Početna » Zabava » Kako se našminkati za Doček Nove godine?

Kako se našminkati za Doček Nove godine?

Bliži nam se Nova godina, a sa njom i pretpraznična euforija: kako ukrasiti kuću, šta obući, kako se našminkati… Na poslednje pitanje odgovore nam nudi poznata blogerka, šminkerka i Limundovka Miljana Stojanović.

1. Mnoge dame vole da kupuju šminku i isprobavaju različite načine šminkanja. Podelite sa nama neke trikove kako se možemo brzo i efektno našminkati.

Koristite četkice za šminkanje. Nije potreban set četkica za profesionalno šminkanje da biste bile uredno našminkane. Dovoljno je imati par četkica za senke, jednu za puder u prahu i jednu za rumenilo ili bronzer. Četkicama se lakše, brže i ravnomernije nanosi šminka, lepše izgleda i duže opstaje na licu.

Baza ne ubrzava proces šminkanja, ali pomaže da sve ostane na svom mestu. Koristite kvalitetnu šminku. Zdravija je za našu kožu, a i efektnija je. Prethodno navedeno će više pomoći da šminka dobro izgleda, nego da ubrza sam proces šminkanja.

Da bi šminkanje kraće trajalo pomaže kada unapred znamo kako da se našminkamo. Zato, kada imate malo vremena isprobajte nekoliko varijanti večernje i dnevne šminke. Ništa više ne ubija vreme i raspoloženje nego kada posle pola sata šminkanja shvatimo da nam možda ono od prošlog puta bolje stoji.

Svi imamo šminku koju koristimo i pola nesesera šminke koju jedva koristimo. Izdvojte u poseban neseser osnovnu šminku kojom se šminkate svakog dana. Uštedećete vreme koje trošite na iskopavanje maskare ili olovke.

2. Bliži nam se Nova godina i sa njom i večita dilema:  kako se obući i našminkati te večeri… Kakvu šminku vi preporučujete?

Šminka za Novogodišnju noć treba da bude slobodnija kombinacija standardne šminke za izlazak i šminke koja je tada u trendu. Još po neka šljokica i veštačke trepavice će učiniti da se sa stilom oprostimo od prethodne godine.

3. Koje su najčešće greške koje žene prave prilikom šminkanja i kako ih ispraviti?

Devojkama bih savetovala da nedostatke na licu ne pokušavaju da pokriju debelim slojem pudera, nego bazom (proširene pore i crvenilo) i korektorom (podočnjake, bubuljice…), a puder služi da sve to ujednači. Takođe, korekciju lica radite nekoliko nijansi tamnijim puderom u prahu, a ne bronzerom ili rumenilom.

Ženama u određenim godinama, kada koža gubi prirodni sjaj, savetovala bih da koriste sedefaste senke i rumenila i da izbegavaju zemljane tonove i matiranje lica.

4. Koji su trendovi u šminkanju za 2014. godinu?

Generalno, u trendu je jača šminka, zlatne i crvene nijanse, metalik usne i sedefaste senke. Svaka sezona nosi nove trendove, ali po mom mišljenju trendove treba prilagoditi svom ukusu, a ne obrnuto. Tako da je moja preporuka eksperimentisati u skladu sa svojim karakterom.

5. Šta je to što svaka dama treba da ima u svojoj kozmetičkoj torbici? 

Odgovarajuću kremu pre svega, puder tečni i u prahu, korektor, omiljenu boju senke u tamnijoj i svetlijoj nijansi, maskaru i bronzer i/ili rumenilo, sjaj ili karmin i četkice za šminkanje.

Miljana Stojanović je i autorka bloga http://profesionalnosminkanje.blogspot.com/ na kome možete pronaći još korisnih saveta, recimo o farbanju trepavica ili načinima prikrivanja podočnjaka (za dan posle Dočeka). Nadamo se da će vam ovi saveti pomoći da što lepše izgledate u Novogodišnjoj noći.

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

1 Komentari

  1. Ja volim da sam u trendu i poslušaću Vaše savete
    Sve na meni je trendovano
    Lep sam ko ikona ka me vide svi se krste

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh