Početna » LimundoGrad » Razlika između Limunda i Kupinda

Razlika između Limunda i Kupinda

Nije retkost da članovi zovu korisničku podršku Limunda sa pitanjem u vezi sa Kupindom, i obrnuto. Kada ih uputimo na korisničku podršku Kupinda, često nam postave pitanje „Zašto to, pa zar vi niste ista firma?„. Jesmo, ali nam se poslovi razlikuju, kao što se i Limundo i Kupindo razlikuju.

Razlika za kupce

Na Limundu se kupuje putem aukcije. Početnu cenu određuje prodavac, ali krajnja cena zavisi od kupaca i njihovih ponuda. Čini se da je cena predmeta na Limundu povoljnija nego na Kupindu, ali to je zbog toga što se predmeti sa povoljnijom cenom na Kupindu mnogo brže prodaju. Zato vam predlažemo da koristite RSS kako bi blagovremeno dobili obaveštenje ako se na Limundu ili Kupindu pojavi predmet koji vas interesuje. Svaka aukcija ima svoje vreme koliko traje (od 1 do 10 dana) i potrebno je sačekati da se aukcija završi kako biste znali da li ste pobedili odnosno uspešno kupili predmet.

Na Kupindu se kupuje po fiksnoj ceni, odmah, bez licitiranja, a po ceni koju je prodavac odredio. Čim pronađete predmet koji vas interesuje, možete ga kupiti bez čekanja i nadmetanja sa ostalim Limundovcima.

Razlika za prodavce

Na Limundu se predmet prodaje po izlicitiranoj ceni, dok se na Kupindu prodaje po fiksnoj ceni, što je i glavna razlika.

Zatim, postoji i razlika u onom što naši članovi nazivaju „cena po komadu“. Na Limundu ne postoji cena po komadu, već se ono što je postavljeno na aukciju prodaje po izlicitiranoj ceni. Konkretno, ako prodajete pet stolica na jednoj aukciji, onda svih pet stolica zajedno prodajete po izlicitiranoj ceni, odnosno ne može da se navede da je izlicitirana cena za jednu stolicu. Na Kupindu je to moguće, jer imate opciju „Lager„. Takođe, ukoliko je potrebno da se na Limundu predmet ponavlja 3, 4 puta i sl. onda je to predmet kome je u suštini mesto na Kupindu – treba da sačeka svog pravog kupca.

Na Kupindu je postavljanje predmeta besplatno i predmeti mogu dugo da čekaju kupca. Dakle, ukoliko prodavac ima predmeta za koje je procenio da je potrebno vreme da se prodaju – Kupindo je idealan. Limundo je za brzu prodaju, dinamičan je i idealan za polovne i nekorišćene stvari koje nam više nisu potrebne. Takođe, na Limundu se bolje prodaju aktuelni i sezonski predmeti.

Na Limundo aukciji sadržaj je moguće menjati dok aukcija nije pokrenuta, a nakon toga možete dodavati samo fotografije predmeta i opis predmeta.  Na Kupindu, prodavac u svakom trenutku može promeniti načine slanja, plaćanja, opis ili cenu predmeta. Takođe, aukciju na Limundu je moguće prekinuti samo ako nema ponuda, dok je na Kupindu moguće deaktivirati i reaktivirati predmet kad god vam to odgovara.

Moguće je prebacivati predmete sa Limunda na Kupindo, ali ne i obrnuto. Automatski možete prebaciti prodate i neprodate, dok aukcije koje su u toku i poništene nije moguće
automatski prebaciti. Pogledajte detaljno upustvo kako se predmet prebacuje sa Limunda na Kupindo.

Takođe, različite su i provizije koje se naplaćuju za postavljanje i prodaju predmeta, što možete videti u Kupindo cenovniku i Limundo cenovniku. Cenovnici su različiti jer je Limundo cenovnik prilagođen aukcijskoj prodaji, dok je Kupindo cenovnik prilagođen prodaji predmeta po fiksnoj ceni.

A šta je zajedničko? To što sa svojim nalogom možete kupovati i prodavati i na Limundu i na Kupindu.  Nije potrebno da se dva puta registrujete, već je nalog zajednički za oba sajta.  Limundo i Kupindo takođe dele i Limundo Cash deo. Limundo račun je takođe zajednički, odnosno sa istog računa vam se naplaćuju provizije.

Limundo i Kupindo su slični, ali opet različiti. Koji vi sajt više koristite i zbog čega?

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

30 Komentari

 1. Interesuje me zbog čega je tehnički neizvodljivo prebacivanje predmeta sa Kupinda na Limundo,kada je to u obrnutom slučaju moguće,i da li ima šanse da zaživi i ova opcija? Pozdrav!

 2. Razlika izmedju kupine i limuna ? :))) iako je kupina slatka,a limun kiseo,ipak je limund bolji 🙂 🙂 🙂 malo se šalim 🙂

  Nevolim kupindo,nepraktičan je skroz,nepregledan i slabo posećen,u procentima posecenosti,i procentu prodaje i svega ostalog kupindo je u senci limunda,rezultat je 80% prema 20% u korist limunda.

 3. Kupindo nije los ali su cene naduvane zbog velike provizije koju uzima kuca za prodat predmet pa je samim tim nepraktican….

 4. Prodajem i na Limundu i na Kupindu.Po meni nema neke razlike u prodaji,zadovoljna sam i sa jednim i sa drugim.
  Ako kupci nesto zele to ce naci i na Limundu i na Kupindu.

 5. @ljube79: podaci koje si izneo jednostavno nisu tačni. Tvoj subjektivan osećaj je možda takav ali su realni podaci nešto sastavim drugo. O tome kakva je posećenost, prodaja i sl. može se pročitati na: http://blog.kupindo.com/2013/05/3-rodendan-kupinda/. Naravno, ostavljam mogućnost da neko uvek može više da voli jedan sajt i to je potpuno OK, no sa podacima i procenama treba biti zaista oprezan – stoga je važno da ne budu subjektivni već objektivni :).

 6. Kupindo uzima veliku proviziju i lično mi je neisplativ za prodaju, a kao kupac više volim limundo jer su cene niže i pre bih čekao 6 meseci za neki predmet za koji znam da će se sigurno pojaviti kad tad na limundu nego da kupujem isti na kupindu za dosta veću cenu (ovo je nešto što bi svi prodavci trebalo da znaju – većina kupaca ima strpljenja). Zbog veće provizije ali i fiksne cene, predmeti na kupindu su mahom precenjeni što dovodi i do njegove prenatrpanosti, tako i manje preglednosti. U svakom slučaju, lično ga izbegavam, bar dok se malo ne reguliše način na koji funkcioniše.
  Mislim da bi bilo dobro da firma spoji oba sajta u jedan i omogući direktnu kupovinu predmeta koji su na aukcijama po ceni koju prodavac odredi. Prvo jer je tako praktičnije, drugo, jer prodavac ne bi trebalo da bude dužan da u prodaji svog predmeta bude ograničen na bilo koji način. Vi samo pružate servis medijacije, posredujete i ne bi trebalo da uvodite bilo kakve uslove osim da pružate taj servis. Zašto kupac ne može da kupi odmah na limundu? Zašto prodavac ne može da prekine aukciju posle ponude? To su sve stvari gde sajt ne bi smeo da ima nikakve ingerencije.

  Pozdrav!

 7. Poslovni model Limunda i Kupinda je potpuno drugačiji. Neku kupci više vole Limundo a neki Kupindo. Neki koriste oba portala u zavisnosti od potreba. Portali neće biti spojeni i neće biti uvedena mogućnost da se prekine aukcija koja ima ponuda.

 8. Zašto ne uvedete na Limundu opciju „KUPI ODMAH“ , kao što ima na EBAY-u,recimo?
  To bi bilo odlično, za nestrpljive kupce 🙂

 9. Kupindo je prilično umrtvljen i zagušen. Broj prodatih predmeta je neuporedivo manji nego na Limundu, bar po mom iskustvu…
  Već je spominjano više puta da treba srediti kategorije na Kupindu, npr. svi stripovi su u jednoj kategoriji i tu ima 33571 predmeta!!! Većin aljudi voli da list ai gleda šta ima, ko će da lista toliko predmeta…
  Kod Limunda prodavci stavljaju nižu cenu u nadi da će biti nadmetanja, na Kupindu se stavi najviša moguća cena, po sistemu APP(ako prođe, prođe).
  Lično mislim da bi najvećem broju prodavaca, a i kupaca, odgovaralo da postoji na Limundu dugme Kupi odmah i kupina bi mogla lepo da se ugasi…. Na žalost, već je više puta rečeno da do toga neće doći….

 10. Ne morate gasiti kupinu sto se mene tice 🙂 , ali mislim da bi opcija „buy now“ ili „kupi odmah“ bila odlicna. Npr. prodajem semenke ličija za 99 početna, aukcija traje 10 dana, a kupac nestrpljiv, hoce da kupi odmah, može, al ja stavim recimo ako hoce da kupi odmah da je cena 135 dinara i to je to. Što da ne ?

 11. Slazem se sa Draganom Savicem da treba uvesti i na Kupindu prebaci na Limundo kao i sa Kristola da se uvede opcija „kupi odmah“ cak sta vise smatram da su ove dve stavke neophodne na sajtu 🙂

 12. @kristiola

  Ja sam to pedlagao mesecima,godinama…administratori limunda kazu da bi to besmislilo postojanje kupinda iako se ja neslazem,i uopste mi nije jasno,zasto nezele da uvedu tu opciju kupi odmah,nemaju svi strpljenja da cekaju danima aukciju,a pogotov kad prodavac nezeli da stavi predmet na kupindo.Sa tom opcijuom procenat prodaje na limundu bi skocio za bar 50%.

  @Olga Mirković-Maksimović

  U mom prvom komentaru sam izneo svoje misljenje i svoja licna iskustva,tej odnos od 80 prema 20% se konkretno odnosi na moj primer i uspesnost prodaje,ali mislim da ima jos velikih prodavaca koji imaju slicna iskustva.
  Ta moja tvrdnja se neodnosi na kompletno poslovanje oba sajta,jednostavno prenosim svoja iskustva i vidjenje i jos nekih clanova.

  Uostalom komentari članstva jasno govore o iskustvima.

 13. Opcija kupi odmah bi resila dosta problema,,,
  prvenstveno mislim na moje probleme
  svako vece prebacujem na kupindo aukcije sa limunda,,,
  prekid 50din,a samo posle 3 sekunde prodam na kupindu i tamo opet provizija,,,
  stvarno nije realno da 2 puta placam za jedan prodat predmet,,,
  A nije fer da kazem kupcu necu da prebacim ili da povecam cenu,,,,
  Molim za resenje,,,,
  makar opcija da prebacim aukciju bez ponuda na kupindo,,,,,,
  sto se tice prodaje na kupindu u odnosu na limundo,,,,tu je razlika velika
  ne sto kaze clan ljube79 20% prema 80% ,nego 10% prema 90% za limundo
  licno imam uvek preko 200 aukcija na kupindu,preko 200 na limundu,,,
  po mojim ocenam se vidi gde ide bolje,,,,mada sad neide nigde dobro,,,
  Mozda kod nekih prodavaca ide na kupindu super,,,mozda ,mozda,,mozda
  nikad u to nemogu poverovati,,,
  jedina moja objava,posle 3 godine,JER NISAM ZADOVOLJAN,,,,
  i molim da se objavi jer nepricam mnogo,,,

 14. Limundo je bolji,ima dinamiku….Kupindo je suvoparan,ja ga pregledam jednom nedeljno.Limundo listam svaki dan(kao novine)

 15. Slažem se sa Vama da je kupindo za prodaju po fiksnoj ceni ali mi nije jasno zašto naplaćujete proviziju u startu na limundu ako ja stavim npr.6000din minimalnu cenu za neki predmet a ako ima zainteresovanih on će dostići više ako ne otiće po toj ceni to je razlika između kupinda i limunda ali provizija u startu za 6000din je po meni glupost a samim tim dovodite ljude u poziciju da koriste duple naloge i veštački podižu cenu.Odreknite se Vi provizije u startu pa ko hoće nek stavlja na kupindo po fiksnoj ceni ako hoće nek stavlja sa najnižom cenom na limundo ali naravno bez provizije u startu, ja shvatam da Vi od toga živite ali da >Vas potsetim živite bogami i od nas prodavaca pa razmislite malo o tome
  Pozdrav

 16. Limundo je bolji, evo zasto, zato sto kada okacimo predmet i cekamo njegovu prodaju a usput mogu okaciti na kupindo ako neko zeli odmah da kupi a imam vise predmeta prodaje e sad, kupindo je malo sajt koji ima sve i svaceg kao i na limundu, neosporivo ali kupindo, na primer u selekciji, mobilni telefoni i oprema:Aplle ima i drugih telefona, cene su jako nerealne cak sam vidjao aukcije, na KUPINDO KOJE SE PRODAJU A UJEDNO I NA LICITACIJI, pa sad kada pitam da kupim dali ima na stanju, pise sledece:Nazalost nema ali ima na limundo na licitaciji a ode na kupindo zaboravio da skine???I sta sad onaj ko je naleteo ovako kao ja razume sta pricam nije da sam samo jednom nasao nego vise puta i uvek gledam koliko aukcija dana, sledece je da neke aukcije su na kupindo i po 2 meseca takve aukcije treba sankcionisati da bi ostale mogle da se vide, jeste da ide se klikom na novije, ali nije to.Ima dosta toga ali nmg da pisem prsti me bole VELIKI POZDRAV SVIMA….. 🙂

 17. kupindo je dosta nepraktican iz razloga sto ne postoji veci broj podkategorija kao na limundu , nego sve i svasta u jednu kategoriju , a da bi problem bio jos veci tu su i neke firme koje zagusuju jos vise sa svojih 10000 proizvoda , koje niko i ne gleda , a ko bi kupio slusalice koje kostaju izmedju 2 i 5 hiljada dinara , ama bas bi voleo da vidim ko to kupuje .
  obicni prodavci ne mogu da dodju do izrazaja od ovakvih firmi, jer kad pocnu da listaju neke gluposti / uredjaji sa extra visokom cenom / kupci odustanu momentalno od kupinda , a da bi zlo bilo jos vece predmeti obicnih kupaca su na poslednjim stranama , razmislite o tome ko ce kupiuti slusalice po toj ceni a da vi imate prihod , dali je bolje to ili da 10 obicnih kupaca kupi nesto na kupindu , ko donosi vama vise zarade .

  predlog . br 1 – razdvojite fizicka lica od firmi ,
  predlog br2 – postavite veci broj podkategorija
  prdlog br3 – smanjite proviziju na kupindu da biste opstali na trzistu koje ce sve vise i vise biti konkurentnije, niste jedini.

  pogledajte samo ovu situaciju za podkategorije koja razlika .
  kategorija
  tehnika
  tv
  izaberi …..

  i kako sad moze neko da stavi npr antena, ili pojacavac , ili daljinski za tv

  dok na limundu postoji podkategorija tv delovi i oprema .

  molim postovani kupindo tim da razjasni ovu zagonetku u cemu je stos.

 18. Pozz svima.

  Ne bih želeo da komentarišem koji je servis bolji ili ne. Lično mislim da ih nije moguće porediti jer je poslovna politika potpuno drugačija. Svaki sajt ima svoju namenu i svoje korisnike. Nekad su ti korisnici deljeni, nekada nisu. Neko je ovde spomeniu posredništvo i upravu je, međutim kako će Limundo d.o.o. krojiti poslovnu politiku je samo njihova odluka, a mi možemo samo da sugerišemo na nedostatke i dajemo ideje kako bi to po nama trebalo da izgleda.

  Da se vratim na temu… članak je sasvim korektan. Vrlo jasno se izlažu razlike između Kupinda i Limunda te mislim da svakom može da bude koristan.

 19. @s. – kategorije i potkategorije, kako na Limundu tako i na Kupindu, se redovno ažuriraju kada ustanovimo da postoji dovoljan broj predmeta za novu kategoriju ili potkategoriju, a često i na zahtev samih Limundovaca. Katergorije su različite jer je i ponuda predmeta na Kupindu i Limundu nešto različita, pa ima smisla otvoriti novu potkategoriju na Limundu a na Kupindu ne, i obrnuto.

  Tu su nam veoma bitne i vaše sugestije. Na zahtev članova smo na Limundu u zadnjem periodu samo u kategoriji Odeća uveli potkategorije za šortseve, helanke i korsete. Tako da svaki predlog slobodno pošaljite preko Kontakt strane.

 20. Svaka priča ima svoje mane i prednosti. Svakako dajem prednost limundu zbog nekih nedostataka u opisima proizvoda i sl. na kupindu. Još samo da mi objasnite zašto na limundu u kategoriji „Muška odeća“ podmeni ima nazive muška majica, muški džemper, muške farmerice, kad se zna da je muško. I još jedna zamerka – kategorija „Šorcevi i bermude“ treba da ima mogućnost odabira veličina ne samo po s,m,l,xl…već i po 29,30,31,32….to mi prvo pade na pamet kao prodavcu, eto

 21. Kupindo mi najčešće služi kao pomoć prilkom postavljanja aukcija na Limundu. Ukucam u pretraživač naziv predmeta i dobijem kompletnu ponudu na Limundu i Kupindu. Ako ih u ponudi ima samo na Kupindu, pogledam koji je najjeftinji, koliko ima posmatrača i predmet postavim na Limundo sa početnom cenom umanjenom za isnos transportnih troškova u odnosu na najeftiniji koji se nalazi u ponudi na Kupindu. Uspešno se završi 90% takvih aukcija.
  U velikom broju slučajeva kada ne prodaju predmet na Limundu, prodavci postave artikl na Kupindo po višoj ceni. Moj pristup prodaji je drugačiji. Ako se predmet ne bi prodao na Limundu po ceni od npr. 5.000 dinara, bio bi prebačen na Kupindo sa postavljenom cenom od 8.000 dinara. Odmah se klikne popust 50%, i prodajna cena pada na 4.000 dinara. Artikl bi se pojavio u sekciji Predmeti na sniženju, i što je najvažnije sa nižom cenom od one po kojoj se prodavao na Limundu. Uspešnost prodaje 80%.

  Ukupno preko 5200 uspešnih prodaja.

 22. Kao sto je neko gore napisao,uvesti opciju prebacivanja predmeta sa Kupinda na Limundo!Zasto da pojedini predmeti koji ne mogu da nadju kupce na Kupindu ne mogu biti stavljeni na aukciju na Limundu pa neka se prodaju i sa jednom najnizom ponudom!?Prodavcima koji imaju veliki broj predmeta na Kupindu bi to mnogo olaksalo prodaju,smanjio bi se broj nagomilaniih neatraktivnih predmeta na Kupini a i time bi svi zaradili i bili zadovoljni!

 23. -40,00 din Kupindo Provizija 2 % za prodati predmet: maticna ploca sa procesorom2600mhz,soc 478,MSI MS (14302973): 1 x 40 din (PDV uracunat) 10.07.13. 12:06
  -7,00 din Kupindo Naplacena provizija za slike 10.07.13. 10:50
  -50,00 din maticna ploca sa procesorom2600mhz,soc 478,MSI MS Provizija 50 din za prekidanje aukcije u toku od strane prodavca. 10.07.13. 10:44

  E sad pogledajte koji je moj najveci problem na limundu, kupindu,,,
  da bi udovoljio kupcu i prekinuo aukciju ,i prebacio na kupindo, to lepo kosta,,,
  ZATO TREBA OPCIJA AKO NEMA PONUDA DA CLANOVIMA PREBACIM NA KUPINDO I OBRNUTO SA KUPINDA NA LIMUNDO,,,
  stvarno nije fer da prekid placam i odma posle toga proviziju na prodat predmet,,,
  bilo bi dobro da se uvede opcija na aukciji ako nema ponuda da se kupi odmah ili makar prebaci na kupindo,,,,

 24. Premise:
  Kupindo je zamišljen kao klasična online prodavnica, dok je Limundo prodavnica aukcijskog tipa. Ono što je suštinski bitno i zbog čega neki članovi Kupindo doživljavaju kao suvišnu platformu, repeticiju itd.: u korenu oba sajta je reč *prodavnica*.

  Ipak, korisnici, iako vrlo svesni njihovih razlika, nikako ne mogu da prihvate među-uslovljavanja koja postoje usled postojanja 2 različite platforme. Korisnici (=posetioci, = kupci, = prodavci, = LJUDI u krajnjem slučaju) teže jednostavnosti, što potenciranje ovakve razlike ne podržava i omogućava. Ekvivalent Kupinda i Limunda u realnom životu bila bi dva šoping-mola na udaljenosti od oko 10 kilometara sa različitim filozofijama poslovanja. Ako nema nešto u jednoj, ili Vam cena ne odgovara, prinuđeni ste da „pešačite“ ili vozite do druge radnje 10 km. Ovih 10 km je, naravno, fiktivna razdaljina, ali po posećenosti u poređenju sa Limundom, brojem pregleda, klikova itd. otprilike je i tačna.

  Kupindo je, prema mom iskustvu, slabije posećen sajt i prodaja je dosta slabija od Limunda. Postavio sam predmet koji za 15+ dana nema ni 30 pregleda, na Limundu bi već bio prodat – po 10-20% nižoj ceni sigurno, ali bi bio i znatno posećeniji. Kupio sam svega 10% predmeta na Kupindu u odnosu na ukupan zbir kupljenih (L+K) u mom dosadašnjem korišćenju obe platforme, što je jasan pokazatelj – za mene.

  Ako sagledamo i marketing ugao, Kupindo je promašaj pored Limunda, jer nikada neće zasijati kao njegov zeleni „dvojnik“ u čijoj je senci. Ne kažem da Kupindo posluje negativno i loše, ali posluje znatno slabije u odnosu na Limundo.

  Prilog ovoj činjenici govori i podatak da je glavni razvojni kapacitet Vaših programera usmeren upravo na Limundo platformu, tek poneku opciju ste prvo uveli na Kupindu (javascript za pregled sličica, youtube video) i to više iz razloga probnog balona da vidite reakciju korisnika, negoli iz nekog konkretnog praktično opravdanog razloga. Na Kupindu još uvek vlada potpuni haos po kategorijama u poređenju sa Limundom, koji iz dana u dan sve više napreduje u tom pogledu.

  Solution to problem:
  Umesto što se rasipaju resursi: rukovođenje dve kompanije, dva sajta, duplirane baze podataka, dva hostinga, problemi kupaca koji predmet „prebace“ na Limundo, aukcija krene regularno sa ponudama, a posle dva dana kupac se izvinjava i moli učesnike da prestanu sa licitiranjem, jer je premet u međuvremenu prodat na Kupindu itd…. – prostim uvođenjem „KUPI ODMAH“ cene na Limundu zauvek se gasi potreba za Kupindom. Kraj. Gotovo. Nema ga više. Redundatno. Čak i za pravna lica to ne bi bio problem, jer bi platforma bila unificirana pod jednim krovom i svima bi bilo dobro. Samo jedno jedino dugmence i Kupindo je prošlost.

  Razlike koje se potenciraju su više Vaša želja, može-biti i pravna potreba zbog firmi sa kojima sarađujete, ali i samo-uveravanje o neophodnosti postojanja dve prodavnice, čija se razlika briše samo jednim potezom u softveru koji pogoni Limundo platformu.

  @ Olga
  Hvala na tim podacima, ali da bi dokazali da tvrđenja korisnika nisu pravu i da bi argument bio kompletan – u datim brojkama nigde ne vidim poređenje sa Limundom. Podatak da je sajt hostovao X predmeta, prodao Y itd. ne znače ništa ukoliko se ne postavi referentna ili komparabilna vrednost.

  Hvala na pažnji,
  Darko

 25. Da li se clanstvo,registracija, placa na kupindu?

 26. @Sendi – registracija, odnosno članstvo, na Limundo i Kupindo se ne plaćaju. Takođe, Limundu i Kupindu ne plaćate ako koristite sajtove samo za kupovinu. Plaćate provizije ako prodajete. Nalog za Limundo i Kupidno je zajednički, odnosno sa jednim nalogom koristite oba sajta. Predlažem vam da pročitate i naš blog post sa savetima za laku registraciju: http://blog.limundo.com/2013/01/kako-se-registrovati-na-limundu/

 27. Kada se sve sabere provizija je ista. Na Limundu se placa unapred za postavljanje aukcije i na kraju za prodaju. Kupindo je na komisionom principu i sve se placa nakon prodaje. Limundo jeste aktivniji, zanimljiviji i atraktivniji i rezultati su vidljiviji i ocekivani. Kod Kupinda nikad ne znas kad ce se prodati. Nece, nece pa onda krene u seriji, kao po nekom dogovoru. Kao po nekom pravilu kada mi ide Limundo stane Kupindo i obrnuto.Podjednako koristim oba nacina i rezultati su tu negde. U principu skuplje predmete stavljam na Kupindo jer se ne placa unapred za njihovo postavljanje.

 28. Imam potpuno razlicita iskustva od vecine ovde. Predmete koje na Kupindu veoma dobro prodajem za po 500-600 dinara, na Limundu ne mogu da prodam ni za 200. Stavim pocetnu cenu 10 dinara, cena dodje do 200-250. Stavim pocetnu cenu 200 dinara, nema ponuda, a za svo to vreme dok traje aukcija prodam vise komada istog pedmeta na Kupindu. Limundo mi vise dodje kao neka buvlja pijaca, dok mi Kupindo vise lici na trzni centar.

 29. Takodje, samo da dodam, i meni bi MNOGO koristila opcija prebacivanja predmeta sa Kupinda na Limundo, jer ono sto mi ne ide na Kupindu na Limundu prodajem po bagatelnim cenama i cesto prebacujem.

 30. Po meni bi trebalo da postoji razlika izmedju kupinda i limunda, ali to ocigledno mnogi ne shvataju, pa pojedine predmete prodaju na kupindu po pocetnoj cijeni na limundu, sto znaci, nema licitacije. Ko je lud da isti predmet od istog prodavca plati samo skuplje. Evo i primjer
  Pretvarac napona sa 12v na 220v od 500w, ista cijena na kupindu i na limundu pocetna, pa licitirajte!
  O.K. svako ima pravo da postavi cijenu koju hoce, samo skrecem paznju limundovcima da pogledaju takve stvari da ne bi bacali novac bez veze.

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh