Početna » Kupindo » Kako pronaći kupce

Kako pronaći kupce

Na Kupindu kupci najčešće dolaze do željenih predmeta tako što pregledaju ponudu po kategorijama. Onima koji traže konkretan predmet je najlakše da ukucaju ključne reči u pretragu i dobiju na svom ekranu celu ponudu onog što ih interesuje. Međutim cunjanje po Kupindu je toliko jaka navika da pojedine kategorije posetioci obiđu preko 50.000 puta mesečno.

Najefikasniji alati za prodaju kojima možete postaviti vaše predmete pred ovoliki broj zainteresovanih kupaca su TOP kategorija i TOP potkategorija.

TOP u kategoriji – predmet se prikazuje u vrhu kategorije (139 din / 7 dana)
TOP u potkategoriji – predmet se prikazuje u vrhu potkategorije (119 din / 7 dana)

Ove promotivne opcije možete uključiti odmah prilikom postavljanja novih predmeta na prodaju ali i na predmetima koje već prodajete preko Kupinda.

Njihova prednost u odnosu na druge promo opcije leži u tome što izdvajaju vašu ponudu ciljnoj grupi koja traži baš ovu vrstu proizvoda, u sam vrh stranice. To garantuje da će svako ko uđe u tu (pot)kategoriju videti promovisane predmete.

TOP u kategoriji - Kupindo.com

Interesantan podatak je da je na 250 ponuda koje smo analizirali, a koje su bile promovisane opcijom TOP kategorija, prodato čak 578 predmeta.
Ovo je pokazatelj da su pojedini prodavci odlično shvatili kako mogu maksimalno da iskoriste TOP promo opcije, tako što ih uključuju na ponudama sa većim lagerom. Na taj način smanjuju troškove a povećavaju prodaju i za jednu uloženu reklamu prodaju više.

Ako uporedimo prosečan broj pregleda jedne ponude na Kupindu sa ponudama na kojima prodavac koristi ove opcije, možemo videti koliki efekat imaju na povećanje vidljivosti ponude:

  • Prosečna ponuda: 193 pregleda;
  • Ponuda sa opcijom TOP kategorija: 783 pregleda → povećanje preko 400%;
  • Ponuda sa opcijom TOP potkategorija: 520 pregleda → povećanje preko 260%.

U preglede ne računamo kada prodavac gleda svoje ponude.

Ima još jedna stvar koju treba da znate kada su u pitanju promotivne opcije i promocija uopšte.

Što preciznije fokusirate promociju na ciljnu grupu, imaćete bolju konverziju (broj prodaja u odnosu na broj pregleda ponude), pa će predmet koji postavite kao TOP ponudu na naslovnoj strani videti najviše ljudi, ali samo deo njih su vaša ciljna grupa. Zbog toga ćete često imati manji broj prodaja u odnosu na broj pregleda.

Ponuda koja je TOP u kategoriji imaće manji broj pregleda, ali tu je mnogo više onih koje vaš proizvod može zanimati, pa ćete imati veći uspeh u prodaji, dok ćete za ponudu koja je TOP u potkategoriji možda imati najmanje pregleda ali su to pregledi kupaca koji traže baš tu vrstu proizvoda i zbog toga možete ostvariti najbolje prodajne rezultate. To je prednost ciljane reklame.

Od promocije zavisi vaš uspeh u prodaji. Zato eksperimentišite. Probajte sve vrste promotivnih opcija i vidite koje su najefikasnije za vaše proizvode. To je siguran način da dođete do najboljih rezultata.

Ako želite da saznate korisne informacije i o drugim promotivnim opcijama na Kupindu i kako da ih najbolje iskoristite, ovde možete nastaviti sa čitanjem: Kako da promovišete vašu ponudu

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

4 Komentari

  1. prvo limundo treba SEBE da izreklamira samim tim ce se i predmeti reklamirati…..

  2. prosecna cena predmeta kladim se ne prelazi 1000 dinara i ako neko plati za vrh kategorije 140 dinar + 8% proviziju prodaje to na dodje 22% u proseku. to je vise nego veleprodajni rabat. Mora znatno vise da se reklamira limundo da bi opravdao takve provizije

  3. U potpunosti podržavam kartakns-a.
    Da li ste ikada videli reklamu za TV-u za Limundo / Kupindo ?!?

  4. Način na koji se odabiraju lotovi i njihova procena te provizija koju aukcionar uzima na sigurno, nisu na ruku nekom konkretnom poboljšanju prodaje. Ovo što se nudi od aukcionara je samo da se njima slije više novca a kategorije prodaje i mogućnost da se stavlja sve i svašta neće poboljšati prodaju. Na kupindo treba ići sa najnižom ponudom od 100 dinara. Sa limundo vratiti na 99 dinara kako je i bilo. Ako se lot proda red je i da se plati, ako se lot ne proda nije red da se plati.

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh