Početna » IT » (m)Cloud – i gde su zaista Limundo i Kupindo

(m)Cloud – i gde su zaista Limundo i Kupindo

Ima već 7-8 meseci kako smo se preselili. Pišemo o migraciji, a nikako da kažemo jasno i glasno gde. A početkom meseca smo čak i bili gosti na pres konferenciji naših kolega i partnera koji nam pružaju hosting… Da krenemo redom:

Kada smo rešili da preselimo Limundo i Kupindo bili smo rešeni da će to biti u Srbiji. Vreme odziva je bilo neuporedivo, jednostavno želeli smo da budemo blizu onima koji nas koriste. Pričali smo sa maltene svim provajderima koji postoje. Razmišljali smo i pitali da li je moguće da dobijemo opremu koja nam treba ili ćemo morati da je kupimo. Na kraju, posle dosta truda, izbor je pao na Mainstream. Nije da se ne znamo, povremeno smo sarađivali još (kako to strašno zvuči) od prošlog veka. Prvi Linux fest, davnih dana, organizovali su isti oni momci koji sad rade tamo. Znali smo da su entuzijasti, znali smo da su posvećeni, a trebalo je vremena da nas ubede i da mogu. Pričali smo, pregovarali i na kraju se dogovorili. I nismo se pokajali. Evo šta je Mik pre neki dan napisao o njima:IMG_0791

„Mainstream se pokazao kao stabilan i pouzdan hosting partner, vrlo smo zadovoljni brzinom i kvalitetom njihove serverske infrastrukture koja podržava naše visoke zahteve. Nama je jako važno što od njih dobijamo vrlo kvalitetnu podršku u svim segmentima rada – od početnog projektovanja, preko implementacije, održavanja, unapređenja i otklanjanja problema, uz vreme odziva/reagovanja koje se meri u minutima. Uvek su spremni za saradnju i da dele informacije. Apsolutno ih preporučujemo“

I nije da nije. Ponuđeni su nam uslovi koji su stvarno vrhunski. Iznajmili su nam Fujitsu servere, tačno po specifikacijama koje smo poslali. Dali su nam punu slobodu da podesimo sve što nam treba, ponudili savet i dali korisne predloge, preuzeli deo posla na sebe. Za čuvanje podataka dali su nam na korišćenje sjajan NetApp storage, koji potpuno opslužuje sve zahteve koje mu damo. Napravili su infrastrukturu koja radi kako se samo poželeti može. I sve vreme su dostupni, kad god izleti neki problem. Rezultat je fenomenalan – od migracije na ovamo, Limundo i Kupindo imaju uptime preko 99.9%!

A pre manje od mesec dana su lansirali i nov servis. mCloud je njihovo rešenje za male korisnike. Bili smo na konferenciji i dali su nam po kupon za mesec dana – da probamo. Moram da priznam da sam se baš trudio da ih smorim, ali bezuspešno. Server radi skoro kao da nije virtuelni, bez ikakve zamerke. Iza njega stoji ista infrastruktura kao i za Limundo – Fujitsu, Cisco i NetApp.

A, još lepše, za one koji bi možda da pokrenu nešto svoje a ne znaju kako – ne nude samo servere. Nude i gotove pakete. Možete, umesto da podešavate server i radite instalaciju, da uzmete gotov WordPress paket i dobijete sve podešeno. Pogledajte ponudu, ako vam treba server vredi pogledati. Nisu najjeftiniji, ali pouzdanost i usluga su stvarno i iskreno za preporuku, a to često vredi mnogo.

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

2 Komentari

  1. Kooonačno ovaj članak 🙂 Čekam k’o ozeblo sunce da ispunite dato nam obećanje i napišete nešto malo o selidbi, novim serverima… Mainstream smo dešifrovali takoreći odmah, ali sve ostalo je, pa… ostalo misterija. Mnogi u Caffe-u i u komentarima na Blogovima su se čudili – otkud? zašto? domaći hosting!?

    PS Želim Vam uptime od minimum 99,999% 😉

  2. @Darko: Hvala na lepim zeljama. Kad smo jednom odlucili da menjamo hosting, Srbija je jednostavno bila prirodan izbor. Prakticno svi nasi korisnici su iz Srbije, pa je hosting u Srbiji jednostavno najbrze resenje za njih. Dodatno, zeleli smo direktnu vezu sa svim domacim provajderima, bas da bi korisnicima olaksali pristup.
    Odluka da to bude konkretno Mainstream je bio posledica dugih pregovora sa nekoliko strana. Izbor nije bio jednostavan i na njega je uticalo vise parametara – no na kraju je Mainstream prevagnuo. Kao sto se da primetiti, nismo pogresili, kvalitet usluge i dostupnost prema nasim korisnicima su visestruko bolji nego sto su bili.

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh