Početna » Kupindo » Najprodavanije knjige na Kupindu

Najprodavanije knjige na Kupindu

Kao i svake godine u ovo doba, kako školarcima tako i (ostalim) knjigoljupcima, sve miriše na knjige.
Prvi septembar je prošao i škola se zahuktava, a top liste najčitanijih knjiga svakodnevno se menjaju.

Kako knjige predstavljaju veoma važnu, obimnu i raznovrsnu kategoriju na Kupindu, korisno je i interesantno znati koja su dela bila najprodavanija do početka ove jeseni.

Kao što ste verovatno već i primetili, kod naših prodavaca uvek možete pronaći izdanja do kojih je veoma teško doći van Kupinda. Samim tim se i Kupindo top lista u velikoj meri razlikuje od ostalih.

Trenutno je najprodavanija knjiga Za sva vremena volim te. Reč je o veoma neobičnom izdanju. Naime, dve reči „volim te“ ispisane su na četiri stotine strana. Možda ćete se zapitati u čemu je smisao, ali ko razmišlja o smislu kada je u pitanju ljubav? 😉 Ovo je praktičan poklon za romantike koji sve mogu reći u samo dve reči.

Na drugom mestu nalazi se knjiga Pomiriti se sa sobom, Dragiše Milovanovića. Knjiga govori o tome kako možete poboljšati i olakšati život sami sebi, sopstvenim odlukama i verujući u snagu promene. Autor je, vodeći se sopstvenim životom i iskustvom, pružio čitaocima savete vredne pažnje.

Zanimljivo je da i naredno mesto zauzima knjiga o poboljšanju kvaliteta života, Hrono ishrana, Kako usporiti starenje, autor je dr Ana Gifing. Izgleda da se sve više krećemo ka prirodnom načinu lečenja, kako psihičkom, tako i fizičkom. Ovakav tip priručnika uvek je interesantniji ženskoj populaciji i predstavlja pravi izvor motivacije, a nadajmo se da donosi i zadovoljavajuće rezultate – prema rangu na top listi, izgleda da zaista deluje.

Roditeljima i đacima dobro je poznata činjenica da svake godine postoji po jedan udžbenik koji se brže rasproda i teže pronađe od ostalih. Ovog septembra to se dogodilo upravo sa Srpskim jezikom za 7. razred, pa se i ovaj udžbenik našao pri samom vrhu liste.

U sferi muzike i umetnika koji sve češće pišu o svom životu i delu nesumnjivo vodi Balašević, te se tako za sve ljubitelje njegovih pesama i životnih priča među prvih 20 najprodavanijih knjiga nalaze Jedan od onih života i Tri posleratna druga. Uz odličan odnos cene i očuvanosti, ove knjige nastavljaju niz dela koja se mogu pronaći gotovo isključivo na Kupindu.

Interesantna je i činjenica da je prodat veliki broj izdanja u tomovima čija je cena i više nego primamljiva, a prednjače Aleksandrijski kvartet i serijal o Gospodaru prstenova.

Ipak, ljubitelji stripova zaslužni su za najvredniju kupovinu – početkom godine prodat je komplet stripova Alana Forda za ukupno 50.000 dinara!
Za kolekcionare su ova dela dragocena i ne čudi činjenica da se prodaju po veoma visokim cenama. Alana Forda slede Dilan Dog i Talični Tom, ali ukoliko sagledamo vrednost prodatih knjiga tu su i Istorija srpskog naroda u 10 tomova, Žitija svetih i izabrana dela Dostojevskog.

Sve u svemu, drugačija, a raznolika, Kupindo top lista najprodavanijih knjiga stvara samostalni trend koji nam govori o tome koliko je lako i jednostavno kupiti retko, a vredno delo – samo ukoliko znate gde da tražite. 🙂

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

4 Komentari

 1. Na kupindu, zaista, ima dosta knjiga…

 2. „…kod naših prodavaca uvek možete pronaći izdanja do kojih je veoma teško doći van Kupinda.“
  Ocigledno je da doticni pisac ovog teksta nikada nije posetio sajam knjiga.
  Ali kao i sve ostalo i ovo je naravno preuvelicao veliki/Mali Limundo 🙂
  Ostalo je u redu,slazem se…do nekle.

 3. @Kiki

  U pomenutoj rečenici napisano je da je do mnogih knjiga
  teško doći van Kupinda, ali ne da je to i nemoguće.

  Sajam knjiga sa razlogom nije pomenut u tekstu, jer
  su razlike između ovog događaja i Kupindo sajta ogromne,
  prvenstveno u dostupnosti i trajanju (7/365), lakoći pretrage,
  ali svakako i u samom načinu kupovine.

  Naravno, mišljenja su mnogobrojna i različita, tako da se
  definitivno samo donekle slažemo. 🙂

 4. kakva zanimljiva statistika 🙂 prijatno sam iznenadjena izborom naeg naroda, bas lepo 🙂

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh