Početna » Zabava » Sladoledi koje će voleti deca, mi i novčanik

Sladoledi koje će voleti deca, mi i novčanik

Leto je. U punom jeku je borba sa decom za ili protiv još jednog sladoleda. Što su klinci i klinceze mlađi, borba je teža. Hoće sladoled na štapić, a nakon koga nužno sledi kupanje, tuširanje ili brisanje „tonom“ maramica. Ako kao roditelji uspemo da izdestvujemo kornet ili čašicu, beležimo pobedu. Da ne pričam o kućnom budžetu. Pošto kao i većina roditelja vodim računa o onome šta moje dete jede, a kvalitetom postojećih sladoleda nisam preterano zadovoljna, odlučila sam da promenim praksu i sama krenem da ih pravim, ali tako da im deca ne mogu odoleti.

Inspiraciju sam našla u Ikeinim kalupima za sladoled. U njima sladoledi izgledaju baš kao kupovni, kalupi se lako održavaju i prava su mera. Da ne zaboravim: spas su za kućni budžet! Nakon toga sam se potrudila da nađem što je moguće više recepata za sladoled koji su zdravi i ne sadrže previše nekorisnih kalorija – jer ako jede dete, moraju malo i tata i mama, a znate već kako se kilogrami lako gomilaju :).

Evo predloga recepata:

  1. Sladoled od kupine (ili bilo kod drugog voća)
  2. Sladoled sa zobenom kašom
  3. Sladoled od kokosa

P.S. Naravno, možete koristiti za serviranje i kornete ili servirati u šoljicama. Nemojte zaboraviti da u tom slučaju kupite kašiku za vađenje sladoleda. Kao opcija ostaje i da se u isto vreme igrate i pravite sladoled sa decom. Takođe, možete jednu osnovnu smešu da podelite u više delova i dodate različito voće ili dodatke tipa lešnika, badema i sl. i onda sipate po malo od svakog dela u kalup i dobijate pravi praznik za oči.

I još samo ovo: za one koji vole tehnološke novotarije tu su i različiti aparati za pripremu sladoleda.

Probajte i javite kakvi su rezultati.

 

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh