Početna » Limundo » Gradnja Limundo pomoći

Gradnja Limundo pomoći

Limundovce koji nas pozovu zanima kako je to raditi u korisničkoj podršci Limunda. Često čujemo rečenicu: “Sigurno vam stalno postavljaju ovo pitanje.” I gotovo uvek su u pravu. Neka pitanja se postavljaju češće od drugih. Zbog toga želimo da omogućimo da članovi pronađu odgovore na pitanja brzo i lako.

Samo u poslednjih mesec dana, Limundovci su preko 100.000 puta potražili odgovor na pitanja u vezi sa Limundom na nekoj od strana u delu Pomoć. Broj poruka koje su nam članovi poslali u istom periodu je daleko manji – oko 14.000. Analizirajući poruke članova i samu stranicu Pomoć uvideli smo da je neophodna promena, jer članovi nisu uspevali da brzo pronađu odgovor na svoje pitanje.

Pomoć je tada izgledala ovako:

Gradnja Limundo pomoci stara pomoc


Postavili smo sebi dva cilja:

 1. Da članovi već u prvom koraku lakše mogu da nađu što više korisnih informacija;
 2. Da Pomoć bude vizuelno privlačna.

Prva odluka -> kreiramo grupe pitanja: registracija, kupovina, prodaja i najčešća pitanja.

Prve tri grupe pitanja sadrže osnovne informacije o korišćenju Limunda, dok u najčešćim pitanjima postoje dodatne informacije, podeljene po oblastima.
Pre nego što krenemo sa sređivanjem svake pojedinačne oblasti, morali smo da napravimo vizuelni standard koji ćemo koristiti na svakoj strani. Izabrali smo da jedna boja bude “Limundo boja”, dok smo podnaslove istakli “jačom” nijansom narandžaste boje.

Usledio je teži deo – sređivanje tekstova koji su neophodni za Limundovce. Najviše pažnje posvetili smo kupovini i Limundo agentu kao najčešćim pitanjima koje dobijamo.

Najpopularnija strana je Kako da kupujem – u poslednjih mesec dana pregledalo ju je 30.000 osoba, a zatim slede Dopuna računa, Limundo Cash i Kako da prodajem sa po oko 8.000 osoba. Kako da kupujem je i naslovna strana Pomoći.

Gradnja Limundo pomoci kod

Pitanje po pitanje, stranu po stranu, menjali smo, dodavali i brisali dok nismo postigli prvi zadovoljavajući rezultat. U međuvremenu pristigla su i prva video uputstva koje smo ubacili u odgovarajuće strane. Ali, nešto je i dalje falilo: nismo bili potpuno sigurni da će članovi naći odgovor na sva pitanja.

Zato smo na dnu svake strane dodali jednostavnu Google formu pomoću koje član može da nam napiše na koje pitanje nije pronašao odgovor. Ova funkcionalnost je odmah dala rezultate, jer smo je koristili za dopunu postojećih odgovora. Hvala svim Limundovcima koji su nam na taj način pomogli da sredimo Pomoć. 🙂

Da li vam se sviđaju izmene koje smo napravili? Postoji li nešto što niste uspeli da pronađete tamo, a mislite da bi značilo novim Limundovcima? Imate li predloge kako da dodatno poboljšamo Pomoć na Limundu?

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

3 Komentari

 1. Obaveza ocenjivanja…

 2. @IgY boy
  O obavezi ocenjivanja smo pisali na strani „O ocenjivanju“
  http://www.limundo.com/Pomoc/O-ocenjivanju/1153#3

 3. dimitrijevic75

  ja sam odvijeć star da bih vam mogao pomoći,
  no ako kanite pobijediti – ne smijete izgubiti!

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh