Početna » Zabava » Od basketa do zdravlja

Od basketa do zdravlja

Ljudsko telo nije prilagođeno celodnevnom sedenju. Zato se mnogi od nas posle celog dana provedenog pred monitorom osećaju iscrpljeno. Ovome doprinosi i stres vezan za posao koji radimo. Rešenje je aktivan odmor kroz fizičku aktivnost. „Nemam vremena“ ili „mrzi me“ česta su opravdanja za izbegavanje fizičkih aktivnosti. Prvi problem se rešava boljom organizacijom vremena. Na primer, nedeljno izdvojiti posle završetka radnog vremena jedan sat, koji bismo možda izgubili u saobraćaju ili utrošili da završimo neki zadatak koji može da sačeka sledeći dan. Setimo se, „hitno“ nije uvek „bitno“.

Fizička aktivnost je uvek privlačnija ako se obavlja u (dobrom) društvu. Nisam siguran da bih rado išao sam na džoging, ali druženje uz loptu ili frizbi ne bih propustio. Zadovoljstvo i zdravlje – ima li šta bolje? Deo Limundo tima praktikuje druženje na košarkaškom terenu. Neke od kolega pitao sam šta bi izdvojili od opreme koju koriste.

Kole ističe značaj dubokih patika za zaštitu skočnih zglobova. Preferira marku Reebok. Osim košarke igra i tenis, ali nikad bez kvalitetnih znojnica.

Mik se žali na probleme sa kolenima i zato ne izlazi na teren bez steznika. Za osveženje posle utakmice predlaže kvas.

Na terenu (i van njega) poznat kao Car, Jovan S. koristi elastični zavoj. Lopta mora da bude marke Spalding. Inače, imamo još jednog Jovana.

Laza ozbiljno shvata ovaj vid rekreacije i na terenu se pojavljuje u Asics patikama, dresu i sa profi Nike loptom. Za njim ne zaostaje ni Cera u svojim NBA dresovima.

Iz Marketing tima nam dolaze kolega Filip, poznat po svojim Adidas trenerkama, i Milan koji se u poslednje vreme preorijentisao na stoni fudbal.

Kojim sportom se vi bavite i koju opremu koristite?

 

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

2 Komentari

  1. Ne treba Vam ovaj vid reklame sa nabrajanjem proizvoda.Isuvise je napadno.Ideja samog bloga je odlicna i treba da imate ovakve clanke.Samonozbrisite linkove,jer je Limundo reklama za sebe.

  2. A šta ćemo kad živimo u vreme kada se brzo živi?
    Ja bih umesto reklame za basket lopte pre stavio reklamu za kakve gejmerske konzole.
    Em je zima em meni lepše kad se ušuškam i gazim džidžabidže po ekranu

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh