Početna » LimundoGrad » Limundo školarci

Limundo školarci

Da se još bolje upoznamo. Predstavljam vam Limundo tim. Ovo smo mi kao školarci – štreberi, sportisti, matematičari…  A pošto svi mi volimo da učimo i da se kroz to zabavimo, hajde da se zajedno malo igramo. Potrebno je da spojimo fotografiju sa citatom 🙂 Spremni? Počinjemo!

 

 1. Matematičar koji voli da se druži, zeza i uči. Voljena spona između grupe buntovnika i grupe štrebera.
 2. Iako u malenom osmehu nedostaje par zubića, uvek ga je nosila sa ponosom, bez obzira što joj je mama stavila milje oko vrata. Poručuje da nas to ne sprečava da marljivo učimo i slušamo svoju mamu. 🙂
 3. Nadimak mu je tada bio Mika, a majka ga je dugo zvala „Golube“. Svaki put kada bi neko zvao ne telefon, mama bi ga blamirala dozivajući ga „Gooolubeee, telefoon!“ 😀
 4. Beskrajno radoznao i istrajan u zapitkivanjima uz odsustvo bilo kakve artikulacije u usmeravanju svojih interesovanja. To mu je zapravo pomoglo da stekne dobru osnovu opšte kulture. Na artikulaciji interesovanja i dalje radi 🙂
 5. Dete koje voli školu (da, ima i toga) 🙂 Volela je školu zbog drugara, dobre učiteljice i vesele atmosfere u učionici. To se nije promenilo do dana današnjeg – danas voli svoj posao i to zbog kolega, dobre šefice i vesele atmosfere u kancelariji.
 6. U školu su je rano poslali, pa se tih prvih dana više ni ne seća. Srećom, ostale su fotografije da posvedoče koliko je bila oduševljena novim obavezama i ranim ustajanjem.
 7. Nikad nije voleo školu. Interesovalo ga je samo društvo, tada popularne „fliperane“ sa video igricama i stripovi. Slično kao sada, samo je pio malo manje piva.
 8. Škola, pogotovu osnovna, predstavlja jedan od najlepših perioda njenog života. Odatle potiču njena najstarija i najdraža prijateljstva. Na njih je jako ponosna! Štreberka u njoj je obožavala taj ritam i svakodnevnu gomilu domaćih zadataka 🙂
 9. Sve, sve, ali basket! Omiljeni predmet: fizičko.
 10. Štreber amater. Sad je profi.
 11. U osnovnoj je bila šapmion u lastišu te su je birali za popravljača, što je u tom uzrastu bila prilično kul titula. Još se seća dana kada je na fizičkom preskočila „ice“ (kada se lastiš podigne na nivo miške). Pored toga što je bila odličan đak, bila je prilično uspešna i u „pola/celo“ igri sa mirišljavim papirićima.
 12. Počela je kao radoznali prvak, srećan što je konačno izašao iz vrtića, završila kao ponosni maturant Treće beogradske gimnazije.
 13. Kao školarac je voleo matematiku, košarku i raspust.  Vrhunac dana su mu bili crtaći u 7 i 15. Samo tad i nikad više je imao idola.
 14. Radovala se prvim školskim danima misleći da je čeka zabava, ali nigde nije bilo ni balona, ni bombona. Krenula u prvi razred bez znanja jednog jedinog slova. Većina dece tečno je čitala, dok je kod nje išlo na povuci potegni…uh..zvonilo.
  Slovo Ž je uživalo da je muči, pa se i dan danas seća pesmice koju je pokušavala da pročita „Sedi žaba sama na listu lokvanja…“. Nije volela ni žabu, ni lokvanj, ni bukvar….ali eto na kraju je završila prirodne nauke i zavolela i žabu i lokvanj i pesmicu 🙂
 15. Bila je dobar đak, prilično stidljivo i ne tako pričljivo dete. Izuzetno je bila uredna, ukrašavala svoje sveske i skupljala lepe olovke i gumice. Kada je krenula u osnovnu školu imala je i svoj prvi posao: vodila je emisiju na Radio Beogradu koja se zvala „Memoari jedne Ane“ (autor je naravno bio njen otac). Svirala je klavir tokom osnovne škole. Pevala je u horu sve do kraja srednje škole, bavila sam se plesom i obožavala da igra lastiš i tenis.
 16. Uvek je bila nasmejana i vesela (sem na ovoj slici – slika iz pasoša). Škola joj je najviše bila zanimljiva zbog druženja. Iz škole joj je i ostalo da kako nešto zacrta mora tako i da bude.
 17. Imajući u vidu to da je oduvek voleo da uči, ali nikada na konvencionalan način,
  njegove školske dane najbolje opisuju sledeća dva citata:
  – There is no knowledge that is not power – Ralph Waldo Emerson
  – I’ve never let my school interfere with my education – Mark Twain
 18. U školu je krenuo ranije nego njegovi drugari tako da je kroz celo školovanje bio najmlađi u društvu, zbog čega su se zbijale mnoge šale na njegov račun.
  Iako je uvek bio u društvu starijih, danas uspešno završava fakultet i nada se da će to biti uskoro.
 19. Otprilike kad je imao ovoliko godina kao na slici je počeo da se bavi programiranjem.
 20. „Još u školi je ručicu dizao vešto i već se znalo da postat će nešto, o već se znalo da postat će neko…“ Najbolje ga opisuju Balaševićevi stihovi ili njegovim rečima stidljiv, povučen i lud za fudbalom.
 21. Nežna i osećajna. Vredna i radna. Dobar i iskren prijatelj. Istrajna u svojim stavovima od malih nogu.
 22. U školi je uvek bio vrlodobar, ali sa peticom iz matematike 🙂
 23. Zvali su je mala plava i popularno „štreberka“. Uvek je sedela u prvoj klupi i maštala da bude učiteljica.
 24. Obožavala je svoju učiteljicu, školu, društvo. Vukovac, štreberka koja je uvek štitila slabije (čak i drugove :)). Pomagala lošijim đacima. Išla na sva moguća takmičenja. Obožavala fiziku i matematiku. Svirala violinu. Bavila se sportom, ilustrovala knjige sa svojim tatom, pisala ugovore sa mamom. Umetnica, prirodnjak, društvenjak. I tako ostalo do dana današnjeg. „Upradljivo suv i debeo. Kontraverzna ličnost.“ 😀
 25. Pametna, pozitivna, dobra, vredna, puna energije, kreativna, predana kao kamikaza, strejt kao lenjir, pravedna kao pionir. Uvek originalna, uporna, inteligentna, opskrbljena radnim navikama, vrelo novih originalnih ideja… Najbolja u generaciji…. Po svemu!
 26. Mnogo je voleo matematiku, nije voleo rano ustajanje i zakasnio je prvog dana u školu. I danas je sve isto 😀
 27. Od malena je volela da čita , samo je sve bilo interesantnije od lektire 🙂
  Čitanje je najbolje učenje.“ Aleksandar Puškin

Nakon čitanja ovoga, jedna reč ostaje u pamćenju „štreber/ka“ 🙂 Zato dobro da zapamtimo pravilo Bila Gejtsa broj 11: „Be nice to nerds. Chances are you’ll end up working for one.“ (Budite dobri prema štreberima. Velike su šanse da ćete raditi za njih.). U slučaju Limunda radićete i za njih i sa njima 🙂 Štreberi ili ne, ja bih ipak rekla da je Limundo tim – najbolji!

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

1 Komentari

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh