Početna » Kupindo » Besplatno postavljanje predmeta na Kupindo [VIDEO]

Besplatno postavljanje predmeta na Kupindo [VIDEO]

Veoma često dobijamo pitanja koja su u vezi sa prodajom predmeta na Kupindu, te smo kreirali video uputstvo koje pojašnjava proces postavljanja predmeta na prodaju.

Kako u video uputstvu nije moguće detaljno pokriti  sve aspekte prodaje na Kupindu, pokušaću da kroz ovaj blog post naglasim još neke koji mogu biti od važnosti prodavcima.

1. Besplatno postavljanje predmeta na Kupindo

Predmete na Kupindo možete postavljati bez ikakvih troškova, odnosno potpuno besplatno, a oni će biti aktivni sve dok se ne prodaju. Proviziju plaćate sa vašeg Limundo računa prema važećem cenovniku, ali tek kada predmet prodate, odnosno, kada predmet pronađe svog kupca. Ukoliko predmet ne bude prodat, nema dodatnih troškova prema Kupindu.

2. Osiguranje transakcija koje se plaćaju preko Kupinda

Savetujemo vam da koristite opciju plaćanja preko Kupinda (Limundo Cash) na vašim prodajama jer:

 • Sve transakcije koje su plaćene preko Kupinda (Limundo Cash-a) su osigurane.
  To znači da Kupindo refundira troškove koje je prodavac imao za slanje predmeta, u slučaju kada mu se predmet vrati (na primer, kupac nije preuzeo predmet).
 • Ovakav način plaćanja je najsigurniji na Kupindu, što kupcima uliva dodatno poverenje u saradnju sa prodavcem.

 

3. Važnost ispravnog popunjavanja dodatnih polja

Kada unosite novi predmet obratite pažnju na ispravno popunjavanje dodatnih polja (proizvođač, model, veličina i tome slično) jer dodatna polja na Kupindu imaju dve važne funkcije:

 • Kupci putem njih dobijaju potrebne informacije o predmetu
 • Predmeti se mogu pretraživati preko opcija u naprednoj pretrazi

Primer:
U kategoriji Obuća kupci mogu lako pretraživati predmete preko više različitih kriterijuma. Recimo, mogu tražiti bele, kožne patike, broj 42. Da bi se kupcu izlistao pravi predmet, uslov je da je prodavac dobro popunio dodatna polja prilikom unosa predmeta.

4. Važnost potpunog i tačnog (prema pravopisu) naslova i opisa predmeta

Naslov treba da sadrži precizno pojašnjenje o kakvom se predmetu radi, ali bez suvišnih informacija i prideva koji nisu u vezi sa samim predmetom. Na primer, ako prodajete nov telefon, u naslovu možete napisati ko je proizvođač telefona, tačan model i starost telefona.

Naslov igra jednu od ključnih uloga prilikom pretrage predmeta na Kupindu, pa navođenjem konkretnih informacija o predmetu povećavate šansu da kupac pronađe vaš predmet. Iz tog razloga nemojte u naslov upisivati nešto poput “stvarno dobar telefon”, “prelepa majica” ili tome slično, jer kupci nikada na taj način ne traže predmete.

Detaljne informacije o stanju predmetama, prednostima i nedostacima, karakteristikama i tako dalje, ostavite za opis predmeta.

Nemojte zaboraviti na pravopis, jer ispravnim korišćenjem srpskog jezika povećavate šanse da kupac putem pretrage pronađe vaš predmet. Nedavno smo pisali o optimizaciji opisa za pretragu i pravopisa koji u tome igra veliku ulogu, pa vam ovom prilikom toplo preporučujem taj tekst.

5. Promotivne opcije

Kupindo trenutno broji više od 800.000 predmeta i 400.000 registrovanih članova. S obzirom na ovoliku ponudu i brzinu kojom Kupindo i Limundo porodica rastu, pozitivan uticaj na prodaju svakako može imati isticanje predmeta putem promotivnih opcija.

Šta, na primer, možete postići promotivnim opcijama:

 • Predmet se može nalaziti 7 dana pri vrhu kategorije za samo  119 dinara (TOP u potkategoriji)
 • Predmet može biti istaknut žutom bojom 7 dana za samo 49 dinara (Osenčena pozadina)

 

Više o ostalim promotivnim opcijama pogledajte ovde.

Nadam se da su vam video uputstvo i kratka pojašnjenja o ključnim stavkama u prodaji na Kupindu bili od koristi. Da li vi imate neki savet koji biste želeli da podelite sa nama?

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

4 Komentari

 1. 6. Kupci pogledaju moje ocene i koje sam predmete prodavao pa kada to vide kupuju sa poverenjem jer su drugi dali pozitivne komentare.
  Na zalost ova opcija od skora nije moguca jer ste ukinuli mogucnost da kupci vide koje sam predmete prodavao. Mogu samo da vide pozitivne ocene. Ovo nece poboljsati prodaju vec ce je dodatno otezati. Da li sam ja promasio temu svojim komentarom ili Vi svojim potezom. Pravdate se zastitom privatnosti i zahtevima „mnogih“ clanova. Dozvolite da mozda pomislim kako Vas boli prostor koji placate. Puno sam truda ulozio da ubedim kupce kako predmeti koje prodajem vrede toliko para. Posle odredjenog vremena nisam vise nikoga ubedjivao jer su sve mogli da vide u ocenama. Sada moram ponovo da ulazem i trud i vreme – moj trud i moje vreme. U svojoj ponudi imam mnogo predmeta iz oblasti „elektronika“ a mali broj iz oblasti „sigurnosni uredjaji“. U ocenama imam vecinom ocene iz sigurnosnih uredjaja a zanemarljivo iz elektronike. Ko sada to zna. Ko ce sada bez ikakve rezerve i sumnje da kupi neku kameru od mene ( svi ce sada misliti da prodajem elektroniku). Izgradio sam neko ime u oblasti sigurnosnih uredjaja a sada ste me vratili na pocetak. Vas potez nije put ka uspesnoj prodaji .
  Ovaj potez nije dobar ni za limundovce jer ste im pored ostalog uskratili vazne informacije za otkrivanje namestenih licitacija.
  Ocekivao sam da organizujete neki blog-post-pisanije za Vas potez ali posto ga nema svoje misljenje sam napisao ovde.

 2. sre10nis, hvala na komentaru.
  Ima više razloga zbog kojih je uvedena ova izmena, a najvažniji od njih upravo jeste očuvanje privatnosti članova Kupinda i Limunda. To je bila jedna od najčešćih želja Limundovaca.

  Pogledao sam vaše ocene i želeo bih da vam čestitam na velikom broju pozitivnih saradnji ostvarenih sa drugim članovima. Mislim da nema kupca koji će nakon pregleda vaših ocena imati sumnje u kvalitet saradnje sa vama.
  Ipak, ono što vi kao prodavac možete dodatno da uradite jeste da ponudite opciju plaćanja preko Kupinda (Limundo Cash). Tako ćete kupcu na veoma jednostavan način sugerisati da će kupovinom od vas dobiti upravo no što vidi na fotografijama.

 3. Pošto tekst nosi naslov besplatno postavljanja predmeta na Kupindu, evo od mene jedan predlog povezan sa time.

  U duhu sajma knjiga predlažem da tokom ove nedelje postavljanje aukcije knjiga na Limundu bude besplatno bez obzira na početnu cenu. (ranije ste ponekad imali takve akcije ali već dugo ništa slično a mislim da je ovo pravo vreme)

  Odričete se provizije koju naplaćujete za postavljanje predmete ali nadoknadićete to sigurno većim brojem predmete i povećanom prodajom.

 4. @mikantix

  Hvala vam na komentaru i sugestiji.
  Trenutno nije u planu organizacija takve akcije, ali ukoliko bude svakako ćete biti pravovremeno obavešteni.

  Do tada, predlažem da predmete koji ne odgovaraju aukcijskoj prodaji (na primer, radi se o retkim predmetima koji čekaju pravog kupca, predmeti kod kojih je bolja strategija prodaja po fiksnoj ceni i slično) postavite na Kupindo.

  Na Kupindu je postavljanje besplatno, a predmet može sačekati pravog kupca.

  Srdačano vas pozdravljamo.

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh