Početna » API » 16. #etabla => Gradite na našoj platformi #API

16. #etabla => Gradite na našoj platformi #API

Vreme je za novu #etabla. Septembar označava početak novih aktivnosti nakon letnjih odmora i sporijeg tempa. Napunili smo baterije, prikupili dovoljno energije i sada smo spremni za korak napred.
Tema o kojoj bismo sada želeli da popričamo jeste API. O počecima eksploatacije API-ja smo već pisali i prilika je zgodna da popričamo o mogućnostima koje će dalji razvoj API-ja doneti njegovim  korisnicima.

Nova, 16. po redu #etabla će se održati u sredu 25. septembra od 15h do 16h. Tokom ovog Tviter druženja planiramo da se osvrnemo na sledeća pitanja:

  • Šta je API?

Šta predstavlja “Aplikacioni programski interfejs” i zašto je toliko bitan za dalji razvoj Kupindo servisa? Pokušaćemo da nagovestimo u kom smeru želimo da se razvijamo i kako u tom procesu mogu da učestvuju svi zainteresovani.

  • Koja tehnologija i standardi stoje iza njega?

Koji su to tehnološki trendovi u svetu koje smo ispoštovali planiranjem i implementacijom API-ja? Na koji način dokumentujemo API funkcionalnosti kako bismo što više olakšali developerima koji su zainteresovani da Kupindo servis implementiraju u svoje servise i aplikacije?

  • Bezbednost sistema i podataka korisnika

Objasnićemo način na koji i dalje održavamo visok standard kada je reč o bezbednosti sistema i podataka korisnika.

  • Potencijal u razvoju mobilnih aplikacija

Kako Kupindo API može doprineti razvoju domaćih mobilnih aplikacija, koje su trenutne mogućnosti i u kom smeru planiramo dalji razvoj? Zašto je sve ovo značajno za sve saradnike Kupinda?

  • Ideje za razvoj servisa korišćenjem API-ja

Ono što predstavlja otvaranje platforme i predstavljanje API-ja javnosti, istovremeno predstavlja otvorenost za ideje korisnika i svih učesnika koji imaju predlog i želju da unapređuju servis. API će svakome pružiti mogućnost da implementira svoju ideju, gradeći na osnovama koje je postavio Kupindo.

Očekujemo vas u sredu, a do tada preporučujemo da pogledate ovaj kratki video koji može dosta da pojasni. Tvitamo se! 🙂

Containerization from MAYAnMAYA on Vimeo.

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

3 Komentari

  1. Šta se dešava sa limundo cafeom?

  2. Trenutno radimo na poptunoj reorganizaciji Cafe-a i promeni njegove platforme. Kada novi Cafe zaživi, biće potpuno drugačiji, i verujemo, pregledniji, zanimljiviji i korisniji svim članovima.

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh