Početna » LimundoGrad » Korak po korak do besplatne e-mail adrese

Korak po korak do besplatne e-mail adrese

Za korišćenje sve većeg broja internet sajtova (društvenih mreža, trgovine preko interneta, rezervisanje karata i ulaznica …) neophodno je posedovati svoj lični e-mail nalog.

Danas postoji mnogo provajdera koji pružaju uslugu otvaranja besplatne e-mail adrese, neki od najpoznatijih su Google mail (Gmail), MSN (Hotmail) i Yahoo.

Prikazaćemo primer otvaranja Gmail naloga. Procedura otvaranja naloga kod ostalih provajdera je gotovo identična.

Počinjemo tako što otvorimo naš pretraživač (browser) i u zaglavlju ukucamo adresu www.google.com ili još bolje www.google.rs

Nakon toga u gornjem desnom uglu je potrebno kliknuti na crveno dugme „Prijavite se

 

 

Prikazaće se stranica za ulaz na Gmail nalog (ukoliko ga već imate) međutim, kako sada prvi put otvaramo Gmail nalog, potrebno je još jednom kliknuti na crveno dugme „Otvorite nalog“ koje se nalazi u gornjem desnom uglu.

Sa leve strane možete videti pojašnjenje u koje svrhe se sve može iskoristiti Gmail nalog.
Sa desne strane se nalazi formular koji je neophodno popuniti kako bi Gmail nalog bio uspešno registrovan.

 • Za korisničko ime možete koristiti slova, brojeve i tačke (bez razmaka) i ono mora sadržati minimum 6 karaktera. Npr. ukoliko ukucam Petar.Petrovic, moja e-mail adresa će glasiti Petar.Petrovic@gmail.com (deo @gmail.com će sistem sam ubaciti, stoga njega ne morate upisivati). Vrlo je moguće da će željeno korisničko ime biti zauzeto, tj. da je neko pre vas već registrovao nalog pod istim nazivom. Stoga je poželjno da pokušate sa kombinacijom slova i brojeva (npr. Petar.Petrovic + godina rođenja).
 • Lozinka za pristup nalogu mora sadržati minimum 8 karaktera. Savet kako odabrati sigurnu lozinku možete pogledati i na našem Limundo blogu.
 • U polje za potvrdu lozinke je potrebno ponovo upisati identičnu lozinku kao u polju iznad.
 • Polje za unos mobilnog telefona nije obavezno ali vam može biti od koristi ukoliko ikada zaboravite lozinku za pristup nalogu.
 • Polje za unos aktuelne e-mail adrese takođe nije obavezno za popunjavanje i možete ga preskočiti.
 • Ukoliko prethodno niste uneli vaš mobilni telefon, neophodno je da u polju „Dokaži da nisi robot“ unesete reči koje su prikazane na ekranu. One su namerno ukucane da se lošije vide kako kompjuterski programi ne bi mogli da ih prepoznaju, već da to može uraditi samo ljudsko oko.
 • Nakon odabira lokacije, potrebno je samo da štiklirate kvadratić za prihvatanje Google uslova za korišćenje usluga i zatim kliknete na polje „Sledeći korak„.

 

Ukoliko ste sva polja ispravno popunili, pojaviće vam se sledeća stranica koja vam nudi da opciono ubacite svoju fotografiju. Kako taj korak nije obavezan, možete i samo kliknuti na dugme „Sledeći korak“
Nakon toga, pojaviće vam se ekran dobrodošlice. Svoj e-mail ubuduće možete proveravati klikom na dugme prikazano na slici ispod.

 

Nemam e-mail ali imam Facebook.
Neretko su članovi prilikom registracije na Kupindu i Limundu u polje predviđeno za upisivanje e-maila mislili da je tu potrebno upisati svoj Facebook nalog. Facebook nalog međutim nije isto što i e-mail nalog. Zapravo, za registraciju Facebook naloga neophodno je bilo da se unese već postojeća e-mail adresa.
Nakon registracije Facebook naloga, on vam automatski otvara Facebook e-mail koji će glasiti kao vaše korisničko ime na Facebooku sa dodatkom @facebook.com

Sve poruke poslate na ovaj e-mail stižu na vaš Facebook inbox. Ukoliko nalog na Limundu / Kupindu želite da registrujete pomoću Facebook e-maila, verifikacioni mail ćete naći kada otvorite vaš inbox a zatim u gornjem levom uglu kliknete na polje „Other„.

Ukoliko vam je potrebna dodatna pomoć oko otvaranja e-mail adrese ili registracije na Limundu i Kupindu, budite slobodni da kontakitrate našu korisničku podršku koja vam stoji na raspolaganju svih 7 dana u nedelji.

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

6 Komentari

 1. To je PREGLEDAČ a nije pretraživač.
  Pretraživač su google.com , yahoo.com, bing.com, duckduckgo.com itd. , servisi na internetu koji služe za pretragu.
  Pregledači ili prikazivači služe da prikazuju ili pregledaju veb stranice
  i to su Mozila Fajerfoks (Firefox), Google Krom (Chrome), i drugi.

  Zabuina je nastala Mikrosoftovim pogrešnim (namerno pogrešnim?) prevođenjem lokalizovanog izdanja Vindovs IksPe (XP) operativnog sistema, gde je „Internet explorer“ preveden kao „Internet pretraživač“, što je možda bio zgodan BUKVALNI prevod ali ni on nije pogodio da on služi da PREGLEDA i PRIKAZUJE sadržaj a ne da ga pretražuje,
  Sam naziv tog (sada napuštenog) Mikrosoftovog proizvoda je bio sugestivan i lažno naviodio korisnike da oni tim programom nešto pretražuju.

  Dakle, korektno je mrežni pregledač, internet prgledač ili prikazivač , jer od Viste naovamo i Mikrosoft je izmenio prevod u pregledač.
  Nazvati pregledač pretraživačem, ukazije da osoba koja piše meša ta dva pojma.

 2. Orsos branislav

  Zato sto sam zaboravio lozinku za email zato bih napravio novi email

 3. Jovana Milenković

  @orsos

  Dobar dan, možda bi bilo najbolje da prvo pokušate da zatražite novu lozinku, da ne biste morali da otvarate potpuno novu e-mail adresu.

 4. Dobro vece kako da kupim preko kupinda neki broj ipi nesto

 5. Jovana Milenković

  @Nemanja

  Dobar dan, potrebno je prvo da otvorite nalog na ovom linku: https://www.limundo.com/Registracija/Kupindo

  Nakon toga, da biste kupili predmet kliknete na „Kupi odmah“ dugme koje se nalazi odmah desno od cene predmeta.

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh