Početna » LimundoGrad » Naš cilj na Limundu – 100%

Naš cilj na Limundu – 100%

99% kupaca oceni pozitivno prodavca. To znači da se 99% kupoprodaja uspešno završi na zadovoljstvo i kupaca i prodavaca. Zvuči odlično, zar ne?
Na pitanje “Zbog čega najviše pišete Limundo timu?” odgovor bi bio zbog spora sa članom i ocenjivanja. Da takvo pitanje neko postavi nama,  ”O kojoj oblasti se najviše dopisujete s Limundovcima?” odgovor bi bio isti, jer nam stigne oko 150 poruka dnevno na ovu temu. Da li to znači da su spor sa članom i ocenjivanje najčešći problemi?

Osećaj nam kaže jedno. I sigurna sam da on dosta utiče da donesemo određene zaključke pa čak i preduzimamo akcije samo na osnovu njega. Ipak, u pomoć pozivam i “brojke” 🙂 Nekad osećaj zna da prevari. Zvuči poznato? 🙂 Šta se krije iza ovog osećaja? Činjenice koje nam svima otvoraju oči i daju odgovor na naša pitanja:

1. Koliki je ukupan broj ocena datih samo na Limundu od početka 2013. godine?             1.855.292, odnosno oko 9.500 dnevno

2. Koliko brzo se daju ocene od strane prodavaca, a koliko od kupca?                               79% ocena daju prodavci u roku od 15 dana, a 80% ocena kupci, što nam govori da se kupovina na Limundu brzo odvija i ocenjuje. Vidimo da je situacija po pitanju brzine ocenjivanja gotovo identična kod kupaca i prodavaca. Ako ne znate da li treba prvi da ocenite neku aukciju, pročitajte naše savete na temu Ko prvi ocenjuje.

3. Koliko je ocenjenih transakcija na Limundu?                                                                   95% transakcija (kupovina i prodaja) se završi ocenjivanjem.

4. Koliko su prodavci zadovoljni nakon prodaje?                                                               97% prodavaca da pozitivne ocene svojim saradnicima – kupcima na Limundu. To znači da imamo veoma odgovorne kupce koji uplaćuju novac na vreme. Takođe, imamo i odgovorne prodavce koji prodaju predmete koji su u skladu sa opisom na aukciji.

5. Koliko su kupci zadovoljni nakon kupovine?                                                           99% kupaca oceni pozitivno prodavca. 99% kupoprodaja sa 100% zadovoljstvom.

Kupovina i prodaja na Limundu je brza i laka. 99% kupaca koji su zadovoljni. Ali mi tu ne stajemo. Nećemo biti zadovoljni dok ne bude 100%.

Naš cilj na Limundu – 100%.

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

46 Komentari

 1. Nekoliko puta mi se desilo da sam ocenila nekog pozitivno ali tek nekoliko dana kasnije sam uvidela da sam na žalost, pogrešila…..Nisu svi iskreni prodavci.

 2. Slažem se sa Coa 🙁

 3. Daleko ste od cilja jer niste uradili nista da zastitite postene kako kupce tako i trgovce!! Time sto ce te nekog prevaranta koji skuplja negativne ocene i vara ljude da opomenete nepostizete. niste jer vama ocigledno neko treba da skupi i pedeset negativnih da bi vi reagovali ako uopste reagujete? Postrite sistem sankcionisanja pa tek onda trazite rezultate o ovom trenutno sto pricate nema istine!!

 4. Ako u opciji prodaje stanje predmeta stoji da je „neispravno“ dali to znaci da kupac nema pravo na reklamaciju tehnicke ispravnosti kupljene robe ?

 5. Cesto se desava da su prodavci jako svesni sta prodaju (neka skrivena mana ili ne odgovara opisu) i iako kupci ispostuju svoj deo (sve oko uplate zavrse u roku), prodavci ne zele da daju pozitivnu ocenu dokle god to kupci ne ucine prvi. Koliko kontam, to nije po pravilima. Kako tome stati na put?

 6. Činjenice kao takve izgledaju povoljno, međutim, citiraću Foknera (legendarni pisac i nobelovac, za one koji ne znaju):
  „Facts and truth really don’t have much to do with each other.“ (Činjenice i istina nemaju mnogo veze jedno s drugim.)
  Dakle, činjenice vam govore jedno, ali setite se kafea i količine negativnih komentara tamo, setite se upućenih kritika, pogledajte i komentare na sopstvenom blogu i videćete šta sve previđate.
  Srdačan pozdrav limundu!

 7. Super ste sajt i želim vam mnogo uspeha u radu!!!
  Samo imam malu zamerku, mnogo ste alavi što se tiče para…
  Trebalo bi da uzmete u obzir da svako ko ima mogućnost da proda nešto na nekom drugom sajtu neće se dvoumiti da to i uradi.

  Nemojte mi zameriti ovo je zamerka jednog siromašnog člana……Pozzz…

 8. Sve je to lepom samo, sto je kada se zavrsi neka aukcija i uobicajeno kada kazem, kupcu nezaboravite da me ocenite, ocenio sam vas.Kao da sam mu rekao nemojte me ocenjivati to, nevalja.Posto je clan koji je izlicitirao predmet bio ljubazan kako mu se obratiti da me oceni i ako to nije ucinio i posle toga slao poruke zovem on, samo ajde sad cu ma vazi hocu sve je u redu itd.. 😀
  Pozdrav, veliki za limundo tim, Extra ste !!!

 9. Moje mišljenje je da su brojke prenaduvane… Po mojim kupoprodajama, imam negde oko 70% ocenjenosti uspešno završenih aukcija, a mislim da će i mnogi to potvrditi. Dok je bilo tema u cafe-u, najviše je bilo žalbi oko neocenjivanja. Zato više i ne ocenjujem prvi, dok ne dobijem ocenu. Podelio sam sve moguće ocene, nikog nisam ostavio neocenjenog, a ostao sam uskraćen za dosta ocena. Od sada kada dobijem ocenu, odmah pri logovanju pogledam ko me je ocenio i odmah uzvraćam, bez čekanja. I tako niko neće biti uskraćen za ocenu od mene…naravno, ko mene oceni.

  A ako ćemo se igrati neocenjivanja, neka onda bude tako. Ako Limundo ne brine za neocenjene aukcije, ne moram više ni ja, imam ih dovoljno i što je najbitnije sve su pozitivne. Jer ocenjivanje još uvek nije obavezno, dok LT ne odredi drugačije…

 10. 3.Ja spadam u onih 5% koji uglavnom ostanu neocenjeni.
  Fale mi oko 50-tak pojeninacne ocene.Jedva sam iskamcio i ove koje imam.
  Iz mog iskustva ova vasa statistika i nije bas tacna.
  Za nekog ko je pocetnik to moze da predstavlja veliki problem.Narocito sto mu od toga zavisi pokretanje svih opcija slanja.
  Predlazem da uvedete da OCENJIVANJE bude OBAVEZNO!
  Svakom ko ne upise ocenu smanjite mu racun za 5din. ili 50din.(jos bolje) 🙂 pa da vidim posle ko ce da zaboravi da upise ocenu.
  Posebno me nerviraju oni koji jednostavno NECE da upisu ocenu-BAKSUZI.
  I rok da smanjite na 5 dana,a ne da koriste predmet 17 dana pa kad im dosadi ili ga pokvare da izmisle ostecenje i ucenjuju negativnom ocenom.

 11. Drago mi zbog svih mojih pozitivnih kao i onih koje sam dala, sve su bile opravdane. Par puta mi je samopouzdanje poljuljalo odugovlačenje druge strane u uspostavljanju komunikacije ali i to je prevazidjeno. Pitam se medjutim zašto Limundo tim ne reaguje kad druga strana ne oceni kupca/prodavca ako već ima uvid u sve kupoprodaje jer mi „fale“ brojne ocene i to znam da bi bile pozitivne. Smatram da neki članovi ne umeju ili ne shvataju kako i zašto bi trebalo dati ocenu. Pozdrav svima!

 12. Od naznačenih brojki, slobodno odbijte 30%, jer većina ljudi ipak da pozitivnu ocenu iako nije zadovoljna transakcijom. Polazim na prvom mestu od sebe – gotovo mi je neprijatno da ocenim negativno prodavca zbog nečega što sam platila kao pola kutije cigareta, iako znam da ne treba tako da činim, već da signaliziram ostalim potencijalnim kupcima.

 13. Bas danas sam nasamarena … vestacko dizanje cena …

 14. @Coa Hvala na komentaru. Svesni smo da se i to dešava, i zbog toga često pišemo na temu ocena. One su merilo poverenja, predstavljaju biografiju svakog Limundovca i govore o kvalitetu saradnje između članova. Ako ste vi ocenili nekog člana ocenom koju nije zaslužio, mogu samo da vam savetujem da nam pišete uvek kako bismo ocenu promenili. Zaista je važno da sve ocene budu objektivne i date u skladu pravilima. Sigurna sam da svim Limundovcima to puno znači.

 15. @Ivke Zahvaljujem vam se na komentaru i iznetom mišljenju. Verujte da nam svako mišljenje znači i pomaže da dođemo do cilja. Uvek nam možete pisati kada primetite neke situacije za koje smatrate da nisu regularne, jer kao što sam i napisala, naš cilj jesu 100% zadovoljni Limundovci. To ne znači da smo ga ispunili, ali radimo sve da bude tako. Vaša pomoć nam je takođe veoma značajna.

 16. @Zoran Ako je prodavac napisao da je predmet neispravan i ako mu je to jedina „mana“, kupac nema pravo na reklamaciju po osnovu tehničke ispravnosti. Ukoliko vam treba pomoć, savet, uvek nam se možete obratiti putem Kontakt strane. Tu smo da pomognemo svim Limundovcima ukoliko je to potrebno. Hvala na pitanju.

 17. @Ch0 Da, upravu ste. Dešavaju se, svakako, i takve situacije. O tome ko prvi ocenjuje smo pisali na našem blogu, a i u ovom postu sam ostavila link ka tome Ko prvi ocenjuje.
  U ovoj situaciji koju ste naveli, ukoliko predmet ne odgovara opisu, prvo treba da zatražite reklamaciju od prodavca. Tek nakon odgovora prodavca treba dati ocenu i to treba da učine i prodavac i kupac. Moj savet je da ne čekate da vas prodavac oceni, a ako prodavac vas ne oceni, obratite nam se, kako bismo ga podsetili na njegovu obavezu. U slučaju da vas ni tada prodavac ne bude ocenio, biće sankcionisan. Naravno, ukoliko vas prodavac oceni neopravdano negativno, pišite nam i tada, kako bismo tu oceni poništili.
  Uvek nam se možete obratiti i nadam se da ćemo uspeti da vam pomognemo da damo odgovor na vaše pitanje, rešimo neku nedoumicu ili primimo vašu sugestiju.
  Hvala puno na komentaru.

 18. @Komentator Hvala i na komentaru i na citatu:) Upravo je uvodu rečeno ono što ste napisali. Da, utisak, osećaj jeste taj. Niko to nije osporio, šta više istakla sam ga u odmah na početku. Ali treba imati na umu broj Limundovaca, broj transakcija na Limundu i videli ste koliki broj ocena. Svaki komentar na blogu kao što kažete ili pre u Cafe-u treba staviti u određeni kontekst da bismo ga razumeli. Izdvojeno iz konteksta nam ne daje pravu sliku. Zato sam želela da stavim stvari u kontekst. Jer ako postoje nezadovoljni Limundovci, ne znači da svi jesu. Kao što sam i napisala, naš cilj jeste da imamo zadovoljne članove. I trudimo se da tako bude, a nadam se da će Limundo tim, u vašu pomoć, doći do tog cilja.
  Još jednom hvala na mišljenju.

 19. @nebitni!!! Hvala (ne)bitni!!! na mišljenju koje ste podelili sa nama.

 20. @ndz Hvala na pohvalama. Znače nam puno 🙂 Zaista se trudimo da dođemo do ovog cilja. Što se tiče neocenjivanja, uveli smo podsetnik za ocenjivanje, ukoliko članovi zaborave da ocene. One koji ni posle toga ne ocene, možemo da sankcionišemo. Pišite nam kada god se nađete u takvim situacijama, jer znamo da su ocene svim Limundovcima važne.

 21. @IgY boy Brojke nisu, kako kažete, „prenaduvane“. To su pravi podaci. Žao mi je što niste dobili sve ocene koje je trebalo. Kao iskusni Limundovac bilo bi lepo da manje iskusnim pomognete, kako bi naučili koliko su važne ocene. Zamolila bih vas da nam uvek pišete, kako bismo mogli da reagujemo u tim situacijama kada ne dobijete ocenu, u skladu sa Pravilnikom. Radimo na rešavanju nedoumica, na poboljšanju sistema kako bismo došli do cilja. I te kako nas interesuje što nam neki članovi nisu zadovoljni neocenjivanjem. Nadam se da ćemo uskoro i to rešiti 🙂

  @Kiki 🙂 Hvala na predlogu. Razmišljamo o načinima da ove stvari rešimo. Podsetnik je uveden za sve one Limundovce koji zaborave da ocene i pomogao je. Nastavićemo do cilja 🙂

  @Ivana Zamoliću vas da nam uvek pišete kada vas druga strana nije ocenila. Uvek ćemo reagovati na takve stvari. U jednom od prethodnih komentara sam napisala da prvo kontaktiramo drugu stranu i podsećamo na obavezu. Ukoliko nakon toga ne oceni, biće sankcionisan. Hvala puno na komentaru.

  @wiseowl Kao što sam napisala našem Limundovcu @Coa, svesni smo da se i to dešava. Zaista je važno da sve ocene budu objektivne i date u skladu pravilima. Sigurna sam da svim Limundovcima to puno znači i zbog toga i vas molim da ih dajete objektivno.

  Još jednom, hvala svima na komentarima.

 22. @Kiki ja imam sad problem sa tim…. clan se posle 20 dana setio da reklamira predmet. U medjuvremenu ga obojio u plavo, isflekao sazvakao i trazi reklamaciju i dao neutalnu. Ovo je predmet koji sam poslala
  http://www.limundo.com/kupovina/DISNEY-majica-za-uzrast-od-oko-10-god/12675301

  Na zalost ne postoji mogucnost da vidite sta clan reklamira posle 20 dana.

  I evo vec 2 meseca se borim sa vetrenjacama za neosnovano datu neutralnu ocenu.
  Posle 20 dana od dana prijema posiljke clan me ocenio neutralno , ne odgovara na poruke, nije hteo da posalje slike….. pri tome sam limundo timu predocila sta sam poslala. Pri tome na limundu sam vec 3 godine i svakog clana maksimalno ispostujem, sto potvrdjuje mojih 500 pozitivnih ocena. I sad zbog necijeg bezobrazluka, hira, ili sta vec posle 20 dana da neutalnu jer ne zna da koristi masinu i drugi mu je kriv.
  KAKAVA SU PRAVA PRODAVACA? DA LI JE NEKO RAZMISLJAO NA TU TEMU.

 23. @maja Majo, hvala puno na javljanju. Izvinjavam se na neprijatnostima. Poslali smo vam e-mail poruku i nadam se da će sad biti sve u redu.
  Još jednom izvinjenje i naravno, 100% zadovoljni Limundovci uključuje i prodavce i kupce 🙂

 24. @Milica Ivić – Vi ste prvi iz firme ko je odgovorio na sve komentare i skidam vam kapu! Selektivno odgovaranje na ovim blogovima mi je uvek pomalo išlo na živce.

 25. @Komentator Hvala na lepim rečima 🙂

 26. HVALA Milice
  na brzom odgovoru, korektnosti i razumevanju.

  Prava osoba na pravim mestu!!!

 27. @Maja Hvala i vama na razumevanju. Zaista smo tu da pomognemo. Želim vam još puno prodaja i lepih iskustava na Limundu.

 28. Uvođenje podsetnika za ocenjivanje je super potez. Svak čast za to pohvale.

  Ali i pored toga članovi ne ocenjuju. Za ocenjivanje možete sankcionisati ali to se ne radi. A nije ni ok zbog toga sankcionisati. Kako sam Vam još davno pisao, treba uvesti automatsku pozitivnu ocenu. Ako član ne oceni u predviđenom roku 30 dana automatska pozitivna ocenjuje i eto 100% ocenjenosti. Jer ako nije to učinio za 30 dana i nije prijavio problem znači da je zadovoljan i da je zapalio negde na odmor i da će se logovati na Limundo za 3 meseca kad mu ponovo nešto zatreba 🙂

  Imam mnogo mnogo ne ocenjenih transakcija. Neki ne znaju kako da ocene, neke baš briga da ocene. Da Vas obaveštavam svakog dana kako me neko nije ocenio morao bih da odvojim 3 sata vremena dnevno za to – što je suludo. I opet vi će te opomenuti članove ali članovi ništa i opet ništa.

  Zanči potrebno je bolje rešenje. Razmislite o tome.

  Pozdrav

  http://www.limundo.com/Clan/bojanhardware/SpisakAukcija

 29. @bojanhardware Uvođenje podsetnika je samo jedan korak u nizu kako da dođemo do cilja. Razmišljamo o mnogim opcijama, pa i o vašim predlozima jesmo razmišljali. Svakako ćemo i dalje nastaviti da radimo kako bismo došli do cilja. Hvala puno na predlogu, mišljenju ali i pohvali 🙂

 30. Zavidnu mastovitost i dovitljivost pokazujete kada treba zavuci ruku u dzep prodavca…pocev od provizija, SMS podsetnika, obnavljanja aukcija bez izmena….Fantasticni ste kada je racun u minusu pa Vam cim se ulogujete izadje obavestenje o tome, pa ne mozete da postavljate nove aukcije, da odradjujete korekcije……Stiteci interese clanova stitite ujedno i svoj interes, pa hajde, ucinite ekspresno nesto protiv neocenjivanja ili neobjektivnog ocenjivanja. Evidentno je da je to goruci problem o kome se samo naglaba a nista se ne resava.Dokazite da Vam je zaista stalo do clanova i neka Vam proradi masta:))

 31. Treba jos mnogo da se radi na poboljsanju kvaliteta sajta a na zadovoljstvo i kupaca i prodavaca. Sto se tice ocenjivanja i ja kao i vecina ovde imam dosta neocenjenih pa sam i ja pocela kao neki da cekam ocenu i odnah uzvracam.
  Ovo nema veze sa temom ali bih htela da razmenim sa Vama svoja iskustva sa e-buy sajta. Ono sto se meni tamo svidja je to sto se roba placa ODMAH i kada je dobijes imas pravo na reklamaciju, tj. povracaj novca i robe. Mislim da bi i Limundo trebao ici u tom pravcu jer je 10 dana po meni previse za kupoprodaju, jos kada kupac 9-og dana odustane od kupovine prodavac gubi te dane, postavlja aukciju ponovo i tako prodaje 1 predmet mesec dana. Ovo bi prvenstveno trebalo primeniti na kupindu, jer ako si resio da nesto kupis ODMAH to znaci da imas novca i da ti ta roba treba. Nadam se da cete nesto sa ovog sajta primeniti.

 32. @Milica Ivić

  Ja sam uvek bio za to da se pomogne manje iskusnim članovima, ne samo oko ocenjivanja, već oko svega na Limundu. Pisao sam poruke i poruke, silni razgovori telefonom oko toga kako oceniti, ša treba kliknuti i gde i svi oni su mi bili veoma zahvalni. Što se tiče podsetnika za ocenjivanje, mislim da je veoma dobro što ste ga uveli, ali nedovoljno.

  Kao što se svojevremeno pisalo u cafe-u, potrebno je uvesti opciju da se nakon isteka roka za ocenjivanje, član odmah nakon logovanja odmah uputi na stranicu za ocenjivanje i dok god ne oceni da mu se onemogući dalje delovanje na Limundu. U tom slučaju bi dobili tih vaših željenih 100% garantovano.

  Mene je strašno iziritiralo to neocenjivanje, zato sada nikad više prvi ne ocenjujem, a rado ću odmah oceniti svakog čim vidim da me je ocenio. Dokle više da ja nekome dižem rejting, a ja da ostajem bez ocena…dok god ne vidim da se i sam Limundo malo više zainteresuje za taj problem.

  Ja do sada nikog nisam prijavio, niti želim, za neocenjivanje, a i šta meni znači što će neko biti sankcionisan i da li će uopšte biti, pošto mi to ne vidimo, kada ja ostanem uskraćen za istu. Ovako neće ni biti ocenjen o mene i kraj priče.

  Veoma sam zainteresovan za svako unapređenje koje je dobro i služi svima nama i vama i uvek ću se rado odazvati svakom pozitivnom rešenju. Do tada, pozdrav…

 33. Zeleo bih da vam dam jedan predlog, a to je u vezi situacije kad traje licitiranje.Vise puta mi je izmakao predmet za koji sam bio stvarno zagrejan i tu nista nije sporno,ali omogucite nam da kada kliknem na clana koji je pobedio , da imam mogucnost da vidim iz kog grada je clan. To je bitno i za vas,jer kad mi vidimo da je i clan koji je postavio aukciju i clan koji je pobedio, da su iz istog mesta ( pogotovo sela ),mozemo da vam ukazemo na to,da to nisu cista posla.

 34. Milice, žao mi je što moram da kritikujem Vaša pravila. Pisala sam Limundo timu nekoliko puta i uvek ste me na fin način „otkačili“. Naime, bila sam relativno početnik. Prodavali smo skuter mog sina. Član koji je izlicitirao motor tražio je da mu ga dovezemo kući ili bar do pola puta. Nije to bila neka kilometraža, možda 25-30 km. Ali, mi nismo pristali na to smatrajući da to nije naša obaveza. Koliko sam bila upućena, kupac plaća poštarinu i razmišlja o ličnom preuzimanju pošiljke. Ovde nije bilo dogovora, već drskosti i uslovljavanja. On se naljutio i dao mi negativnu, usput mi svašta ružno rekao i napisao. NISAM ZNALA, ponavljam NISAM ZNALA da mogu da Vam se obratim za pomoć u slučaju neregularnosti, mislila sam da je tu kraj i bila veoma razočarana. Kad sam slučajno saznala od jedne članice da mogu da Vam pišem, prošao je rok žalbe. Bila sam uporna u pisanju i molbama da mi se nepravda ispravi, ali uvek sam dobila veoma kratak odgovor da je prošlo mnogo vremena i da se ne može ništa učiniti. U međuvremenu je dotični član zaradio još negativnih i neutralnih i bio je suspendovan. Trenutno je „privremeno blokiran zbog duga“ iako nije bio na Limundu od 2010. Meni ste skinuli debelu proviziju za taj iznos (mislim da je motor izlicitiran za nekih 33000 ili 34000, pa vidite kolika je provizija bila u junu 2010). Da li je zaista nemoguće ispraviti negativnu ocenu, jer ona me bode kao da imam trn u oku. Odustala sam od prodaje na Vašem sajtu jer me onih 99,nešto % koči. NE VOLIM NEPRAVDU! Mislim da Vaš pristup rešavanju problema više pomaže nekorektnim članovima nego nama koji smo pošteni. Gde se još neukost i naivnost kažnjava, a da prevaranti ostaju na čekanju dok ne plate dug??? Shvatila sam da Vam je bitna samo zarada i da Vaš sajt ima mnogo mana. U tom slučaju radije prodajem na kupujemprodajem gde ne uzimaju proviziju. Hvala što ste čitali moje pismo. Pozdrav

 35. U svim državama na svetu postoji deo populacije za koje je poštenje sinonim za glupost. Isto je i u zemlji Srbiji. Deo dela populacije u Srbiji, za koje je poštenje sinonim za glupost učlanjuje se i na Limundo. Tako se na sajtu pojavljuju prevareni kupci i prodavci. Da bi došli do zamišljenog cilja 100% uspešnosti, potrebno je da promenite svest pojedinih korisnika za koje je poštenje druga reč za glupost. Realno to nije moguće.

  Od kada je Limundo počeo javno da objavljuje svoje statistističke podatke pre par godina, bilo je četri puta manje članova i 3% nerealizovanih aukcija. I danas je isto 3% nerealizovanih aukcija a pri tome oko 375 000 korisnika. To možete smatrati kao uspeh jer sa uvećanim brojem članova i aukcija nije došlo do proporcionalnog povećanja procenta nerealizovanih aukcija. Limundu će se u budućnosti priključivati sve više novih članova. Medju njima će uvek biti nekih čije namere nisu časne. Zato ako se održi procenat 3% nerealizovanih aukcija i samo 1% nezadovoljnih kupaca, možete ih smatrati za odlične brojke.
  To je realnost, želja za 100 % uspešnosti deluje kao utopija.

 36. @tratincica Hvala puno na komplimentu da smo maštoviti 🙂 Kao što sam napisala, razmišljamo i radimo na tome. Nadam se da će nam mašta proraditi, pa ćemo naći najbolje rešenje za ovo pitanje.

  @Jasmina Da, svakako imamo još posla i treba naporno raditi da bismo došli do cilja. Hvala vam što ste podelili vaše iskustvo i mišljenje sa nama. Dragoceno nam je svako.

  @IgY boy Hvala još jednom na komentaru. Zaista se nadam da ćemo naći najbolje rešenje za ovo pitanje. Takođe, hvala vam i što pomažete manje iskusnim Limundovcima da uživaju u čarima e-trgovine. Vaša, ali i pomoć svih drugih Limundovaca koji žele da unaprede Limudno nam je od velikog značaja. Još jednom hvala na tome i veliki pozdrav od mene.

  @redskin Hvala na predlogu. Zamolila bih vas da pročitate tekst na temu Veštačko nuđenje-istine i laži http://blog.limundo.com/2013/06/vestacko-nudenje-istine-i-lazi/
  Nadam se da će pomoći, a vi svakako možete da nam pišete kada primetite neke neregularnosti, kako bismo proverili o čemu se radi.

  @snezana Nema razloga da mi se izvinjavate. Iznostite vaše mišljenje i iskustvo i hvala vam na tome. Razumem celu situaciju i ja se vama izvinjavam što ste se našli u njoj. Poslali smo vam e-mail poruku. Zaista se nadam da ova jedna situacija neće i dalje uticati na vas i želim vam puno lepih iskustava na Limundu. Još jednom izvinite i hvala vam na javljanju.

  @Ramza Hvala na komentaru. Slažem se da ima raznih ljudi, ali i pored svega toga, možemo biti zadovoljni. Da, zaista mislim da su brojke sjajne.
  Ono što mi želimo je da i čak i u situaciji koja nije prijatna, učinimo sve što je u našoj moći da Limundovac bude zadovoljan. Ne 100% uspešnih aukcija. 100% zadovoljnih Limundovaca 🙂

  Hvala svima na komentarima.

 37. Mozda bi trebalo da razmislite o resavanju problema sa ocenjivanjem, da nakon zavrsetka aukcije, i zaboravnosti (svejedno, dali kupca ili prodavca), uvedete AUTOMATSKU DODELU OCENE.
  Moj predlog vam je da se sve aukcije koje su zavrsene, i ciji rokovi za ocenjivanje su istakli, i pored svega, budu AUTOMATSKI ocenjene. E sad da vam ja ne bih solio pamet kako da to izvedete i resite, ta ocena ne mora da se vidi kao ocena kupca ili prodavca, bas naprotiv, moze da stoji da je ocena pozitivna, ali da pored ocene stoji neka oznaka ili neko objasnjenje, da je dodeljena AUTOMATSKI.
  Isto tako, predlazem vam da se takve automatske ocene evidentiraju onome koji nije izvrsio ocenjivanje (bili kupcu, ili prodavcu), i da bude sankcionisan, na neki nacin. Mozda bi naj bolje bilo da onaj koji skupi (na primer) 5 automatskih ocena (koje ON nije dodelio, kao redovne) bude sankcionisan, da 1 mesec, NITI MOZE PRODAVATI, NITI MOZE KUPOVATI.
  I jos jedna primedba sa moje strane. I ja mislim, da ste MALO ALAVI, sto se tice vase zarade. Uveli ste onaj 1 dinar po danu za pokretanje starih aukcija kod ponavljanja vise od 2 puta. Neznam koliko ste resili problem da se na limundu ne postavlja, sve i svasta, da je pretraga, olaksana i kolika je tu vasa zarada, ali je jedno (ocigledno vidljivo i iz AVIONA) da vam je broj novih aukcija, pao za dobrih 30 procenta. Da li vas to ne navodi na razmisljanje da tu opciju ukinete, i vratite na staro, da se moze ponavljati aukcija do 9 puta, bez ikakvih naknada.
  Ja imam blizu 400 aukcija na limndu, koje se okrecu i po vise puta, i taj 1 dinar je za mene veliki, i necu vam ga dati tako sto cu umesto 2 puta, postaviti da se aukcija ponovi 9 puta. Napravili ste mi samo malo veci posao, i oduzeli, malo vise vremena, da svake druge nedelje, promenim neku sitnicu, u opisu aukcije, i tako izbegnem taj trosak od tog 1 dinara.
  Zasto o toj temi nesto ne napisete i kazete, i odgovorite, MNOGIM LIMUNDOVCIMA, koji je efekt, od te inovacije, i dali je ispunila vase ocekivanje, u sta verujte mi SUMNJAM, sa pravim razlogom.

 38. Milice, svaka Vam čast na brzom reagovanju. Sada sam iskusnija, imam jednu neprijatnu situaciju iza sebe, ali naravno da ću i dalje biti Vaš član i ubuduće se truditi da Vam se uvek obratim za bilo kakvu nedoumicu ili eventualno problem. Hvala Vam još jednom, ulepšali ste mi dan! 🙂

 39. Imam 1782 pozitivne ocene, uvek se lepo i kulturno dogovorim i sa kupcima i sa prodavcima i nikad nisam imao problema. Ali, nedavno mi se dogodila situacja zbog koje hoću iz kože da iskočim. Naime, tražio sam pedalu za bicikl, i nađem jednu koja ističe za pola minuta i početna cena je 99 dinara. Ja brzo licitiram, nisam ni gledao uslove prodaje. Pobedim ja, kad odmah stiže poruka od prodavca (prodavac koji ima 2 negatvne i 5 neutralnih) da sam ja pobedom prihvatio uslove prodaje – da je preuzimanje i plaćanje LIČNO – BEZ ZAMENE na njegovoj adresi. On je iz Sente, ja iz Subotice. Zamolim ga da mi pošalje pedalu kako god on izabera, ja ću platiti kako god mu odgovara. On odgovara da je to za moje dobro, da ne idem u banku, ne plaćam proviziju i poštarinu, ne čekam poštara, da se pedala ne ošteti u transportu, da mogu da je proverim na licu mesta. Ej, ko da kupujem auto, a ne pedalu za 99 dinara. Svako ko kupuje na Limundu računa i na provizije i na poštarine i na čekanje poštara i na sve što sa tim ide, a niko ne računa da će morati na put da prezuzme neku sitnicu.
  Nađem nekog poznanika u Senti, zamolim ga da on ode po pedalu, prodavac ne pristaje, kaže moram JA LIČNO. Da odem do Sente i nazad, tražim ga po nepoznatom gradu, izgubim ceo dan, potrošim brdo para za jednu pedalu od 99 dinara, ne pada mi na pamet. Opet mu pišem, predlažem sve moguće opcije, on ne odgovara, samo mi šalje poruku da ističe vreme. Pet minuta po isteku roka za transakciju, daje mi negativnu ocenu sa komentarom da sam odustao od kupovine i da mi sa žaljenjem daje negativnu ocenu da bi dobio nazad proviziju (nešto manje od 4 dinara). Ja njemu dam neutralnu sa obrazloženjem da nije spreman na dogovor, LT obriše ocenu koju sam mu dao i kazni me zbog neobjektivnog ocenjivanja.
  E sad, ili je njemu bilo malo para pa nije hteo da mi je pošalje (po ocenama vidim da je drugima slao razne stvari, iako je uslov na svim njegovim aukcijama lično preuzimanje), ili mu je neko drugi stao na žulj, pa sam ja nagrebusio, ili ne znam koji je vrag, uglavnom, tip i dalje ne odgovara na moje molbe da rešimo problem. A Limundo tim kaže da sam ja kriv, da dobro pazim na uslove prodaje, da on može kako god hoće. Pa, u čemu je poenta prodaje na LImundu ako ćeš prodavati samo i isključivo po komšiluku? Tako je bolje izneti stvari pred kapiju ili odneti na pijacu, a ne postavljati aukciju na Limundu. Ovaj će verovatno podeliti još gomilu negativnih ocena, jer će sigurno naleteti još poneko na njega, možda neko iz Vranja, Niša ili Bosilegrada, i sigurno će hteti da dođu lično po neku sitnicu u Sentu. Ovo me je toliko revoltiralo da sam rešio da više ništa ne kupujem i ne prodajem na Limundu, jer nema nikakve logike ni pravde u arbitraži.
  Žao mi je, bilo je lepo, zabavno i korisno, ali ova glupost me je baš izbacila iz koloseka. I sve mogu da razumem i istrpim, ali nepravda i glupost su jedine dve stvari koje ne mogu da tolerišem. A ovo je bilo baš nepravedno i glup.

 40. Kao prvo zelim da pohvalim trud Limundo tima. To sto se vi trudite nama mnogo znaci. Ne bih zelela da bezim od teme ali moram da napisem koju rec na komentare pojedinih clanova oko provizije Limunda. Smatram da su suvisni jer svako ima pravo da se odluci da li hoce ili nece da postane clan. U startu dobija uslove koje treba da prihvati ili ne. Ja sam zaista zadovoljna sto postoji uopste ovakva organizacija u koju imam poverenja i normalno je da se nesto i plati.
  Sto se tice ocenjivanja ili uopste bilo kakvih negativnih iskustava, ja ne znam da li ja stvarno imam toliko srece ili jednostavno nisam naletela na neke negativne clanove. Mislila sam da i ne postoje:) eto..pomislila bih da je vec dostignuto ovih 100% barem sa moje tacke gledista. U svakom slucaju treba i dalje da nastavite da pratite i odrzite/poboljsate kvalitet kako bi svi clanovi bili zadovoljni.

 41. @saba Odlični predlozi. Hvala vam puno na njima. Da se ne bih puno ponavljala, zaista razmišljamo o svemu i drago mi je da čujem vaša mišljenja na ovu temu.
  Takođe, hvala i na ideji koju ste napisali. Kao što znate na blogu se trudimo da o svim temama pišemo, možda neka naredna bude i ova.

  @snezana 🙂 I vi meni. Kao što sam i pisala, neprijatne situacije ne možemo uvek izbeći, ali tu smo zaista da pomognemo Limundovcima i jer cilj jeste 100% zadovoljni Limundovci. Uz vašu pomoć i naravno našu želju i istrajnost, doći ćemo do cilja.

  @Toronij Zamoliću vas za malo strpljenja dok proverim o čemu se radi, kako bih mogla da vam odgovorim. Zahvaljujem na komentaru.

  @violeta Hvala vam puno na lepim rečima. Mnogo nam znače i pomažu da budemo još bolji zbog svih Limundovaca. Nastavićemo sigurno i bićemo istrajni na putu do cilja.

 42. Nisam podelio mišljenje nego činjenice…..
  Ja bih voleo, a smatram da bi i svi članovi limunda voleli da malo korigujete cene.
  I odgovaralo bi mi da samo na vašem sajtu prodajem jer mi se zaista dopada sistem vašeg rada, ne žalim se ninašta.
  Samo nemam dovoljno sredstava da svaki predmet stavim na limundo, pa provizija od 45din. u pošti….

  Oprostite što uporno želim neko sniženje

  Pozzz…

 43. @Milica Ivić

  Hvala vam na odgovoru i pozdravima, srdačno pozdravljam i ja vas. Iskreno se nadam da ćete uskoro i u kratkom vremenskom roku implementirati neko novo rešenje za veliki problem neocenjivanja. Slažem se sa nekim članovima, da mnogo brže realizujete novine kada su u pitanju provizije (što je u neku ruku i ok), ali mislim da bi trebalo malo više povesti računa i o našim potrebama i problemima. I mislim da treba imati dobar sluh, pa iz silnih ovih predloga članova uzeti samo najbolje…

  Pozdrav, još jednom 😉

 44. @Toronij Poslali smo vam e-mail i nadam se da je sada sve u redu 🙂 Veliki pozdrav i hvala na komentaru.

 45. @Toronij – e druže, sav sam se najedio kad sam ovu tvoju situaciju čitao….što kaže jedan lik sa limunda, u svakom žitu ima kukolja

 46. @Toronij
  …druze shvati i pomiri se sa tim da nisi u pravu.Iskren da budem mnogo me nerviraju ljudi poput tebe – ne citate opis,ne gledate fotografije,ne citate uslove,ne postavljate pitanja,samo „bodete“ ponude i posle kukate administratorima jer zaboga vi imate toliko pozitivnih ili sta vec.I izgovor ti je bedan – objasni nam molim te gde bi „pobegla“ ta pedala,posto vec i sam kazes da nije bilo drugih ponuda – jel’ nisi mogao nakon kraja aukcije da kontaktiras prodavca da ti ponovo postavi predmet i da se u medjuvremenu dogovoris s’ njim o uslovima…?Ko zna,mozda je to bila jedina pedala u Srbiji i vise ih nece biti…
  Poenta je da si u sustini sam za to kriv,ne branim ja doticnog prodavca – itekako je mogao da ti izadje u susret,ja bih ti je poslao za dzabe s’ obzirom da je u pitanju 99 din.,al’ on ne htede na tvoju zalost i ima svo pravo na tako nesto.
  Zalosno je to sto i nakon 1800 ocena ti nisi naucio neke stvari,mozda te ta negativna opameti…

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh