinom zadovoljan. To uliva dodatnu sigurnost nama kao kupcima jer realno vi nemate nikakve mere koje bi ozbiljnije sankcionisale nekorektne prodavce. Imate gomilu prodavaca koji prodaju kopije poznatih marki i nisam video da ste bilo koga sancionisali i ako u napomeni pise da je zabranjeno prodavati nelegalne kopije. Sve se bojim da drhte od straha od vaseg tima za sigurnost.

 221. Misljenja sam da je ovo velika greska. Ocene ovako gube svaki smisao. Pokusacu na jednostavnom primeru da vam objasnim… Hocu da kupim mobilni telefon koji otprilike kosta 20.000 din. Prelistam Limundo/Kupindo i nadjem da je najpovoljniji kod clana koji ima 5 pozitivnih ocena. Sta meni znace tih 5 pozitivnih ocena kada ja ne znam za sta ih je clan koji prodaje skup telefon dobio. Mozda je pre toga prodao rolnu toalet papira zelene boje, kasiku za sutlijas, konac za goblen i balon sa likom Miki Mausa i nakupio 5 pozitivnih i sada odjenom prodaje uredjaj od 20.000. Da li biste kupili telefon vrednosti 200E od clana sa takvih 5 pozitivnih ocena? – ja ne bih nikada.. a mozda je slucaj da je clan tih 5 ocena dobio prodavajuci, na primer, dva skupa telefona, HiFi uredjaj, televizor, konzolu za igranje…u tom slucaju bih kupio uredjaj… ovako ostajem na tome da necu da preuzimam rizik i kupujem od neproverenog clana, a ovom promenom su mi svi neprovereni, sem ljudi koji imaju 50+ pozitivnih, mada je i to diskutabilno jer su mozda pre toga prodavali nalepnice i magnete za frizidere. Cini mi se da je na ovaj nacin Limundo/ Kupindo izjednacen sa mnostvom slicnih sajtova za trgovinu na kom ocenjivanje ne igra nikakvu ulogu – pitam se onda zasto placam proviziju kada snosim isti rizik kao i na sajtu na kom je ne placam jer do ove promene sam uvidom u predmete mogao da znam da li je clan ozbiljan prodavac (prodaje/kupuje skuplje predmete) ili se bavi trgovinom svakaim dzidzabidzama za po 14 dinara… losa promena tj. katastrofalna.

 222. Postovani Vladane,
  Vec sam vam pisao na ovu temu, pre otvaranja ovog bloga, ali sam od vase koleginice dobio odgovor uopsteno i u frazama (zastita privatnosti i td). Ocigledno ste i vi i ona dobili napismeno argumente koje treba da zastupate i vrtite u krug.
  Citiram vas: „Međutim, ja uvek volim da se vratim na brojeve“ i onda nam bacite u oci Statistiku. Mudri ljudi su o statistici svasta rekli: npr POSTOJE SAMO TRI LAZI, LAZ, GNUSNA LAZ I STATISTIKA, ili npr NE VERUJ U ONO STO STATISTIKA KAZE DOK PAZLJIVO NISI RAZMOTRIO STA ONA ZELI DA SAKRIJE!
  Ono sa 99% uspesnih transakcija je smesno, zavrse se kako tako, vecina jeste OK ali.. Kad bi vam se samo javili svi kupci koji su poklonili ocenu prodavcu posle molbi telefonom (ili ljudi koje mrzi da se zameraju za sitne pare) ili koliko puta su im prodavci poklonili predmet licitacije jer za taj otpad i ne vredi da se placa isporuka nazad, ili koliko ocena su dobili sa svojih duplih naloga, od komsija, prijatelja, drugara i td. Pogledajte samo koliko njih ima u profilu: „nemojte mi davati negativnu ocenu, to nije resenje, zovite me da se dogovorimo“. Naravno ima i obrnutih situacija. Svaka cast velikoj, Velikoj vecini postenih prodavaca i divnih ljudi koje sam upoznao na Limundu, s kojima je bilo milina saradjivati.
  Ja sam kupac na Limundu i samo KUPAC (za sada) i od mene, koliko god izgledalo cudno vi zivite…
  Sad, da sam bas siguran da se radi samo o zastiti privatnosti, nisam bas siguran, ova izmena vise se odnosi na zastitu nepostenih prodavaca. Ako ste hteli da nesto ovako znacajno promenite sto niste napravili pravu anketu a ne da nam opet izbacujete statistiku sa koliko clanova ste kontaktirali. I koliko je pravih kupaca medju njima. A onda na blogu, svaka cast,posteno podrzite bas komentar clana SeeMeON da je „kupac uvek u pravu“, bez obzira na nas KUPCE i nase misljenje!
  Smatram za sebe da nisam bas Balkanski spijun, ali normalno kad nesto kupujem volim da pogledam sta je do sada prodavac prodavao i sta mu je specijalnost. Cesto mi se desavalo da se takmicim sa odredjenim kupcem na licitaciji, a onda primetim da je on kod istog prodavca kupovao i gace i sah tablu i goblen, ukapiram da je u pitanju vestacko dizanje cene pa odustanem na vreme (ne moram bas da budem ko vas spijun pa da to i prijavim). Ili recimo covek prodaje istu stvar (inace predmet je unikat) vec cetvrti put USPESNO (sve ocene pozitivne), najsmesnije je sto je cak i iste slike stavio, vidi se specificna ogrebotina koja je neponovljiva. Ili iz mog faha, prodaje maketu lokomotive, pise neispitana, jer nema mogucnost da je ispita, a na slikama sa prethodne aukcije, petnaest dana ranije, se vidi da ima celu maketu sa sinama u stanu. Ili slican slucaj, prodaje maketu voza, „ne zna da li radi, jer se u to ne razume“ a ja bacim pogled na njegove ocene i vidim da je do sada kupio i prodao desetine takvih. I tako dalje, ali ste vi sa ovom izmenom fenomenalno zastitili takve prodavce i njihove prijatelje ili lazne naloge. Mogu vam reci da sam, kao i mojih par kolega kolekcionara drasticno smanjio broj licitacija na kojima ucestvujem. Meni je potpuno svejedno sto clan ima stotine pozitivnih ako ne znam za sta su. Jos manje me interesuje ono sto vi ocete da zastitite privatnost da li je neko kupio seksi gace ili polovnu jaknu za koju je svima rekao da je iz Njujorka ili poklon za devojku.
  Kad smo se prijavljivali za Limundo pravila su vec bila postavljena i svi su prijavljivanjem pristali na to da su podaci o kupoprodajama javni. Ako nista drugo, uvedite u profil opciono stikliranje vidljivosti podataka ili ne, kao sto su vam mnogi vec predlozili. Pa onda uporedite statisticki promet kod onih koji su dozvolili vidljivost i onih koji nisu.
  Veliki pozdrav svima ako se ovaj komentar uopste objavi. Posebno clanu Panch0, ciji me je komentar odusevio, samo da ima ko da argumentovano odgovori na njega!

 223. Postovanje , volela bih da ste ostavili da se u profilu vidi sta je neko kupio ili prodao tako bolje mogu da procenim prodavca ako me interesuje konkretan predmet a taj prodavac ima vise istih da proda . Zelim da vidim kakve su ocene drugih za takav isti predmet . Sto se mene tice nemam nista protiv ni da drugi limundovci vide moje ocene i predmete koje sam prodavala ili kupovala .
  Imam jednu negativnu ocenu od kupca koji je nakon mnogo negativnih suspendovan sto govori o njemu vise nego o meni .
  Na zalost takvu ocenu niste mi izbrisali iako sam nepravedno ocenjena pa bi drugi kupci mogli da vide da sam prodavala mnogo slicnih predmeta i svi su bili zadovoljni osim ovog kupca koji je dobio 20 negativnih .
  Zbog takvih neprijatnih situacija vise bih volela da se vidi sta se prodavalo ili kupovalo ,
  S postovanjem marijazr

 224. Resenje je veoma jednostavno, za dobre IT-jevce ne bi trebao biti toliko veliki problem, ukoliko ima sluha za sve nas „podeljene“ u 2 tabora.
  Koliko mogu da primetim, kupcima vise odgovara ova opcija, ok – automatski neka se svima (i svim novoregistrovanim clanovima) od „tog i tog trenutka“ podesi „nevidljivost“ linka ka aukciji za koju je ocena dobijena, a ljudi koji se bave svojim nalogom (pre svega prodavci, kojima vise odgovara opcija „vidljivosti“) ce lako u sekciji Moji podaci izmeniti ovu opciju da linkovi budu vidljivi. Meni znaci da se vide moji linkovi, znaci mi da znaju sta sam prodao i bas me briga sto ce neko da vidi sta sam kupio.
  I par zapazanja i sugestija – @ SeeMeON @ Vladan – kupac je uvek u pravu, PA NARAVNO!!! I svaki, iole ozbiljan prodavac to zna, postuje i primenjuje.
  @ vecina – ima fantasticnih komentara koji su me i nasmejali i naterali da se zapitam, odlicni ste!!!
  @ svi – BRAVO!!! Konacno diskusija na Limundo blogu!!!
  Ne radi se ovde o faktoru spijunaze, virenja u ceger i ko zna cemu nego je server preopterecen, najverovatnije, ali to nije nas problem i time ne trebamo da se bavimo.
  Mislim da ovo nije dobra odluka, ali ko mene pita…
  Postoji toliko dobrih i kvalitetnih stvari koje se mogu uvesti kao novine po uzoru na velikog brata sa zapada a postoji i toliko toga loseg, izmedju ostalog i ova odluka, sto se treba sasvim, sasvim izbrisati, ili makar, resiti po principu neutralnosti, demokratije, cega vec, neka svako bira kako zeli.
  Nama, prodavcima (generalno), ovo znaci. Nase su provizije. Kupcima ovo (generalno) ne znaci. Njihovi su novci. Svi mi cinimo Limundo i kanal prodaje. Od svih nas Limundo zivi i zaradjuje a zaradjujemo i mi od Limunda, prodavci prodajuci, kupci kupujuci povoljno, znaci, oni stede (samim tim i zaradjuju).
  Dajte svakom svoje i vratite na staro.

 225. Zdravo Marija, proverićemo datu ocenu još jednom. Hvala vam na strpljenju.

 226. Izvinjavam se Limundu ako je u mojim porukama bilo neprimerenih stvari. Poruke sam ostavljao kao sale a nik mi je sasadrobnjak. Ja sam PROTIV ovih promena, kao i vecina ali vidim da kod vas ne postoji sluh, odnosno, na ovaj korak ste se odlucili vodjeni licnim interesima, pronicljivo i lukavo ste uveli novine, ka vasim visim ciljevima bogacenja. Neko iznad vas je za ovu odluku i vidim da tu nema promena. Necu vam vise pisati da se ne bih nervirao, niti cu pratiti ovaj blog. Izvinite jos jednom. Sve najbolje.

 227. Evo, ponovo ja , prvo da podrzim clana Sale – sasadrobnjak i da mu pozelim strpljenje. Potpuno se slazem sa tobom kao i velika vecina objektivnih Limundovaca. I da znas da citamo tvoje komentare, a i mi pisemo koliko moze, imas malo gore i moj poduzi komentar. Nemoj odustajati, pokusajmo strpljenjem i upornoscu da dodjemo do nekog objektivnog rezultata. Mozda ce i meni zabraniti ovaj tekst, ali mislim kao pravi KUPAC da je administrator Vladan neobjektivan i uporno podrzava jednu stranu. Najbolji primer je podrska clanu SeeMeON da je KUPAC uvek u pravu u komentaru koji potpuno gazi prava KUPACA.
  Da opet ponovim, uradite stvarnu anketu o uvodjenju opcionog dugmeta, vidljivost ocena ili ne. Naravno sa zivim Limundovcima, medju nas 400 000 ne racunajmo duple naloge, ili one koji postoje a nikad nisu licitirali ili prodavali.

 228. Jednostavno receno: Za kupce je itekako bitno da vide od prodavca sta su prodavali zbog potencijalne kupovine… Dok za prodavce i nije u njihovu korist da svako vidi sta su prodavali iz vise razloga…

 229. Naravno, vratiti na staro!
  A ti što žele tajanstvenost, otvorite im Mata Bond sajt
  pa neka se kriju do mile volje.
  Organizujte glasanje.

 230. Meni je kao prodavcu naročito bitno da potencijalni kupci vide šta sam prodavao u prethodnom periodu.Deo artikala koje prodajem sam izrađujem,i ako je kupac zadovoljan on će to ocenom i tekstom propratiti.Ostale razloge ne želim da navodim,jer su uveliko poznati većini članova.

 231. Meni je kao članu iskreno žao kao i mojim prijateljima što se ne vidi koje šta kupovao pre !!!
  Mi smo se tako skupljali uveče i uz kaficu išli smo od naloga do naloga i gledali koje šta kupovao i potsmevali smo se svima šta sve kupuju i prodaju, kada bi dobili broj telefona još smo znali i na telefon da zovemo u pola noću da ih pitamo kakav je kvalitet predmeta što je kupio od toga i toga nemareći dali on spava i dali ćemo probuditi njih i njihovu decu narušavajućo njihovu privatnost i to sve sa sakrivenog broja gde smo iste menjali svaki par dana kupujući po kioscima po celom gradu za 100 dinara.
  Najbolji deo je kada nekog člana zoveš u pola noći na mobilni i kažeš mu da si mu ušao na nalog i licitirao 100 artikala u vrednosti nekoliko stotina hiljada dinara. Ne prođe ni 5 minuta on je online.
  Najviše smo voleli kod poznanika da odemo da vidimo šta on kupuje na Limundu/Kupindu gde smo tada svi redom share-ovali slike na Fejs i tagovali sve koje smo znali u gradu pogotovo kada se radi o intimnom vešu, polovnom ili neispravnom aparatu nazavijući ga „smećar“ i ložili ih sve redom kako kupuje mužu/ženi/deci/mami/tati poklone na Limundu za 10 „dindži“.
  Otvarali smo naloge na fejsu „Limundo Inđija“ gde smo kačili sve iz Inđije koji su kupovali stvari i njihova prava imena pored slike da ih svi vide.
  Počeli su da se sakrivaju po ulicima, ne izlaze iz kuće, menjaju stanove i adresu, menjaju broje telefona koje koriste godinama…. i to sve zbog „Šta je neko kupio ili prodao“ odnosno „zaštitna privatnosti“

  Naravno da je tekst izmišljen ali ne mora da znači da se i nije nekom nešto slično i desilo ili se neće desiti pre ili kasnije.Ima nas raznih i ko zna šta sve ljudima neće pasti napamet, možda sam im i dao ideju 🙂

  Meni kao članu je potpuno svejedno ali podržavam samo da se ne daje drugom članu broj telefona pošto adresa mora zbog pisama. Ako smatram da treba da dam ja ću mu pustiti porukom a ako već član šalje kao pismo, tiskovina, preporučena pošiljka da izvinite „koji će mu klinac“ telefon ?
  Mislim da vreme za lock na temu.

  p.s. „Немој да ме пратиш, и ја сам залутао !!!

 232. Videh jedan simpatičan komentar poput onoga da ionako loša prodaja opada jer više ne mogu da se gledaju kupljeni predmeti. Meni je pri kupovini motiv da kupim nešto što zaista volim i što me može razveseliti, a ne nešto što je pazarila komšinica s trećeg sprata, pa me njena kupovina, bila ona povoljna ili ne, iskreno – ne interesuje. Međutim, nju veoma interesuje šta sam ja kupio, tu nema leka. Ako me pita možda ću joj i reći; a ako mi bez pitanja gleda preko plota ne treba se čuditi ako dobije stari paradajz u nos, naravno ne jako 🙂

  Duboko verujem da i kod nas, i to vrlo ubrzano, raste svest o važnosti poverljivosti informacija. Rizikujući neodobravanje iz bilo kog motiva, pomenuću da je pre izvesnog vremena ustanovljen je kod nas i zaista ozbiljno i vrlo temeljno radi ombudsman – zaštitnik građana, čiji rad i profesionalnost lično veoma cenim.
  Nije potrebno imati mnogo mašte i zamisliti situaciju gde se, u odsustvu adekvatne svesti o važnosti privatnosti, potpuno materijalizuju najsmelije misli/snovi George Orwell-a…

 233. velika greška što je ukinuta opcija na kojoj se vidi šta je ko kupio ili prodao

  mislim da je to samo izgovor vlasnika sajta jer nemaju dovoljno kapaciteta za to

  nemaju dovoljno memorije

  ali neće da priznaju pa nas ovako obmanljuju i prave se ludi umesto da reše problem povećanjem memorije i da priznaju da im je ovo bio izgovor — da štite kupce

  pozdrav svima koliko vas ima

 234. Članovi koji su protiv ovih promena u dosadašnjim komentarima su naveli na desetine valjanih i logičnih razloga,neki i detaljno obrazloženi dok članovi koji podržavaju ovo ne navedoše ništa(osim sexsi veša).Samo „ne želim da mi bude ugrožena privatnost“ ili „ugrožena mi je privatnost“…Dajte ljudi nešto konkretno.Šta je ugroženo,kako.Da li postoji neki strah(logično da ako je neko od nečega ili nekoga ugrožen da se javlja i strah).Možda mi ne razumemo šta hoćete da kažete pa nam malo detaljnije obrazložite.
  Što se tiče optrećenosti servera(inače to je glavni razlog svega ovoga) i želje da se što više novca zadrži a malo uloži(koja je inače legitimna) u razvijanje posla evo ja pristajem(a mislim da će i mniogi drugi prodavci da pristanu na to) da mi se od svake uspešno obavljene prodaje na Limundu/Kupindu odbije po 1,2 ili 3 dinara(ili koliko i kako se dogovorimo ali ne povećanje ili uvodjenje nove provizije) kojim bi pomogli Limundu da zakupi više prostora i omogući nam ovu veoma bitnu opciju.Ja bi na taj trošak gledao recimo kao zakup reklamnog prostora.

 235. Saznao sam za ovajsajt od komsinice, koja vec par godina preko njega kupuje i prodaje, ito mahom vecina oko nje zna. E sad, videla druga komsinica da ovoj stizu novci svako malo, pa je puna entuzijazma pitala moze li i njoj da proda par predmeta. Ova pristane, i stvarno proda predmete po super ceni. No, desi se da je zet te komsinice ciji su predmeti prodati resio da „sunja“ po profilu ove nase Limundovke, i pronadje da je ona predmete prodala po nekoliko puta nizoj ceni nego sto je prjavila. Uprosteno, zena je bila u gubitku, ne znam ni sam zasto je iz svog dzepa dala vise novca, pretpostavljam iz sazaljenja, jer su ovi u losoj situaciji. Ali, eto, tad je moglo da se vidi ko je sta prodao, i to je u ovom slucaju dovelo do neprijatne situacije.

 236. Memorija nema nikakve veze sa ovom izmenom. Svi razlozi su navedeni u tekstu i mojim komentarima.

 237. Najveca glupost koju ste do sada uradili! Kakvo bre spijuniranje.??
  Hocu da znam zasta je dobio negativnu, gde su neutralne, zasto nisu klasifikovane i zasto i dalje postoji odredjen broj ljudi sa gomilom negativnih koji i dalje rovare po limundu!
  Licno smatram da je u pitanju samo zastita profita sajta, ne i interesa pravih kupaca i prodavaca.
  p.s. unapredite i rad sluzbe. Na mnogim forumima i sajtovima se zale ljudi da ne reagujete na lazne ponude, lazna predstavljanja artikala, kao i prijave prevara, nedozvoljenih artikala itd. Naravno, to se ovde ne vidi, od kada ste ukinuli forum(caffe)

 238. NE SLAZEM SE SA OVOM ODLUKOM!!!!!! U POTPUNOSTI! PISALA SAM LIMUNDU U VEZI OVOGA, ALI SU ME NA FINJAKA …. OVAJ TEKST IM JE SKROZ BEZVEZE. POKUSAVAJU SEBE DA OPRAVDAJU. ZASTO SE BAVE OVIMPOSLOM, AKO ZELE TO DA SAKRIJU.POZDRAV

 239. poceli ste da pravite gluposti.zar ovoliko ljudi koji protestuju nista ne znaci,sramota.stavite na glasanje ko je za sakrivanje kupljenog a ko nije pa da vidimo.ako smete.mada pocinjem da sumnjam u vase razloge.

 240. Recimo kupim nesto preko limunda koristim neko vreme i hocu da prodam. Ako potencijalni kupac vidi da sam ja to vec kupio, automatski sumlja da proizvod ima skrivene mane ili misli da sam preprodavac pa me izbegava. Najbolje bi bilo da ko zeli da mu se omoguci (opcija u podesavanjima )da svi vide sta je trgovao.

 241. Ovo je vrlo losa odluka , i to nema nikakve veze sa privatnoscu . Neko je nakupio par hiljada pozitivnih a ukupan promet mu je bio recimo hiljadu dinara i ja sad na osnovu tih njegovih par hiljada pozitivnih trba da verujem i da budem ubedjen da me nece prevariti u nekoj aukciji od par desetina hiljada dinara ili vise . Ranije sam mogao da vidim sa cime je trgovao i da procenim clana a to mi je sada onemoguceno. Jako losu procenu je taj Vas tim napravio .

 242. Ne mogu da vjerujem kakve nebuloze pišu clan Milan
  i clan Velibor (clanovi biblioteke). Pa ni oni ne vjeruju u ove bajke koje su
  nama prezentovali. Vaši argumenti su „nide veze“ i
  molim vas ne igrajte se našom inteligencijom.
  Evo vam moj identitet pa me zloupotrebite:
  Rade Gluhovic
  Administratori ipak mislim da vi igrate neku igru i molim vas budite
  kakvi ste bili. Novac cini cuda, od ovce pravi vuka.
  PS
  Ništa licno, samo iznosim cinjenice.
  I dalje ste mi dragi.
  Velika podrška Slavku!!!

 243. Podeljena su misljenja o nemogucnosti da imamo uvid sta ko kupuje i od koga, meni je pomagalo sto sam imao dosta dobar uvid sta se na trzistu kupuje i koristio za POBOLJSANJE PRODAJE (od 05.10.2011 kada je Limundo uveo nenaplacivanje za aukcije do 99 dinara, prodao sam blizu 11000 ploca!; imao sam 1700 ocena, sada 12500! Necu da pominjem jos prodatih 2000 ploca prodatih kod mog sina (korisnicko GOGH) koji postavlja ploce koje ja odvojim i odredim cenu). Tvrdim: takvu prodaju u oblasti muzike nema NIKO, niti ce imati.
  No nije to razlog sto pisem ovu poruku, sto se mene tice neka ostane kako ste odlucili.

  Druga stvar mene zanima sto se tice privatnosti je: ne razumem ko mene moze da primorava da sam obavezan za licno preuzimanje, drugim recima pojedini kupci bukvalno shvacaju da sam obavezan da ih dicekam u stanu na adresi sa Limunda. Meni se vec desilo da sam prodavao muzicke uredjaje pre deset i vise godina, i stan mij e OBIJEN jer mi je dolazio i ko treba i ko ne treba, lepo tipovao stan i obio ga. Na zalost, ovom prukom ne mogu da vam posaljem slike prepunih polica ploca koje su u stanu, za pojedine baslosnovne vrednosti (mada mnogi u gradu imaju vise ploca i vise vrednih).
  Za mene je ovo ogroman problem, zadiranje u privatnost, zanima me da li postoji mogucnost da na svojim aukcijama izbrisem opciju licno preuzimanje, s postovanjem, zoranlp
  PS Ukoliko je potrebno, poslacu vam fotografije iz stana redovnom porukom

 244. Velika pohvala za ovaj potez. Slažem se da je privatnost veoma važna, a oni koji ne dele ovakvo mišljenje i po kojima je to nebitna stavka su upravo ti „špijuni“ da ne kažem baba tračare… Još jednom pohvala za ovo i podrška za ubuduće u sličnim planovima.

  Pozdrav

 245. MartinMajstorovic

  zelim da vidim od koga kupujem njegove predhodne aukcije jer mogu da procenim da li je sam sebi podizao cenu aukcija preko duplih naloga od rodjaka komsija to se tesko moze sakriti!jedan isti predmet se pojavljuje kod vise prodavaca kako je to moguce?
  Ponizavajuce je uporedjivati nas rekao bih vecinu sa cvorovicem iz balkanskog spijuna!
  Jel smo mi paranoicni ili“ dosta“ prodavaca sami sebi podizu aukcije i sami od sebe kupuju kada im neodgovara cena?

 246. Vladane,Vladane…
  Pa nismo mi baš mala deca,pa da poverujemo svemu što neko negde napiše.
  Znaš onaj stari:
  I na busu piše …BANKA,pa ne daju pare.
  Nego ti lepo sedi,isčitaj sve ove kometare,oduzmi i saberi,pa probaj nekako da ih prezentuješ svojim predpostavljenim.Možda se i predomislite,pa bi me baš zanimalo, kako ćeš onda braniti odluku odozgo.
  Pozdrav,Bane67.

 247. Nisam za uvodjenje ove novine zato sto hocu da znam sta oni sa kojima saradjujem prodaju ili kupuju, jer mi to daje sliku o osobi, posebno kad se radi o negativnim ocenama. Moj slucaj – do sada sam odlicno saradjivao i sa kupcima i sa prodavcima, sto se moze videti iz ocena i komentara, ali sam nedavno dobio dve negativne ocene zbog 20 (slovima: dvadeset) dinara, obe aukcije zavrsene su sa 10 dinara, ukupno 20. U isto vreme, zavresno mi je jos desetak aukcija, vecina sa mnogo vecim iznosima, pa smo kupoprodaju obavili bez ikakvih problema (sto se vidi i po ocenama), prodavac od kojeg sam dobio negativne (radi se o istom prodavcu) me je danima vukao trazeci da mu iznos od 20 dinara uplatim na racun, na sta nisam pristao, jer je to cisto maltretiranje, trazio sam da mi da broj mobilnog da mu uplatim kredit, i dok me je tako vukao, vreme za uplatu je isteklo i dao mi je dve negativne. Ja njega nisam ocenio, pozitivnu nije zasluzio ni blizu, a negativne necu da mu dam, nek mu je na cast….da ste ostavili opciju da mogu da se vide aukcije, svako bi kad vidi negativne, otisao na te aukcije i kad bi video da su date zbog zaista smesnih iznosa, ne bi ih shvatao ozbiljno, a ovako….

 248. Gos`n Joviću i ja mislim da memorija nema nikakve veze sa ovom izmenom čak šta više mislim da bi ona samo smetala celoj ideji.

  Vaš tekst i komentari su tu ali nedostaju neki drugi komentari pa Vam predlažem još radikalnije rešenje:
  – da obrišete početni tekst i tako učinite sve komentare neosnovanim i paranoičnim.

  Ako to ne želite ja Vas podržavam i želim da idete do kraja.

  Pozdrav!

  P.S.
  Nije mi objavljen prethodni komentar na ovu temu pa ako je to urađeno greškom mogu Vam ga ponovo poslati a ako je namerno potpuno Vas razumem.

 249. Privatnost treba biti zaštićena! Ja sam za ovu promenu. I podržavam Limundo tim! Takođe, ne treba da Vas je briga ko je šta kupio i ko je šta prodao, to je najmanje bitno u ovoj situaciji. Snađite te se, pa i Vi kupite predmete po nižoj ceni i prodajte ih po većoj, to je dozvoljeno. To što ste Vi svi ovde radoznao narod koji bi zavrije u tuđe kese, to je Vaš problem, a ne problem većine, jer većini odgovara ovakav sistem.
  Vladane, ja podržavam tebe i ceo Limundo tim, jedino što mi je zasmetalo je ukidanje „neutralnih“ ocena, jer da se razumemo, zlatna sredina je ponekad najbolje rešenje.
  Od srca Vam želim srećnu Novu godinu i predstojeće praznike.

 250. MISLIM DA PROMENA PRAVILA U CILJU ZASTITE PRIVATNISTI (!!??) I NIJE NEKI STVARNI KORAK NAPRED KA BOLJOJ PRODAJI ILI KUPOVINI. iPAK JE POSTOJALA NEKA MALA GARANCIJA PROVERE PRODAVCA ILI KUPCA. oVAKO MISLIM DA JE TO NARUSENO.

 251. @ Vladan Jović | 16.12.2013.Privatnost je ugrožena više nego ikad. Zbog toga je veoma važno da se suprostavimo svemu što je na bilo koji način ugrožava. To nije posao samo nas u Limundo timu. Na tom planu se radi mnogo šire. Privatnost danas definitivno jeste jedna od najbitnijih tema. Tako je i na Limundu!

  Sada je 7:25 h objavljeno je 236 komentara. Sam autor i niko od potpisnika nije primetio jednu ‘sitnicu’. Zanimljivo je kako se LT suprostavlja ugroženoj privatnosti. Tako na Limundu i Kupindu možemo kupiti: špijunske kamere u privezcima za ključeve, ručnim časovnicima, tabakerama za cigarete, upaljačima…
  Dostupni su nam takodje i uredjaji za prisluškivanje u raznim ambalažama, različitog dometa.
  Da li se dopuštanjem prodaje ovih predmeta potencijonalno ugrožava nečija privatnost?
  Odgovor je da.
  Možda LT smatra da članovi koji kupuju ove predmete nameravaju da špijuniraju sami sebe.

 252. ˝Limundo d.o.o. vrši obradu neophodnih podataka onih lica koja su dala pristanak za
  obradu, u za to jasno određenu svrhu, na zakonom dozvoljen način, tako da lice na
  koje se podaci odnose ne bude određeno ili odredivo i nakon što se ostvari svrha
  obrade, a u srazmeri sa svrhom obrade˝…iz Limundovog Pravilnika o privatnosti.
  Dakle, po difoltu bi trebalo da je neodredivio, samo na osnovu korisnickog imena, znati ko je ko na Limundu, a kamoli znati ostale licne podatke, osim u slucaju kupovine/prodaje, sto i jeste svrha Limundovanja, na koju smo svi pristali uclanjenjem.
  Ne vidim kako je bilo cija privatnost ugrozena, ako bi bilo vidljivo sta je clan tajitaj kupovao/prodao, jer ko zna ko je tajitaj, osim ako se ne ostvari saradnja?
  E sad, ako clan tajitaj na kucnom savetu zgrade ili uz kaficu komsinici javno prezentuje vezu eeee ja sam tajitaj na Limundu, pa sam je kriv.
  Ista stvar je i sa Javnom zeljom na kupindu ! tu svesno pristajemo na to da ostali vide sta je to sto bi zeleli da nam neko kupi, dakle izabrali smo to. Tu ocigledno ne vazi izgovor da jenecija privatnost ugrozena!
  Dakle treba omoguciti clanovima da sami i dodatno izaberu, hoce li im se prikazivati i predmeti u komentarima ocena, ili kao sto je bilo predloga, izabrati anonimnu ili javnu kupovinu/prodaju. Moguce resenje je i delimicno prikazivanje korisnickog imena, za one koji zele da budu anonimni (tajitaj = *ajita*, npr), a siguran sam da ima i drugih mogucih resenja…ali opet ponavljam ko to zna ko je tajitaj, osim onoga sa kima sam podelio, svesno tu informaciju.
  Ovako, sami komentari, deluju pomalo bezlicno, tako da ne vidim svrhu ni njihovog postojanja, sad ce kao neko da lista 10 strana i cita bezlicne komentare: sve ok, super, itd…
  U Limundo timu postoji poseban tim koji se bavi proverama…kome ipak mnoge stvari promicu…

 253. Колико ја знам овде сви продају користећи надимке, и то о приватности нема везе са везом. Уколико неко зна ваш надимак то је због тога јер сте му сами рекли исти, те сте тако сами нарушили своју приватност. Надимке сте делили са људима иако сте знали за видљивост пословне историје. Врло је глупо рећи да вам неко нарушава приватност јер се види да је МикиМаус купио секси доњи веш или је Петар Пан купио љубавне лисице. Уколико неко зна који сте надимак није вам крив Лимундо за то.
  Светски познати аукцијски сајтови, у земљама у којима је приватност заштићена до имбецилности, користе систем са надимцима и видљивом пословном историјом, а ви нам причате бајке овде.
  Ако ја нисам рекао комшији да сам БитерЛемон, може он гледати по Лимунду цео дан, а ако сам му рекао онда сам ја сам нарушио своју приватност, те ја треба да испаштам због тога а не сви остали.
  Ја знам да ћете ви остати глуви на неоспорне аргументе, увек сте и били, те не верујем да ћете се сада почети мењати.

 254. Ma šta kažete. A ja sam glup pa sam pomislio da ste pregled ocena i predmeta ukinuli,da bi forsirali plaćanje Limundo kešom,jer ovako smo nezaštićeni od prevaranata,pogotovu kad se radi o kupovinama sa većim iznosom. Ranije sam kada prodam ili kupim neku stvar za tili čas mogao da vidim da li se radi o poštenom kupcu ili prodavcu,a sad? Kako da budem siguran da prodavac sa 200 pozitivnih ocena nije prodao 200 salveta ili znački po 10 dinara? Zašto ne uvedete opciju da članovi Limunda mogu odlučiti da li će predmeti koje su kupili i prodali biti vidljivi ili ne. Evo ja nemam nista protiv da svi vide šta sam kupio ili prodao,naprotiv ja bi to želeo. Odakle vam pravo da odlučujete u ime članova?

 255. Evo mog prvog posta ovde na blogu nevolim da komentarisem puno pratim postove ali ne odgovaram, mada eto sada imam potrebu da iznesem neke stvari jer citajuci sve i svasta sto pisete bio sam primoran.
  Kao osnovno 90% clanova limunda nezna sta je pojam licitacija, drugo treba se dici provizije za jos 5-6% i postarine takodje pa onda ce se neke stvari iskristalisati, ovo se pre svega odnosi na svest kupaca da shvate realnost. Cenjkanje na po 10 dinara nije licitacija vec mucenje. Termin kupac je uvek u pravu se odnosi na Kupca u pravom smislu reci a ne na one koji bi sa po 10 dinara 100x licitirali to je deo koji prelazi pojam licitacije ko razume shvatice sta sam hteo reci. 90% clanova ima rodbine ili navodno donosi nesto sa strane sto 90% nije tacno i mogu se kladiti da 90% nije ni videlo dalje od Beograda. Kada se sve te stvari saseku iskorene ili kako god bilo onda bi stvari bile cistije i jasnije. E sad zasto je ovaj tekst isao pre samog komentara na postu vezano za ovu temu?
  Privatnost ovde isto neznaju sta znaci ali to je generalna boljka naseg naroda, mi cemo svima ovo i ono i svi zavise od nas a u realnosti ….. nas sa svih strana. To je tako upravo sto su par clanova prokomentarisala u prethodnim postovima, sta koga briga sta se radi u tudjem dvoristu, kad ni svoje nemogu da odrzavaju kako treba, kad se to iskoreni iz naroda onda ce i ovde biti drugacije. Ako hocete sve da znate ili imate uvid, onda je Limundo definitvno pogresio sto je uveo ocene cemu onda one sluze da se daju reda radi ili imaju neku svrhu? Da li prodavac prodavao markice, salvete, novcice ili sta vec ili prodavao tehnicku robu nebitno je ovde se za sigurnost gledaju ocene a ne vrsta robe to treba da se shvati ali kod nas je uvek ono… e to jeste problem pa su misljenja drugacija. Da se ti koji se protive bar nekoliko puta trgovali na stranim sajtovima bilo bi im jasnije ali nisu, da su zaista doneli robu od vani opet bi im bilo jasnije ali nisu ni to. Podrzavam LT na odredjenim potezima ne iz sigurnosti tipa da se nevidi vec sigurnosti tipa da ocene imaju pravo merilo. Nemozete porediti sitnu robu i tehnicku jer kod ove druge kvarovi su moguci a kod sitne(markice, novcici, salvete i sl) nisu. Ali zato ocene oslikavaju merilo i zato i postoje. Oduzih ja sa postom:) Poenta teksta je radite i postujte jedni druge ostavite se zamlacivanja oko isterivanja pravde ima ko je zaduzen za to u LT i sve sto se menja sigurno se ne menja iz hira vec iz potrebe za boljim, da bi prepoznali pravdu morate imati iskustva i vise ugla posmatranja, a tu ne treba ankete i glasanja ili sta vec ste napisali ovo nije drzavna institucija vec privatna i ima svoja pravila koja ako hocete da koristite radite ako necete niste primorani i nemorate. Nije rasudjivanje na istom nivou zato se i misljenja razlikuju. Neuredjenost drzave donosi time takodje ja to razumem i doba koje je bilo 90-ih i pocetkom 20-ih ali sada je drugacije dosta. LT se edukuje na nacin koji nije po nasim standardima i promene koje uvodi radi u skladu sa time a sve radi postizanja standarda koji sajt zasluzuje, a to sto ce to doci kod nas mozda za 3-4 ili vise godina to je druga prica a oni nisu duzni da cekaju taj period. Nikog ne zelim vredjati ovim ali to su cinjenicne stvari i kao sto sam vec rekao ko razume shvatice poentu ovog mog piskaranja:)

 256. APSOLUTNO POGRESNO (iako u dobroj nameri):
  Informacije sta se trazi i kolike su cene postignute su od VELIKE vaznosti za prodavce kako bi efikasnije prodavali na vasem sajtu. SVI VECI SAJTOVI u svetu ovu informaciju imaju dostupnu ili za sve ili za one koji se uclane na njihov sajt.
  GUSITE PRODAJU!

 257. Ovo sa skrivanjem je potpuno pogresno kao da tu ima nesto da se krije,
  pa neplacate vi porez drzavi po aukciji pa sada krijete podatke

 258. Meni vrlo znaci da se,kao prodavcu,vidi sta sam prodala.Prodajem skupe stvari i znaci mi, da kad stavim jaknu od 15 000,drugi vide da sam prodala i onu od 28 000 i da nisam nikakav prevarant.
  Ako vec hocete da nam zastitite privatnost,dozvolite nam da odredjene clanove stavimo na block listu ,da ne mogu da vide sta nudimo i da ne mogu da daju ponude.Zasto bi neko ko uporno licitira kod mene i izlicitira i redovno odustaje-imao mogucnost da opet licitira i upropasti mi licitaciju(aukciju-kako god se zove :))?

 259. Ceo blog je napisan uvredljivo.U njemu vec od samog naslova napadate nas koji zelimo transparentnost u pogledu zavrsenih aukcija.Poredite nas sa paranoicarima kao sto je bio Ilija Cvorovic.Razmislite ko je ustvari paranoican.Da li mi koji vam dozvoljavamo da gledate nase kupovine I prodaje ili vi koji mislite da vas neko stalno prati I posmatra?!.Jos vise od tog samog bloga boli odnos LT prema limundovcima.Za njih su nasi mnogobrojna obrazlozenja potpuno nebitna I zanemarljiva.Vladana vise odusevljava jedan komentar pun floskula od mnostva agrumentovanih koji su suprotni njegovim stavovima. @sirijusu tvoj komentar me bas zasmejao.

 260. Da li neko od Vas iz Limundo tima ove komentare uopste i cita ?

 261. Treba vratiti po staro, prosto receno, da ljudi mogu da vide ko je sta i kome prodao i po kojoj ceni, ako neko prodaje isti predmet koji ima u vecim kolicinama na taj nacin kupci mogu da vide koliko se taj predmet prodavao, koja mu je bila cena, kako se licitiralo i na osnovu komentara ocene i dostignute cene odlucuju da li ce licitirati. Mislim da prodaja trpi velike udarce ukidanjem pregleda aukcija.

 262. lose je stoste ukinuli da se vidi sta je neko kupio ili prodo.ne znamo s kom imamo posla.sad je raj za prevarante.moze da nabije 40 pozitivmih ocena za 400 din.meni je neki orijentir bio da vidim sta je prodavac prodavao.ne zanima me nicija privatnost.vratite kao sto je bilo ljudi se plase da kupuju.

 263. Uvidom u prodate / kupljene predmete u ocenama mogu da planiram i širm prodaju na najbolji način. Bez ovoga smo svi na gubitku. Kupcima sa tuđih završenih aukcija mogu da se obratim, najčešće onima koji su izgubili, mada i onima koji su pobedili, i napišem da imam isti ili sličan predmet po sličnoj ceni. More drugih olakšica i pogodnosti su se ovom novinom pretvorile u barijeru za kreativnu trgovinu. U korpu možemo zaviriti ali u lični opis kupca ne. Prema tome, privatnost je zagarantovana i nema potrebe za dodatnom, koja ničemu ne služi osim kočenju u trgovini ili raznoraznim skrivanjima. Da ne pominjemo da ovoga na svakom sličnom svetskom sajtu NEMA! Koji god razlog Limundo imao za uvođenje ove novine, ne može biti veći od štete koju prouzrokuje. To se konačno uvidelo pa se otvorila tema na ovom blogu. Uvod u povratak na staro. 🙂

 264. Uncle JOE imaš li ti pojma o čemu pišeš? Svima je dobro poznato da su u ranijem periodu prevaranti obmanjivali članove tako što skupe dosta pozitivnih ocena na sitnice,a onda oglase neku tehničku robu,odnosno nesto skuplje i nakon uplata jednostavno nestanu.Pomenješ strane sajtove,znas li koliko smo daleko od njih,decenijama. Mislim (bez uvrede) da si promašio temu,mnogo napisao,a sve u svemu ništa.

 265. Još nešto za gospodina Jovića.Verujem da i sami gospodine Joviću uviđate koliko je smešno poređenje trgovine na Limundu i kupovine u supermarketu. Tamo ću kupiti novu robu za gotov novac ili na odloženo. dobiću račun i garanciju i neću razmišljati u kakvom li je stanju i da li ću dobiti ono što sam platio. Ne znam zašto uopšte otvarate ovakve teme? Da bi unapredili sajt? Da to zaista želite videli bi da po komentarima članova,kojih je sigurno 95 % protiv ovakvog vašeg poteza,mi ne želimo da se ukinu pregledi prodatih i kupljenih predmeta,i vratili bi na staro ili biste bar dozvolili da svako od članova odlučuje da li će dozvoliti pregled ili ne. Ali ne ,vi se držite devize da je to za naše dobro,uprkos ogromnom negodovanju nastavljate po vašem, radeći na štetu kupaca i prodavaca ,a u korist prevaranata.

 266. Da, mene zanima sta su drugi sa kojima sam saradjivala ili saradjujem kupio-la ili prodao-la.
  To nema veze sa privatnoscu o cemu vi pisete.
  Zasto ne bih videla sta su drugi sa kojima sam saradjivala kupovali?
  Nemojte mi reci da ne gledate u tudje korpe po posluzi.
  Ovo samo nepostenima ide na ruku.
  Slazem se sa svim korisnicima koji su za to da se zna sta je ko kupio.

 267. Apsolutno pogresno,mozda u najboljoj nameri,sada je prevarantima samo olaksan posao

 268. Uncle JOE Izvini prijatelju ali to sto si napisao kosi se sa realnoscu.
  Evo ja sam neko ko je proputovao pola Evrope, kupujem na inostranim sajtovima kad god imam prilike i na svim tim svetskim sajtovima imate uvid u to ko je sta kupio samo sto se tu vidi jedno slovo i ostalo su zvezdice.
  Nemam nista protiv da LT to i ovde uradi ali hocu bre da se vidi da sam tehnicki proizvod prodao 100 komada i da su svih 100 kupaca zadovoljni.
  Samim tim cena mojih proizvoda ce skociti a i Limundo ce dobiti vecu proviziju.
  Ovako guse i mene i njih pa sam prinudjen da svoju prodaju polako selim na neke druge sajtove.
  Nadam se da ce LT brzo shvatiti svoju gresku pre svega za svoje dobro a ja cu se vec snaci.

 269. Dajem punu podršku LT-u za korak koji je preduzeo i neizmerno sam srećan što ljudi neće kopati po tome šta sam kupio ili prodao. Ja nikada to nisam radio, dovoljno mi je bilo da pogledam ocene onoga od koga kupujem i naravno, samo malo zdravog razuma…ne može nešto koštati 5x manje od regularne cene, a da ujedno bude i kvalitetno.
  Molio bih LT da ne podlegne pritiscima i da ostane pri svome.
  Hvala Vam puno.
  Vaš verni Limundovac

 270. Odlicno vam je ovo sa ocenama, Samo tako , napred u nove prodaje. Puno pozdrava ekipi Limunda.

 271. Sve je to neko lepo smislio i zaštitio (ogradio) sebe a kupce/prodavce oskrnavio.
  Razmislite pa recite da li biste vi kupili uređaj koji je prodat juče, a već danas se ponovo našao na licitaciji kod drugog člana (koji ga je kupio)? Rećićete: ,,Verovatno mu je prodao lošu robu i sad i on hoće da je se otarasi“! -Bravo, upravo tako.
  E to koju i kakvu robu je kupio i po kojoj ceni govore upravo ocene!
  Kad vidim da neko prodaje nešto što je ovde već kupio, ja bežim glavom bez obzira a to čine i drugi članovi.

  Ali sve ovo i nije tako strašno, koliko je strašno veštačko pumpanje cena preko raznih drugih profila, najčešće sa 0 ocena. Smešno.
  Niko nije lud da nudi cene sa razlikom od više stotina ili hiljada dinara kad je svim kupcima u interesu da kupe što jeftinije.
  Čisti kalauzi.
  Valjam se od smeha kad vidim da je predmet ponovo na licitaciji navodno zbog neozbiljnog kupca koji je “odustao“, a ustvari je sam sa drugog profila toliko pumpao cenu da je sam na svojoj licitaciji pobedio, i sad nema kome da ga proda osim samom sebi. 😀
  Sećam se i danas jednog uređaja (neću da kažem kog) koji je 4 puta prodat i sva 4 puta su pobedili “neozbiljni kupci“ i odustali. Kakva fora? Hahahahaha
  -E UPRAVO OVAKVE DOGAĐAJE OBJAŠNJAVAJU OCENE.

  Što se skrivanja podataka iz ocena tiče predlažem da svi članovi kada pišu komentar u oceni navedu šta su tačno kupili i po kojoj ceni, a nakon toga pohvale / nakude člana.
  Ocenjivanjem na ovaj način Limundo d.o.o. neće moći ništa da preduzme osim da ukine i komentar pri ocenjivanju. -Razmislite o ovome…

 272. Hvala svima još jednom na zaista puno komentara na ovom postu. Blogovi zapravo i služe da možemo da prodiskutujemo o nekoj temi, tako da mi je veliko zadovoljstvo zbog svih vaših komentara. Do sada je ovaj tekst pročitalo preko 7.000 osoba, i ostavljeno je oko 250 komentara.

  Još jednom takođe moram da napomenem da komentari koji nisu u vezi sa temom, ili vređaju bilo koga, ili sadrže neistine, neće biti objavljeni. Ja razumem da mnogi odvoje vreme da napišu opširan komentar. To je zadivljujuće i pohvalno. Ali često u afektu u tom komentaru stoji nešto što nije u redu zbog čega on ne može biti objavljen.

  Stefanov predlog da članovi kada daju ocene u komentaru napišu šta su tačno kupili je odličan! Ukoliko neko želi da drugi mogu da vide šta je kupio, može slobodno da to stavi u komentaru ocene koju daje prodavcu da je npr. „odlična saradnja, dobar je i mobilni telefon“.

  Takođe, da podsetim još jednom da prodavci u svojim aukcijama ili svojim proflima lako mogu napisati šta su sve prodavali i staviti linkove do tih aukcija. Sigurno je da ovo (kao i bilo koje) rešenje ima i dobrih i loših strana, no uvek je poželjno da izvučemo dobro ono što možemo i koliko možemo.

 273. Odlično ste uradili ovo sa ocenama! Samo nastavite tako!

 274. Ljudi dzaba krecite – nece vratiti ono sto je bilo. Procitajte samo zadnji odgovor administratora – 99% ljudi kaze da je promena losa, a covek vrti plocu – sto po meni znaci „ko hoce ovako moze, ko nece moze da ide“. Ova odluka nema nikakve veze sa privatnoscu jer, kao sto je neko vec napisao, nigde na aukcijama ne pise moj maticni broj ili puno ime i adresa da bi moja privatnost bila ugrozena – sa cim ova promena ima veze znaju oni koji su je smislili. Shvatice da su pogresili… jednog dana… meni ovo novonastalo stanje ne odgovara, tako da odoh.

 275. ivannedeljkovic

  …dok se cela zdrava drustvena zajednica bori za transparentnost, LT se odlucuje „smanjenu vidljivost“ rada svojih clanova.
  …cenim da ovim mnogo vise stitite one koji ne rade posteno.

 276. @futa69, bukovski
  Ja prodajem iskljucivo tehnicku robu pa mi ne smeta. A na stranim sajtovima radim isto dosta dugo cak sta vise mnogo duze nego na limundu jer tad nije ni postojao i imam pozamasan broj pozitivnih feedova mada ni ovde ne posustajem:). To sto pisete za strane sajtove moram reci da pola nije tacno jesu neke stvari razlicite ali ne u toj meri. Po vama kupac kad vidi da sam ja prodao proizvode u rasponu od 3000 do 10000 jeste da znaci ali ne u toj meri u kojoj vi mislite. Kako god bilo i dalje podrzavam odredjene poteze limunda jer takvi su trebali biti od pocetka ali i sad je dobro sto su dosli. Jedina razlika je sto se na stranim sajtovima ne nerviram u meri kao ovde jer tamo se zna kad se nesto napise i nemoraju se ponavljati pravila jer ljudi imaju vise kulture i razumevanja, tamo nema ovakvih neumesnih diskusija i „vredjanja“ na neki nacin. Bilo kako bilo svako ima pravo na svoje misljenje a moje se temelji na osnovu licnog iskustva.

 277. Postovani Vladane,
  mislio sam taman da se malo odmorim od pisanja ovde, ali opet me nateraste vasim komentarom! Vi sad podrzavate clana Stefana u ideji da svi clanovi napisu u komentaru sta su kupili i da li su zadovoljni, a prodavci sta su prodali. Isto da prodavci stave linkove do svih svojih aukcija (malo vise truda, al valjda su i prodavci kao i kupci besposleni). Sve u svemu, slatko ste me nasmejali, sad vi podrzavate savet kako da zaobidjemo ovu vasu NEOPOZIVU odluku o ukidanju vidljivosti ocena. Sjajno, upascu sa malom digresijom na ovu temu, npr prodavac taj i taj ocenjuje kupca tog i tog posle uspesne aukcije i kaze: sve proslo odlicno, moje preporuke, prodao sam clanu Limunda crvene seksi gace, verovatno joj lepo stoje cim mi je dala pozitivnu ocenu i preporuku!
  Moram jos samo malo da se osvrnem na post clana Uncle JOE (21.12.2013. u 15.23h nemojte ga propustiti, vredi za sve pare), dugo nisam procitao nesto ovako duhovito, covek je svasta napisao i zavrsava sa „ko razume shvatice“. Procitah par puta i sve sam vise ubedjen da ni on sam nije uspeo da sebe shvati (na stranu gomila pravopisnih gresaka). Inace kaze, citiram: „Da se ti koji se protive bar nekoliko puta trgovali na stranim sajtovima bilo bi im jasnije ali nisu“. Samo je zaboravio da kaze da se na tim bezobraznim sajtovima vidi sta je ko do sada prodavao, kupovali smo i tamo! Posle toga napisa covek: „Da li prodavac prodavao markice, salvete, novcice ili sta vec ili prodavao tehnicku robu nebitno je ovde se za sigurnost gledaju ocene a ne vrsta robe to treba da se shvati ali kod nas je uvek ono.“ A odmah zatim pise dalje: „Nemozete porediti sitnu robu i tehnicku jer kod ove druge kvarovi su moguci a kod sitne(markice, novcici, salvete i sl) nisu.“ Koliko sam ja razumeo (verovatno sam od onih sto ne shvataju), covek je kao kontraargument upravo izneo jedan od razloga koje mi protivnici odluke o ukidanju vidljivosti zastupamo, da ocene za razlicite predmete imaju razlicitu tezinu.
  Jos jednom, postovani Vladane, molim vas da nam odgovorite na vise puta predlozenu ideju, da li postoji ikakva sansa da se u profilu clana softverski ostavi mogucnost da se stiklira vidljivost ili nevidljivost ocena?

 278. Samo za Ujka JOVANA:
  ha, ha, ha…, hajde napiši još nešto.
  Uljepšaj mi sedmicu. Možda nas i
  naučiš kulturi, samo budi uporan.
  A sada za administratore:
  ljudi zar vi ne vidite ko vam daje podršku!?
  Pročitao sam odličan prijedlog za koji znam
  da je tehnički izvodljiv i najrealniji je.
  Ostavite nama samima opciju da li ćemo
  biti vidljivi ili nevidljivi. Označen ili prazan
  kvadratić. Vrlo demokratski.

 279. Mislim da je jedina stvar koja ce pomoci da se vrati ta opcija je smanjenje prodaje koje je evidentno.
  Moje aukcije se uglavnom zavrsavaju nedeljom i iako imam blizu 2000 pozitivnih ocena a bez negativnih sinoc sam od 53 predmeta prodao samo 2.
  Nikada se nije desilo da nisam prodao bar desetak a ako neko misli da je to zbog nove godine ne bih se slozio. Bio sam ja ovde i prosle nove godine i u ovom periodu sam belezio povecanje prodaje.

 280. @Slavko
  Kao prvo definitivno nisi shavatio poentu posta. Kao drugo ne radi se o poredjenju ili protivrecju vec o znacaju. A kao ono najbitnije samim diskutovanjem dolazi se do poente tog posta a to je da svakog sve zanima tudje nego li svoje a to je ona neprevazidjena srpska mana. Poenta jeste ako hocete da gledate za sta su ocene onda same ocene nemaju nikakvu vrednost, to sto je ovde rasulo pa niko u nikog neveruje to je onaj drugi deo a zove se kultura i razumevanje. Kad se sve to objedini dobija se kako bi trebalo da bude. Da se malo vise drzimo sebe a ne drugih ni zemlja nebi bila tu gde jeste. Isto kao i sad ovo postovanje sto odvlaci od teme. Kako je nebitno iz vise razloga zasto i kako i da li ce ili nece se nesto promeniti to je odluka samog limunda a mi smo samo korisnici, gledaj na to kao da radis kod privatnika hteo ne hteo ili ces raditi ili neces. A sto se tice pravopisa nigde ne pise kako se ja mogu izrazavati, a to opet dodje mesanje kod drugog i to je jace od nas jer mi smo Srbi lideri u tome u svetu:) Tako da sve se svodi na isto obrni ili okreni. Limundo samo gleda da napravi sigurnu sredinu a za koji smo i mi sami korisnici bitni pre svega da se drzimo pravila i nepravilnosti prijavimo ako ih uocimo a ostalo to ima ko da radi jer taj neko je placen za to. Da ne gusim vise temu ja ionako slabo postujem ali eto posto se ne vidi cilj zasto je tako kako jeste a kao sto sam Vladan rece napisalo se preko 100 postova samo zbog toga sam se ukljuci u temu da podelim svoja licna iskustva a da li se to nekom svidja ili ne to je licna stvar a je se u tudje stvari nemesam.

 281. Zoran022 je inače moj nadimak na Limundu.
  Pisao sam par puta na ovu temu navodeći neke konkretne primere prevare, ali su poruke “volšebno nestajale“ 🙂 Tako da ne znam zašto opet pišem …
  Ali, ako Limundo ima tako besprekoran sistem koji detektuje sve pokušaje vanaukcijskog poslovanja putem poruka, a u cilju zaštite sopstvenog profita, ne vidim nikakav razlog da ne postoji isti sistem za suzbijanje prevara i nepoštovanja pravila. I zato se pitam, kako je moguće da se isti predmet kod istog prodavca uspešno prodaje više od nekoliko puta, a da za nijednu kupoprodaju ne postoji ocena? Razlog za to “slepilo“ verovatno leži u proviziji. Limundu je sasvim svejedno ko je kome prodao robu, bitno je da ide provizija. I što se brže taj predmet vrti po aukcijama, to se brže ostvaruje i provizija. No, to je potpuno razumljivo, jer sajt je i zamišljen i napravljen da bi se na njemu zarađivalo. I sve mere i novine koje se uvode idu ka tome da ta zarada bude što veća i što sigurnija. Tako je uvedena i ova mera sa navodnom zaštitom privatnosti. I ne samo da je njome omogućena i legalizovana prevara kupaca, nego smo još i Čvorovići. Strašno …
  Da je to u interesu Limunda, videle bi se i naše fotografije u profilima ili bi se makar uslišio zaštev velike većine članova da se vide završene aukcije u ocenama. Ali nije im to u interesu. Ne znam samo zašto je uopšte i otvorena ovakava tema sem iz razloga da nam se plasiraju ovi nevešti i smešni pokušaji opravdanja ove mere za “zaštitu naše privatnosti“.

 282. I ja sam mislio da se vise ne oglasavam, ali moram! Ko o cemu….
  Ne mogu da verujem da ste postavili temu i uporno branite odluku koju ste sproveli! Vase je da nesugerisete sta je dobro, a sta lose, nego da donesete ispravnu odluku u vezi resavanja problema postavljene teme! Tu odluku cete doneti na osnovu komentara koji su dati, a vidim da su 10:1 protiv promene!

  @Stefan – Što se skrivanja podataka iz ocena tiče predlažem da svi članovi kada pišu komentar u oceni navedu šta su tačno kupili i po kojoj ceni, a nakon toga pohvale / nakude člana.

  I ja sad neko treba da cita mojih 10 strana i trazi predmet koji ga zanima…Pogotovo kod aukcija kada je vreme bitno! KATASTROFA!
  Pa ko ce se pridrzavati davanja takvih komentara kad mnoge i mrzi da ocene, a i kad ocene, komentari su im sturi, jedva napisani (cast izuzecima)!

 283. I jos nesto, da se nadovezem…
  zamolio bih Vas Vladane, da nam kazete koliko ce ovo „mucenje“ trajati i da li imate uopste nameru da vratite na staro, jer je ocigledno zelja mnogih koji su svojim argumentima potvrdili tu zelju!
  Ako niste iskreni prema sebi, budite prema nama, pa da znamo na cemu smo!

 284. Kako se ne setih ranije…da skratimo diskusiju…
  a da u komentaru ocene stavimo i link o kom se predmetu radi ? ☺

 285. Pozdrav svima koji učestvuju u raspravi,
  Mislim da predlog da svako sam određuje vidljivost podataka, to jest nivo privatnosti, nije dobro rešenje. Ovo treba za sve da bude jednako, inače bi ovaj sajt mogao da se pretvori u opštu zbrku.
  Možda bi kompromisno rešenje moglo da bude da se ispod ocene vidi tekst sa naslovom aukcije, ali da ne postoji link ka istoj. Tako su nekada izgledale ocene za aukcije koje su završene pre više meseci.
  Ovo je samo predlog, inače ja podržavam ove mere i veću zaštitu privatnosti za sve, sviđalo se to nekome ili ne.
  Sve ima svoje dobre, ali i svoje loše strane, pa tako i ova odluka Limundo tima.
  Pozdrav,
  bb

 286. Dragan Miroslav

  Poznata mi je politika Limundo Tima da ne menjaju svoje odluke, bez obzira na prituzbe (po njima) pojedinih clanova. Zbog toga sada samo iskljucivo kupujem na Limundu… za sada, osim ako se nesto ne promeni. Ali u buduce bi bilo zgodno da za eventualne promene pitate clanove… putem ankete, pa postupite po volji vecine… ili iz ankete modifikovati samo pojedine stvari.
  Licno nemam sta da krijem i smatram da je stari nacin bio bolji. Jedini nedostatak je sto su me pojedini clanovi u par navrata smarali sa reklamama za svoje proizvode posto su videli sta kupujem. Ali nakon opomene oni su prestali, te nije bilo stete.

 287. „Ostaviti svakom opciju da sam odabere da li će se videti prodato/kupljeno ili ne“

  оваквих предлога има на неколико места.
  Питање:
  ко ће чекирати опцију да се не види:
  – поштен продавац – купац
  – преварант

  не треба пуно мудрости да би се дао одговор на постављно питање.
  Неко ће рећи – па нека га, немојте куповати од њега, али суштина овог сакривања је да се преваратнима омогући наставак нечасних радњи, које не бих да набрајам потрајало би, а и многи су већ изнли о чему се ради.

 288. Пошто се аутор текста не изјашњава о брисању истог нити извињењу за увреде које је упутио свима који не мисле као он ја напуштам лимундо. Не схватам да неко ко зарађује од мене може дати себи за право да ме вређа а да ја ничим нисам увредио њега. Оно због чега је мени било битно да видим шта је неко продао или купио, а што никако није ништа од онога што је аутор текста навео, сам објаснио у својој прошлој поруци и не желим да се понављам. Ја овај сајт схватам искључиво као аукцијско огласни сајт на коме и лимундо тим и ја имамо корист, ја да продам нешто што ми не треба или да купим нешто што ми треба а они да узму провизију од моје купопродаје. И све је фино функционисало до објаве овог несхватљивог текста од стране аутора.
  Рекао сам и у својој прошлој поруци да је ствар лимундо тима какву ће одлуку о свом пословању донети. Моје право као члана је да ли ћу се сложити или не са истим и остати овде или не, али да допустим да ме неко вређа то већ нећу. sdrII

 289. Mislim da je ova promena totalni promašaj iskroz nepotrebna.LT je pun iznenađenja…

 290. Stvarno rekoh sebi, necu vise ovde da pisem, al sta cu, „ZIV COVEK“, ne mogu da odolim. Posto ste mi obrisali prethodni post mada nista ruzno i uvredljivo, a kamoli nepristojno nisam napisao da probam jos jednom!
  @Vladan
  Izvinjavam se sto ponovo pitam (ko o cemu, ja o…), kakva je situacija da nam odgovorite samo da li postoji ikakva mogucnost da se ovde nesto promeni, bar ono sto puta do sada napisano sa opcijom u profilu clana, da li hoce vidljivost svojih prodaja i kupovina ili ne?
  @Uncle JOE
  Citao sam pazljivo i ovaj vas post napisan direktno meni (vise puta) i opet nisam uhvatio poentu. Nista nisam razumeo, jedino sam shvatio da sam ja kriv sto nam je zemlja u ovakvom stanju, jer virim u tudje ocene, rekose neki drugi i cegere mada to stvarno nisam (au bre, sta napravih od onakve drzave!!!)
  @sasa
  Dobra ideja ovo sa linkom ka licitaciji za odredjeni predmet posle kupovine. Bice odlicno ako to i gospodin Vladan podrzi, kao sto je podrzao post clana Stefan da svako u ocenjivanju napise sta je kupio i za koliko.
  Onda ce stvarno biti i vuk sit i ovce na broju, a mi svi ovde smo sto lepo rece jedan clan „dzabe krecili“.
  P.S. I iskreno, volim brate da citam sta je covek prodavao, kad nesto kupujem od njega!
  P.P.S. A potpuno razumem i prodavcevo odusevljenje kad mu na licitaciji vodi kupac sa sest ili vise negativnih!
  Ako mi opet ne objavite post pomislicu da oni koji podrzavaju odluku Limunda i svi im se postovi objave imaju blagu naklonost sudija, a vec vode sa 3:0.

 291. Koliko ja vidim dzabe mi ovde pisemo, oni teraju svoju pricu. A cini mi se i da ne citaju skoro pa nista od ovog sto je napisano (sem komentara SeeMeON i slicnih ljudi), jer realno ipak je vise ljudi koji ovu odluku smatraju (pa da budem blag) sumanutom i pogresnom.
  Usput da li je neko proverenim spijunskim merama Ilije Cvorovica prokljuvio ko su ti ljudi bre, sto nece da se o njima ista sazna?! Ti isti sto daju celoj rodbini i svim prijateljima da im prcka po nalogu dobrovoljno. Da nisu neki strani spijuni, pa se kriju toliko?
  Dakle mislim da je sve ovo dzabe, Limundo ce da radi kako misli da treba (makar i na svoju stetu, samo sto ce to kasno shvatiti), a ovim paranoicima (ja se stvarno izvinjavam na izrazu, ali ako meni neko kaze da sam Ilija Cvorovic i da imam palanacki mentalitet, morace i on da se pomiri sa tim da je paranoik) preporucujem da kupuju ili prodaju samo na osnovu ocena (to im je najsigurnije po preporuci Limunda) od ljudi za koje Limunudo garantuje za postenje!!!
  I na kraju nesto za Vladana. Molim vas najiskrenije da ne potcenjujete nasu inteligenciju za nesuvislim objasnjenjima sta je za nas najbolje. Vi ne mozete znati sta je za mene dobro ili nije, jer vi niste veliki brat, a mi nismo deca u vrticu pa da nam pricate kako Deda mraz stvarno postoji. Ako ste nesto naumili da promenite, onda se bar potrudite da nadjete i neko normalno objasnjenje. Ovo vase objasnjenje jos i mogu da svarim, ali sve ostale postove ne. Ponasate se kao malo dete koje se naljutilo i nece sa nama vise da se igra. Vi radite sta hocete, a ja cu da sedim u cosku i da se durim. Samo ta druga deca se i dalje igraju na mozda nekom drugom mestu. Neka se i vrate, a vi opet smislite nesto, pa i on odu. I ko vam ostaje za igru? Nadam se da ste shvatili poentu price, jer mislim da ste mlad i obrazovan covek, a ovde ipak ima ljudi koji su verovatno stariji i to dosta od vas, pa ako nista drugo nije lepo da se prema njima tako ponasate, jer kako sami rekoste kupac je uvek u pravu. Taj deo nekako stalno zaboravljate ili preskacete, MI SMO VAMA KUPCI A NE VI NAMA (namerno je napisano velikim slovima u nadi da cete primeti sta pise), Ako ne razumete (ili vasi sefovi ne razumeju) ljudi ce poceti polako da odlaze odavde, a sa njima i vas profit. Prosto da prostije ne moze biti. Znate i onaj bravar je napravio drzavu koja je trajala 50 godina, pa se i ona raspala zbog nerazumnih odluka. Bojim se da i vi ne dodjete u tu situaciju, samo da vam to ne ubrzaju ovi sto hvale vase odluke, bar dok se ne sapletu na nekoj nepostenoj trgovini koju vi na ovaj nacin stimulisete i uporno branite iz sve snage, pa vas ispljuju i na kraju odu i oni. A moguce da ce vam oni i otici prvi. Sa paranoicima nikad covek ne moze da bude siguran.

  PS Ovde ce se neki naci i uvredjeni, ali i ja se osecam strasno uvredjeno kada me porede sa Ilijom Cvorovicem (i to od administratora), pa neka se i oni dure malo. Samo se nadam da ovaj post nece zavrsiti u nekoj „kanti za djubre“!

 292. ˝Kako se ne setih ranije…da skratimo diskusiju…
  a da u komentaru ocene stavimo i link o kom se predmetu radi ? ☺˝
  je samo ideja kako doskociti Limundo timu i ipak uciniti da se moze videti predmet kupoprodaje, jer cesto promene odrade neprofesionalno i kao u ovom slucaju, krajnje nekorektno, prema, ocigledno velikoj vecini Limundovaca.
  Poenta je treba vratiti kako je bilo do ukidanja, ili bar omoguciti da clanovi samostalno odluce, sta im je izbor, a ne da se zaobilaze pravila
  …a ocigledo da nije protivno pravilima staviti link u komentaru ocene, a i LT nije to potvrdio – da nije dozvoljeno, naravno citirajuci Pravilnik gde to jasno pise – jer ga, ja ne nadjoh

 293. slobag | 24.12.2013. – 23:45 …. “ …Usput da li je neko proverenim spijunskim merama Ilije Cvorovica prokljuvio ko su ti ljudi bre, sto nece da se o njima ista sazna?! Ti isti sto daju celoj rodbini i svim prijateljima da im prcka po nalogu dobrovoljno. Da nisu neki strani spijuni, pa se kriju toliko?“

  Таквих је занимарљив број.
  У питању је клсична замена теза са овом темом коју је ЛТ отворио. Тема није отворена због оних који не желе да се види шта су КУПИЛИ, већ због оних који не желе да се види шта су ПРОДАЛИ, коме, колико пута исту ствар, ко им и колико пута диже цене, на колико завршених аукција нису оценили „купца“ или нису добили оцене од „купаца“, који покрећу аукције са почетном 10 дин и за пар дана сами нагурају до висине пецања жртве, који траже уплате на немам појма чији рачун или пост нетом опет на немам појма чији телефон, којима телефонски број из података добијених од ЛТ никада није доступан, код којих не постоји чекирана опција лично преузимање, који имају џак-два-три … налога створених за дизање цена, који ….
  Све набројано плус „Илија Чворовић“ Лимундо може сада да ради када има оволико корисника, а није урадио када нас је било 50-так хиљада а и тада је неге писано о овој теми.
  Лимундо је до сада можда једну или две своје „промене“ вратио у пређашње стање, а чини ми се да овог пута то неће урадити.

 294. statisticki promena je donela pad prodaje prodavcima pa samim tim i pokretanje aukcija evo na 26.12.21013 imamo 39000 aukcija pred novu godinu.od koga ce kupci kupovati tange i sexi ves ako se ovakav trend nastavi.NAMERNO sam bio sarkastican jer sam sve normalne argumente istrosio.KO RADI TAJ I GRESI ispravite gresku i sigurno ce biti bolje.ovo sam napisao iz najbolje namere i voleo bih da prodje cenzuru.pozdrav vlats

 295. Generalno ja bih više voleo da mogu da vidim ko je šta prodavao i gde je neki predmet otišao. Pre svega da mogu da pitam i tog kupca dali je bio zadovoljan saradnjom i dali je predmet aukcije bio stvarno u opisanom stanju. Da mogu da vidim kakve je sve predmete neki prodavac nudio. Sve jedno se ne koriste prava imena već nadimci, pa je privatnost u rukama samog korisnika naloga. Ukoliko nikome ne daje svoj nadimak onda niko neće ni znati pravi identitet. Ranije sam viđao kako jedan te isti predmet prolazi više aukcija. Prodavci se nisu potrudili ni druge slike da postave, a sad nema načina da se uđe u trag takvim aukcijama… Sad je posao LT-a da kontroliše ovakve stvari, ali …

 296. i na kraju – jedna velika tačkaaaaaa

  .

 297. Bas tako, ali i postovani gospodin Vladan se maksimalno trudio da nam sto vise NE odgovori na predloge i dobronamerne savete. A ponekad i da pohvali manjinu clanova koji se slazu sa ovom promenom. Pokusali smo da Limundo ucinimo sigurnijim za postene prodavce i kupce i da vratimo na staro ali…….

 298. Ja sam u mojim aukcijama napisao da po želji kupca iili prodavca stavljam i link aukcije prilikom ocenjivanja,i tako sam i poceo da radim,jer sva nasa protivljenja i argumenti su uzaludn, pa se ja na ovakav nacin borim protiv ukidanja pregleda ocena i aukcija. Svako dobro i srećni praznici i onima za i onima protiv!!!

 299. A mi i dalje cekamo Vladana da se vrati (verovatno sa odmora) pa da nam nesto i odgovori!!!
  Mada ja ne razumem zasto je uopste pokrenuta ova tema, kada se verovatno Limundu doo ne svidja sta je sve ovde napisano. Da li se igramo „demokratije“, „transparentnosti da bi se cuo glas naroda“ ili ne znam cega vec?
  Stvarno ne razumem pokretanje neke teme, nadajuci se da ce svi da se sloze sa njom. A usput budireceno i nemamo nameru da odgovaramo na postove koji nam se ne dopadaju (kojih je iskreno govoreci mnogo vise). Vrlo profesionalno ponasanje. Hocete da oslusnete glas naroda, a onda vam se to ne dopada. Pa bio bi red bar da se svadjate sa nama, ako nas vec pitate za misljenje.
  Zasto je onda i pokrenuta ova tema, bas se pitam???

 300. Izgleda da se i ovi u Limundo.doo pitaju zasto su pokrenuli ovu temu????
  A i narod je odustao, JACI STE.

 301. Totalni promasaj sa sakrivanjem sta je neko prodao. Kao i drugima i meni je to koristilo a sad sam u potpunom mraku pa sta napipam. Sakrivanje pomaze samo prevarantima !!!

 302. Totalni pogodak sa sakrivanjem sta je neko prodao. Kao i drugima i meni je to smetalo, a sad sam zasticen od voajera koji nista ne kupuju, vec samo zaviruju u tudju korpu. Sakrivanje odmaze samo voajerima!!!

 303. Prosto sam morao da reagujem na Skoveov komentar.
  Kako crno voajerisanje u svetu trgovine, o čemu vi govorite? Po tome je onda voajerisanje i kad koristite link pogledaj sve predmete člana. Hoćete i to da ukinemo?
  Svi mi znamo kome najviše koristi skrivanje poslovne istorje… Mislim da je ta novina bez paralele u svetu, ja svakako ne znam za neki drugi aukcioni sajt gde se apsolutno svi prodati/kupljeni predmeti člana automatski od starta sakrivaju. A za to mora da postoji neki razlog zar ne?

 304. Skove! Ili si jedan od administratora ovog sajta pa sam sebi daješ podršku
  ili si totalna neznalica pa lupaš gluposti. Izraz voajer je zadovoljavanje seksualnih potreba. Ako ljudi gledaju šta ko prodaje i po kojim cijenama, je sasvim normalno ponašanje potencijalnih kupaca, a ti to smatraš bolesnim (voajer). Znači po tvome u prodavnici se ne smiju razgledati proizvodi koji i jesu tako izloženi da nama privlače pažnju. Nije mi jasno šta normalnoj osobi može smetati ako neko posmatra artikle na njegovom profilu, koji je usput javan.
  E sada, kada razgledamo limundo ponudu, tražimo najpovoljniju cijenu za trgovinu ili čekamo bolju priliku. Na osnovu prijašnje trgovine mogu ocijeniti da li je aukcionar prevarant ili ne. Do sada sam ih dosta ulovio. Administratori na ovaj način idu na ruku samo prevarantima, a i sami stiču veću dobit.
  Predlažem ovom skove da ubuduće postavlja artikle na neke masonske sajtove, oni su tajni.
  A možda i limundo želi u masone!?

 305. @Rade
  Nemojte deliti lekcije ni donositi pausalne zakljucke.
  1. Link ka mom profilu na Limundu (skove je moj Limundo nick). Pogledajte dobro moje ocene, pa onda opet napisite da sam administrator.
  2. Naravno da se voajerizam po default-u odnosu na sexualno uzbudjenje pri posmatranju drugih ljudi koje vode ljubav, ali moja (ironicna) aluzija je bila da i neki ovde osecaju tu istu vrstu uzbudjenja dok gledaju sta je neko drugi kupio i po kojoj ceni. Mnogo se uzbude, ali ipak ne toliko da bi i sami nesto kupili. 🙂
  3. „Znači po tvome u prodavnici se ne smiju razgledati proizvodi koji i jesu tako izloženi da nama privlače pažnju.“ Smesno. Naravno da se mogu razgledati proizvodi do mile volje. Kliknete na link „sve aukcije prodavca“ i razgledate njegove predmete koliko god hocete. Bas kao i u prodavnici. Razgledate ih DOK se ne prodaju. Ali kad dodje neko, izvadi novac, plati predmet i stavi u SVOJU kesu, Vi bi i dalje da ga razgledate? E, pa ne moze. 🙂 Ni u supermarketu gospodji koja je platila i prosla kasu ne mozete zabiti glavu u torbu i preturati po njoj da vidite sta je sve kupila i po kojim cenama.
  4. Koja je poenta toga da vidite sta je prodavac prodavao i po kojoj ceni? Hocete da vidite kakav sam Limundovac? Otvorite ocene i citajte komentare. To je dovoljno. To sto ste Vi paranoicni, pa svoj novac merite duplim kantarom je Vas problem, kao da je neko bio toliko strpljiv pa prodao 500 kutija cackalica razlicitim ljudima, dobio 500 ocena, pa sad lovi nekog jadnicka da mu proda automobil za nekoliko hiljada eura, a Vi ste taj jadnicak koji ce da naleti i da bude prevaren. A cak ni tako se ne moze prevariti, jer kod kupovina za veci novac nijedan kupac ne bira „placanje pre slanja“, vec imate opciju Limundo cash da se zastitite. Dakle, da bi se zastitili od „zlih“ prodavaca uopste nije potrebno da satima gledate u njegove ocene i pratite sta je prodao od 2009 do danas, dovoljno je da izaberete Limundo cash za placanje i zasticeni ste, prodavac nece dobiti novac ako ste nezadovoljni predmetom. Vrlo prosto.
  5. Na kraju, moram da kazem da me svi Vi koji svakog ko podrzava ukidanje linkovanih ocena podsecate na navijace Zvezde i Partizana, koji nikako ne mogu da poveruju da postoje i drugi klubovi, pa tako kad im kazete da ne navijate za Zvezdu, on vam odmah kaze: „Partizanovac, a?“ i obrnuto. 🙂 Tako i Vi. Svako kome odgovara ukidanje Limundo voajerizma je ili administrator ili glupan, pa ne moze biti da mu to stvarno odgovara. 🙂
  Mislite svojom glavom samo za sebe, a ja cu svojom.

 306. Skove, uz svo dužno poštovanje to što vi pišete su prosto besmislice.

  Pišete o paranoji, da smo mi koji želimo transparentnu trgovinu kakva postoji svugde u svetu paranoici. A kako bi se mogao nazvati strah od članova koji samo sede na limundu, ništa ne kupuju, nego uhode druge, proganjaju njihove profile, čekaju da vide šta je ko kupio i po kojoj ceni jer im to pruža ne znam kakva voajerska zadovoljstva?

  Rade vas je „optužio“ da ste član administracije, pa pravo da vam kažem s obzirom na vaš argumentaciju u prošloj poruci, takozvanu „ceger – supermarket“ odbranu kakvu smo mogli da vidimo u početnom tekstu gospodina Vladana i reklamiranje Limundo Cash opcije koja im izgleda slabo ide jer nam glavu probiše sa njom nisam više tako siguran da Rade bar delimično nije u pravu.

  A što se tiče priče o Zvezdi i Partizanu, naravno nije neobično što postoje ljudi koji bi da kriju šta su prodali/kupili, međutim neobična su obrazloženje tako nečega koja se svode na priču o voajerizmu, to je ono što verujem da većini nama smeta. A odnos nas i ljudi kojima to odgovara ste stvarno pravilno primetili, otprilike kao odnos broja navijača Zvezde i Partizana u svetu spram broja navijača ostalih srpskih klubova.

  Mislim da nema uopšte potrebe posle tolike argumentacije ovde da se ponovo iznosi zašto je toliko značajno da se vidi istorija poslovanja članstva.

  Samo bih još jednom dodao da je ovo jedinstven primer u svetu, ja bar nisam video išta slično, a pratim dosta velik broj aukcionih sajtova pogtovo iz okoline, hrvatske, slovenačke, bosanske, rumunske, bugarske, madjarske… A da ne govorim o većim i poznatijim. Zašto se samo ovde skrivaju ocene? Da li smo to mi najpametniji od svih ili je nešto drugo u pitanju?

  Meni je jasno da postoje članovi koje se stide robe kojom trguju, da postoje ljudi kojima nije drago da drugi vide da su pazarili neki jako skup predmet i slično, ali pobogu ne možemo sad svi biti podvrgnuti cenzuri zbog toga. Ako ništa ostavite opciju da se aukcije sakriju ako to žele kupac/prodavac pa ko hoće nek se krije do mile volje.

 307. @Rasa
  Takodje uz svo duzno postovanje, ako sam Vam ostavio svoj Limundo nick, to implicira da ste pogledali moj profil, pa se uverili da nisam administrator. Ako niste umeli/hteli, evo link: http://www.limundo.com/Clan/skove. Ne bi bilo lose da se i Vi legitimisete, posto ste mene optuzili da sam administrator. Mislim, kad se vec zalazete da sve bude otvoreno i vidljivo, to ne bi trebalo da bude problem.

  Sto se tice „supermarket“ argumentacije, samo ste potvrdili teoriju o navijacima Zvezde/Partizana – ako neko misli isto kao i Limundo, onda je deo Limundo tima, ne moze biti da zaista misli drugacije. Inace, konkretno za „supermarket“ argumentaciju, ona je starija od Limundo ukidanja linkovanih ocena. Ja sam kroz poruke Limundu debelo pre nego sto su oni to uradili pokusao na to da skrenem paznju, obracajuci im se vise puta porukama u kojima sam to trazio. Na kraju sam odustao, misleci da nema svrhe. U tim porukama sam pominjao bas primer za supermarket, dakle mnogo pre pomenutog Vladana. Konkretan povod je bio nevaspitani komsija koji je bazao po Limundu (nije imao nalog, mislim da ga ni danas nema), ali je u pretrazi filtriranjem na nas grad prosto naisao na moj nick (posto ja uvek koristim isti nick pri registraciji na razne forume, online igre, sajtove za online kupovinu kao Limundo itd., jer me tako i zovu, to mi je nadimak i u pravom zivotu). Neke predmete koje sam u tom trenutku prodavao je prepoznao, jer sam ih ranije nosio i od tada je poceo redovno da gleda moj profil, sta sam kupio/ prodao i po kojoj ceni. To je islo dotle da kad podjem na basket i sretnem njega, covek me dobro zagleda i onda pita „Jesi to kupio na Limundu, nije losa majica?“. Ja bih mu odgovorio: „Pogledaj sam posle.“ Otkad je ukinito linkovanje ocena, ne moze da vidi ni sta sam kupio, ni prodao, moze da vidi samo sta prodajem, a to moze da gleda do mile volje.

  Nece biti ni da ima mnogo vise ljudi koji misle da je ovo los potez. Znate, i ja kad sam slao poruke da se ukinu linkovane ocene, mislio sam da sam usamljen i da je to Sizifov posao, pa sam zato i odustao. Tada nije bilo bloga o ovoj temi, a otvorena je kad su ovo uveli. Posto se ljudi cesu kad ih svrbi, naravno da je sada mnogo vise komentara onih kojima ovo ne odgovara, ali suditi o generalnom raspolozenju o ovom potezu Limunda samo na osnovu broja ovih ili onih komentara na blogu je neozbiljno.

  Limundo cash jeste odlicna zastita, a vasa jedina argumentacija u vezi njega je da je los jer ga pominjemo Vladan i ja. Ja ga licno slabo koristim, ali ja izgleda i mnogo vise verujem ljudima nego Vi, pa nemam potrebe za tim. A Vi, ako ste zaista toliko nepoverljivi prema prodavcima, izvolite pa ga koristite, koji su argumenti protiv njega? Zasticeni ste kao beli medved, a sad nesto i refundiraju za postarinu. Dakle, sta je problem?

  Dalje, „istorija poslovanja“ koju pominjete je po meni potpuno bespotrebna. Najcesci argument clanova koji zagovaraju linkovane ocene je da im je potrebno da vide sta je prodavac prodavao i zasta je dobio ocene. To uopste nije tacno. Ja na primer, nisam specijalizovani prodavac da prodajem jednu vrstu robe, obucu, konkretno patike na pr. Recimo da sada prodajem jedne i da ste Vi zainteresovani. Imam sve pozitivne, ali zaboga, ne mozete da vidite zasta sam ih dobio, da li je to bilo za neke druge patike ili lizalicu, a bas to Vas interesuje. Kako ja prodajem razlicite predmete, cak i da vidite moje prethodne prodaje, mogli bi da vidite da sam prodao peglu, majicu, reket i sivacu masinu. I kako onda ta moja „istorija poslovanja“ moze Vama da pomogne da Vi prelomite da li kupujete patike ili ne ako sam pre toga prodao peglu, majicu i reket? Nikako. Prema tome, istorija poslovanja je potpuno nepotrebna, bitne su samo ocene. Ako imam 250 pozitivnih, pa makar da sam cackalice prodavao, tesko da sam cekao bas Vas da prevarim na patikama, a ni to ne mogu ako izaberete Limundo cash. Sa druge strane, ako imate prodavca koji jeste specijalizovan i koji prodaje samo patike, a ocene nisu linkovane, pa naravno da je i prethodne ocene ili bar vecinu dobio za patike. To cak i svaki drugi kupac nesvesno pomene u opisu ocena, tipa „patike su odlicne, svaka preporuka“ ili „patike su jos lepse nego na slici, svaka cast“ i sl. Dakle, sve je jasno.

  To sto je na drugim sajtovima u okruzenju drugacije nije mi neki argument. Ako je nesto dobro (a meni je ovo resenje dobro), ne bih se vracao na staro samo da bih bio kao i ostali.

  „Meni je jasno da postoje članovi koje se stide robe kojom trguju, da postoje ljudi kojima nije drago da drugi vide da su pazarili neki jako skup predmet i slično, ali pobogu ne možemo sad svi biti podvrgnuti cenzuri zbog toga.“ Ovo nema blage veze sa cenzurom, cak ni u najsirem kontekstu. To sto ne mozete da vidite sta je neko prodao/kupio i po kojoj ceni je zastita privatnosti, a to sto nesto kupujete online aukcijski takodje ne mora po defaultu znaciti i da Vam moraju biti dostupne na uvid sve prethodne transakcije prodavca.

  Da e bude zabune, daleko od toga da ovaj potez nema mana, ima kao i sve, ali ako moram da biram izmedju starog i ovog, svakako biram ovo.

  Na kraju, pravi razlog zbog koga su ukinuli linkovane ocene je verovatno da smanje opterecenost servera, tesko da je to zbog mojih poruka i Vasih komentara na blogu. Prosta matematika kaze da ako sad ima 500.000 Limundovaca (sto je zvanican podatak sa sajta), sa prosekom od (lupam) 30 ocena, to je 15 miliona linkova. Svaki od tih linkova ima i 3 fotke, znaci 45 miliona fotografija. Iako ja podrzavam ukidanje linkovanih ocena, ovo je 99% pravi razlog.

 308. @Skove
  Mislio sam da se ne javljam vise po ovom pitanju, jer ocigledno je da se na staro nece vratiti ni posle sigurno 85% i vise zahteva za to! Hteo sam samo da postavim pitanje gospodinu Skove koga je komsija iziritirao pitanjima….jel nije bilo lakse promeniti nesto od podataka kako bi zastitio uvid u svoju prodaju nego je „nekoliko puta pisao“ limundu! Jedini razlog ovakve politike limunda je da omoguci ne ometan rad preprodavcima kao i onima koji kupe nesto za sta se pokaju iz nekog razloga, pa postave predmet na ponovnu prodaju! Molio bih i Vladana da zakljuca ovaj blog (jer ocigledno nece biti promena) kako ne bi vredjao inteligenciju ljudi koji razmisljaju posteno i zele da sve bude otvoreno!

 309. @Skove
  citiram deo teksta:“Da e bude zabune, daleko od toga da ovaj potez nema mana, ima kao i sve, ali ako moram da biram izmedju starog i ovog, svakako biram ovo.“
  U tome i jeste problem !!!Svi koji su misljenja kao Vi Skove, imaju mogucnost da biraju sto nije slucaj sa onima koji zele da se vrati na staro! Ja zelim da ljudi vide sta sam prodao i za sta sam dobio ocenu! To je moje pravo, ali ovim USKRACENO! Nek se uvede opcija „zelim ili ne da se moje kupoprodaje sa ocenama javno vide“ i svi zadovoljni! Bilo je to i u ranijim komentarima, ali niko se na to ne obazire…kazem, uzalud prica! Ocigledno se neko ili nesto stiti!
  Skole…kada ste vec za postojecu opciju, predlozite Vi ovu mogucnost posto vidim da administrator ide u prilog Vama i Vasim istomisljenicima kojih je, ruku na srce 1:10 (pogledajte ranije postove, pa ce Vam biti jasno da sam u pravu). Nadam se da ce Vas poslusati!

 310. @Skove,
  Sa čovekom koji ne pročita/ne razume šta je sagovornik rekao jako je teško voditi diskusiju, a sa čovekom koji namerno iskrivljuje reči još teže.
  Gde sam ja rekao da ste vi u administracioji? Čitajte malo bolje pažljivije.

  Priča kako ste vi u stvari smislili tu impozantnu pričicu o supermarket je stvarno smešna. Jedina besmislenija je priča o komšiji bez naloga koji ceo dan sedi na limundu samo da bi pratio vašu prodaju, jer mu to, imajući u vidu vaše prethodne odgovore, pruža neka voajerska (seksualna?) uzbudjenja, budibogsnama. A inače i dalje može da gleda i šta prodajete kao što ste rekli ali i šta ste prodali i po kojoj ceni iako vi tvrdite suprotno.

  Ne vidim zašto je neozbiljno suditi na osnovu broja komentara, pa da li je ijedna tema ovde izazvlala toliko pažnje? Uostalom pošto tvrdite da ste im više puta predlagali tu promenu red je i bio da im se zahvalite kao i svi drugi koji imaju potrebu da nešto kriju. Ja lično poznajem dosta ljudi sa limunda, sa nekim poslujem relativno često i apsolutno niko od njih nije podržao ovu novinu, a inače radi se o prevashodno prodavcima. I meni kao prodavcu više odgovara da je sve vidljivo. Ljudi se raspituje da li mi neka tehniča roba radi sigurno, da li je to sve provereno i slično, kad bi mogli da vide da sam prodao veći broj komada za koje sam dobio pozitivne ocene ne bi bili skeptični (rešenje sa postavljanjem linkova iz prethodnih aukcija je da budem fin nepraktično i ne predstavlja pravi odgovor za taj problem).

  To što je vama istorija poslovanja apsoliutno nebitna jer ste „svaštar“ ne znači da je isto i sa svim drugim prodavcima, naročito onima koji su se „usko specijalizovali“ za neku kategoriju kao što je između ostalog slučaj i sa mnom.

  Gde sam ja napisao da je Limundo Cash loša opcija molim vas? Ja sam rekao da im verovatno slabo ide pa ga zato non stop i gde god je to moguće reklamiraju kao što to i vi sad radite. Čitajte pažljivije.

  To što je na svim mogućim aukcionim sajtovima meni lično poznatim, dakle ne samo u okolnim zemljama nego i u svetu, pa i na najčuvenijem, istorija poslovanja vidljiva je jak argument dopalo se to vama ili ne. Ne znam samo kako to ne vidite, mislite da je Limundo najbolji sajt za prodaju u svetu? Da se Limundo Tim stara o privatonsti članova bolje nego timovi drugih sajtova iz zapadnih zemalja?

  Inače te stare aukcije sa tolikim silnim slikama su svakako nestajale posle određenog roka, ako je to što vi pričate i tačno, šta je smetalo da ostave samo naslov aukcije vidljiv? Uostalom svaki član i dalje može da vidi preko svog profila sve te silne završene aukcije za koje je dobio ocene, one postoje, ne nestaju. Sve i da je to tačno šta im je trebalo da objavljuju ovakvo obrazloženje koje je mene lično uvredilio kao i verujem veći broj drugih članova. „Tehničke razloge“ bih još nekako i razumeo, naravno ne bih odbravao što i pored tolike dobiti nisu spremni da to reše ali to je neka druga tema.

  Sve u svemu to što vi imate „problem“ sa komšijom voajerom i što je vam lično kao „svaštaru“ istorija poslovanja potpuno nebitna nije razlog da mi ostali budemo lišeni jako korisne stvari koja nam puno znači i kakva postoji svugde u svetu sem kod nas. Limundo postavlja presedane.

 311. @Slobodan

  Vi ocigledno ne razumete neke stvari:

  1.Ja Vam objasnih u prethodnom postu sto se tice broja zahteva – svako se cese kad ga svrbi. Kad sam se ja zalio, jer mi staro nije odgovaralo, Vi ste uzivali i niste ni znali da ima nekih kojima to ne odgovara. Sada kad Vas svrbi, zalite se Vi i Vasi istomisljenici, pa sticete utisak da Vas je vise. Ne mislim da jeste, onima kojima odgovara prosto nemaju potrebe da se upustaju u diskusiju.

  2. „jel nije bilo lakse promeniti nesto od podataka kako bi zastitio uvid u svoju prodaju nego je „nekoliko puta pisao“ limundu!“ Sta tacno da promenim od svojih podataka??? Jedini podatak koji je vidljiv nekom ko gleda moje predmete je moj Limundo nick i mesto iz koga dolazim. Limundo nick se ne moze menjati, a ni mesto iz koga dolazim. Dakle, moguce je jedino otvoriti novi nalog, sto je a) zabranjeno i b) besmisleno, jer bi me prepoznao po predmetima koje prodajem i da imam drugi nick. Sve i da moze nesto od ovog, ne bih menjao nalog iz principa, jer ne zelim da se sklanjam u stranu zbog losijih od sebe.

  3. „Jedini razlog ovakve politike limunda je da omoguci ne ometan rad preprodavcima.“ Preprodaja je na Limundu dozvoljena i ne vidim zasto ne bi bila. Ako ste sposobni da nesto kupite, a kasnije prodate skuplje i tako zaradite je sasvim ok. Citava privredna grana se zasniva na preprodaji i zove se trgovina.

  „…kao i onima koji kupe nesto za sta se pokaju iz nekog razloga, pa postave predmet na ponovnu prodaju!“ Pa ako sam kupio nesto i video da mi ne odgovara (sa internet kupivinom ionako nikad ne mozete biti sigurni da li ce Vam predmet odgovarati, jer ne mozete da ga probate) i onda se pokajem kako Vi kazete, sta je sporno da ga ja dalje prodam, mozda ce nekom drugom odgovarati? Ako sam kupio farmerke koje su mi male, da li to znaci da zauvek treba da ostanu kod mene? 🙂

  4. „Molio bih i Vladana da zakljuca ovaj blog (jer ocigledno nece biti promena) kako ne bi vredjao inteligenciju ljudi koji razmisljaju posteno i zele da sve bude otvoreno!“
  Znate, prilicno je perfidno vezivati sve Vas koji ste za linkovane ocene za postenje, onda smo svi mi kojima to ne odgovara neposteni. Ja sam potpuno posten, sto se vidi i iz mojih ocena. Nisam neposten samo zato sto nisam hteo da komsija „proknjizi“ svaku moju kupovinu./prodaju. Manite se, dakle, te nebuloze, da su svi oni koji podrzavaju ukidanje linkovanih ocena u stvari prevaranti.

  5. „Svi koji su misljenja kao Vi Skove, imaju mogucnost da biraju sto nije slucaj sa onima koji zele da se vrati na staro!“ Nije mi najjasnije sta ste ovim hteli da kazete. Ja kada sam se zalio na linkovane ocene nisam imao mogucnost da biram, a nemam ni danas, sve je u rukama Limunda. Kada sam se zalio, tadasnje resenje mi nije odgovaralo, sadasnja promena mi odgovara i to je to, ali u svakom slucaju ni u jednom trenutku nisam imao mogucnost da biram, ono sto su oni odlucili morao sam da prihvatim. Kao sto rekoh, sadasnje resenje mi odgovara, ali mnogo duze je na snazi bila opcija koja mi nije odgovarala.

 312. @Skove
  Iz poduzeg Vaseg izlaganja vidim da ste izuzetno upoznati sa razmisljanjima administratora koji je pokrenuo ovu temu…mislim…razmisljate kao Vladan! Nemojmo se ubedjivati, jer evidentno je da ste Vi dobili ono sto ste zeleli, a mi izgubili! Ovo je objasnjenje ne razumevanja-citiram:’
  “Svi koji su misljenja kao Vi Skove, imaju mogucnost da biraju sto nije slucaj sa onima koji zele da se vrati na staro!” Nije mi najjasnije sta ste ovim hteli da kazete.
  S obzirom da Vam nije bas najjasnije, da ponovim nesto nasta se u izlaganju niste ni osvrnuli:
  „Ja zelim da ljudi vide sta sam prodao i za sta sam dobio ocenu! To je moje pravo, ali ovim USKRACENO! Nek se uvede opcija “ZELIM, DA ili NE DA SE MOJE KUPOPRODAJE VIDE JAVNO SA OCENAMA” i svi zadovoljni! Bilo je to i u ranijim komentarima, ali niko se na to ne obazire…kazem, uzalud prica! Ocigledno se neko ili nesto stiti!
  Ne znam kako ste „ispustili“ da predlozite pod tackom 6.ovo o cemu sam pisao! Vama Vase, nama nase! Mislim da sam ovoga puta bio jasan.

 313. @ Rasa

  Vi ocigledno ne baratate najbolje ni svojim postovima, a kamoli mojim. Kazete: „Gde sam ja rekao da ste vi u administracioji? Čitajte malo bolje pažljivije.“ Citiracu Vas: „Rade vas je “optužio” da ste član administracije, pa pravo da vam kažem s obzirom na vaš argumentaciju u prošloj poruci, takozvanu “ceger – supermarket” odbranu kakvu smo mogli da vidimo u početnom tekstu gospodina Vladana… nisam više tako siguran da Rade bar delimično nije u pravu.“ Toliko o tome.

  „Sa čovekom koji ne pročita/ne razume šta je sagovornik rekao jako je teško voditi diskusiju, a sa čovekom koji namerno iskrivljuje reči još teže.“ Slazem se u potpunosti, s tim sto bih ja kod ovog „ne procita/ ne razume“ u Vasem slucaju dodao jos i „ne veruje nikome“. Sad da vidimo i koliko pazljivo Vi citate i razumete moje postove.

  „Priča kako ste vi u stvari smislili tu impozantnu pričicu o supermarket je stvarno smešna.“ Gde sam ja rekao da sam je ja smislio? Citat iz mog ranijeg posta: „Inace, konkretno za “supermarket” argumentaciju, ona je starija od Limundo ukidanja linkovanih ocena. Ja sam kroz poruke Limundu debelo pre nego sto su oni to uradili pokusao na to da skrenem paznju, obracajuci im se vise puta porukama u kojima sam to trazio. Na kraju sam odustao, misleci da nema svrhe.“ Znaci, ja sam je slao, a da li je istu argumentaciju koristio jos neko pre mene i da li je Limundo preuzeo primer od mene, to ne znam. Dakle, citajte pazljivije. 😉

  „Jedina besmislenija je priča o komšiji bez naloga koji ceo dan sedi na limundu samo da bi pratio vašu prodaju, jer mu to, imajući u vidu vaše prethodne odgovore, pruža neka voajerska (seksualna?) uzbudjenja, budibogsnama.“ Gde sam ja rekao da „komsija ceo dan sedi na Limundu?“ Ne, rekao sam da redovno gleda moj profil, koliko je to cesto bilo ne znam, ali je bio jako dobro upucen u moje kupoprodaje. Dakle, citajte pazljivije. 😉

  „A inače i dalje može da gleda i šta prodajete kao što ste rekli ali i šta ste prodali i po kojoj ceni iako vi tvrdite suprotno.“ Meni nije poznato kako moze da se vidi sta sam prodao i po kojoj ceni, osim ako sve predmete koje prodajem ne ubaci u listu zelja, pa to pogleda po zavrsetku aukcija. Drugo, ne moze da vidi sta sam kupio.

  „Ne vidim zašto je neozbiljno suditi na osnovu broja komentara, pa da li je ijedna tema ovde izazvlala toliko pažnje? Uostalom pošto tvrdite da ste im više puta predlagali tu promenu red je i bio da im se zahvalite kao i svi drugi koji imaju potrebu da nešto kriju.“ Otkud Vi znate da im se nisam zahvalio? Ili zahvalnica ne vazi ako je Vi ne aminujete?

  „Gde sam ja napisao da je Limundo Cash loša opcija molim vas? Ja sam rekao da im verovatno slabo ide pa ga zato non stop i gde god je to moguće reklamiraju kao što to i vi sad radite.“ A moze biti i da ga reklamiraju zato sto bi koriscenje Limundo casha potpuno obesmislilo pricu o vracanju linkovanih ocena, jer je kupac potpuno bezbedan?

  „…Ne znam samo kako to ne vidite, mislite da je Limundo najbolji sajt za prodaju u svetu? Da se Limundo Tim stara o privatonsti članova bolje nego timovi drugih sajtova iz zapadnih zemalja?“ Gde sam ja to rekao? Ne verujem da bi vredelo da Vam kazem da sam se nebrojeno puta zalio Limundu na neke stvari, Vi ionako ne verujte nikom ko ima drugacije misljenje. Sve u svemu, ja sam hvalio OVAJ potez Limunda, a to sto Vi sve vidite crno-belo, pa Vam to automatski znaci da ja podrzavam Limundo apriori i u svemu drugom je sasvim treca stvar. Citajte pazljivije. 😉

  „Uostalom svaki član i dalje može da vidi preko svog profila sve te silne završene aukcije za koje je dobio ocene, one postoje, ne nestaju.“ Nestaju, sve one koje za koje su ukinuli link. Google pretragom se mogu naci jos neko vreme, ali onda nestaju, probajte sa bas starijim. Linkovane su uglavnom novije, a i one vremenom zastare. Jedino sto ja u svojim ocenama mogu videti i nazive aukcija, ali linkovi za njih vremenom zastarevaju.

  Sve u svemu, ja bih Vas zamolio da potpuno prekinete komunikaciju sa mnom, iz jednog vrlo prostog razloga, a taj je da dovodite u pitanje istinitost mojih tvrdnji, tj. ja lazem. Prvo ste sumnjali da sam administrator. Demantovao sam Vas poslavsi Vam link svog profila na Limundu (iako sam ja po Vasoj definiciji od onih „koji nesto kriju“). Zamolio sam Vas da se i Vi predstavite svojim Limundo nalogom, odgovor je izostao, iako Vi volite da je sve „transparentno i vidljivo“. Onda ste mi rekli da je smesna prica da sam Limundu poslao poruke sa „supermarket argumentom“. Opet lazem. Kao i da je jos besmislenija prica o komsiji koji je redovno pratio moje aukcije. Opet lazem. Cudan sukob karaktera moje podvojene licnosti – na Limundu sam 100% posten sto se vidi kroz ocene, a na blogu lazem kao pas. Ja, Vama, postovani gospodine, ni u jednom trenutku nisam doveo u sumnju istinitost bilo cega sto ste tvrdili, vec sam argumentovano pokusavao da osporim ono za sta sam smatrao da ima potrebe. Ja Vama (i ne samo Vama) verujem, Vi meni ne, i u tome je razlika izmedju Vas i mene, a to se izgleda reflektuje i na nacin na koji poslujemo na Limundu.

  @ Slobodan

  „Iz poduzeg Vaseg izlaganja vidim da ste izuzetno upoznati sa razmisljanjima administratora koji je pokrenuo ovu temu…mislim…razmisljate kao Vladan!“ Pa? Znate sta, ako razmilsjam kao Vladan, to ne znaci da sam Vladan. Ja zaista ne znam zasto je to toliko cudno da se neko slozi sa tudjim misljenjem u vezi necega, to kao da se prvi put u istoriji univerzuma desilo ovde na blogu kad sam sam se ja slozio sa Vladanom/Limundom timom da je ukidanje linkovanih ocena odlicno. Znaci, ako se sutra slozim sa nekim merama vlade, ja sam ministar? Voleo bih da jesam, ali nisam.

  „Nemojmo se ubedjivati, jer evidentno je da ste Vi dobili ono sto ste zeleli, a mi izgubili!“ Slazem se, ali ne zaboravite i da je mnogo duze na snazi bilo resenje koje meni nije odgovaralo, pa sam se tada ja cesao, a Vi bili zadovoljni.

  „Nek se uvede opcija “ZELIM, DA ili NE DA SE MOJE KUPOPRODAJE VIDE JAVNO SA OCENAMA” i svi zadovoljni!“ Nacelno se slazem se ovim kao resenjem, ali ako su linkovane ocene ukinuli zbog tehnickih restrikcija, ako ostave mogucnost izbora, onda linkove svih aukcija moraju drzati aktivnim, jer teoretski nikada ne bi mogli znati za sta ce neko da se odluci – da se prikazuju ili ne, pa bi onda svima morali sve linkove drzati aktivnim. Sa tehnicke strane, to je isto kao da ih nisu ni ukidali.

 314. @Skove
  Izvini druze, a sto nisi podelio svima i JMBG?! Ovo samo znaci da ne umes da izaberes s kim treba da ides na basket. Zlatno pravilo interneta je da pokusas da krijes svoje podatke k’o zmija noge (ne zbog Limunda nego generalno), ali nekima je izgleda tesko da smisle ili zapamte nove nadimke ili pasvorde (nisi ti jedini i moja zena „ne moze sve to da pamti“). Samo si zaboraviio da si sve moguce podatke dao Limundu, a ko ti garantuje da ja necu recimo upasti na njihov server i pokupiti te podatke?! Imacu mnogo vise podataka o tebi nego sto je tvoj komsija saznao. A uostalom (a vec sam to pomemuo) zabole me bas ko ce da gleda sta sam kupio ili prodao!!! Ako nema druga pametnija posla neka gleda slobodno, moz’ da mi ne dodje na slavu! Tebe je izgleda „sramota“ toga sto radis pa ti svi drugi krivi.
  Evo ja sam pogledao tvoj link i profil (nadam se da se ne ljutis) i tesko da bih od tebe kupio recimo bilo kakvu tehnicku robu (bar na danasnji dan) jer uglavnom prodajes stvari koje nemaju veze sa tim. Bez obzira na tvoj broj ocena. I eto izgubio si jednog kupca!
  E tu je razlika izmedju tvog shvatanja ove cele price i shvatanja nekih drugih ljudi. To ti i Limundo d.o.o. necete da shvatite da cim se pojavi i najmanja sumnja (a pojavila se) da moze doci do prevare, ljudi malo drugacije razmisljaju. Ako sami prodavci (sem izgleda tebe) nemaju nista protiv da sve bude jasno i glasno, ja uz svu dobru volju ne mogu da pronadjem razlog zasto je neko doneo ovu odluku. Jedino sto mi pada na pamet je neko muvanje, ali onda nemojte nas da nazivate ovakvim pogrdnim imenima. Nije lepo.
  A sto se tice Limundo cash-a, alo ja nemam racun u banci i necu da ga imam i ne moze niko da me natera da ga otvorim. Zasto ga nemam to je moja stvar, ali moze mi se. Ja zivim u gradu i ima banaka koliko ‘oces, ali zamisli koliko ljudi ovde zivi u nekom selu, gde banke nema. Sta da rade?
  A da ne zaboravim:
  „Mislite svojom glavom samo za sebe, a ja cu svojom.“
  Nisam bas razumeo, tvoje razmisljanje je tacnije od nekih drugih, recimo mog? Po cemu? Ili samo ti imas Bogom dano pravo da mislis ispravno. Branis nesto sto ti odgovara samo zato sto te je komsija provalio (sto po meni i nije neki razlog, ali tebi ocigledno jeste), a svi drugi koji misle drugacije su sta debili, majmuni ili nesto jos gore. Ako trazis da drugi imaju razumevanje za tvoje misljenje, onda i ti moras imati razumevanje za drugacija misljenja. To sto se meni nesto licno ne svidja ne znaci da to nije dobro.
  PS (Ovo nema veze sa tobom)
  Jel Vladan dosao sa odmora, posto se ne javlja? I postavljem ponovo pitanje, jer niko od odgovornih nije nasao za shodno da odgovori. Zasto ste uopste pitali za misljenje kada vas ne interesuje sta imamo da kazemo?

 315. @Skove
  Licno je Vladan izjavio u ranijim komentarima da je sistem promenjen na zahtev „mnogobrojnih“ Limundovaca! Kojih mnogobrojnih? Kada je postavljena tema, bilo nas je 400.000. Pa zar je moguce da je vise od pola clanova trazilo tu promenu! I sami vidite da ste „malobrojni“ u ovoj diskusiji sto potvrdjuje cinjenicu da je 10:1 u korist nas koji zelimo da se vrati na staro! Pogledajte prethodne komentare, a ima ih preko 300, pa cete videti o cemu govorim! (Skove u prici: Djole, Rade, Rasa, Slobag i Slobodan protiv Skoveta (-: )
  Da verujem u konacni rezultat koji bi bez namestanja objavio Limundo, ne bi bilo lose da svako od nas dobije mail na adresu u vidu ankete sa „DA“ ili „NE“ za ovu promenu, pa da vidimo pravo stanje.
  U vreme kada tehnologija i programi napreduju pricate o tome da se ne moze resiti problem u obostranu korist! Nek postoji pored svakog oglasa opcija „da li hocu da oglas bude u staroj formi ili ne“ i to je to! Ne mora postojati nikakav link za oglas, vec samo naziv predmeta kupoprodaje! To, za koliko ste Vi kupili ili prodali predmet, znate kol`ko me zanima…Svesni ste Vi o cemu pricam..nismo deca!
  Sto se tice mog komentara “Nek se uvede opcija “ZELIM, DA ili NE DA SE MOJE KUPOPRODAJE VIDE JAVNO SA OCENAMA” i svi zadovoljni!” zelim jos da kazem da nije na Vama da donosite zakljucke sta treba, a sta ne uraditi. Zamolio sam Vas samo da, posto se nas glas ocigledno „ne cuje“, bar predlozite pod tackom 6.(koliko se secam) ovu opciju, jer se podrzavaju Vasi komentari! Na Vladanu je da se javi i objasni nama „malobrojnima“ zasto to nije moguce uraditi!
  Mislim da je svaki pokusaj vracanja na staro bezuspesan, jer iz Vladanove recenice u uvodu o blogu se vidi da „dzaba krecimo“!
  „Privatnost na Limundu je za Limundo tim bitna tema i radićemo na njoj i ubuduće. Da li ste i vi primetili ovu novinu i šta mislite o njoj?“
  Pa sta pita za misljenje kada ce i dalje raditi na toj, za njih, bitnoj temi!

 316. @ Slobag

  „…Izvini druze, a sto nisi podelio svima i JMBG?! Ovo samo znaci da ne umes da izaberes s kim treba da ides na basket. Zlatno pravilo interneta je da pokusas da krijes svoje podatke k’o zmija noge (ne zbog Limunda nego generalno), ali nekima je izgleda tesko da smisle ili zapamte nove nadimke ili pasvorde (nisi ti jedini i moja zena „ne moze sve to da pamti“).“
  Ja sam „podelio“ od podataka samo ono sto je neophodno za registraciju, bas kao i Vi. 🙂 Svoje lozinke ne pamtim, pamte ih programi koji sluze toj svrsi. Ovom prilikom ih toplo preporucujem i Vasoj zeni. Sto se tice nicka, nisam hteo da budem „padobranac12345“, mada me ni to ne bi zastitilo, jer filtriranjem po gradovima i uvidom u ponudu predmeta, ukoliko Vam je nesto poznato, lako mozete zakljuciti ko je, a na dosta slika sam i sam model. Nezavisno od toga sto drugi nick ne bi mnogo pomogao, to je klasicna zamena teza sa Vase strane da sam kriv ja, a ne onaj ko voajerise bez namere da nesto i kupi/proda. Inace, sa spornim komsijom ne igram basket, ako je to bila poenta Vaseg zakljucka „da ne umem da izabrem sa kim igram basket.“

  „Samo si zaboraviio da si sve moguce podatke dao Limundu, a ko ti garantuje da ja necu recimo upasti na njihov server i pokupiti te podatke?! Imacu mnogo vise podataka o tebi nego sto je tvoj komsija saznao.“
  Brkate stvari. Ja sam svoje podatke Limundu dao svesno, preuzevsi svesno taj rizik o kome Vi pricate. To je neophodni minimum potreban da bi stvar uopste funkcionisala, i koji ste na kraju krajeva i Vi preuzeli, dajuci svoje podatke. Ta fatalisticka logika nikuda ne vodi. Ko mi garantuje kad sutra uzadjem da kupim novine da me nece udariti auto?

  „Tebe je izgleda „sramota“ toga sto radis pa ti svi drugi krivi.“ Gde sam ja rekao da mi je bilo ko kriv osim komsije bez elementarne kulture? Ako mi se vec obracate, probajte bar da mi ne stavljate vase reci u usta.

  „Evo ja sam pogledao tvoj link i profil (nadam se da se ne ljutis) i tesko da bih od tebe kupio recimo bilo kakvu tehnicku robu (bar na danasnji dan) jer uglavnom prodajes stvari koje nemaju veze sa tim. Bez obzira na tvoj broj ocena. I eto izgubio si jednog kupca! E tu je razlika izmedju tvog shvatanja ove cele price i shvatanja nekih drugih ljudi.“
  Da, slazem se da je tu razlika. Jer da bih ja kupio nesto od nekog zaista nije potrebno da iz svake oblasti ima po 20 prodatih predmeta, niti ocekujem da je to moguce. 🙂 Meni nije bitno sta je neko prodao, vec KAKO prodaje. Ako prodaje posteno, to mi je garancija za kupovinu bez obzira na vrstu robe kojom radi. Ako ima 200 pozitivnih, nije mi bitno da li je prodavao vecinom patike, a ja igrom slucaja nameravam da kupim stolicu. Kupicu stolicu slobodno, jer je stvar principa kako taj prodaje, a ne pojedniacnog predmeta. Zasto bi neko bio posten sa patikama, a varao na prodaji stolica? Po meni tu nema nikakve logike. Ako je Vama da bi kupili neki predmet, potrebno da prodavac nabije gomilu ocena iz te kategorije, Vi onda mozete da kupujete samo od malog broja specijalizovanih prodavaca. I taj sto se specijalizovao za patike je na pocetku imao 0 ocena za patike. Da su svi razmisljali kao Vi i cekali da dobije bar 10-ak pozitivnih za patike pre nego sto ih oni kupe, onda nikad ne bi ni prodao svoje prve patike, zar ne? Vi ne verujete i to je Vase pravo, ali mislim da ste ti tim ogranicenjima mnogo vise sputani Vi kao kupac, nego ja kao prodavac. Sve u svemu, kad ja budem prodavao tehnicku robu (a do sada sam prodao samo jedno pojacalo i tuner) kupac ce biti sasvim bezbedan, jer kao sto sam bio posten sa svakom vrstom robom bio bih i sa tim i sa bilo kojom drugom vrstom, jer kao sto rekoh, nije bitno sta neko prodaje, vec kako prodaje.

  „Jedino sto mi pada na pamet je neko muvanje, ali onda nemojte nas da nazivate ovakvim pogrdnim imenima. Nije lepo.“
  Nikakvim pogrdnim imenima nisam nazivao ni Vas, niti bilo koga sa „Vase“ strane, niti je to moj manir. Kad me vec vucete za jezik, sa Vase strane je bilo prilicno uvredljivih aluzija.

  „A sto se tice Limundo cash-a, alo ja nemam racun u banci i necu da ga imam i ne moze niko da me natera da ga otvorim. Zasto ga nemam to je moja stvar, ali moze mi se.“
  Naravno da ne morate da ga imate, to je vase gradjansko pravo. Ali Vas niko NE TERA da poslujete na Limundu. A ako hocete da poslujete na Limundu, onda je jedan od neophodnih uslova i da imate tekuci racun. Da ne pominjem da taj tekuci nije hir, vec ima svrhu zasite kupca preko Limndo casha. Vrlo prosto. Vase gradjansko pravo je i da ako ne zelite, nikad u zivotu ne uzmete kredit. Ali ako zelite da ga uzmete onda morate imati posla sa bankom po njihovim uslovima. Niko Vas ne tera ni u banku ni na Limundo.

  „“Mislite svojom glavom samo za sebe, a ja cu svojom.“ Nisam bas razumeo, tvoje razmisljanje je tacnije od nekih drugih, recimo mog? Po cemu? Ili samo ti imas Bogom dano pravo da mislis ispravno. Branis nesto sto ti odgovara samo zato sto te je komsija provalio (sto po meni i nije neki razlog, ali tebi ocigledno jeste), a svi drugi koji misle drugacije su sta debili, majmuni ili nesto jos gore. Ako trazis da drugi imaju razumevanje za tvoje misljenje, onda i ti moras imati razumevanje za drugacija misljenja.“

  Ovo „mislite svojom glavom samo za sebe, a ja cu svojom“ je bilo upuceno clanu koji je mnogo toga pogresnog o meni zakljucio na osnovu jednog posta. Ne branim ovo „samo zato sto me je komsija provalio“, branim ga zbog svih onih koje su komsije provalile (komsiju shvatite kao metaforu onih koji najvise vole da vide sta je neko kupio/prodao). Branim princip privatnosti, a moj slucaj sa komsijom je samo povod. Nisam rekao nigde da je moje razmisljanje tacnije od nekih drugih, pa ni Vaseg, mada meni izgleda logicnije. Nije mi najjasnije otkud Vam ovo pitanje da li ja samo imam Bogom danom pravo da mislim ispravno. To isto i ja mogu Vas da pitam. Da li Vi mislite da samo Vi imate Bogom dano pravo da mislite ispravno? Otkud Vam ta ideja da ja svoje misljenje Vama namecem vise nego Vi meni svoje? Nisam Vas nazvao ni debilom ni majmunom, sami ste to formulisali kao moje misljenje o Vama. Meni se cini da „Vasa“ strana nastupa mnogo agresivnije nego ja. Vas istomisljenik mi je posredno prebacio da lazem, Vi mi kazete da me je „sramota“ toga sto radim pa su mi „svi drugi krivi“ (???), kazete da Vas ne nazivamo pogrdnim imenima, pitate se da li Vas smatram majmunom i debilom, a nista od toga ja nisam izgovorio. Ja samo branim svojim misljenje u granicama svojih intelektualnih mogucnosti i razmisljanja, bez teskih reci i optuzbi, a postovi su mi uglavnom odgovori na Vase postove – citat iz Vaseg posta, pa odgovor.
  Razmislite ko tu koga optuzuje.

 317. @Skove
  Jos uvek mi u izlaganju niste izasli u susret da braneci Limundo, predlozite zajednicko resenje problema koje bi svakome odgovaralo (spominjao sam u prethodnom komentaru). Ako nama koji smo misljenja da treba vratiti na staro ne bi smetalo da svako ima opciju biranja, ne vidim razloga da Vama smeta i da nam ne pomognete da dodjemo do zajednickog resenja! Ako vec kritikujem, nudim i resenje na obostrano zadovoljstvo! Ako vec branite, i „imate vecinu“,pomozite! Nacin na koji bi svi bili zadovoljni je isti kao i na profilu facebook-a – „Hocu da objava bude privatna ili javna“! Dokazite da niste jedan od clanova tima Limunda, pa braneci ga, ponudite i resenje! Bas me zanima sta ce Vladan reci na to kada neko ko je pristalica opcije Limunda „pogura“ ovakvu temu, temu za resenje problema!

 318. Da imamo pregled onoga šta je, kome i kada prodato
  ovo se ne bi događalo ili u manjoj mjeri, ali u svakom slučaju
  iskusniji limundovci bi vrlo lako otkrivali moguće prevare.
  Evo pa pogledajte šta rade varalice.
  https://www.youtube.com/watch?v=FK_AlkXG6eo

 319. I ja sam za to da bude vidljivo sta je ko kupio ili prodavao.To mi daje jasniju sliku o prodavcu i predmetu koji se prodaje.Nemam nista protiv preprodaje (ili trgovine,kako bi neki rekli) ali,ako je neko pre relativno kratkog vremena kupio predmet i platio ga par hiljada a postavlja ga sa pocetnom cenom od par stotina,mene dovodi u sumnju da sa tim predmetom nesto nije u redu.Ali,kada nemam uvid u kupoprodaju nekog clana,onda ne mogu nista da naslutim.Uostalom,ako je ostavljena mogucnost prodavcu da objavi pitanje clana ili ne (u vezi nekog predmeta koji je trenutno na aukciji),onda treba ostaviti i mogucnost da svako sam odluci da li ce mu biti vidljive prethodne aukcije ili ne.Desavalo mi se da mi prodavac uopste ne odgovori,ili odgovori u inbox,na neka “ne zgodna“ pitanja.Naravno,“pitanje nije za javnost“ i pokvarilo bi mu tok i ishod postavljene aukcije.Mislim da samo malo manje korektni prodavci i neozbiljni kupci imaju razloga da kriju svoje transakcije na Limundu.I da,definitivno je Limundo na prvom mestu provizija pa tek onda imidz i zadovoljstvo clanova.Zbog toga i prolaze aukcije clanova sa vise naloga,bitno je samo da se naplati provizija!Dopustite da sve bude transparentno!!!

 320. Pala mi je na pamet jedna ideja koja bi mozda smanjila zloupotrebe a zadovoljila apetit i dzep (tekuci racun) Limundo tima.U dosadasnjoj praksi,kada neko odustane od kupovine ili ne preuzme predmet..,prodavcu se vrati provizija,kupac dobije negativnu i idemo dalje.A novac,provizija za Limundo tim?Nema je!Predlazem da se provizija vrati prodavcu ali naplati kupcu koji je odustao,nije preuzeo…I da ne moze ucestvovati na novim aukcijama dok Limundo timu ne uplati proviziju za predmet koji je izlicitirao.Tako bi i prodavac sa vise naloga dobio po dzepu a ne bi prolazio ne kaznjeno.Ovakvim nacinom rada verujem da bi Limundo tim vise vodio racuna o postenim kupcima i prodavcima jer bi istovremeno bi bio zadovoljen i njihov osnovni interes,naplata provizije.

 321. Posto mi Limundo iz nepoznatih razloga nije objavio prosli komentar u kome sam odgovorio Slobodanu i obrazlozio zasto se vise necu javljati, ne vidim svrhu da se i dalje trudim. Ako ucestvujem u raspravi sa kilometarskim postovima, onda bi elementarni red bio i da objavite komentar.
  Sad ionako vise nije bitno.

 322. hocu da znam kuda vodi ovaj put…

  Mislim da je greska ovo podizanje „privatnosti“. Pregledom predmeta pri ocenama smo mogli mnogo vise da shvatimo kakav je neko kao prodavac ili kupac..

  Na limundu je zabranjeno prodavati lekove, droge, hranu i slicna cuda/muda za poboljsanje nekih nedostataka, tako da ne vidim kakva je tacno privatnost ne znam kako ugrozena…budalastina.

 323. Korak ukidanja vidljivosti toga ko je šta kupio ne može se okarakterisati kao zaštita privatnosti korisnika.
  Uostalom, napravite anketu pa vidite šta korisnici Limunda misle.
  Na Limundu ne postoji bolji način vizualizovanja boniteta prodavca, od toga da kupac može da vidi šta je prodavac prodavao i kako su kupci prošli i koje su mišljenje imali o datim kupovinama.
  Isto tako se stručnost i poznavanje odredjene tematike prodavca ne može nikako bolje utvrditi do toga da kupac prosto može da vidi kojim prodajama se prodavac bavi.
  Kako ćete znati da li ste ušli u pravu prodavnicu da obavite kupovinu, ako ne vidite koja je roba na policama?
  Osim toga zašto ovakvi podaci nebi bili transparentni?
  Ko se stidi toga što prodaje i kupuje na Limundu – ne treba ni da bude na Limundu.
  Postoji hiljade načina da se kupovina i prodaja obave anonimno, privatno itd…Limundo svakako nije platforma za ljude koji žele tako da posluju.
  Savetujem Limundo timu, da se pozabavi malo više neodgovornim kupcima i prodavcima.
  Koliko ja vidim postoje ljudi koji imaju i po 5 negativnih ocena pa i dalje rade i posluju.
  Postoje kupci koji po 3 i više puta kupe artikal, pa se ne jave nakon kupovine i ne postoji nikakva kazna za njih, već prodavac mora čak i proviziju da plati za predmet koji nije ni prodat, a dotični kupci apsolutno nastavljaju da rade istu stvar jer ne postoji nikakva realna opomena.
  Ako želimo da stanemo na kraj sa nekorektnim korisnicima Limunda, onda mora da postoje i kazne za takve.
  P.S. Savet da pre bilo kakve promene na sajtu, prvo napravite anketu i vidite šta korisnici misle o tome.
  Perspektive administratora, limundo tima i običnih smrtnika – korisnika Limunda se veoma razlikuju.
  A trebalo bi da čuvate i negujete potrebe onoga što je vaše jer Limundovci uostalom i čine Limundo, a ne tim ljudi iz kancelarije koji stoji iza toga.
  Svako dobro i pozdrav.

 324. Tako su i Google i Facebook ogranicili mogucnosti korisnika zarad svog licnog interesa.

  Ako Vam je stvarno u interesu privatnost onda ni Vi ne biste trebali da mozete da vidite sta je ko prodao i kupio jer to mozete kasnije koristiti kao ciljni marketing a uz to imate i sve njegove podatke ukljucujuci i telefon i adresu.
  Ko nama garantuje da svoje baze konatakata sa adresma i telefonima ne prodajete nekom drugom?

  Uz to provere onoga sto druge zanima sta su kupili i prodali inteligentnim korisnicima pruza mogucnosti da steknu parvu sliku o kupcu ili prodavcu. Da li je preprodavac, da li je npr. neka komponenta kupljena pre 2 dana kao nesipravana pa je on mozda probao da je popravi i nije uspeo pa je sada preprodaje a Vi onda znate da je nije moguce popraviti a ne da uludo bacate vreme, zivce i novac.

  U poslednje vreme izgleda da Vam je cilj samo maksimalni profit i sto vise transakcija pa je i logicno sto ste onemogucili, nama korisnicima, da imamo ista prava kao i Vi.

  Osim toga da je ovo pravi razlog koji navodite onda bi mogli da mi odgovorite na prosto i jednostavno pitanje. A zasto najveci sajt za aukcije u svetu EBay nema tu zabranu ?

  Istina je malo drugacija, bas kao i za svojevremeno uzimanje maticnih brojeva prilikom registracija na sta niste imali pravo po zakonu. Iskljucivo je Vama u interesu. Istina je i da ste svesni da ce uskoro i Ebay sa mogucnoscu proadje na istom doci u nasu zemlju i da Vam je ovo poslednji voz da uzmete jos malo novca od Vasih vernih korisnika. Po dolasku Ebay-a ovaj sajt moci cete samo da zatvorite. Sto je i dobro jer ste ionako pokupili isuvise novca od najsiromasnijih struktura stanovnistva sto Vam bas i ne ide na cast a usluga koju nudite je sve gora i restriktivnija.

  Onda nije ni cudo sto sve vise ljudi prelazi na sajtove koji nude besplatnu ponudu i traznju i mogucnost da procitate sve komentare kupaca i onoga sto su prodali i kupili.

 325. Apsolutno se slazem sa Markom uz malu ispravku . ( nista licno )Ebay nije najveci sajt na svetu vec Delcampe od
  35.000.000 – 50.000.000 aukcija . I ne dolazi Ebay vec PauPal sto otvara mogucnost za trgovinu na Ebay Zna to Limundo ali i dalje tera svoje .Ali nije to tema . Oba sajta kao svi imaju vidnu prodaju sa cenamo u arhivi od svog postojanja . U SVAKOM MOMENTU je dostupna . Pa gospodo Limundovci jako je vazno za obe strane imaju uvid Stoga prica nekog sa Limunda da stite neku privatnost i td potpuno destruktivna .. Istina je da se na limundu prodaje razno “ djubre “ u kategoriji antikviteti .kupci se varaju. – prodaju se stvari pod SECESIJA a predmet iz 60 ih god itd itd Prikrivanjem prodatog predmeta i imena prikriva se moguca ukradena roba Data ocena neznaci bas nista . MNOGO JE VAZNIJA CRNA LISTA . Pisao sam vec o tome ali zavrsava se “ TIM RADI NA TOME “ Kolektiv Limunda mora da shvati da nije najpametniji a posebno ne iskusan .NIJEDAN sajt ne naplacuje postavku unapred !!!??? To ima samo Limundo . Pritom jako je glupo da me savetuje neko ko je mladji od mog sina Vecina na Limundu nije bila rodjena kad sam ja imao ANTIKVARNICU poz.

 326. Kada smo mogli da proverimo sta je prodavac prodao i po kojoj ceni, da ne kazem pazljivim promatranjem tacno se videlo vestacko podizanje. Od kada to ne vidim zeznuli su me par puta.Dobro se secam po 100.000 novih aukcija, a sada im je kupujemprodajem preuzeo primat. Treba da bude javno sta smo kupili ili prodali , i tacka.

 327. Ja sam protiv toga da se krije šta je ko kupio ili prodao!

  Postoje prodavci koji prodaju više primeraka jednog istog artikla, tj. imaju serijsku prodaju npr. novog alata i opreme (setovi ključeva, kompleti gedora, bušilice, brusilice i sl.). Svaka priča na temu originalnosti i kvaliteta alata je veoma škakljiva. Kako ja da znam da kupujem alat koji je kvalitetan, a ne mogu ni da ga vidim ni da ga opipam? Kako da znam da se od krstastog šrafcigera neće napraviti šilo prilikom zavrtanja prvog šrafa? Kako da znam da li se brusilica ne greje previše, ne virbira u radu ili ima neki drugi problem? Problemi koji mogu da nastanu u toku korišćenja alata se javljaju NAKON OCENJIVANJA na limundu/kupindu. Treba da verujem prodavcu na reč. On će reći da je alat nov, kvalitetan i to je u redu, ali neće reći da li ima problema tokom upotrebe, najčešće i ne znaju. To je bukvalno kupovina mačke u džaku.

  U suprotnom, kad se vidi ko je šta kupio, ja mogu da kontaktiram kupca preko limunda i da ga pitam kako se pokazao alat kod njega. I to ne samo jednog nego i više kupaca, ukoliko ih ima. Na taj način se lako dolazi do informacije o kvalitetu samog alata, kao i o korektnosti samog prodavca.

  Ja glasam da se pored ocene vidi ko je sta kupio. Ili da se to bar ogranici, ako je moguće, samo na akucije koje sadrze serijsku prodaju artikala.

 328. Napravljena je opcija da svako može da bira da li želi da drugi mogu da vide šta je kupovao ili prodavao.
  https://www.limundo.com/MojLimundo/MojProfil
  „Ne prikazuj na mom profilu za koje transkacije sam ocenjen“

 329. Iskreno me bas ne zanima da gledam ko je sta kupio,a ja znam i sto su to uradili tako,ali o tome ne bih,jer bih dzabe mnogo pisao,a ne bi mi bilo objavljeno….
  Jer to je danas demokratija,svi govore i pisu sta drugi odobre.Nazovimo to“'(slobodom izrazavanja)“’…
  Jos se osecaju tragovi komunizma kod nas,Demokratija je starija sestra komunizma..
  Ali to je svuda prisutno,pa cak i na ovako „bezazlenom sajtu“…
  Dok su ocene tu i mogu da vidim koliko prodavac ima pozitivnih i negativnih ocena,ja cu biti prisutan na sajtu,a cim to iskljuce(ZBOGOM)…

 330. Vladane Jovicu, bio si dobar decak i donecu ti lepe poklone za NG. (Deda Mraz)
  🙂

  Posle vase izjave “ Na Limundu i Kupindu nema prevara.“ siguran sam da verujete i u Deda Mraza.

  Evo, upravo sam prevaren.
  Mozda po vasem merilu i nisam ? Kako formulisete ako vam neko umesto 6 komada necega sto ste kupili posalje 5, a od tih 5 , jedan uopste nije moguce koristiti u svrhe za sta je namenjen??
  Pogledam, covek ima 9 (i slovima D E V E T) negativnih i nije mu ukinut nalog.

  Jeste JA sam Balkanski spijun.
  Kad kupujem nesto gledam istoriju kupovine prodavca, da proverim da nije i sam kupio taj krs sa nekom manom pa ga sad on ponovo prodaje, da izvadi stetu.
  Jeste i to mi se desilo. Kupio dva zvucnika, naizgled ista, tek posle vidim da su RAZLICITI. Jedan centralni drugi satelit, razlikuju im se i drajveri…. Kad sam trazio da mi prodavALJKA zameni i da mi da 2 ista zvucnika, odgovorila mi je, citiram: “

  Postovani,
  Apsolutno Vas razumem ali sam ja prodavala ono sto sam otkupila i na zalost drugih nemam. Da imam vrlo rado bih zamenila.
  Pozdrav“

  Vama u Limundu sve jedno, pare se vrte??
  To je jedini razlog ukidanja „Hoću da znam šta je neko kupio i prodao“.
  Meni bi to pomoglo (a vama odmoglo za proviziju) pa da sam video da se, npr. ti zvucnici, preprodaju zaobiso u sirokom luku.
  Tvoj
  Deda Mraz

 331. @DEDA MRAZ
  Žao mi je ako ste imali loše iskustvo. Zamolio bih vas da mi kažete da li ste nam poslali poruku preko Kontakt strane u vezi sa tim sporom kako bismo pomogli?

 332. Ne, nisam.
  U oglasu su se nalazile slike, zvucnici su iste velicine, oblika, cak imaju slicne nalepnice i ista je oznaka modela. Prodavacica je oglasila da su ispravni, sto je tacno, jedino je izostavila detalj da su razliciti, kad se skine mrezica drajveri potpumo razliciti, jer je jedan centralni zvucnik , a drugi satelit.
  Malo poznata nemacka marka, pa licitacija nije otisla visoko , mada sam verujuci da su OK zv. bio spreman da licitiram mnogo vise.
  Onda bi vec bio problem.
  Ovako, licitacija je dosla do oko 500din (petstotina din) , i postarina jos 300-400din.
  Sve i da mi je vracen novac, izlicitirana suma 500din, opet bi stetio postarinu, pa dal je 500 ili 800din, ne vredi da mi skace pritisak.
  Nacin na koji mi je odgovorila, potvrdjuje da je prodaVALJKA kupila , pa prepodala stvar i da je znala za problem.
  Da sam mogao da vidim istoriju, sta kupuje, prodaje, verovatno bi naisao na ove zvucnike, pa bi postavio mnogo vise pitanja i bio oprezniji. Moglo je umesto 500 da bude 5000 dinara.
  Cesto oglas ostaje u cashed, pa pretragom na googlu moze se doci do nekih podataka ako je predmet vec bio na limundu, i pored toga sto to upraznjavam eto neko me i prevari.

 333. Zamolio bih vas da kopirate ovu poruku i pošaljete nam sa vašeg naloga, preko strane: http://www.limundo.com/Kontakt
  Hvala.

 334. Ja jednostavno ne volim da bilo ko ima mogućnost da gleda šta sam kupovao (bilo to u Maxi-u, bilo tu na Limundu ???!!).

  Vladane Jovicu zasto mesas stvarni zivot sa virtuelnim, preko limunda moze bilo ko da gleda sta hoce jer ja tog coveka ne vidim niti taj moze bilo kako da me ugrozi ili nervira ili uznemirava….ali ako ti neko u „šio mi ga djura“ prodavnici radi isto to, bice upozoren, ali ako nastavi dalje da me nervira…i za to postoji lek.
  Ukratko, za mene su limundo ljudi virtuelni, kao ja za njih, radimo posao i verovatno se nikada necemo upoznati…i meni je to ok.
  Kupovina u „šio mi ga djura“ prodavnici i kupovina na limundu su dve razlicite stvari.

  Kao da je bitno sta ljudi pisu ovde, kad Limindo tera onako kako njemu odgovara…ali ajde malo krcamo tastaturu.

  zzz

 335. Pozdrav. I što se mene tiče ovo je velika glupost od pravila. Poštujem ja privatnost podataka, ali bih voleo isto tako i da ja budem ispoštovan kao kupac (uglavnom kupujem na limundu). Problem koji je Deda Mraz imao sa zvučnicima ja sam imao sa nekim stolićem, ali tada još nije bilo ovog pravila, pa sam mogao lako da provalim da je prodavac samom sebi dizao cenu i dugo vremena ocenjivao samog sebe što znači da je prodavao samom sebi neke stvari čak i više puta. Sad npr licitiram neku bežičnu bubicu i sumnjam u regularnost jer već neko vreme pratim bubice na limundu i ova se pojavljuje drugi put sa istim slikama i 90% istim opisom. E sad samo ne znam da li je trenutni prodavac kupio neispravnu od prethodnog, pa prodaje (kao Deda Mrazovi zvučnici) ili je sa drugim nalogom naduvao cenu, pa sad sa tog naloga prodaje istu bubicu. U svakom slučaju mnogo lakše bi mi bilo da proverim sve te prodavce da nije ovog pravila. Ono što mogu da uradim kao i ostali koji ne podržavaju ovo pravilo iz istih razloga je da u oceni napišem šta sam kupio, odnosno prodao. Npr ocena može biti „Hard disk je u dobrom stanju, preporuka za saradnju“ ili „Mobilni taj i taj nije u opisanom stanju“.

  Pozdrav.

 336. Sad vidim da je ubačena opcija da se bira da li sam za ovo pravilo ili ne i to mi se sviđa. Sad znam da kad kod prodavca ne vidim za čega je ocenjen ne moram da licitiram. Pošten prodavac nema šta da krije.

  Pozdrav.

 337. Ma bolje je što se ne vidi ko je šta kupovao i prodavao. Svi bi da prave statistiku i analitiku pa u nedogled….pa valjda su same ocene dovoljan kredibilitet pri izboru da ili ne , da se ne bismo kasnije kajali.

 338. U toku je glasanje na ovu temu:
  http://cafe.limundo.com/thread-163.html
  Pridružite se! 🙂

 339. сви се трудимо да добијемо што више позитивних оцена а желимо да сакријемо своје трансакције.
  зашто бих се стидео предмета које продајем а за које сам добио позитивне оцене? па управо на основу тога будући купци могу да виде са ким имају посла. или предмета које сам купио и поштено платио? каква је заштита приватности у питању када су предмети и њихове цене које нудимо доступни свима на увид?
  слажем се једино да није неопходно јавно код оцена истицати вредност купопродаје због могућности калкулисања код предмета који се лицитирају.
  у сваком случају зашто би шкодило да свако сам доноси одлуку о видљивости појединих података? нека свако по свом нахођењу формира свој налог са оценама те тако убира плодове чињења или нечињења

 340. Meni lično bi bilo u interesu da se vidi šta sam prodavao i koliko je ili nije kupac zadovoljan mislim da je to u interesu svih koji su se specijalizovali za određene oblasti.
  Poz svima ,

 341. Svaka cast – ko hoce nek pokazuje, ko nece nek sakriva…

  Zasto bi neko gledao sta ja kupujem i kolika mi je platezna moc, ili zarada i na taj nacin imao uvid u moje finansije…

 342. @BURE … Miskovicu, ti li si?

 343. Vratite na staro!!!!

 344. i ja sam za ono staro.desilo mi se da je lik kupio tv,bio je prevaren,dao negativnu sa opisom predmeta,i posle
  nedelju dana stavlja isti predmet,sa vecom pocetnom cenom,ali kao ispravan.kada sam ga zamolio da otvori
  tv i slika trenutno stanje sa elementima,postaje grub u odgovoru,da ga on nije otvarao kada ga je kupovao,ali
  je posle kupovine mogao da otvori i uveri se u stanje predmeta.onda sam mu predocio da cu licitirati i ako
  budem izlicitirao predmet doci licno po predmet i pre uzimanja tu pred njim da otvorim,onda je poceo da bude grub.sta to znaci,da je cist prevarant. zasto limundo stiti takve prodavce.treba ponovo vratiti da se vidi sta je ko kupio i sta mulja.ne trazim ja njegovu sliku,ali hocu da znam sa kim saradjujem,koliko je ta osoba sa kojom saradjujem postena..nemam ja para za bacanje,neka to bude i samo 50 dinara.jer mene tada ne kosta 50 vec i + 300 za postarinu.zato zelim da znam da li prodavac od koga kupujem nesto mulja.nije mi
  vazno da li on preprodaje stvari,vec da li je prevarant.moja snajka radi u posti,i bila je u smeni kada je covek
  srednjih godina preko limunda kupio telefon za 5000 din.tu na salteru je otvorio paket,i znate sta je bilo u
  paketu: parce drveta.to drvo mu je prodala osoba iz zajecara,i nije joj prva prevara.ona osoba koja krije sta je kupovala ili prodala je prvi znak da je nepostena.zasto se pre kupovine ne uveriti sa kim se ima posla.a da ne
  pricamo o udruzenim rodjacima,clanovima istog domacinstva koji licitiraju i podizu cenu.zato izbegavam da kupujem preko limunda,vec idem preko kupinda.tu prodavac stavi svoju cenu ,ako mi odgovara raspitam se.

 345. bolje jeste preko kupinda prodavati i kupovati pogotovo.Preko limunda imas raznih varijanti ako ja kupim u ovom slucaju kovanicu koju imam u kolekciji drugu kupim na limundu da bih je prodao i zaradio tako se radi i u zivotu otkupim citavu zbirku novca i novcanica i pustim u prodaju i sta je tu lose ako ja posteno prodajem i niko mi ne nabija cene.

 346. Transparentnost je najvažnija stvar u sigurnoj kupovini!
  Zamislite koliko bi se prevara i bacanja para smanjilo da imamo uvid u državne troškove?!
  Slažem se sa članovima koji kažu da je skrivanje aukcija čist promašaj.
  Treba prikazati bar šta su kupovali.

 347. G Aleksandre i sta imas ti od toga sto ces saznati da sam ja kupio: srafove za tarabe i gumice za cesmu.

 348. Ovo je nagluplje moguce kakve koristi imata sto vi znate ko je sta kupio prodao.moja stvar sta sam nekom prodao ne vucem nikog za rukav da kupi pisete romane referate od nikakve koristi.i dobro je limundo tim ukapirao za kupi odmamh da smanji cenu.

 349. Ja sam ranije predlagala da se uvede privatni i poslovni profil u okviru profila – kao sto npr. yahoo mail sada ima privatni i poslovni profil u okviru mejla, tako da imate dve adrese pod jednim nalogom i birate kome saljete s koje. Ovo bi omogucilo ljudima koji prodaju npr. kompjutersku opremu ili skuplji nakit da prodaju to na poslovnom profilu koji bi bio potpuno transparentan i da se ta roba ne mesa sa dzemperom koji nije stigao na red za nosenje… malo neprofesionalno izgleda. Ranije sam htela da pocnem profesionalnije da se bavim nakitom i ozbiljno prodajem ovde ali sam odustala jer volim da kupujem i prodajem polovne stvari i ne zelim da se to mesa jer meni glupo izgleda. Samo profesionalna prodaja bi isla preko takvog profila i tako bi izgledao kao prava prodavnica. A sve ostalo bi se obavljalo na privatnom profilu, koji bi bio kao i sada. Cak i ne moraju da budu povezani nalozi spolja nek privatni nalog ima drugo ime… ali na poslovnom bi se videle sve ocene s linkovima aukcija. Eventualno opcija za vece prodavce da automatski prebace sve ocene iz kategorije X (roba koju uglavnom prodaju) na svoj novi poslovni profil… Ovo resenje bi pomoglo ozbiljnim prodavcima da zadobiju jos vece poverenje kupaca, zastitilo sve koji zele privatnost, a nastetilo prevarantima jer ce se normalno svi odluciti da kupe tehnicku robu od nekog ko se ozbiljnije time bavi nego potencijalnog muljatora… Svi pobedjuju…

 350. kada se pojavish na Internetu zaboravi na privatnost, to je valjda jasno i deci. A sada sta bilo ko moze da vidi sta sam kupio je malo nezgodno, ali ne verujem da moze previse da steti. Svaki nalog je zasticen,ne mora da se upotrebi pravo ime i prezime.

 351. Pretrazujuci internetom pronasao sam sajt gde je oglasivacu zasticen i telefon to u meni budi sumlju da nisu cista posla.Mozda gresim ali sam stekao taj zakljucak.

 352. Po meni je ovo najgora stvar koju je Limundo ( Kupindo ) uveo,mislim na skrivanje predmeta za koje je neko ocenjen.
  Nema tu sta da se krije, nije to prodavnica pa da ti neko zagleda u kesu kao sto pise u gore nebuloznom tekstu.
  Realno je da svako moze da vidi tvoje ocene i predmet koji si kupio.

 353. Ovo je ubedljivo NAJBOLJI potez Limunda ikada. Stvarno, šta neko ima da gleda šta sam kupio?! Pozitivne i negativne ocene sa komentarima dovoljno govore, nema potreba da se vidi i predmet kupovine. Pre dok se video, često su me ljudi pitali: ‘Šta ti ono kupuješ na Limundu?!’ I gledali šta kupujem. Sad se lepo ne vidi, i nikome ne moram da pružam objašnjenja i da dostavljam račun.
  Još jednom, SVAKA ČAST za ovaj odličan potez.

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh