Početna » Zabava » Uradi sam – ukrasna slova, brojevi i simboli

Uradi sam – ukrasna slova, brojevi i simboli

Ako želite da ukrasite svoj životni prostor ili da olakšate snalaženje u njemu možete na vrlo jednostavan način, napraviti slova, brojeve i simbole a da pri tome iskoristite i najmanji komad materijala u našem slučaju lesonita. Za ovakvo rezbarenje je potreban:

set noževa

dleta za duborez ali može da posluži i običan skalpel.

Na parčetu lesonita nacrtajte slovo, broj ili neki drugi znak. Zatim skalpelom secite po liniji, više puta. Kod prvog zasecanja je dovoljno da se samo obeleži „put“ sečivu kako bi isecanje bilo preciznije. Secite pod uglom od 45°. Budite veoma oprezni i pazite svoje prste, jer je površinski sloj lesonita tvrd i sečivo lako može da sklizne. Ukoliko nemate iskustva u rezbarenju bolje je da odsecate manje komade materijala, tako ćete utrošiti više vremena ali ćete sačuvati svoje prste.

Da biste postigli željeni oblik ivice obradite šmirglom ili finom turpijom. Možete da koristiti turpiju za metal a i turpija za nokte može da posluži. Na ovaj način možete napraviti natpise i oznake kakve god poželite: naziv ulice, kućni broj, ime firme, oznake za kancelarije, putokaz itd. Veličina može biti od nekoliko cm do više desetina cm i mogu se obojiti, prelepiti papirom ili platnom.

Tagovi :
Prethodni post
Sledeći post
Facebook komentari

4 Komentari

  1. Simpaticno.

  2. He,he,he! Skalpel u ruke pa da prodjete k’o Bebi Dol i Saska Karan! Iskreno ne preporucujem ovo onima koji nikad to nisu radili a zele da zadrze sve prste na rukama [a i nogama], nego brate kantu s’boju i cetku pa udri po zidu a posle pusti decu sa stikerima da lepe po istom pa da vidis kako masta cini svasta!

  3. Svaka čast na ideji! Inače kao klinac sam uvek bio anti-talenat iz opšte-tehničkog majstorisanja sa materijalima od drveta i metala.

  4. zoran dragicevic

    vrlo tesko lesonit i skalpel, ko nema ubodnu testeru ili testericu za OTO neka ne pokusava i rizikuje . jednostavnije je sa stirodurom(tvrdi stiropor).lako se obradjuje i boji a i ima vise debljina(od 6mm. pa do puno santimetara).ako treba pomoc tu je majstor KIKI 958

Leave a Reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Idi na vrh