Početna » API » Affiliate + API = dobitna kombinacija!

Affiliate + API = dobitna kombinacija!

 

„Affiliate“ sistem na Limundu detaljno je opisao kolega Miodrag u svom postu. Tom prilikom predložio je Affiliate sistem kao dodatni izvor zarade na Limundu. Nekoliko korisnika je u komentarima izrazilo sumnju u mogućnost da se na ovaj način zaradi bilo šta, a kamoli značajna suma novca. Pokušaću da u ovom postu odgovorim na pitanje: ima li zarade u „dovođenju“ novih korisnika na Limundo? Jedan od čestih razloga razočaranja korisnika je pogrešna predstava o sistemima preporuke. Potencijalni saradnici očekuju da je dovoljno da postave svoj referal link na vidno mesto da bi novac počeo da kulja. Nije baš tako. Za uspešan Affiliate program, kao i za mnoge druge aktivnosti, potrebno je angažovanje i zalaganje.

images

U prethodnoj godini smo na ime zarade od Affiliate sistema isplatili nešto manje od jednog i po miliona dinara. Fizičkih lica je bilo više, pa su dobila i veći deo kolača. Iako je najvećem broju isplaćen iznos u nivou minimalne isplate, nešto više od 2000 dinara, bilo je i drugačijih primera. Tri naša najuspešnija saradnika uspela su da po ovom osnovu inkasiraju preko 100.000 dinara svaki.

Kod pravnih lica ovaj odnos je drugačiji. Naši partneri sa statusom pravnih lica ostvarili su u prošloj godini prosečnu zaradu od preko 80.000 dinara, samo po osnovu preporuke našeg sajta novim članovima.

Kada je kreiran postojeći Affiliate sistem imali smo manje od 50.000 članova, a sada se bližimo brojci od 400.000 članova.  Sistem je kreiran tako da privuče nove članove, a da oni koji preporučuju Limundo i Kupindo od toga zarade. U međuvremenu tržište je značajno poraslo, pa smo doneli odluku da delimo više. Putem budućeg Affiliate sistema korisnik-saradnik će biti u prilici da dobije deo provizije od svake kupovine koja je došla preko njega – bez obzira na to da li se kupac registrovao preko tog affiliate korisnika ili ne.

Nije loše? Može i bolje! Sa uvođenjem API sistema (o kome smo takođe već pisali) očekujemo novi talas Affiliate pridošlica. Kreativni saradnici imaće priliku da putem svojih aplikacija lakše i efikasnije uvode nove korisnike u Limundo i Kupindo svet.

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

4 Komentari

 1. Affilate marketing je sjajna stvar za online zaradu. Međutim broj članova polako dolazi do zasićenja, što znači da će zarada od affilate-a polako pasti.
  Mene zanima da li imate u planu procenate affilate? Npr ja imam sajt za jednu igricu koja se igra pomoću džostika. I ja bih npr radi affilate samo za đojstike. Iako je sajt na en, mogu staviti api da se samo oglašava za korisnike iz Srbije.

 2. Affilate marketing je sjajna stvar za online zaradu. Međutim broj članova polako dolazi do zasićenja, što znači da će zarada od affilate-a polako pasti.
  Mene zanima da li imate u planu procenate affilate? Npr ja imam sajt za jednu igricu koja se igra pomoću džostika. I ja bih npr radi affilate samo za đojstike. Iako je sajt na en, mogu staviti api da se samo oglašava za korisnike iz Srbije.

 3. Imate li vi cime podkrepiti te navode o tolikoj isplati? malo mi to puno
  I valjda je dovoljno da se registruje novi clan a ne da se ceka i prva njeova trgovina?

 4. Kao što je i navedeno u tekstu – planiramo promenu Affiliate sistema – tako da oni koji ga koriste dobijaju deo naše zarade tj, da delimo zaradu od svake kupovine, nevezano za to da li se kupac registrovao preko tog affiliate korisnika ili ne.

  @Ljuba: naravno da imamo ugovori o delu i poreske prijave koje su vezane za taj deo poslovanja. Sada sistem radi tako da član mora da se registruje i dobije prvu pozitivnu ocenu, u suprotnom bi bilo jako mnogo zloupotreba sistema.

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh