Početna » LimundoGrad » Kako poslati predmet

Kako poslati predmet

Kada sam se prvi put susrela sa kupovinom i prodajom na Limundu, imala sam dve nedoumice koje se tiču realizacije saradnje:

1. Kako se plaća predmet,
2. Kako se predmet šalje

U svakodnevnoj komunikaciji sa Limundovcima, posebno kada su novi članovi u pitanju, vidimo da članovi uglavnom imaju slična pitanja kada je realizacija saradnje u pitanju.
U jednom od prethodnih blog postova smo pisali o plaćanju i slanju predmeta, na siguran, brz i lak način, dok će u ovom tekstu biti reči o tome kako poslati predmet.

Pre samog slanja predmeta važno je najpre dogovoriti se o načinu slanja.

Kada pokrećemo aukciju biramo načine slanja i plaćanja i onda se, po završetku aukcije, sa kupcem dogovaramo o plaćanju i slanju predmeta. Kupac je taj koji bira način slanja i plaćanja od onih koji su bili ponuđeni na aukciji. Predmeti se najčešće šalju Poštom i kurirskim službama. Osnovna razlika je u tome da li šaljemo neki veći ili manji predmet jer postoje izvesna ograničenja kada su u pitanju dimenzije i težina predmeta. Na primer: novčić možemo poslati vrednosnim pismom, strip kao tiskovinu ali ćemo stereo uređaj poslati kurirskom službom.

1. Poštom možemo poslati više vrsta pošiljki kao na primer:

 • Pismo

Pismo može biti mase do 2 kg i mora odgovarati sledećim dimenzijama: zbir dužine, širine i visine može biti najviše do 900 mm, s tim da najveća od te tri dimenzije može biti najviše 600 mm. To znači da kao pismo možemo poslati npr. helanke za dete, ešarpu, rukavice ili pak CD. Ono što ne bi trebalo slati kao pismo jesu na primer hartije od vrednosti ili dragoceni predmeti. Cenovnik slanja pismonosne pošiljke možemo videti na sajtu Pošte, gde postoji i kalkulator poštarine putem kojeg možemo lako izračunati troškove slanja predmeta. Ovakav način slanja je prilično jeftin, ali je moj savet da ako predmet šaljete kao pismo, da šaljete preporučeno jer se tada u Pošti pošiljaocu izdaje potvrda o prijemu pošiljke. Na taj način je pošiljka sigurnija, a i imate dokaz da je predmet poslat.

 • Tiskovina

Tiskovina je otvorena, pismonosna pošiljka koja sadrži knjige, novine i časopise i druge štampane sadržaje. Prilikom pakovanja predmeta koji želimo da pošaljemo na ovaj način, važno je voditi računa da krajevi (npr. ivice knjige) ostanu otvoreni kako bi se videlo da je u pitanju štampana stvar. Tiskovina može biti mase do 2 kg i dimenzija koje odgovaraju dimenzijama predviđenim za pismo. Tiskovina se takođe može poslati kao preporučena pošiljka pri čemu se pošiljaocu izdaje potvrda o prijemu pošiljke prilikom predaje u Pošti.  Postoji mogućnost da se elektronski prati preporučena pošiljka, ali je u tom slučaju potrebno prilikom predaje iste na šalteru pošte zahtevati uslugu Elektronsko praćenje preporučenih pošiljaka u unutrašnjem poštanskom saobraćaju (ta usluga se dodatno naplaćuje 22 din).

 •  Vrednosno pismo

Kao vrednosno pismo se šalju dokumenta, hartije od vrednosti ili vredni predmeti (na primer nakit). Vrednosno pismo je registrovana pismonosna pošiljka, osigurana do visine označene vrednosti od strane pošiljaoca. Znači, kada šaljemo npr. zlatnu narukvicu, označava se vrednost predmeta i to bi trebalo da odgovara stvarnoj vrednosti pošiljke. Pošiljka prilikom predaje dobija svoj broj koji počinje na “vv” i čiji status možemo pratiti preko alata koji Pošta ima, a pošiljaocu se daje potvrda o prijemu pošiljke.

2. Slanje predmeta kuriskom službom

 

Postoji više kuriskih službi koje vrše usluge slanje predmeta. Najpoznatije su: Post Express, AKS, BEX, City Express i Daily Express. Sve kuriske službe rade po principu  „od vrata do vrata“. Servis od “vrata do vrata”, započinje telefonskim pozivom kurirske službe od strane pošiljaoca (kontakt telefon možemo pronaći na sajtu kurirske službe), dogovara se dolazak kurira na naznačenu adresu koji zatim preuzima pošiljku. Nakon toga sledi otprema do adrese, tačnije do vrata primaoca. Na osnovu težine predmeta, a u skladu sa cenovnikom kurirske službe se naplaćuje poštarina. Ono što je važno napomenuti jeste da ove kuriske službe nude mogućnost slanja predmeta danas za danas, danas za sutra kao i mogućnost slanja predmeta u inostranstvo. Mogućnosti su veće, ali se takve usluge dodatno plaćaju. Svaka pošiljka na prijemnom obrascu (adresnici) dobija svoj broj ili bar kod na osnovu čega se na sajtu službe kojom se predmet šalje može pratiti njen status. Na zvaničnim sajtovima ovih službi možemo pronaći sve potrebne informacije u vezi sa slanjem predmeta, ograničenjima koja postoje, kako postupiti u slučaju oštećenja pošiljke itd.

Ukoliko želite da prodate, odnosno pošaljete neki specifičan ili povelik predmet, savetujem vam da prethodno kontaktirate kurirske službe kako biste se blagovremeno informisali o mogućnostima, ali i ceni usluge slanja takvog predmeta.

Ja najčešće šaljem pošiljke Poštom i Post Expressom. Uvek nosim lično pošiljke u Poštu, bilo da želim da pošaljem nešto kao tiskovinu ili Post expressom, jer često više toga šaljem odjednom. Dosadašnja iskustva koje imam, bilo kao pošiljalac, bilo kao primalac su odlična, ali delim mišljenje sa nekim članovima koji su nam se požalili da su cene usluga slanja pošiljki generalno prilično visoke za naše uslove.

Podelite sa nama vaša iskustva i učimo jedni od drugih 🙂

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

33 Komentari

 1. sene usluge dostave i te kako visoke nekada ispane da dostava bude skuplja od samog predmeta kojeg ste kupili

 2. Odličan post za nove članove i od svega ovoga ja se slažem sa konstatacijom da cene usluga kurirskih službi dosta visoke. Ja uglavnom šaljem Poštom i Postexpress-om, a nekada i drugim službama kada kupci to zahtevaju. Zbog toga sam par puta predlagao LT-u, da napravi neki Ugovor sa kurirskim službama, a posebno pomenutim, jer se većina pošiljaka šalje preko njih. Dobio sam odgovor da je to dosta mali broj pošiljaka za Ugovor, međutim u svim Poštama i svi kuriri kažu da je najviše pošiljaka preko Limunda. I pošto sam skoro svakog dana u redu na šalteru Postexpress-a, uglavnom su tu i kolege sa Limunda.

  Iz svega navedenog sumnjam da se LT potrudio oko Ugovora, pa se nadam da će u budućnosti postaviti ovaj cilj i uspešno ga realizovati. Ja sam uglavnom prodavac, u malo manjem broju sam i kupac, ali bih voleo da moji kupci dobiju pogodnosti u vidu smanjenja poštarine, jer bi samim tim i prodaja išla bolje, a to znači da svi pobeđujemo! Prodavac-veći profit, kupac-manji iznos kupljenog predmeta, Limundo-više provizije.

  Pozdrav

 3. Bilo bi dobro kada bi Limundo tim imao svoju kurirsku sluzbu samo za kupoprodaje u okviru Limunda/Kupinda i da bude jeftiniji prevoz.Tako bi mozda bila povecana prodaja jer cesto je artikal jeftiniji od kurirskih troskova.I cesto kupci traze(mole bukvalno) da im se posalje preporuceno jer je duplo jeftinije.
  razmislite o ovoj ideji jer mislim da bi se to itekako isplatilo

 4. Da kažem sa nekog mog iskustva pošto sam mahom prodavac.Slanje POŠTOM
  je u glavnom naj,jeftinije ! a za neke PAKETE ima nekoliko solucija za slanje a samim
  tim i cene su manje, AKO JE PRODAVAC VOLJAN ON MOŽE I IZIĆI U SUSRET
  KUPCU I IZ KALKULATORA POŠTE PONUDITI MU NAJ BOLJE UVETE PREMA GABARITU I TEŽINI PAKETA. JOŠ JEDNA SVAR JE BITNA BILO BI POŽELJNO
  DA SE UVEDE I MORALNA PRAKSA DA KOD PONUDE NA LICITACIJI SE DOPIŠE
  TEŽINA PAKETA .Imaobi dosta toga da kažem ali za sada toliko pozzzzz.

 5. pisali ste lepe reci ali je u praksi mnogo problema
  – limundu ima listu sluzbi koje vrse transport a osoblje limunda ne poznaje pravilnike tih sluzbi, iz tog neznanja nastaju dalji problemi (da ne zaboravimo – limundo ih reklamira a to verovatno kosta) … npr:
  ja posaljem racunar, prilikom bacanja iz jednog u drugo vozilo, ili u magacin pokida se kuler procesora koji dalje osteti maticni plocu; ja poslao ispravno, kupac dobio neispravno, kupac i nezna da trazi nadoknadu stete u narednih 24 sata i meni daje neutralnu, ja revoltiran jer znam sta sam poslao dajem kupcu neutralnu, limundo zbog toga meni takodje daje negativnu i pere ruke od svega
  predlazem da u limundu dobro prouce pravila transportnih sluzbi i da malo bolje razmisle o cesto brzopletom davanju negativnih ocena, zbog takve jedne ocene ja sam pola godine prodavao na drugom sajtu
  … zato predlazem da se L. tim ozbiljnije pozabavi time i napise za svaku sluzbu koju reklamira spisak predmeta na koje primalac ima pravo reklamacije i za svaku sluzbu vreme i telefone koje tu reklamaciju dozvoljavaju – ovo bi sigurno doprinelo da se predmeti vise na bacaju prilikom manipulacije pa bi i zadovoljnih ucesnika bilo vise.

 6. Dobro napisano, ali problem je u tome što u poštama tumače propise kako im se sviđa. Negde prihvataju manje kutije kao preporučeno pismo, negde samo koverte. Negde je za tiskovinu dovoljno da bude otvorena jedna bočna strana knjige, negde traže da se vidi ćošak. Plaćanje pouzećem je posebna priča jer ima tri opcije kako može da vam se dostavi novac (uputnica, Post Net i direktno na račun), ali u poštama sa tim često nisu ni upoznati kako valja.

 7. slanje kurirskim sluzbama jeste skupo i svi oni su manje vise priblizni sa cenama,sto je jako cudno obzirom na konkurenciju,valjda bi po nekoj logici trebao jedan od njih da se izdvoji i bude najpovoljniji a time i najtrazeniji,ali dobro…

  ono sto bih ja zelela da dodam jeste jos jedna korisna opcija za slanja malo tezih stvari koje se kupuju na L-K, a to cesto svi zaboravljaju…naime,obicno svi na pomen preporuceno pismo ili preporucena tiskovina pomisle na predmet manje tezine tj gramaze, pa idu logikom -cim je nesto malo teze, tj vece moram ga poslati /primiti postekspresom a malo se zna da jos uvek postoji i (pra)stari nacin slanja obicnom postom ako tezina prevazilazi 2 kg a to je PREPORUCENI PAKET.
  ja sam licno,poslala dosta ovakvih paketa sa kompletima udzbenika svojim kupcima i nije bilo nikakvih problema,nekad cak stignu i sutradan (kao postekspres) ,najkasnije za dva dana a cena na tu tezinu je duplo manja nego sto bi postekspres naplatio. isto dobijete adresnicu koju popunite a u slucaju necega imate broj (nije za pracenje ja mislim ali pomaze ako se ne daj Boze zagubi,i na kraju krajeva sluzi kao potvrda da ste poslali,obzirom da se kupci uvek ljute na prodavce a ne na postu ako se zagubi paket ili kasni) .

  npr.kupca je izasla postarina oko 200 din na komplet udzbenika (ne znam sad tacno koliko je kg bilo ali znam da kad smo tada racunali na tu tezinu bi ga postekspres izasao oko 400 din) a kupac je dobio paket vec sutradan..divno..

  najveci problem je sto to za prodavca nije elegantan potez,treba vece pakete nositi do poste i odmah na salteru platiti postarinu, za razliku od kurirskih sluzbi koje nama prodavcima mogu da dodju a noge kad ih kontaktiramo. verujem da ima jos puno dobronamernih prodavaca koji bi ucinili tako nesto kupcima,makar im predlozili da tako nesto postoji,zato vam i pisem da znate i za tu pomalo zaboravljenu opciju.osim toga,ja mislim da u slucaju takvog slanja ne postoji mogucnost otkupnine,neka me neko ispravi ako gresim,slobodno.

  sve u svemu mogu da zakljucim da sve sto je brzo i pouzdano -skupo je,tako je sa svim stvarima u zivotu pa i sa slanjem paketa:-) ali,ja sam za to da kupci treba da budu upoznati sa svim nacinima slanja,a prodavci da im ucine zeljeno, pa ako se odluce za ustedu na postarini onda se mora malo rizikovati ili duze cekati na zeljeni predmet

 8. @IgY boy, milisava
  Zahvaljujem se na komentarima i predlozima. U redovnom smo kontaktu sa kurirskim službama, a sa Poštom je u planu projekat u narednoj godini. Svakako imamo još ideja za unapređenje kada je isporuka u pitanju, o čemu ćemo dati više informacija kada realizacija bude moguća.

 9. @ rajko
  Limundo ne može kontrolisati rukovanje predmetima od strane kurirskim službi, niti možemo menjati njihova pravila poslovanja. Koliko je važno da prodavac dobro obezbedi predmet prilikom slanja, toliko je važan i način na koji će kuriri rukovati istim. Svakako nam uvek vaš predlog ili sugestiju možete poslati putem Kontakt strane.

 10. Složio bih se za skoro sve osim za deo sa kurirskim službama gde se spominje post espress. Ne znam zbog čega ih uopšte nazivati kurirskim službama, još manje „od vrata do vrata“. Po mom ličnom iskustvu oni funkcionišu isto kao i redovna pošta sa razlikom da su skuplji. Primera radi, više puta sam slao „danas za danas“ i ama baš nikada predmet nije stigao isti dan, osim što mi je skuplje naplaćena poštarina. U principu redovna pošta u većini slučajeva stiže naredni dan pa ne vidim nikakvu ulogu post expressa u celom procesu slanja pošiljki. Ovo „od vrata do vrata“ je tek posebna priča jer kad god mi neko pošalje bilo šta post expressom mene telefonom zovu iz pošte da odem da preuzmem. Čak ni ne pokušaju da dostave pošiljku. U danima kada ovde ne radi pošta (subota i nedelja) tada ne radi ni express. Ne razumem u čemu je stvar!? Kurirske službe kao što su City ili Bex po mom iskustvu rade ono što stoji u opisu njihovog posla ali Post Express je užas koji ne preporučujem nikome. Zamislite situaciju kada tražite neki važan dokument kao „danas za danas“ jer jednostavno mora da stigne „danas“ a oni vas zovu u ponedeljak da dođete u poštu da preuzmete, pod uslovom da možete da odete do pošte. Dešavalo se da sam slao paket osobi koja je invalid i koja jednostavno ne može da ode do pošte. Paket mi je vraćen kao neuručen a osoba koja je trebalo da primi pošiljku je slala u poštu članove familije ili medicinsko osoblje koje o njemu brine, sa svojom ličnom kartom, i ovi su odbili da uruče paket, iako članovi njegove porodice imaju punomoć na potpis svuda, u bankama, poštama i drugim institucijama gde se zahteva lično prisustvo.

  EXPRESS NIKADA I NIKAKO osim ako baš nemate para za bacanje a hitnost pošiljke vam ne igra ulogu! U nekim gradovima sam čuo da PE funkcioniše normalno kao i sve druge kurirske službe ali na većem delu teritorije Srbije to naprosto nije tako.

 11. Ja sam, opet, revoltirana radom AKS kurirske službe. Takvu nonšalanciju nejavljanja na telefon satima i satima, a kad ih konačno i dobijem, kurir ne dođe 2-3 dana po pošiljku (Obrenovac je u pitanju). Takva neprofesionalnost i bezobrazluk. Da kupac ne insistira na toj kurirskoj službi, u životu ih pozvala više ne bih.

  Strašno..

  Još ima obraza da traži da ja siđem sa četvrtog sprata da mu predam pošiljku.
  Koliko ja znam, poštar/kurir donosi/uzima pošiljke na vrata, a ne na ulici.

  Pitam se koliko će dana proći pre nego što paket isporuče kupcu i koliko još dana će proći pre nego mi dostave novac, jer je otkupna pošiljka u pitanju..

  S druge strane, za Post Express u mom mestu samo reči hvale! 🙂

 12. Zdravo
  Da napišem i ja komentar,svaka kurirska sluzba ima svojih vrlina,najbitnije je ako ste veliki prodavac da nadjete kurirsku sluzbu sa kojima mozete sklopiti ugovor o povoljnijoj ceni dostave,moj primer radim sa kurirskom sluzbom
  D expres pokazala se kao najbolja i najpozdanija sklopio sam ugovor sa njima i svaki moj paket nebitno na masu gramazu…kg kosta 216 dinara,isto tako poslao paket sa otkupom ili bez otkupa cena dostave je 216 dinara,sam pravim pozivnice sam stampam kodove i sam saljem pozivnice na server sve odradim sam bez pozivanja koll centra, kurir mi svaki dan dolazi na kucnu adresu po posiljke u vreme koje smo dogovorili.
  Sto se tice pakovanja i sigurnosti da svaki predmet stigne neostecen,,moj princip rada je da ulazem u ambalazu na veliko narucujem kartonske kurije raznih dimenzija….iz iskustva ako ste veliki prodavac ili zelite da budete veliki prodavac morate da mislite na kupce o ceni dostave i sigurnosti pakovanja posiljke,ako je kupac zadovoljan kvalitetom robe,brzoj i jeftinoj dostavi i sigurnom pakovanju on ce se opet vratiti kod vas pat puta da kupuje.

 13. Slao sam preko svih kurirskih sluzbi.
  Svi manji paketi sto mogu da stanu u postanske koverte je najeftinija solucija „Preporuceno“ ili „Vrednosno“
  A ubedljivo najbolji su za slanje Daily Expres ,po cuvanju predmeta i po ceni.
  To je moje licno iskustvo

 14. Evo i ja da dam svoje primere i komentare kao prodavac , ali i kupac :

  ****** POSTEXPRES se pokazao kao najbolji (žalosno ali istinito), POŠTA jeftina ali RIZIČNA ! ********

  Uglavnom saljem POSTEXPRESOM . Nije bilo problema, uvek paket dodje na vreme i do kupca. Zamerka je to sto takodje funkcionise kao posta, sa razlikom sto je verovatno pouzdanije. Jer, nosim ih svaki put u postu, a kad saljem pouzecem, u vecini slucajeva po novac takodje moram tamo,jer je POSTARu ,mukici, tesko da se penje na 5 sprat u zgradi bez lifta, pa samo zvrcne na interfon i pobegne,nekad i dodje do vrata, ali se uvek pozali…Sta da mu radim kad nije u kondiciji,bolje da ja besplatno radim i njegov posao… 🙂 Zamerka je takodje, sto nemaju odgovarajuce PAKOVANJE… Na internetu pise da poseduju i vece pakete i manje, medjutim, meni uvek na raspolaganje daju samo neku malu kutijicu, ma i to retko, uglavnom ubace samo u kesicu, ili me vracaju, da idem po prodavnicama i trazim paket, ili traze 100 din da im platim za neki njihov postexpresov paket, koji je u velikim postama besplatan !! ?? Isti paket prihvate u mom pakovanju u drugoj posti, bez problema,samo malo dodatno oblepe,to im je posao, ako vec nemaju adekvatno pakovanje a trebalo bi, tako pise na netu…DA LI JE NEKO IMAO SLICNA ISKUSTVA ? A da ne pricamo o NELJUBAZNOSTi na salteru… Najgore je kad dodjes po najvecoj zimi, cekas sat vremena u redu, i onda dodje neka nasminkana sa dugackim noktima i kaze : nije adekvatno upakovano, ne mogu da ga primim… 😀 A tamo imaju tone zaliha selotepa koga dobijaju za dzabe i tesko joj da ga malo ojaca ukoliko je potrebno… Verovatno im treba zaliha, za lepljenje noktiju ,kad puknu od teskog rada, strasno… 😀 Stvarno sam razocarana…

  A da, da napomenem da su jednom napravili ogromnu GRESKU- zamenili su kodove na paketima ( u pitanju je glavna posta u Novom Sadu) !!! To su provalili u posti -primaocu paketa ! Otisla sam kod upravnice koja je tada bila strasno odvratna i neljubazna , hajde sto nije priznala gresku,nego sto je imala totalno nekulturan i neljudski ,pasivno-agresivni tretman ! Od tad strogo vodim racuna ! Sreca je sto su kupci bili divni ljudi sa kojima sam se sve lako dogovorila .

  POSTA – mnogo jeftiniji nacin slanja za kupce. Spremna sam da izadjem u susret kupcu, nabavim pakete, odem do poste, ali problem je opet u njima- posti-nece da prime paket a desavalo se,po iskustvima drugih, da ga zagube… Kao kupac sam nalagala par puta da mi se posalje tako,ali u postama nisu hteli ni da cuju… Takodje kad sam ja slala, radnica je napustila radno mesto i otisla jer nije htela da posalje ,zato sto nisam htela da odem da kupim neku njihovu kovertu specijalnu,jer sam zurila,i iako sam ja prethodno paket dobro upakovala, sto se i dokazalo,jer je druga radnica bez problema poslala, i paket je stigao do primaoca odmah sutradan! KAO KUPAC da kazem da sam narucila nesto postom, ali su odbili, drugoj dvojci su prihvatili, i kad sam otisla u postu po njega, prvo su rekli da GA NEMA, a potom kad sam rekla da uzimam za momka ga je nasla, posle pola sata, prethodno me pitala sta je unutra, sto je po meni nekulturno,verovatno joj se sadrzaj nije svideo, pa mi ga je dala… Dala mi je paket BEZ LICNE KARTE (kao postar je to vec sredio…) ??!!! Tako ga je mogao podici bilo ko ! Sad verujem ljudima koji kazu da su imali NEGATIVNA iskustva da im se paket ZAGUBI ?!! , ili da im stigne otvorena koverta,tako da ga ne bih preporucila, sem ukoliko ste spremni da rizikujete ! I ja sam imala prilike kad su mi slali neki novac, da mi daju otvorenu kovertu umotanu u najlon, BEZ SADRZAJA ! Ni dan danas za to niko nije odgovarao !

  CITY “ sEXPRES “ – ko zna sta taj kurir radi, dok ga sacekas da dodje, mozes ga i licno uruciti 😀 !

  Za LIMUNDO TIM : Moram priznati da ste jako slatko predstavili na slici onog limuncica sto vuce pakete u prikolici, bas sam se pronasla 🙂 Uliva neku pozitivnu energiju 😀

  P.S. Hvala na strpljenju i izvinjavam se na poduzem postu !

 15. Moram da napomenem, da sa ostalim kurirskim sluybama nisam imala iskustva, ali cu svakako uputiti korisnike na njih…

 16. CITIRAM:
  Sve kuriske službe rade po principu “od vrata do vrata”. Servis od “vrata do vrata
  KRAJ CITATA

  Post Express kod mene u Beogradu mnogo falšira, reč je o pošti u Mirijevu gde njih nekoliko ne da neće da isporuči pošiljku nego ni dostavnicu ne ostavljaju u poštansko sanduče. Kada odem u mirijevsku poštu dobijem prazan listing svih nas koji treba LIČNO DA PREUZMEMO PLAĆENO DO VRATA. Ne samo to, frekventna pošta koja je meni na Lionu liža NEMA poštara iako u njihovoj poslovnoj jedinici stoje paketi za PostExpress tj može samo da se šalje.

  Iako državna kurirska služba prednjači ni ostali nisu cvećke, znam iskustva drugih komšija, ali te privatne kuće bar brzo disciplinuju neodgovorne kurire.

  Tolio o stavki „od vrata do vrata“

 17. Ne mora za post expres da se nosi paket u poštu, može, ali isto tako se može i nazvati broj, pa da dođu kući po paket. Meni su dali adresnice, kese, sve ispišem i kad dođu, paket je spreman. Što se tiče plaćanja pouzećem, i mom poštaru je bilo teško donositi novac, a meni čekati neki sitan iznos, zato kad traže plaćanje pouzećem, ja kod otkupa označim „nalog za uplatu“ i priložim uz adresnicu popunjen nalog za uplatu i tako mi novac legne na moj tekući račun istog dana kad je paket uručen.

 18. JAVNI PISMO O RADU LIMUNDO TIMA A SVE U VEZI
  „KAKO POSLATI PREDMET“

  Poštovani,
  pošto kod Vas vladaju dvostruki aršini i svaki član drugačije govori molimo Vas da sledeći put pre bilo kakvog odgovora proverite celu istoriju konverzacije jer Vam se odgovori ni na koji način ne slažu.
  Kada već postoji „institucija za zaštitu kupca“ (a.p. Limundo tim) i imaju posebnu zaštitu od strane Limunda/Kupinda na koji način mi kao prodavci možemo da radimo nesmetano i po pravilima.
  Ako smatrate kao i do sada da rad prodavaca nije po pravilima (konkretno mislimo na nas) morate prvenstveno naći stručne i pismene članove tima koji će nam u kratkim i jasnim crtama objasniti šta to nije u redu i protiv pravila.
  Dali Vi smatrate da mi možemo da utičemo na rad bilo koje kurirske službe ili javnog preduzeća PTT-a?
  Svaka pošta ima svoje nazovimo šefove koji se na drzak način ponašaju i postavljaju svoje uslove, trebali mi da snosimo posledice o tome?
  Ili je Limudno timu najlakše reći odnosno pokazati prstom „VI STE KRIVI“ što se pošta zagubila, „VI STE KRIVI“ što je poštar pao sa bicikla i u nekom kanalu zagubio koverat, „VI STE KRIVI“ jer se kuriru priteralo u wc pa iskoristio neko pismo da završi započetu radnju, „VI STE KRIVI“ jer ste „VI UVEK KRIVI“.
  Član koji smatra da je preveran od strane nas kao prodavca je dobio apsolutno sve moguće papire i dokaze da je pošta poslata kao i odgovor po pitanju intervencije moramo da čekamo 30 kalendarskih dana (tako kažu u pošti) svakodnevno šalje poruke i Limundu i nama a sve u vrednosti cca 200 dinara.
  I dalje smatramo da Limundo kao institucija koja postavlja svoje kriterijume odnsono copy/paste poruke bez prethodnog gledanja istorije poruka i zalaska detaljnije u sam problem.
  Naravno da se nećemo pozivati na naše ocene i naš broj jedinstvenih i ukupnih ocena jer nismo kolekcionari ocena već slobodno možemo sami sebe nazvati profesionalni prodavci, trgovci i zanatlije kako sada popularno nazivaju menadžeri i preduzetnici jer na Limundu/Kupindu isključivo samo prodajemo.

  Hvala unapred i želimo da shvatite kao dobronamernu kritiku koja možda neće ni videti svetlo ekrana.

  p.s. problemi postoje da bi se rešili jer svaki nerešen problem donosi nekoliko novih.

  Ne tražite manu, tražite rešenje !!!
  Copyright © MBM Hydraulic IN

 19. moja posta je 19103 medjutim limundo ne da opciju 19103 nego 19000 .Sta je to „samo“ 5 km od 19103 do 19000

 20. postovani kolege tacno je ovo sto vi kažete oko slanja paketa gde kupac uvek strada i plaća uvek vise ja mislim da je najeftinije slati robu postom kao obican paket sa otkupninom i to je najeftinije ali u nekim postama to neće da prime prosto zajebavaju narod jer im je skuplje post ekspresom dobijaju duplo pare a mi kupci ispastamo a i ovi iz brzih posta nekada prodjes dobro nekad ti zapadne roba da je vratis cini mi se sve zavisi i od prodavca kakav dogovor ima sa njima trebalo bi da se potraži neko resenje oko slanja robe da bi bilo jeftinije nakraju veliki pozdrav limundo timu i svim postenim kolegama ali od svih je NAJBOLJI MILANCE T. D. I IZ UGRINOVACA.

 21. pogresili ste i u opisu pakovanja TISKOVINE.po pravilu se pakuje tako da se vide sve 4 stranice i da je uvezano kanapom,da postar moze da nosi.
  to neke poste zahtevaju a neke NE.
  kod nas u Subotici..nazalost,to se zahteva tako.i nije nimalo lako udovoljiti striktnom pravilniku kod pakovanja.

 22. @IgY boy

  Odličan predlog da limundo sklopi neki ugovor o saradnji sa postexpresom recimo,ogorman je broj pošiljki koje „izvorno“ potiču sa limunda,trebalo bi postexpres da napravi neke privilegije sto se tice pošiljki za koje ih limundo i prodavci uposljavaju,jer je od pojave limunda/kupinda broj pošiljki za par godina kod njih drastično narastao.Lično poznajem kurira, bar koji kupi poštu kod mene ,godinama,i sam kako tvrdi ,pre razvijanja internet trgovine „laganice su radili“ dok se sada kapacieti šire(dobiju svremena na vreme još neko vozilo,još kojeg kurira i sl).

 23. kako d izbacim stvari

 24. @marko
  Možete nam poslati poruku putem Kontakt strane, rado ćemo pomoći.

 25. Da li ima neka kurirska sluzba,koja prilikom urucenja,dozvoljava pregled posiljke?

 26. @ Milica Rodic
  Savetujem vam da kontaktirate kurirske službe u vezi sa tom dodatnom uslugom. Mislim da služba AKS daje tu mogućnost uz posebnu napomenu.

 27. Ako narucim knjigu preko nekog sajta iz beograda pouzecem preko City Expressa da li mozete reci kada bi otprilike stigla? Narucila sam je u 11 ujutru a sutra moram ici u grad sta ce se desiti ako dodju kada ja nisam kuci?

 28. Ana Mladenović

  @ kau
  Poslati predmet uglavnom stiže sutradan, osim ako nije drugačije naznačeno. Verovatno će vas pre isporuke kontaktirati kurir putem telefona pa ćete se dogovoriti oko preuzimanja.

 29. Da li kurirska sluzba moze da uzme moj novac za predmet koji prodajem pa da mi ga da ili ne

 30. Ana Mladenović

  @ Ljubica
  Ako kupac plaća predmet pouzećem, kurir, prilikom isporuke paketa, uzima novac (otkup) od kupca i donosi ga vama. Ukoliko ste mislili na nešto drugo, molila bih vas za pojašnjenje.

 31. Danas mi je poslat paket,ocekujem da ce sutra stici do mene ,ali nisam siguran da je na posiljci ostavljen moj broj telefona ,pored adrese .. Pa me zanima u slucaju da kurir nema moj broj,a ja ne budem na adresi ,da li se posiljka ostavlja u posti u mestu u kome stanujem,pa imam 3 dana rok da podignem ili ste negde drugde vraca i gde ? Hvala unapred 🙂

 32. Olga Mirković-Maksimović

  @Dzoni: ako ne budete kod kuće, ostavlja se obaveštenje o pošiljci na kome piše koliko dana i gde će vas vaša pošiljka čekati. Dovoljno je da pođete sa tim obaveštenjem na adresu naznačenu na njemu, imajte ličnu kartu uz sebe i podići ćete vašu pošiljku.

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh