Početna » Plaćanje » Limundo Cash – bolji kad je osiguran!

Limundo Cash – bolji kad je osiguran!

U jednom od prošlih postova smo vam pisali o tome šta smo do sada uradili, ali i koliko posla nas čeka na putu unapređenja online trgovine. Tada smo vam pomenuli da uvodimo Osiguranje za sve transakcije koje su obavljene preko Limundo Cash-a. Kako bismo vam približili ovu novu uslugu, odgovorićemo na neka od značajnih pitanja u vezi sa njom.

1. Šta je Osiguranje?
2. Kome i zašto ga nudimo?
3. Šta želimo da postignemo uvođenjem osiguranja?

1. Šta je Osiguranje?
Osiguranje je nova usluga koju Limundo nudi svim prodavcima koji prodaju obavljaju preko Limundo Cash-a.
Svaka transakcija obavljena na navedeni način je osigurana.
Sigurno se pitate kako!?
U slučaju da vam predmet bude vraćen (iz bilo kog razloga), možete nam se obratiti za nadoknadu poštarine. Potrebno je da nam dostavite fotografiju povratnice. Nakon provere vršimo nadoknadu na vaš tekući račun.

2. Kome i zašto ga nudimo?
Kao što ste do sada mogli da primetite, usluga je namenjena prvenstveno prodavcima.
Evo i zašto.
Limundo Cash je, kao način plaćanja, prvenstveno bio usmeren zaštiti kupca. U želji da stvorimo što sigurniji „prostor“ za obavljanje online kupoprodaje, prodavac je ostao zapostavljen u određenoj meri. Prodavci često nisu videli prednost u korišćenju ovakvog načina plaćanja. Zato se i javila ideja o osiguranju, kao opciji koja nam pomaže da obezbedimo i drugu stranu u procesu.

3. Šta želimo da postignemo uvođenjem osiguranja?
Pre svega želimo da postignemo dodatnu sigurnost za prodavca. Želimo da i prodavac stekne ozbiljan interes za korišćenje Limundo Cash-a. Da bude siguran kada šalje svoj predmet da će sve proći u najboljem redu. Takođe, verujemo da će ovaj način doprineti i smanjenju broja nepreuzetih paketa, zbog čega će uloga kurirskih službi u procesu biti značajno olakšana.

U poslednjih mesec dana broj uspešno završenih Limundo Cash transakcija porastao je za 69%. Trend rasta se nastavlja. Da li ste vi obavili neku kupovinu/prodaju preko Limundo Cash-a? Kakva su vaša iskustva?

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

57 Komentari

 1. Kako stojimo sa onim, posaljes kupcu ispravan laptop, on ga ocerupa, izvadi sta mu treba, i vrati ga prodavcu takvog pod izgovorom o neispravnosti ?

 2. Iskustva…
  Kupovina(7)..sve uspesno zavrseno
  Prodaja(3)…1 realizovana, 2 otkazane, jer je kupac ipak uplatio direktno na racun…bilo im komplikovano putem LC
  Definitivno je problem, kao i uvek, edukacija, odnosno nedovoljna informisanost clanova, u ovom slucaju kupaca.
  Nisam neki veliki – profesionalni prodavac , ali iz mog ugla…mislim da LC ima ulogu kod kupovine od clanova ˝obelelezenih˝ negativnom, ili clanova sa malim brojem ocena, a inace i sam radije biram direktnu uplatu na racun.
  Na svim svojim predmetima nudim i opciju LC, ali eto i kupci se radije opredeljuju za uplatu na racun, a tome takodje dopriose moje dobre ocene… (sreca da imam racun u Intesi, pa nemam troskove oko LC)
  Generalno, mislim da LC nije lose resenje, ali bi prosirio obaveznost i na clanove koji imaju negativne ocene prilikom prodaje – da obavezno moraju imati oznacen i LC.

  To sto vam se statisticki poboljsala realizacija uspešno završenih Limundo Cash transakcija, iz mog ugla, nema veze sa uvedenim osiguranjem, ne vidim jasnu vezu, mada i nemam relavantne informacije, ali logicno razmisljam…kao sto takadje mislim da nema nikakve logike (a ni dokaze) vasa tvrdnja: da će ovaj način doprineti i smanjenju broja nepreuzetih paketa, jer nije zdravo razumski, da kupac izvsi uplatu za predmet putem LC, a kasnije ne preuzme posiljku, pa se ona vrati !

  Voleo bih ovde da cujem vasa razmisljanja, kako mislite da osigurate -resite, posiljke poslate pouzecem ? pa da i taj nacin slanja, ukljucim u opcije, jer je upravo bojazan od vracanja posiljke razlog sto ne nudim i tu opciju placanja.

 3. Koliko sam ja shvatio prodavcu vracate iznos postarine samo u slucaju ako je i sam platio prilikom slanja sto se desava u 0% slucajeva.Ispravite me ako gresim.
  Opciju LC mi ne pominjite iz vise razloga!
  Iz mog iskustva sako ko je pokrenuo tu famoznu opciju,a pokrenuli su samo oni koji ne znaju kako funkcionise,odustali su posle objasnjenja koliko treba da doplate za raznorazne provizije + beskonacno setanje od banke do banke.
  Da ne pominjem da mi svaki put skineta sa racuna 30din. rekoh 30din. da ponovim 30din. kad se transakcija zavrsi. 30din. samo za jednu.10-300din. 20-600din…….
  Hvala lepo,ovu opciju zaobilazite u sirukom luku.
  Ta opcija garantuje da cete da budete posteno „opeljeseni“ i sigurnost odlazi u 100 plan.
  Cetiri pokrenute opcije LC u periodu od 15-tak dana.
  Sve cetiri otakzane.

 4. i da… jedno podpitanje za osiguranje:
  vi promovisete, da troskove povrane postarine peuzme prodavac u svakom slucaju, bez obzira na razlog vracanja predmeta ?
  Sta ako kupac vraca predmet, jer mu se jednostavno ne svidja – jednostrani raskid ugovora, u tom slucaju bi kupac trebalo da snosi troskove povratka…znaci sugerisete da dogovorom prodavac prihvati i taj trosak, jer ce mu Limundo refundirati ?

 5. sad natrcah i na ovo:
  Kako pravilno platiti predmet na Limundu
  Anja Divković | 11.10.2013. – 16:03

  Što se tiče vraćanja predmeta i duple poštarine, uveli smo osiguranje putem Limundo casha gde, ako kupac predmet plati na taj način a paket se vrati, prodavcima refundiramo duplu poštarinu za taj paket.

  To ovde nije napisano bas tako.

  Dakle, da li se prodavcu vraca dupla postarina ?

 6. Mislim da je to osiguranje besmisleno.
  Nije mi jasno koj kupac ako je uplatio novac na Limundo Cach račun neće primiti paket? Možda je bolje da se oformi neka vrsta „fonda“ u koji će se odvajati po recimo 1 din. od svake uspešno završene aukcije i iz tog fonda obeštetiti svakog prodavca kome se pošiljka vrati, a ne samo onome kome se vrši uplatapreko Limundo Cash-a.

 7. Ne vidim razlog da sebe opterecujem pored provizije za limundo i proviziju banke za limundo cash.
  Po meni tu proviziju treba da plati kupac jel mu je to vid osiguranja da moze da pogleda predmet pre nego sto da pare,shodno tome svoju zelju treba on da plati a ne prodavac.
  Ako to prebacite na kupca mozda cu i razmisljati o prihvatanju te opcije placanja pri prodaji.

 8. @John Doe – i dalje nemamo nijedan takav primer u praksi i nadamo se da će tako i ostati.

 9. Zanima me sta je sa placanjem prodavcu i rokovima,po novom i dopunjenom pravilniku rok je 6 dana..u praksi kupac ili ne odradi opciju paket stigao…iz neznanja ili neceg drugog.ili ne oceni….koliko je tu prodavac osiguran…sta se u tom slucaju radi..jer nikome nije u interesu da ceka na svoj novac, pa ni vama koliko znam opominjete u slucaju da je racun u minusu vise od 4 dana..

 10. @John Doe – i dalje nemamo nijedan takav primer u praksi i nadamo se da će tako i ostati.
  @sasa – hvala na komentaru.Znači nam da čujemo kakva su vaša iskustva. Imamo u planu izmene slične vašim predlozima. Povećanje broja transakcija zaista nema nikakve veze sa uvođenjem osiguranja. Nije ni bila ideja da to tako zvuči, već da kažemo da broj transakcija raste i da se nadamo da će osiguranje doprineti tom trendu. Što se tiče nepreuzimanja predmeta, koliko god da vam to ne deluje zdravorazumski, moram vam reći da se ipak dešava u praksi. Plaćanje pouzećem nažalost ne možemo nikako mi osigurati, jer je to proces koji nijednim svojim delom ne ide preko nas, tako da nemamo mogućnosti da na bilo koji način utičemo na njega.
  @Kiki, sasa – hvala na komentaru. Niste dobro razumeli. Prodavcu se vrši povraćaj poštarine bez obzira da li je platio poštarimnu prilikom slanja ili ne. Ukoliko je platio prilikom slanja biće izvršena nadoknada dve poštarine, ukoliko nije platio prilikom slanja – samo jedne.

 11. @sinisa – hvala na komentaru. Uvek nam se možete obratiti u takvom slučaju kako bismo završili transakciju ranije.

 12. Tekst je dopunjen u delu:
  „U slučaju da vam predmet bude vraćen (iz bilo kog razloga), možete nam se obratiti za nadoknadu poštarine.“ kako bismo pojasnili u kojim slučajevima nadoknađujemo troškove poštarine.

 13. @Kiki – što se tiče bankarske provizije koja se naplaćuje za prenos novca na tekući račun prodavca, svesni smo da je ona veoma visoka i radimo na rešavanju ovog problema. Nadamo se da ćemo uskoro imati lepe vesti.

 14. Imala sam nekoliko neprijatnih situacija sa kupcima i poučena tim iskustvom pošto nigde ne postoji zakon o zaštiti prodavca nego samo potrošača tj. kupca, jednostavno se zaštitite kao prodavac na sledeći način…

  1. Lično preuzimanje ili uplata na račun pa slanje
  2. Slikati svaki predmet o ispravnosti pre slanja( podesiti datum na fotoaparatu da potvrdi vreme tj datum fotografisanja), fotografija ili bolje snimak je validan dokument koji ne može ni jedan kupac da pobije obrazloženjem da mu je stigao neispravan predmet.
  3.Može se uvesti osiguranje plaćenjem pouzećem npr. uplata na račun prodavcu samo za poštarinu-tim novcem kao prodavac platite poštarinu,a poslati predmet pouzećem samo sa otkupom, pa ako se predmet vrati bar ste jedan deo novca izvukli

  Što se tiče LC bila sam u prilici da budem kupac i nezadovoljna predmetom koji je stigao, posle fotografisanja prispelog iscepanog predmeta odobren je povraćaj uplaćenog iznosa,ali ne i plaćene duple poštarine.
  Kome se obratiti i ko refundira tu poštarinu?Da li se novac refundira samo ako je uplata preko LC, zašto ne i kod običnog slanja( uplata na račun pa slanje ili pouzećem) ?ili da…?

 15. @sandra – žao nam je što ste imali neprijatnih iskustava. U slučaju povraćaja predmeta, kada predmet ne odgovara opisanom stanju, prodavac snosi troškove povratne poštarine. Ukoliko je transakcija obavljena preko Limundo Cash-a prodavac se može obratiti Limundu za nadoknadu tih troškova. U tom smislu osigurane su samo transakcije koje se obavljaju preko Limundo Cash-a jer samo kod njih imamo uvid u dešavanja, uplate se vrše na Limundo Cash račun.

 16. ja takvih problema nikada imao nisam imao ni kao kupac ni kao prodavac.jesam jednom kao kupac ali ionako ne vredi pominjati ionako su sankcionisani s limunda.kasnio je kupac vise od 16 dana i dobio negativne.jedan mi se clan isto nije javljao ja sam ga lepo nazvao i on mi je rekao da ne moze da udje u limundo ali sredili smo to telefonski on dobi predmet ja pare i eto jer nikad se ne zna sta se moze desiti kupcu i prodavcu.poslovanje kupio sam upravo predmet pouzecem sto da ne mada nema tog prodavca malo njih vidjam da stave i tu opciju.dok kad ja prodajem saljem i tako i sve ok.koristim i online pa prebacim kes direktno prodavcu na njegov racun bez ikakvih problema i obratno i meni isto ili ljudi ako nemaju dogovorimo se bez ikakvih problema.

 17. pozdrav svim limondovcima, a posebno kupcima.kupac je ovde glavna karika jer da nema nas nebi bilo ni ostalih .poradite više na našoj zaštiti i predlažem da se mi malo više organizujemo protiv nesavesnih i drskih prodavaca koji se kriju iza limondo pravila.onda neka sami prave ražanj ,a zec u šumicu.kupac je gospodin koji traži svoja prava i poštovanje.šta se događa.izloženi smo bezpotrebnim poštanskim troškovima koji ne odgovaraju poštanskoj tarifi,prodavce to ne interesuje jer to je novac za nekog drugo oni ga ne daju,loše upakovana roba,koja se ošteti,ne pošalju kupljenu robu ,ne prihvataju sugestije i predloge,zlouptrebljavaju famozni organizovani transport i tako u nedogled.super ako ovako ostane.

 18. Imao sam jednu Limundo cash prodaju i od tada tu opciju više ne koristim, i to iz dva razloga.
  Predmet je bio neka sitnica u vrednosti od 299 dinara. Kupac je hteo da predmet poašlejm preporučenim pismom što sam i učinio, poštarinu sam naravno platio ja.
  Limundo mi je skinuo proviziju za uplatu 30 dinara i na račun mi je uredno uplaćena vrednost premeta.
  zahvaljujući Limundo cashu imao sma 2 dodatna troška proviziju+poštarnu, i čemu svrha te opcije. Kupcu je bilo ok dobio je predmet bez plaćanja poštarine a meni naravno nije palo na pamet da čoveku tražim da mi nekkao uplati tih 90 dinara…. Ovo je sitan novac ali ako bi se dešavalo sbvaki dan nakupi se.

  Limundo Cash je skroz nepraktičan!

  Trebalo bi puno poratiti na ovoj opciji jer je u suštini dobra, dodati opcije za doplatu poštarine tj prodavac mora dobiti onoliko novca za koliko ej predmet prodao a ne da mu ta cifra faktički ide u minus itd ili još lakše nekoristiti opciju Limundo Cash.

 19. @ vojkan krstić – baš iz tih razloga i jeste osmišljen Limundo Cash. Da li ste ga koristili?

 20. @Drakče – potpuno ste u pravu što se tiče poštarine. Postoje realne prepreke trenutno koje otežavaju uvođenje ove opcije, ali je to svakako jedan od sledećih koraka ka unapređenju ovog sistema. Za sada je potrebno da kupca troškove poštarine podmiri na neki drugi način.

 21. Limundo bi trebao da napravi neki sporazum sa nekom od kurirskih sluzbi i da to stavi u ponudu svojim clanovima.
  Licno mislim da bi to bilo mnogo vise prihvaceno nego L.C. jer u tom slucaju bi postarina bila mnogo manja nego sto zvanicno obracunavaju kurirske sluzbe i moglo bi se dodati npr. mogucnost provere posiljke pre preuzimanja.
  Ovo pisem samo zbog toga sto mi je suprug pre par dana narucio 4 gume za automobil i postarina je bila 180din,kada sam ih pitala zasto je postarina tolika ,rekli su mi zato sto imaju sklopljen ugovor sa tom firmom.
  A npr. da ja posaljem te iste gume nekom drugom platila bih postarinu 1250din.
  Jer realno gledajuci neki put kupac plati vecu postarinu nego sto je vrednost kupljenog predmeta na limundu.

 22. Podrzavam predlog za ugovor sa nekom kurirskom kompanijom.Imao sam dobra iskustva sa AKS i BEX sluzbama.Verovatno bi oni potpisali ugovor sa Limundom, jer bi im to donelo prilican porast posla, a nama bi smanjilo troskove.

 23. @svetlana i Zoxy – hvala vam na komentarima. Ovo je jedna od stvari koje planiramo da ostvarimo u narednom periodu. Ideja je da postoji određena vrsta paketa za Limundo koji bi išli preko odabrane kurirske službe (službe sa kojom bi mi imali ugovorenu saradnju).

 24. Po meni limundo cash je totalni promasaj!

  kao prvo , totalno mi je bezmisleno da se od prodavaca uzima provizija za transakciju prebacivanja na racun prodavca sa racuna limunda, molim lepo, vi ste izmislili taj sistem i jos da naplacujete, te provizija za postavljanje aukcije, te za slike, pa onda jos kad i prodas predmet i na kraju ti uzmu pare od provizije da ti prebace pare…strasno.

  drugo, otkud limundo pravo da moj novac, ili novac od prodavca zadrzava par dana i da ga koristi , molim lepo, jesu to male pare za pojedinca ali kad se uzme ogroman broj clanova koji koriste usluge LC ,verovatno se nakupi pozamasna suma…a limundo za to vreme koristi nase pare… i jos ti i naplate na kraju

  trece, totalna besmislica kao osiguranje za vracanje predmeta, pa koje lud od kupaca da plati Limundo kesom, pa onda da ne primi predmet…a ovamo kao nude neko osiguranje, ne znam da li sam ja luda ili sta…

 25. @malena – hvala vam na komentaru. Provizija koju plaćate prilikom korišćenja Limundo Cash-a jeste provizija koju banke naplaćuju za tranfer novca. Limundo tim je konstantnim pregovorima sa bankama kako bismo ovu proviziju smanjili/ukinuli. Za sada korisnici Banka Intese nemaju nikakve troškove, a nadamo se da će uskoro još nekoliko banaka promeniti svoju proviziju. Limundo ne naplaćuje nikakvu proviziju za sebe u ovom procesu. Jedina ideja koja se krije iza Limundo Cash-a jeste zaista uspostavljanje jednog sigurnog online tržišta. Ovaj račun je po svojoj osnovi posrednički račun i novac koji se nađe na njemu ne sme biti dalje korišćen. Jedini tok novca jeste ili na tekući račun prodavca ili na tekući račun kupca. I što se tiče osiguranja, ono je uvedeno ne zato što je nama dobro zvučalo, već zato što se javilo kao potreba. Nažalost, i dalje dolazi do nepredvidivih situacija između saradnika zbog kojih paket može biti vraćen.

 26. Ja sam mali prodavac.
  Nisam zaposlena, pa sam prinudjena da knjige prodajem iz sopstvene biblioteke. Sta cu. Eto, dotle doslo. Mene provizija ubija, narocito na Kupindu, ali sta cu. Nema mi druge.
  Eto, ja samo da podelim moju muku sa vama.
  Ne nudim svojim kupcima LC, jer sam uvidela da mnogi uopste ne znaju kako to ide. Mislim da im je to suvise komplikovano. Nekima, da ne generalizujem.

 27. Upravo sam imao slucaj da posaljem ispravan procesor u garanciji. Kupac se javlja i kaze nije ispravan, ima i potvrdu iz nekog servisa.
  I sta sad prodavac da radi, da sanja da li je on to ostetio, ili namerno zamenio sa nekim neispravnim.

  Stalno se prica o potrosacima i pravima njihovim(kako bi se navodno stekao utisak da su/smo vazni-zbog sigurno pravljenja potrosackog drustva..)
  Kako je prodavac zasticen u ovom primeru?
  Nemate odogor, Limundo tim nema odogr na ovo pitanje. Ni LC tu ne pomaze.

  Prodavac sam sa preko 1600 pozitivnih ocena, niti jedne negativne.
  Ni jednom nisam bio zasticen u slicnim situacijama, niti je Limundo imao resenje.
  Nego samo capy/pastuju dosadnu frazu : Zao mi je sto ste imali lose iskustvo..

  Srecom ruku na srce ne desava se cesto..ali zna da se desi.
  Kao sto je naveo koelga u prvom postu @John Doe
  Ko prodaje tehniku npr lako moze da mu se desi ili skuplju robu.. i onda mu se smuci sve.
  Ja sam prvu put tehnicku stvar prodao i ovo mi se desilo, necu vise tako nesto ni da pokusavam.
  Zastiti na neki nacin i prodavce, jer svi smo mi kao ljudi i prodavci i kupci u razlicitim situacijama.

 28. @Ljuba – molila bih vas za vaše korisničko ime kako bismo mogli da izvršimo proveru i damo vam odgovor. Što se tiče zaštite prodavaca, zaista se trudimo, i sa tim ciljem je i uvedeno osiguranje. Naravno, spremni smo da čujemo svaki predlog koji se odnosi na unapređenje. Zato, molim vas budite slobodni da nam pošaljete sve vaše predloge koji se odnose na zaštitu prodavaca.

 29. Cela ideja je ok i trebala je da postoji od osnivanja Limunda i da bude obavezna u opcijama placanja jer se zna u kom vremenu zivimo, prevaranti su na sve strane! Ne znam sta prodavcima nije jasno? Pisem Kao kupac- Predmet koji placam hocu i uzivo da vidim, opipam pa i isprobam ako treba sto do sada nije bila mogucnost! @ malena -ko je lud da plati LC pa da ne podigne predmet?- Pa ako predmet nije ni blizu opisanog i uslikanog stanja, cist plagijat ili bilo koji drugi vid prevare ko je lud da preuzme i plati taj predmet?
  Kao prodavac -treba biti zasticen od ne savesnih kupaca da ne trpite stetu nastalu postarinom zbog njihove nemarnosti ili bezobrazluka-red je da oni plate makar postarinu za to koja bi se skinula sa njihove uplate LC. Detalj provizije koji se javlja pri prebacivanju novca sa racuna na racu treba da ide na stetu kupca odnosno da stoji u napomeni kao i postrainu i taj procenat placa kupac. Znaci prodavac placa samo proviziju Limundu!
  Pisem poucen losim iskustvom i skrecem paznju da je ovo dobar vid sigurnosti ali da mora uci u opciju obavezan da bi imalo smisla. Nadogradjivati ga dalje u odnosu na praksu i potrebe a u funkciji da se prevaranti sklone sa sajta i to bez sankcionisanja – da sami sebi prave stetu.
  Ima ovde clanova od kojih mi nije stigao predmet a krvi bih im dao da im zatreba, a naleteo sam i na one od kojih mi je stigao predmet a cim ih nadjem uzecu im malo…

 30. mogli bi malo da smanjite provizije, ili da ukinete neke provizije, nama prodavcima bi bas dobro doslo, a i vidite da se dosta ljudi zali na provizije …

 31. Postovani
  Problem koji se meni pojavio je sledeci, (a voleo bi da nesto u tome promenite)
  Novo registrovani kupac je kupio predmet od mene na kupindu preko limundo cash opcije. Od limunda je dobio informaciju da me kontaktira telefonom a ne limundo-kupindo porukom, moja sreca da je prihvatio moju molbu da isti razgovor razmenimo i porukama da bi postojao pisani trag celog dogovora. Po obavestenju o uplati sam poslao predmet na dogovoreni datum isporuke. A novac se jos uvek nalazi u bezvazdusnom prostoru iako je kupac predmet dobio zadovoljan je predmetom i to mi je i javio. Propust limundo cash opcije je sledeci: Ja sam siguran da se to cesto desava, kupac se registrovao da bi obavio kupovinu i mozda mu je to prva i poslednja kupovina na kupindu ili limundu, platio ga je dobio predmet zadovoljan je i mozda se vise nikad nece ni ulogovati na kupindo ili limundo i dolazi do problema jer nema ko da odradi opciju „ZAVRSENO“ . I onda nastaje problem cekanja tog novca i kontaktiranja limundo tim i objasnjavanja itd………….mislim da je to jedan ozbiljan propust jer ne verujem da ljudi koji ovde prodaju nemaju potrebe za tim novcem.
  PS Nadam se da nisam bio preopsiran sa objasnjenjem
  S postovanjem
  IvanSu

 32. @Sabo Ivan – Hvala na komentaru Ivane. Jako nam znači da čujemo mišljenje ljudi koji zaista koriste sistem. Svesni smo ovog problema i zato smo omogućili završavanje transakcije na više načina. Ukoliko kupac sam ne označi status „Završeno“, transakcija može biti automatski završena ukoliko on oceni saradnju pozitivnom ocenom. Takođe, kako ne biste čekali da istekne rok i sistem sam završi transakciju, uvek nam možete poslati poruku kako bi Limundo tim završio transakciju.

 33. Citiram:“ kupac se registrovao da bi obavio kupovinu i mozda mu je to prva i poslednja kupovina na kupindu ili limundu, platio ga je dobio predmet zadovoljan je i mozda se vise nikad nece ni ulogovati na kupindo ili limundo i dolazi do problema jer nema ko da odradi opciju “ZAVRSENO” . “
  Ovo je citat iz mog predhodnog komentara, na koji ste mi vi odgovorili da je druga opcija da me oceni pozitivnom ocenom……
  Ponovo citiram:“ i mozda se vise nikad nece ni ulogovati“
  Kako ce me ocenjivati kad se vise ne loguje na kupindo ili limundo?!
  Obracanje limundo timu kao treca opcija kako da to uradim kad danas ceo dan vrsim prepisku i telefoniram i niko me ne razume. Odgovori su sablonski bez razumevanja i ozbiljnog razmatranja.
  Kao na primer odgovor koji sam dobio od limundo tima evo ga u potpunosti citiram:“
  Zdravo Ivane,

  kada kupac dobije predmet, menja opciju u Završeno.

  U trenutku izmene opcije u Završeno, novac se prosleđuje
  na Vaš tekući račun koji je unet prilikom postavljanja predmeta.“
  I ponovo isto bez resenja a ja bez novca koji je trebao vec davno biti na mom racunu
  S Postovanjem
  Ivan

 34. @Sabo Ivan – Zaita mi je žao Ivane što niste imali najprijatnije iskutvo sa nama, i jedino što mogu da vam kažem jeste da se izvinjavam u ime celog Limundo tima i da se nadam da se to neće ponoviti. Opcije koje sam vam navela u prethodnom odgovoru su tačne i na taj način možete za sada završiti Limundo Cash transakciju.

 35. Osiguranje je totalno besmisleno a zbog naplate od 30 dinara je besmislena i opcija limundo keša. Najgore od svega je to što limundo tim ne dozvoljava prodavcu da tih 30 dinara naplati kupcu jer morate priznati da za kupca 30 dinara nije ništa u poređenju sa sigurnošću koju dobija plaćanjem limundo kešom. Ova opcija samo šteti prodavcima i limundo ništa ne dobija ovime. Ja bih voleo da mogu kao prodavac da stavim na svim svojim aukcijama plaćanje limundo kešom i tako je i bilo ranije, ali posle nekoliko upozorenja od strane limundo tima da nesmem kupcima da naplatim 30dinara ja sam svuda skinuo ovu opciju. Neka limundo tim razmisli o ovom predlogu jer bi se samo ovime pospešila ova usluga a ne nekim osiguranjima i sličnim glupostima.

 36. Potpuno neprakticno,
  Zbog cega kupac da uplati samo cenu artikla preko LC, a posle svakako mora da plati pouzecem npr. 200din postanskih troskova, kada kupac moze odmah pouzecem da plati i cenu artikla i postanske troskove.
  Dati postaru 200 ili 800 din, potpuno ista stvar za njega, nema smaranja sa bankama, cekanja u redovima ko nema e-banking, duplog placanja (banka+posta) i sto je najvaznije, zbog cega opciju koju bira kupac treba da plati prodavac ?
  Plati Limundo proviziju na prodaju, pa plati LC proviziju, pa plati bankarske troskove transfera novca sa LC na Bankovni racun.
  Potpuno nepotrebna i skupa komplikacija koja koristi samo limundu kao dodatni izvor zarade.

 37. @Milos Rankovic – Limundo nema nikakvu zaradu od ovog načina plaćanja. Provizija koja se naplaćuje prodavcima koji nisu korisnici Banca Intese služi, samo za pokrivanje bankarskih troškova prenosa novca. Vaša primedba je skroz na mestu, svesni smo ove mane sistema i radimo na ispravljanju iste. Za sistem koji radi automatski, kao što je to slučaj sa limundo Cash-om, je jako važno da poštarina bude određenja unapred (prilikom pokretanja aukcije/prodaje). Za početak je jako nezgodno utvrditi cenu poštarine jer se razlikuju cenovnici kurirski službi, a prodavac uvek može ponuditi više službi. Drugi problem jeste sistem aukcija, odnosno cena poštarine kod aukcija. Kako bude rasla cena predmeta na aukciji potrebno je da raste i poštarina. Nadamo se da ćemo uskoro moći da izađemo ispred vas sa lepim vestima.

 38. Šta se dešava kada kupcu pošaljem nov predmet, npr telefon, on ga otvori, malo se poigra, predomisli i vrati ga nazad? Taj predmet više nije nov i ja sa njim ne mogu ponovo na akciju. Na koji način je prodavac tu zaštićen?

 39. @wolf – prema Zakonu o zaštiti potrošača, svaki kupac ima pravo na reklamaciju predmeta, bez obzira na način na koji je kupovina obavljena.

 40. @Hristina Vidanović – Hvala na brzom odgovoru, mada sam ipak ocekivao nesto smisleniju argumentaciju.
  Dakle, moje pitanje je vise bilo usmereno ka zastiti prodavaca. Dozvoli da ga obrazlozim. Po tvom odgovoru moze se zakljuciti da kupac moze, iz bilo kog raloga da vrati predmet prodavcu i na taj nacin ga osteti. Kako sam i napominjao, mozete kupiti telefon, testirati ga dan-dva i doneti odluku da vam ne odgovara, ali ne zbog njegove funkcionalnsti, jednostavno ste se predomislili (mozda vam ipak treba novi bicikl). Prodavac ce tako nazad dobiti koriscen (potpuno ispravan) telefon. A sta se desava ukoliko kupac osteti taj predmet i vrati ga pod tvrdnjom da je stigao ostecen?

  Uz duzno postovanje prema vasem poslu i kompaniji naveo bih primer eBay-a koji ima full insurance, kojim vam nadoknadjuje vrednost paketa+postarinu.

 41. @wolf – u slučaju kada se kupac samo predomisli i želi da vrati predmet bez ikakve zamerke u pitanju je jednostrani raskid ugovora i kupac ima prava na njega ponovo po Zakonu o zaštiti potrošača. Što se tiče drugog slučaja koji navodite, ne mogu vam reći da nije moguće da se tako nešto desi, ali zaista do sada nismo imali takve slučajeve. Ovo je slučaj koji se može svakako desiti uvek bez obzira na način realizacije kupoprodaje. Limundo Cash nudi prodavcima ipak određenu sigurnost jer podrazumeva da je novac za predmet uplaćen pre slanja, i u slučaju povraćaja Limundo refundira troškove poštarine prodavcu. Detaljnije o tome možete pogledati na stranici http://www.limundo.com/Pomoc/Limundo-Cash-Osiguranje/1505

 42. Ja sam pre neki dan koristio LC kao prodavac. Nisam znao da su provizije tolko visoke. Prodao sam nesto za 99 din ,a troskovi su bili oko 40 din. Znaci prodao sam za 60 din. Ne racunajuci cimanje do poste itd. Zasto mora da se prebaci lova na ziro racun,skinuci velike provizije ? Sto ne postoji opcija da bi taj novac ostao na Limundo racunu. Mi prodavci i inace redovno imamo uplate,ovako barem nesto bi ostao i u nasem dzepu. Hvala! Pozz

 43. Upravo mi je kupac vratio haljinu koju sam prodala preko LC-a(ne dopada joj se haljina) i platila sam troskove povracaja robe….kome da se obratim za refundaciju?

 44. @Lidija: ukoliko već niste kliknite na problem u okviru Limundo Cash transakcija. Druga opcija je da samo napišete e-mail korisničkoj podršci Limunda.

 45. Zadnji put kada sam se obratio Limundo timu, pre nekih mesec dana, jer je jedan kupac hteo da vrati predmet, rekli su mi da u tom slučaju, kupac plaća povratnu poštarinu, a sada ovde čitam da to nije tako!
  Pa ne može čas ovako, čas onako, sve mora biti precizno definisano, a ima puno stvari koje nisu precizno definisane, ili koje su nedorečene.
  Pa ko sada plaća povratnu poštarinu u slučaju da kupac hoće da vrati predmet koji navodno ne odgovara?

 46. @Zoran – povratnu poštarinu plaća prodavac i šalje nam potvrdu da je preuzeo nazad predmet i platio poštarinu (fotografiju). Nakon toga Limundo refundira ovaj iznos na tekući račun prodavca.

 47. Ko plaća povratnu ako nije u pitanju LC?

 48. @Zoran – povratnu poštarinu plaća prodavac osim ukoliko se drugačije ne dogovore saradnici.

 49. Ja sam to i pitao Limundo tim u decembru i dobio odgovor ovaj…

  Kupac je obavešten da može izvršiti povraćaj samo o svom trošku
  i zamoljen da nam javi svoju odluku. Javićemo vam čim nam
  bude stigao odgovor.

  Hvala na strpljenju.

  Srdačan pozdrav,
  Hristina
  Limundo tim

  Znači, onda je bilo tako, a sada više nije tako!

 50. @Zoran – ukoliko se radi o povraćaju koji predstavlja jednostrani raskid ugovora (predmet se vraća a da ne postoji nikakva mana koja nije opisana u tekstu prodaje) kupac snosi troškove povratne poštarinu.

 51. “ ukoliko se radi o povraćaju koji predstavlja jednostrani raskid ugovora (predmet se vraća a da ne postoji nikakva mana koja nije opisana u tekstu prodaje) kupac snosi troškove povratne poštarinu. “

  Kako pisete ovo kada sam bas sada imao takvu situaciju i rekli ste da ukoliko ne mozemo da se dogovorimo, jednu postarinu snosi prodavac a jednu kupac ?

  Mogu i sliku vaseg odgovora da prilozim ako treba !

 52. Saveti za LIMUNDO TIM,

  1. Ukinuti naplacivanje postavljanja oglasa, a svaku sliku nakon trece naplatiti i naplatiti proviziju nakon zavrsene aukcije;
  2. Stupiti nekako u kontakt sa ljudima iz Ricardo.ch, otici u Zug, pogledati pazljivo kako ljudi rade i pokusati nauciti nesto osnovno, a ima mnogo toga jer je razlika LIMUNDO-RICARDO nebo i zemlja. Preneti ovde bar jedan mali deo politike poslovanja Svajcaraca i bilo bi nam mnogo bolje.

  Pozdrav

 53. @Aleksandar – hvala vam na savetima, zaista nam mnogo znače.

 54. imam pitanje za vas:

  da li svoju proviziju obracunavate na iznos koji je postavljen kao prodajna cena proizvoda ili po ceni po kojoj je proizvod zaista i prodat?
  Naime, ja sam za baletanke stavila cenu od 2.550 a prodala sam ih za 2.000 a stiglo mi je da platim 204,00 umesto 160,00 koliko iznosi 8% vase provizije
  unapred hvala na odgovoru
  Zorana Piper

 55. @Zorana Piper – na Limundu se naplaćuje provizija za pokretanje aukcije (besplatne su samo aukcije koje počinju od 10 dinara) i provizija za uspešno prodat predmet (utvrđeni procenat od konačno postignute cene). Molim vas da nam dostavite o kojoj tačno aukciji je reč kako bih mogla da proverim da li je došlo do greške.

 56. Ovo sa osiguranjem je ok ali diskriminisete sve ostale prodavce koji nisu u radnom odnosu i nemaju ziro racun…Ako vidimo koliko ste para uzeli na provizijama, zasluzujemo da svi imamo tu uslugu i to besplatno jer bi to bilo posteno prema svim prodavcima….Ja sam licno imao dva takva slucaja ovde i zgadilo mi se jer se nekad prodaje i kupovine poklope pa nedobijeni novac napravi probleme i tad nas niko nista ne pita…Pocinjete da mi licite na ovu Vucicevu vladu , samo otimate a nista ne dajete….

 57. Još jedna mana, u vezi sa rokom za obavljanje kupoprodaje. Nakon što kupac izvrši Limundo Cash uplatu dolazi obaveštenje da je potrebno odmah poslati predmet, kako bi on stigao u roku od tri dana. Pošta za slanje pisama i paketa daje rok 3 do 5 radnih dana, što znači da je prodavac, kako bi ispoštovao pravilnik, prinuđen da pošalje predmet kurirskom službom. I onda dolazi do raznih primedbi od strane kupaca, povodom visine PTT troškova, pogotovo kada se radi o jeftinijim predmetima. Takođe, preporučena pisma i preporučene tiskovine ne mogu da se pošalju tako da primalac plati PTT troškove. Tako da biste mogli da poradite na tome da pravilink uskladite sa Poštinim pravilnikom, a ne da se od prodavca zahteva nemoguće.
  Veliki pozdrav!

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh