Početna » Zabava » Uradi sam(a): manikir kao iz salona

Uradi sam(a): manikir kao iz salona

Uredni nokti i negovane ruke su veoma bitni svakoj dami. Bilo da ste ljubiteljka francuskog manikira, nadogradnje, „običnog“ laka, kratkih ili dugih noktiju ili pratite trendove kao što su „kašmirski“ ili „kavijar“ manikir, jedno je sigurno – želite lepe nokte uz što manje truda i ulaganja. 🙂 Međutim, pored svakodnevnih obaveza kao što su pranje sudova i spremanje kuće, preko rada za računarom, pa do plivanja i uživanja na plaži, savršen manikir je teško održati. A odlazak u salon zahteva vreme i novac. Zato vam nudimo par saveta kako da sredite vaše nokte brzo, jednostavno i jeftino.

Za početak, dobro očistite nokte. U svakom setu za mankir imate potreban pribor za to. Manikir će ići znatno lakše ako prethodno potopite ruke u toplu vodu sa mešavinom eteričnih ulja (ili samo sa par kapi limuna).

 

Isturpijajte nokte kako biste postigli željenu dužinu i oblik. Mogu biti okrugli, kockasti, špicasti, u obliku polumeseca… Imajte na umu da oblik i dužina noktiju zavise ne samo od trenda već pre svega od toga da li će vam možda smetati u svakodnevnim aktivnostima.

Birajte turpije koje se sastoje od 4 različite površine. Na svakoj od tih površina je jasno naznačeno u koje se svrhe koristi – za glačanje nokta, oblikovanje, dodatni sjaj… Takođe, na svakoj piše kojim se redosledom upotrebljavaju.

 

Nemojte se brinuti da ćete oštetiti nokat, ako ga dobro uglačate. Ukoliko koristite kvalitetan pribor i imate malo strpljenja, sve će biti u redu. Savet plus: kada glačate nokat, uvek pomerajte turpiju u istom smeru, bićete efikasniji, a nokatna ploča će biti lepša. Ne zaboravite da operete prašinu sa ruku pre nanošenja laka za nokte.

 

Pred kraj nanesite ulje za zanoktice oko nokta. To je najzdravije i na duže staze najefikasnije rešenje za zanoktice. Nemojte ih čupati, seći ili grickati, jer ćete samo pogoršati situaciju. Najbolje je natopiti ih uljem i sačekati nekih 5 do 10 minuta kako bi ulje imalo vremena da deluje. U svoju manikir rutinu možete uključiti i piling ruku. Obavezan sastojak je i kvalitetna krema za ruke.

 

Pre nego što nalakirate nokte, nanesite podlogu. Većina takvih preparata ima trostruko dejstvo – štiti nokat, hrani ga i omogućava da lak duže traje. Pojedina čak i sama izgledaju kao providan lak, te vam nije potrebno da nanosite ništa drugo. Kada ste to završili, sve što vam je ostalo jeste da odaberete svoju omiljenu boju i pažljivo nalakirate nokte. Uživajte u vašim savršenim noktima! 🙂

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

1 Komentari

  1. Moj predlog su teme vezane za poboljšanje kupovine i prodaje, kako da kupcima i nama prodavcima poboljšate uslove na limundu i kupindu, a o lakiranju noktiju pun je internet.

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh