Početna » Kupindo » Oktobar je, počinje sezona kiša

Oktobar je, počinje sezona kiša

Kao što nam pesma kaže, jesenje kiše već počinju. Neko ih voli, neko ne, ali složićemo se da nam je bez obzira na emocije koje gajimo prema ovom godišnjem dobu ipak potrebna adekvatna oprema koja će nam uvek biti pri ruci.

Naravno, kišobrani su prvo rešenje.
Možda niste znali, ali kišobrani su prvenstveno korišćeni za zaštitu od sunca. Nastali su još u II veku pre nove ere, u starom Egiptu i Kini i bili su namenjeni visokom staležu.
Danas ih koriste uglavnom svi, u najrazličitijim dimenzijama, bojama i oblicima – za decu, za zaljubljene, elegantni i veseli, za druželjubive, pa čak i za samuraje (ili za one koji se tako osećaju :)).
Ukoliko vaše dete ne voli da nosi kišobrane u ruci, možete mu predložiti kišobran bez drške. Za one koji vole da šetaju po kiši i sa bebama, tu su kišobrani koji se mogu montirati na sama kolica.
Kišobran ne morate imati samo iz puke potrebe, neka to bude modni detalj koji ćete sa zadovoljstvom nositi i koji će upotpuniti vaš stil poput ešarpe, kape, torbe ili naočara. Shvatićete da ste izabrali pravi onda kada vam bude stvarno žao što ste ga negde zaboravili. 😉

Mnogi ipak misle da su kabanice efikasnije rešenje. Ukoliko ne želite da vam ruke budu zauzete, a da se u potpunosti sačuvate od kiše , pronađite kabanicu za vas, vaše dete ili zaštitite bebu u kolicima. Za razliku od kišobrana, lagane su i ne mogu se polomiti pod udarima vetra. Ranije su kabanice pravljene od grubih i težih materijala i nisu bile ni približno maštovite kao danas. Sada u isto vreme možete biti i moderni i praktični.
Poseban trend čine kabanice za kućne ljubimce – ukoliko vaša kuca voli da se šeta po svim vremenskim prilikama, neka i ona ostane suva. Da li je ovo moda ili potreba – posebna je tema, ali je definitivno da manji psi teže podnose hladnoću i nije na odmet zaštititi ih od padavina.

Još jedan neophodan, a trenutno veoma moderan element jesenje opreme jesu gumene čizme. I njih možete pronaći u svim bojama i dezenima te ih je lako kombinovati uz odeću i mogu se nositi u različitim prilikama. Kako izreka kaže „Čizma glavu čuva“ – ne dozvolite da vam noge budu mokre i da vam kroz cipele prolaze kiše jesenje. Ovaj tip obuće je ujedno i najpraktičniji jer ih je vrlo lako održavati, dovoljno je samo da ih prebrišete jer na sebi ne zadržavaju prljavštinu. Ipak, složićemo se da je najveća prednost „gumenjaka“ nesmetano šljapkanje po baricama. 🙂

Ukoliko ste se opremili svim ovim elementima, onda možete da krenete u šetnju niz mokre ulice 🙂 Srećna nam jesen!

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

1 Komentari

  1. mnogo sladak tekst, hvala vam, gotovo da se radujem jeseni sada 🙂 Sada na kišobran gledam drugacije 🙂

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh