Početna » Kupindo » Kupindo XML web servis

Kupindo XML web servis

Kupindo XML web servis Kupindo XML web servis je usluga namenjena pravnim licima na Kupindu, a pokreće se aktiviranjem „Kupindo paketa“ u sekciji Moj Kupindo >> Podaci (usluga je dostupna samo pravnim licima).

Ona omogućava automatski unos velikog broja predmeta i redovno ažuriranje podataka, kao što su lager i cena proizvoda, prema podacima iz baze klijenta, a putem XML fajlova.
Za firme koje imaju svoj web sajt i bazu artikala sa više stotina ili hiljada predmeta ovo je odlično rešenje, jer im nakon aktiviranja preostaje samo da komuniciraju sa kupcima i vrše isporuku prodate robe.
A to je deo posla koji svi najviše volimo, zar ne :)?

XML je jezik koji se uglavnom koristi za razmenu podataka između aplikacija.
Pun naziv je Extensible Markup Language.

Tehnički, to ovako funkcioniše:

  • Automatizovano ažuriranje predmeta se vrši kroz XML web servis;
  • XML fajl se hostuje na serveru klijenta (npr. http://www.sajt.com/kupindoUpdate.php);
  • XML se dinamički regeneriše prilikom svakog poziva web servisa;
  • U dogovoreno vreme mi povučemo sve izmene i prema njima ažuriramo predmete na Kupindo nalogu.

Frekvenciju poziva web servisa podešavamo u dogovoru sa klijentom, a preporuka je da ide najmanje jednom dnevno, zbog ažurnosti stanja lagera na Kupindo nalogu.
Ovde možete videti primer kako XML fajl treba da izgleda i specifikaciju node-ova:
>> Primer formata XML fajla za sinhronizaciju sa Kupindom

Izrada XML-a je posao za programera, ali smo imali i nekoliko veštijih vlasnika web shop-ova koji su sami odradili ceo posao i poslali nam na testiranje.
Ipak, pre nego što počnete sa kreiranjem XML-a za unos predmeta na Kupindo, preporučujem da nas kontaktirate da bismo napravili i poslali vam primer i šifarnike koji su prilagođeni vašim potrebama.

Pored automatskog ažuriranja ponude, Kupindo paket obuhvata i kontakt sa prodajnim savetnikom, koji je tu da odgovori na sva vaša pitanja i savetuje vas kako da poboljšate prodaju.

Cena ove usluge iznosi 2.000 dinara za svaki započeti mesec korišćenja, a u mesecu kada aktivirate uslugu važi promotivna cena od svega 1 din.
Kada želite da deaktivirate paket, predmeti koji su prethodno uneti na vaš nalog ostaće vidljivi, pa ćete čak i nakon prestanka korišćenja Kupindo paketa uštedeti vreme koje bi vam inače bilo potrebno za unos velikog broja predmeta.

Kako je popularnost Kupinda rasla, nekoliko firmi koje se bave izradom elektronskih prodavnica, kao što su Green soft i Studio Present, u svoju ponudu su uvrstile uslugu izvoza podataka o proizvodima iz web shop-a u XML format namenjen prodaji preko Kupinda, tako da čim završite unos artikala u svoj shop, odmah možete proširiti poslovanje i na Kupindo.

Ako sam vas zainteresovao za ovu uslugu, a imate svoj web shop sa bazom proizvoda, budite slobodni da me kontaktirate putem e-mail-a: m.nicetin@kupindo.com
Rado ću vam dodatno pojasniti sve što vas bude interesovalo i pomoći u početku.

U međuvremenu, pogledajte ponudu nekih od pravnih lica koja već prodaju na ovaj način i ne razmišljaju o svakodnevnom ažuriranju ponude:

 

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh