Početna » Kupindo » Kako da kupujem na Kupindu? [VIDEO]

Kako da kupujem na Kupindu? [VIDEO]


 

Počelo je leto, dani su sve topliji i shvatili ste da bi vam dobro došao bazen (a i deca navaljuju). Na Kupindu ste pronašli bazene različitih veličina i cena, međutim, nikada niste kupovali na taj način i pitate se kako to da uradite.

Lako je, verujte nam na reč. 🙂

Kupovina se na Kupindu obavlja u pet koraka i o tome smo pisali prošli put. Ipak, postoji još nekoliko veoma čestih nedoumica kada je kupovina u pitanju, pa ću pokušati da prođem pojedinačno kroz svaku od njih.

Da li je moguće poručivanje predmeta putem telefona?

Kupovina se na Kupindu obavlja isključivo putem sajta, i to tako što potvrdite kupovinu klikom na dugme „Kupi“. Nakon potvrde kupovine poslaćemo vam Kupindo poruku sa kontakt podacima prodavca kako biste sa njim uspostavili kontakt i dogovorili se oko plaćanja i preuzimanja predmeta. Nakon toga se, ako vam to odgovara, sa prodavcem možete čuti i putem telefona, međutim, naša preporuka je da komunikaciju vršite putem Kupindo poruka. Tako je sigurnije i smanjujete rizik od eventualnih nesporazuma koji mogu da nastanu kroz usmenu komunikaciju, a mnogo ređe kroz pisanu jer tada postoji jasan trag o vašem dogovoru.


Kako mogu da stupim u kontakt sa prodavcem, interesuju me dodatne informacije u vezi sa predmetom?

Prodavca možete kontaktirati putem opcije „Postavi pitanje članu“ koja se nalazi na svakom predmetu. Kada prodavcu pošaljete pitanje, njegov odgovor ćete pronaći u Kupindo porukama. Dogovor o kupovini predmeta van Kupinda, odnosno, bez potvrde kupovine putem dugmeta „Kupi“ je nebezbedan za vas kao kupca i naš savet je da na takve dogovore ne pristajete. Nakon što od prodavca dobijete sve potrebne informacije, jednostavnim klikom na dugme „Kupi“ započinjete proces kupovine.


Da li vama nešto plaćam kada kupujem predmet?

Predmet plaćate direktno prodavcu, a trošak isporuke kurirskoj službi ili pošti ukoliko se predmet šalje. U slučaju ličnog preuzimanja, nemate trošak slanja i prodavcu plaćate tačan iznos koji je napisan na svakom predmetu iznad dugmeta Kupi. Kupac nema dodatnih obaveza prema Kupindu, odnosno, sam proces kupovine je besplatan.


Kako da budem siguran da će predmet biti u opisanom stanju?

Da bi saradnja sa prodavcem protekla nesmetano i uspešno, važno je obratiti pažnju na sledeće stvari:

  • Ocene prodavca – ocene su biografija svakog člana Kupinda. Nakon svake završene saradnje članovi razmenjuju ocene. Ukoliko vidite da prodavac ima veliki broj pozitivnih ocena, a nijednu negativnu ili neutralnu, to je već dobar znak da se radi o korektnom prodavcu.
  • Opis i slike predmeta – dobro pročitajte opis i detaljno pogledajte slike predmeta. Ako niste sigurni da li predmet ima određene nedostatke, postavite pitanje prodavcu putem opcije „Postavi pitanje članu“ o kojoj smo već govorili u ovom tekstu.
  • Dostupni načini plaćanja – potražite predmete koji imaju obeležen Limundo Cash kao način plaćanja. Kupovina uz Limundo Cash je sigurnija, jer se novac koji uplatite ne prosleđuje odmah prodavcu, već ostaje na našem Limundo Cash računu sve dok vi ne potvrdite da je sa predmetom sve u redu. Ukoliko predmet ima nedostatke koji nisu bili navedeni, možete vratiti predmet prodavcu a mi ćemo vam vratiti uplaćeni novac.

 

S obzirom na to da smo pokrili neka od najčešćih pitanja i nedoumica koje kupci mogu imati, ostaje još samo da kupite taj bazen i uživate u letu, a za sva dodatna pitanja slobodno nas kontaktirajte. 🙂

Dopuna: 27.11.2013. godine je na Kupindu ukinuta neutralna ocena. Pročitajte više o tome na linku.

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh