Početna » Zabava » Putujete sa decom – šta poneti?

Putujete sa decom – šta poneti?

Sezona godišnjih odmora je u punom jeku. Prosečan Limundovac i Limundovka imaju između 30 i 40 godina i u većini slučajeva imaju decu. Sve dok na putovanja i odmore idete sami, sa društvom ili sa odabranim parom – pakovanje i nije tako strašno. No, kada na letovanje krenete sa decom bilo mlađom ili starijom stvari se drastično menjaju kao i količina prtljaga koji nosite. Pitanje koje muči većinu roditelja je: „Šta poneti na letovanje?“

Ako putujete sa bebom:

1. Za početak nešto u šta ćete staviti stvari dakle kofer (ranac više nije dovoljan :)).

2. Odeća za bebu i to varijante sa sve vremenske prilike i neprilike. Ako želite da se odmorite birajte odeću koju nije potrebno peglati ili u najmanjoj mogućoj meri. Ako baš morate ponesite i mini peglu za put sa sobom.

3. Čarapice i obuću (obavezno više pari) za decu koja hodaju.

4. Poznato je da kapa glavu čuva i da su naši mališani veoma osetljivi tako da kačketi, šeširi i marame treba da budu deo vašeg prtljaga.

5. Ukoliko dojite bebu imate jednu brigu manje. Ukoliko ne dojite obavezno ponesite ono mleko koje beba koristi i to uvek malo više nego što vam je neophodno.

7. Kod pelena pamučnih i jednokratnih se lome koplja. Ukoliko idete u dobro snadbeveno mesto, proverite preko Interneta cene jednokratnih pelena. Ako je cena približna onoj koju plaćate i nije neophodno da budu deo prtljaga (sem naravno onaj deo koji je neophodan za put) jer svi znamo da su veoma glomazne. Pamučne pelene nosite sa sobom.

8. Kolica i sve pride. Ako putujete kolima ne zaboravite auto sedište namenjeno deci.

9. Kompletna kozmetika za bebu, priručna apoteka kao i peškiri.

Ako putujete sa starijim detetom

Gornji spisak naravno i dalje važi samo iz njega izbacite stvari koje vaše dete više ne koristi. Kod garderobe budite veoma oprezni i ponesite stvari koje vaše dete voli – jer ne želite da svako jutro i oblačenje počne plačem. Posebnu pažnju obratite na sve one stvarčice za plažu: mišiće, dušeke, plastične igračke i sl. Ako ih već imate svakako ih ponesite. Ako nemate proverite cene u letovalištu i u mestu u kome živite i na osnovu toga se odlučite gde ćete ih kupiti.

Ne zaboravite da ponesete fotoaparate ili mobilne telefone sa kamericom i zabeležite sve te divne letnje trenutke.
Kakva su vaša iskustva – slobodno dopunite spisak – zajedno znamo više.

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh