Početna » Limundo » Mobilni telefoni na Limundu

Mobilni telefoni na Limundu

Prethodnih nedelja smo sređivali jednu od najpopularnijih kategorija na Limundu, Mobilne telefone. Cilj je bio – napraviti što lakši način da kupci dođu do predmeta koji traže iz ove oblasti (kategorije).

Kategorija Mobilni telefoni je prva koju smo kompletno sredili. Izbacili smo MobiHobi sprecifikaciju telefona – nismo bili zadovoljni podacima (bili su prevaziđeni), niti nam se svidelo kako se to uklapalo u ostatak stranice za pregled aukcije. Prodavcima nije bilo jednostavno da odaberu model telefona u nepreglednom spisku. Marke telefona smo stavili u obavezna polja, umesto u potkategorije kako je to ranije bio slučaj. Obavezna polja su dodata i ostalim potkategorijama unutar glavne kategorije. Sada kod svake aukcije piše za koji je model data maska, baterija, slušalice ili nešto četvrto. Zatim su dodati i filteri pomoću kojih lakše dolazimo do aukcije koja nam je potrebna. Da vidimo kako sve ovo zapravo radi.

Tražimo npr. punjač za iPhone.

1. Na glavnoj stranici Limunda biramo kategoriju “Mobilni telefoni”

2. Zatim “Oprema za mobilne telefone”

3. Potom na potkategoriju “Punjači
4. I onda, ključno, kliknemo na „Apple“ u polju „Za proizvođača“


Rezultat koji ćemo dobiti je stranica sa aukcijama na kojoj se nalaze punjači za Apple mobilne telefone, tj. punjači za iPhone. Evo još nekoliko primera za šta sve možete ovo koristiti:
Android mobilni telefoni
mt:s SIM kartice
HTC mobilni telefoni
Baterije za Nokia mobilne telefone

Nadam se da izgleda jednostavno kao što i jeste. 🙂 Da li ste vi do sada primetili ovu promenu i da li ste je koristili?

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

7 Komentari

 1. Sve je to super, ali ja se i dalje jako mucim sa nalzenjem, jer trazim mobilni telefon koji podrzava WiFi, ali koji ima klasicnu tastaturu a ne touch screen. Jako teska i nezgodna pretraga jer ne postoje selektivne opcije za navedene kategorije. UH! 🙂

 2. Slažem se Aco da za taj kriterijum jeste teška pretraga. Možda bi pomoglo da na nakom specijalizovanom sajtu za mobilne, vidiš koji model bi tebi odgovarao, i onda probaš da ga pronađeš na Limundu. Nadam se da ćeš uspeti.

 3. Na neki nacin se slazem sa Acom mogli bi da ubacite bar kategoriju WiFI da se zna jel ja bi touch koji ima wi fi a niko skoro ne stavlja u opisu predmeta(telefona) dali ima wi fi i to malo predstavlja problem

 4. Moze li mi neko reci kakvi su to telefoni radjeni za azijsko trziste? Da li su to oni kinezi koje je zabranjeno prodavati i o cemu se tu radi? Hvala!

 5. @Aleksandar
  ono što znamo je da su to telefoni slabijih performansi od uređaja na osnovu kojih su rađeni. Da li su kopije Samsunga to ne znamo još, čekamo odgovor od njih. Zbog toga, do daljeg je dozvoljena prodaja.

 6. @4c4_c4r1na
  Danas retko koji telefon nema wifi, naročito ako je smartphone. Kao što rekoh, najbolje je da na nekom specijalizovanom sajtu pogledate specifikaciju za dati telefon.

 7. ma ja sam nedavno kupio android telefon jeste lakse sa klasicnim ali nije tesko ni sa android telefonima koji podrzavaju sve zivo.samo se treba navici na njih i eto.

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh