Početna » Kupindo » Lista želja, Božić, Nova godina, rođendani i pokloni

Lista želja, Božić, Nova godina, rođendani i pokloni

Svako od nas slavi jedan ili više praznika ili datuma koji su mu bitni. Najčešće proslavljani praznici su rođendani, Nova godina, Božić, razne vrste godišnjica a deca se daruju i za Uskrs i druge praznike. Kada dobijemo poklon koji je od srca, darovan sa pažnjom i ljubavlju srce nam je prepuno. Ipak, desi se da i iz najbolje namere oni koji daruju pogreše i da poklonom povrede osobu ili bar izazovu nesporazum koji se posle danima ispravlja. Ponekad je izbor poklona za onoga koji daruje pravi pakao i izvor stresa. Najčešće je praćen mislima tipa „Da mi je znati šta želi“ i sl.

Zbog toga je Lista želja jedna predivna mogućnost. Na Kupindu imamo mogućnost da formiramo našu Javnu listu želja – ono što bismo voleli da dobijemo od drugih (a bliže se praznici i stvarno smo bili dobri i red je da taj Deda Mraz nešto i donese) – i smanjimo mogućnost greške, duplih poklona i olakšamo posao darodavcima. Evo kako mi u okviru Limundo tima koristimo naše Liste želja i nekoliko primera u slici i reči kako ih koriste neke devojke, mame, tate, stariji i mlađi.

U okviru Limundo tima zajedno proslavljamo rođendane članova tima, a tom prilikom slavljenik dobija poklon. Za odabir i kupovinu poklona zadužena je Milica – naš HR menadžer. Pitali smo Milicu sledeće:

1. Kako je izgledala kupovina poklona za kolege i koleginice pre postojanja liste želja?
2. Šta dobro je lista želja unela u rođendanske proslave u Limundu?

Evo šta je Milica odgovorila: „Kupovina poklona za mene jeste veliko zadovoljstvo. Volim da pri izboru poklona uvek razmišljam o osobi kojoj je namenjen, šta joj je u tom trenutku potrebno i čemu bi se najviše obradovala. Kupovati kolegama poklon, a uzimajući sve ovo u obzir je pravi izazov. 🙂 Zašto? Treba jako, jako dobro poznavati svakog od njih da bih ispunila sve pomenuto. Pre postojanja liste želja, trebalo je dobro se pomučiti. Razmišljala sam ko je sa kojim kolegom najbolji, ko ga najbolje poznaje i onda pokušavala da saznam iz razgovora šta bi bio najbolji poklon za kolegu. Biranje pravog poklona za kolege trajao je danima. Bile su to slatke muke, ali onda je došla lista želja i sve promenila. Sada svako od kolega bira poklon za sebe. Stavi u javnu listu želja sve što hoće, a na meni je samo da izaberem jedan od željenih predmeta. I tako smo svi na dobitku. 🙂 Kolega dobija baš ono što želi, što mu treba, a ja dobijam i ispunjenje svojih želja da poklon bude ličan i to bez bilo kakve muke.

Na društvenoj mreži Tviter smo u nekoliko navrata uhvatili zanimljive tvitove na temu Liste želja. Evo jednog od njih: tvit Ana Lazić – interesantan način da onima koji te prate i koji možda žele da te obraduju i dan učine lepšim malo olakšaš posao i inspirišeš ih. Poseban deo priče čine deca. Moja ćerka već odavno piše listu svojih želja za Deda Mraza. Crtaju i u vrtiću šta bi želeli da dobiju. Oni malo veći, koji više ne veruju u Deda Mraza – oni znaju šta žele. Budite slobodni i ubacite dečije želje u listu želja i podelite ih sa Deda Mrazom – verujemo da ćete deki olakšati posao.


Kako podmladak Limundo tima dobija poklone za Novu godinu – naše liste želja se već uveliko pune stvarčicama za decu – znate u kakvoj je gužvi Deda Mraz tih dana, valjalo bi sve nabaviti na vreme a po želji deteta i što je moguće povoljnije.

Podelite sa nama na koji način vi koristite svoje Liste želja i šta biste voleli da dobijete u novoj godini. Nikad se ne zna – možda se želje i ostvare.

[NAJAVA] Od ponedeljka ime Javne liste želja postaje – Kupi mi :).

 

 

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

8 Komentari

  1. Ja bih zelela deciju ogradicu za stepeniste 🙂

  2. ja bih jedan zvezdin dres sa podpisima igraca….

  3. Kupio bih knjigu „Mobi Dik„ u izdanju Mono Manane.

  4. Ruža Červenak

    Ja bih zelela,knjigu o morskim skoljkama i koralima

  5. ja bi zeleo 20 evra

  6. Volela bih jedan laptop za sina

  7. Tako bih zelela na poklon ili bar u pola cene jedan lap top

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh