Početna » Kupindo » Kako olakšati kupcu da dođe do vaših predmeta

Kako olakšati kupcu da dođe do vaših predmeta

Nedavno sam sa društvom bio u kraćoj poseti prijatelju u Italiji.
Ubrzo sam uvideo sam da im cene namirnica u gradu nisu baš sjajne za naše uslove,
pa smo stoga bili odlučili da se u jednom od njihovih supermarketa opremimo prilozima za sendviče na kojima smo planirali da živimo narednih dana. 🙂

Ono što je trebalo da bude jedna rutinska kupovina osnovnih namirnica se pretvorila u pravu dvočasovnu agoniju. Naime, majonez se nalazio u sekciji priloga za paste, hleb je bio pored sredstava za održavanje higijene, a zdenka sir i jaja sam jedva pronašao pored zobenih pahuljica i kafe. Da nisam bio gladan, verovatno bih pored sve te zbrke kupio samo par voćkica koje su bile na samom ulazu i vratio se kući.

Isto ovakvo iskustvo mogu imati i potencijalni kupci kada pregledaju predmete koje prodajemo putem Kupinda. Ukoliko bi predmeti bili raštrkani, kupci bi vrlo brzo izgubili strpljenje i predmet bi potražili na drugom mestu.

Sve kategorije na Kupindu imaju svoje potkategorije kao i pot-potkategorije koje kupcima olakšavaju precizniju pretragu željenih predmeta.Odabir odgovarajuće kategorije, sem što olakšava potencijalnim kupcima da pronađu vašu ponudu, pospešuje i rangiranost vaših predmeta putem Google pretrage.

Pre pokretanja prodaje:
– Pregledajte detaljno sve kategorije koje postoje.
– Stavite se u poziciju kupca. Gde biste vi prvo potrazili predmet da želite da ga kupite?
– Ukucajte u pretrazi naziv predmeta koji prodajete i pogledajte gde su ostali prodavci pokrenuli svoju prodaju.

Vaš predmet bi mogao da se uvrsti u više različitih kategorija?
Kako na sajtu ne bi bespotrebno postojale duplirane prodaje, potrebno je odabrati samo jednu kategoriju za koju smatrate da najviše odgovara vašem predmetu i gde mislite da bi prodaja bila najuspešnija. U tome vam mogu pomoći i filteri za naprednu pretragu koji se nalaze u određenim potkategorijama, na osnovu kojih možete lakše doneti odluku koju kategoriju treba odabrati.

Bilo da ste prodavac koji se profesionalno bavi trgovinom ili neko ko samo želi da proda staru stvar sa tavana, vredi uložiti trud u odabir prave kategorije.

Odabir pogrešne kategorije, ne samo da drastično utiče na uspešnost prodaje, već odaje i utisak nebrige o poslovanju, pa kupci mogu smatrati i da sama saradnja sa takvim prodavcem neće proteći profesionalno.

Potkategorije „Ostalo“ ostavite kao poslednju soluciju za odabir kategorija.
Ukoliko imate nedoumica, uvek možete potraziti savet od korisničke podrške Kupinda koja će rado izdvojiti vreme kako bi pomogla da odaberete najbolju kategoriju za vaš predmet.

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

5 Komentari

 1. Koonacnoooo,

  Hvaaaaalaaaa i braaaavooooooo, za potkategorije kod udzbenika.
  min86

 2. samo nesto ste propustili,,,,citiram,:

  Pre pokretanja prodaje:
  – Pregledajte detaljno sve kategorije koje postoje.
  – Stavite se u poziciju kupca. Gde biste vi prvo potrazili predmet da želite da ga kupite?
  – Ukucajte u pretrazi naziv predmeta koji prodajete i pogledajte gde su ostali prodavci pokrenuli svoju prodaju.

  Tu treba dodati kod postavljanja predmeta a za koji nema odgovarajuca kategorija : ignorisite upozorenje limundo sistema da ukoliko stavite u Ostalo sigurno necete isti prodati,,,ukoliko nesrecni prodavac a u vecini slucajeva strucniji od sistema stavi tamo gde smatra da treba da bude,,,vrlo brzo aukcija bice prekinuta,,a verovatno u buducem vremenu treba razmisliti i o kaznjavanju takvih prodavaca,,,pa da drugi put lepo razmisle da li uopste da prodaju nesto……..

 3. Ironiji ovde nije mesto – ako vam se ne sviđa tražite bolje mesto za prodaju ili otvarajte svoj sajt. Problem je naterati prodavce da postave svoju robu u odgovarajuće kategorije, a to se može samo ako ih počnete po dzepu mlatiti, uz naravno, prekidanje aukcija/oglasa. Dokle god ih milujete i mazite biće ovako.

 4. Pominjali ste uvodjenje opcije kojom bi prodavcu bilo omoguceno da sam odredi raspored predmeta u pregledu. Kada ce i hoce li to biti uvedeno?
  Ako postavim 10 novih predmeta, 3 je na prvoj strani, a ostalih 7 na trecoj/cetvrtoj, koji imaju neuporedivo manje pregleda.
  Kupac koji prati nove predmete odredjenog prodavca ih jednostavno ne vidi, jer ako se posle tri nova, redjaju stari, vec vidjeni, nikome ne pada na pamet da ima jos novih tek na nekoj 4 strani.
  Znam da postoji RSS, ali mislim da ga vecina ne koristi. Logicno je da SVI novopostavljeni budu na vrhu i da to bude redosled.

  Pozdrav!

 5. Zdravo Zelena, izvinite što ste čekali na odgovor.

  Predlog za uvođenjem takve opcije je svakako interesantan i slažem se da je praktičnije od RSS-a.
  Predočiću našem timu još jednom ovaj predlog kako bismo uvideli da li ima prostora da se ovakva opcija implamentira.

  Ukoliko imate još neki predlog za unapređenje Kupinda,
  značilo bi nam da podelite svoje ideje sa nama.

  Srdačan pozdrav
  Miloš

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh