Početna » Zabava » Dete polazi u školu – šta sad?

Dete polazi u školu – šta sad?

Svi mi, roditelji, vrlo dobro znamo kroz šta prolazimo kada shvatimo da je vreme tako brzo proletelo i da nam dete polazi u prvi razred. 🙂 Ovo je velika promena na koju naši mališani različito reaguju. Čitali smo savete kako da ih pripremimo, šta je sve potrebno da uradimo pre upisa, kako da uredimo sobu, ali najbitnije je da im mi budemo najveći oslonac i podrška. Sve ostalo je mnogo lakše.

Znam koliko nam je glava već „puna“ i koliko mislimo na sve, pa i o tome kako ćemo sve to platiti. Zato želim da roditeljima svih đaka pomognem da na Limundu i Kupindu pronađu sve što je njihovoj deci potrebno za polazak u školu. Najvažnije je da nam deca budu srećna. Evo kako da dobijete sve ili bar donekle sve. 🙂

1. Komplet knjiga
U zavisnosti od uzrasta kompleti knjiga se kreću od 5 – 10.000 dinara. Na Kupindu ćete naći komplete knjiga i znatno jeftinije. Možete potražiti i pojedinačne udžbenike po razredima i sami sastavljati komplete. Ili, ako želite još jeftinije, pogledajte ponudu udžbenika na Limundu. Tu je svakako i obavezna lektira. Knjige dete ne može da bira, zato mu pružite slobodu u izboru ostalih stvari.

2. Ranac
Za ranac je važno nekoliko stvari: da dobro stoji detetu, ne sme da steže, niti da klizi s ramena, važno je da prianja na više mesta na leđima i da ne viri iznad ramena, trebalo bi da postoji mogućnost podešavanja dužine, kaiševi bi trebalo da budu široki najmanji četiri centimetra, kako bi se težina bolje rasporedila, a ranac ne bi žuljao, upadljiva boja će doprineti da učesnici u drumskom saobraćaju bolje vide vaše dete. Kada budete gledali ovu sjajnu ponudu jeftinijih rančeva na Kupindu, uzmite u obzir i sve te važne stvari.  Ako želite da se malo zabavite uz licitacije, pogledajte aktuelne aukcije rančeva na Limundu.

3. Pernice
Moram priznati da sam kao dete obožavala lepe pernice. Verujem da i svi roditelji znaju koliko je našoj deci bitna pernica. Na Kupindu ima pernica za svačiji ukus i džep.

4. Pribor za pisanje i crtanje
Ako ste se odlučili za praznu pernicu koju bi trebalo „napuniti“, ili kupujete pribor za crtanje, savetujem vam da na Kupindu pronađete pravi pribor za vaše dete.

Zaboravite na gužve i visoke cene, sedite sa detetom i pogledajte šta sve lepo možete pronaći na Limundu i Kupindu. Uživajte u kupovini 🙂

I na kraju, kao što rekoh, najvažnije je da im mi roditelji budemo oslonac i podrška. Zato ne zaboravimo:

 • dete će učiti svakog dana, mora se i igrati
 • pomozimo detetu, ne radimo stvari umesto njega
 • ne žurimo, dete ima samo jednu glavu i ne može raditi sve odjednom
 • dete uči, dete greši, dete i zaboravi, što ne znači da nas ne sluša ili nije pažljivo, možda je samo umorno
 • nagradimo dete, pohvalimo ga, lepa reč znači mnogo
 • naučimo dete da voli svoje obaveze, budimo dosledni i odlučni
 • VOLIMO svoje dete
Poželite svojoj deci srećan polazak u školu, a vama dragi roditelji želimo da
volite svoju decu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu (Duško Radović).

 

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

3 Komentari

 1. Lako ce mo mi za sve,pribor,ljubav,sveske i dr. ,bitno je da dece ima 🙂 🙂 🙂

 2. E a tata je maloj princezi obezbedio i extra biciklicu na Kupindu po neverovatno niskoj ceni , Tako da moj mali drugak ide biciklicom u školicu.
  ( Pogledajte u ocenama)

 3. Ljube79 | 24.08.2013. – 18:08
  Lako ce mo mi za sve,pribor,ljubav,sveske i dr. ,bitno je da dece ima 🙂 🙂 🙂

  Tako je, mada ima nas koji imamo puno dece a ostalo… Ja ih imam cetvoro uzrasta od 3 do 23 godine, tu ne pomaze ni Limundo ni Kupindo. Ali ‘guracemo’ nekako.

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh