Početna » Zabava » U susret sajmu knjiga

U susret sajmu knjiga

Za moju porodicu i mene Sajam knjiga ima veliki značaj. Kako smo veliki ljubitelji knjiga svake godine ga željno iščekujemo i radujemo se kupovini novih knjiga za našu ćerku pre svega ali i za nas.

Moram da priznam da nam je uvek bio problem da posle godišnjeg odmora i kupovine nove odeće za dete uspemo da odvojimo određeni iznos kako bismo kupili sve što nas interesuje. Veliki deo roditelja se u septembru susreće i sa izdacima zbog polaska u školu i kada dođe Sajam knjiga često, nažalost, ne možemo sebi priuštiti sve ono što bismo želeli.

Mi smo za ovogodišnji Sajam skupili prilično lepu sumu novca od koje ćemo kupiti knjige. Pitate se kako?

Imamo kasicu prasicu (mada je u pitanju kravica 🙂 ) i tu ubacujemo već nekoliko meseci sav sitan novac koji dobijemo kao kusur. Kada se kasica napuni, ponesemo novac u Maxi da ga ukrupnimo i time tog dana jako obradujemo kasirke. Skupljeni novac odlažemo u posebnu kovertu sa natpisom “Štek za sajam knjiga”. Prošle jeseni smo na primer za Sajam knjiga skupili nešto više od 5000 dinara i kupili ćerkici 11 knjižica i nama 6. Pravo bogatstvo!

Kako smo želeli da sakupimo još više novca ove godine, moj suprug i ja smo se dogovorili da sve što prodamo na Limundu i Kupindu tokom septembra i oktobra, odnosno do Sajma knjiga takođe priložimo u kovertu. Moram napomenuti da nam je opcija Popust na Kupindu donela lepu prodaju knjiga u prethodnom periodu a samim tim i pristojnu sumu za nove knjige. I eto tako, stigosmo do cifre od 9000 dinara.

Spisak šta ćemo kupovati se pravi već mesecima i jako se radujemo kupovini knjiga. Uglavnom ćemo kupovati nova izdanja i to: knjige  Kreativnog centra za ćerku, tatin izbor su Saramago i Umberto Eko a za mene Erlend Lu, Miljenko Jergović i Ante Tomić mada najviše volim da sebe iznenadim nekim novim izdavačem odnosno nekim autorom čija dela nisam ranije čitala.

Posebno nas raduje što ćemo ove godine Sajam knjiga posetiti upravo na rođendan naše devojčice i obradovati je novim knjigama jer ih je od prvog dana jako zavolela.

Ako i vi idete na sajam, želim vam lep provod i kupovinu. Ako ne možete da nam se pridružite na sajmu, potražite za sebe neku lepu knjigu na Limundu i Kupindu.

Javite šta ste lepo kupili i podelite sa nama utiske 🙂

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

2 Komentari

  1. Uh, i ja jedva čekam sajam, ali na žalost moj „štek“ je mnogo manji! 🙁

  2. Eh, eh spadam u one koji godina tokom odrastanja dece nisu stizali da i sebi priuste knjige. Zato sam bila neizmerno srecna u periodu kad je list Bestseler u svakom izdanju po cenama od 60 i posle po 100 din poklanjao knjige, nakupovala sam tada blizu 200 komada i polako iscitavam a dosta je otislo i kao poklon dragim osobama. Sada nema sanse u ovoj krizi kupiti ih ni uz Blic zenu, a kamoli na trafikama, upravo zbog cena i onda tu je LIMUNDO, tako da me itekako usrecuje kad uspem da se dokopam neke koju dugo zelim ili cak nasih slabo poznatih pisaca, za sitan novac ali smatram da svaku knjigu vredi imati i procitati, pa eto hvala Vasem timu sto nam ovako nesto omogucava

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh